"Імпотенти" - голова Галицької РДА та селищний голова Більшівців святкують першу річницю загострення "хвороби"

 

 

Днями виповнюється рік, з того часу, як в порушення санітарних норм почав споруджуватися каналізаційний септик поряд з криницею 80-літньої мешканки Більшівців Галицького району Ганни Небор.

Саме тоді (рік тому!) жінка звернулася до селищного голови Більшівців Василя Саноцького з проханням роз’яснити «будівничим» те, що вони порушують норми. Тоді це, насправді дрібне питання можна було, як видається, вирішити легко і швидко… Але владний імпотент Василь Саноцький проявив пасивність і байдужість, щось в традиційному галицькому стилі – «якось буде…»

«Фіртка» продовжує щотижнево моніторити ситуації навколо злощасного каналізаційного септика.

Безпомічність Більшівцівської селищної ради та Галицької районної держадміністрації не перестають з кожним разом дивувати дедалі більше.

Розпочнемо з першої інстанції – селищного голови Більшівців Василя Саноцького.

Минулого тижня він розповідав, що справу щодо сусідки пані Небор, яка в порушення нормативних документів встановила септик та до сьогодні не виконує приписи комісій, які вимагають привести його до відповідних вимог, вирішуватимуть у судовому порядку. Раніше, щоправда від твердив, що компетентна комісія склала припис і, якщо він не буде виконаний, то знову ж таки компетентні органи будуть штрафувати порушників...

«Фіртка» вирішила дізнатися, як там «йдуть справи», і чи «йдуть» взагалі... Проте розмова з паном Саноцьким була лаконічно. На перше ж запитання журналіста Фіртки відповідь була досить «вичерпною», як для посадовця: «Я нічого не знаю, я зараз не на роботі! Вибачайте», - поінформував голова та поставив слухавку.  Тобто, робимо висновок – імпотенція селищного голови вже в загрозливій хронічній фазі. Очевидно, без шансів на «одужання»…

Скажіть, як після такої відповіді вірити в те, що селищний голова «контролює ситуацію та намагається її вирішити»?

Ще одним підтвердженням бездіяльності Василя Саноцького є розмова з головним лікарем Рогатинської СЕС.

Він підтвердив, що очистити воду в криниці це обов’язок органу місцевого самоврядування. Проте, іноді санстанція йде назустріч чиновникам та за їх проханням надає відповідні для процедури речовини. Найцікавішим виявилося те, що сільський голова досі навіть не звертався за допомогою до СЕС.

«Забезпечувати населення водою це обов’язок органу місцевого самоврядування, тобто у даному випадку селищний голова. Ми воду не очищуємо, а проводимо тільки аналіз. Ми просто йдемо іноді на зустріч, адже у нас є засоби тільки того, щоб проводити профілактичну роботу в місцях інфекційних захворювань, і даємо їм відповідні речовини. Сільський голова на сьогоднішній день не просив у нас допомоги», - пояснили в Рогатинській СЕС.

Проте, найбільше «Фіртка» «переживає» за голову Галицької РДА пана Григорія Івасишина. Адже просто в голові не вкладається, як в такому «насиченому графіку» може працювати  Григорій Івасишин, - то у нього наради, то прийоми громадян, навіть часу на спілкування із журналістами не вистачає. Кілька днів намагаємося бодай хвилину поспілкуватися… Пишемо СМС-ки, передаємо побажання через секретаря… Хоча б довідатися - чи вияснили, нарешті, там, в Галицькому, районі - що ж там в чиїй "компетенції"... Не має часу, - ані хвилини! - цей «державний муж»… Схоже, що Галицькому району пощастило, адже його очільник цілими днями тільки тим і займається, що вирішує проблеми "маленьких українців" чи то "маленьких галичан"!

Що ж, поки що залишається побажати селищному голові та голові районної адміністрації успіхів у роботі та "не перепрацювати". Бо ж тяжка праця на благо «маленьких галичан» може і є причиною всіх цих владно-політичних захворювань?

До зустрічі за тиждень!

 

P.S. 23 серпня, 10.15. Як щойно повідомила "Фіртку" Ганна Небор, сьогодні вранці (припускаємо, що як реакція на цю статтю) з криниці Г. Небор спеціальною технікою була відкачана вода та буде проводитися дезінфекція криниці. Отже, хоча б якась активність влади почалася. Зі слів селищного голови Більшівців Василя Саноцького техніка в Більшівці прибула за розпорядження голови Галицької РДА Григорія Івасишина. Отже, з почином! Наслідки усуваютья, - питання тепер, - що буде з "причиною" - незаконно встановленим каналізаційним септиком?

 

Читайте також:

Влада Галицького району продовжує хворіти на "імпотенцію", а Рогатинська санстанція всім складом "пішла на фронт"?

Голова Галицької РДА – повний імпотент?

Туалетний тупик імпонентної влади


23.08.2013 788 2
Коментарі (2)

Житель Більшівців 2014.05.20, 01:11
Хто статтю замовив - конкуренти селищного голови чи заздрісники? Всі знають, що В. Саноцький зробив для Більшівців набагато більше добра, ніж його попередники, які тільки думали, як побільше в свою кишеню урвати...
іван 2013.08.29, 22:12
коментарі були цікаві але винуватці повидаляли встидно за себе таке читати ..............
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1991
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1874
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1873
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5558 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2165 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1524

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

759

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

825

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1025

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1015
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1789
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3696
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10274
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26165
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10201 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7727
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

913
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

243
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

275
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

398
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1297
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

899