Ігор Бартків: Держава не хоче люстрації — зробимо її на місцях!

Ігор Бартків каже, що серед теперішніх владоможців є такі, що десятками років сидять у своїх кріслах, але за цей час навчилися лише брехати або дерибанити. Інші, побачивши, що люди дезорієнтовані й зло при владі ніяк не карається, вибирають одні-одним очі, щоби дістатися до влади.

Одні хизуються дорогами, що збудовані коштом, за який мали б лікувати хворих на COVID-19, інші - вимагають, щоби їх носили на руках тільки за те, що заклали місто неякісною плиткою і забудували несмаком. Треті - своєю бездіяльністю дали перемогти нинішній владі, а зараз не хочуть у цьому зізнатися. Щоби змінити правила гри, нам не потрібне чудо. Достатньо сформувати владу, яка вміє слухати людей і не боїться порад професіоналів. Потрібне перезавантаження всього місцевого політикуму.

Вони вчергове назвали себе «кандидатами» та заливають місцевий інфопростір обіцянками, аж в очах рябить. Як можна вірити людині, яка обіцяє зробити щось добре завтра, якщо вона не зробила для громади нічого доброго вчора і навіть позавчора? Хоча вони вже стільки років при владі, що і вони, і їх "влади" давно вкрилися пліснявою.


Що мотивує йти до влади нечесних людей - знають всі, але яка мотивація для чесних? Тим більше на місцевому рівні, де кісточки перебирають під мікроскопом.


Зламати правила гри, які придумали для свого домінування нечесні. Івано-Франківську потрібне цілковите перезавантаження у владі.


У вас для того вистачить затятості?


Через пару років виросте мій старший син. У мене їх троє. От, скажіть мені, дорогі мешканці центру Європи і так далі, з яким ректором чи деканом вже налагоджувати стосунки, щоби дитина вступила у виш? Скільки грошей треба зібрати? Як потім з тим дипломом влаштуватися на роботу - то ж знову гроші! І мені стає страшно, що ми досі живемо у дрімучому совку. Все це треба ламати, здирати штукатурку, драпати, стирати, перефарбовувати, щоби сліду від совка не лишилося.

І я питаю себе, хто має це зробити на місцях - ті, що десятки років бігають з партії у партію, стають то міськими, то обласними, то народними депутатами? Та то їх середовище! Вони вже дітей своїх прилаштували й внуків.


Але зовсім недавно ми пережили навалу молодих людей – до Верховної Ради вдерлося стадо неосвічених «слуг народу»…


Мені не подобається твердження, що до влади мають прийти молоді люди. Останні роки довели на прикладі Верховної Ради, що молоді можуть бути не менш цинічними, брехливішими, злодійкуватішими. До влади мають прийти молоді чи старі, але не зіпсуті Системою.


Всі «слуги народу» з Верховної Ради хором кричать, що вони нові та не зіпсуті.


Зеленський наобіцяв голодним «печеньок», а в кінцевому результаті напхав свою партію дітьми та внуками старих партійців і вони потягнули його на дно у совковий мул. У нас багато людей 30-40-50 років з доброю освітою, з досвідом. Вони готові себе вкладати у розвиток України.


Але на прикладі Супрун бачимо, що навіть у людей з добрими намірами в Україні нічого не вдається зробити. Були й інші реформатори, які, на жаль, опустили руки та роз’їхалися.


Проблема не у Супрун чи в інших реформаторах, а в Системі. Наприклад, Супрун сказали: ось тобі ціле міністерство, декларуй реформи, пиши різні бізнес-плани, розповідай у ЗМІ, але не чіпай кадри. А за совка «кадри вирішують все». Ці совкодави, які поставали мільйонерами на схемах у медицині, влаштували крикливу імітацію реформ, але зробили все, щоби ніхто не був покараний і всі лишилися на своїх місцях. Тільки "лягла" медицина.


Яка ваша мета?


Епоха совкодавів з гебешним корінням на цих виборах має закінчитися або принаймні має початися її кінець. Надходить час справжньої еліти. І це не пафос. У команді «Голосу» достатньо фахівців від ІТ до медицини, які й разом з тим патріоти. Вони повертаються додому, а тут заповідник совкодавів та їх не менш зубастих і цинічних, бо мали відповідних вчителів, дітей, які не дають розвернутися, щоби не втратити контроль. Совок в Україні переродився у щось значно гірше, цинічніше, брехливіше. Сучасна версія совка ще нестерпніша та брехливіша. Потрібне повне перезавантаження влади.


І ви вважаєте, що зможете це побороти?


Сам – ніколи! Мені пощастило з командою. Міська команда партії «Голос» - це успішні люди, які знають, як навести порядок у громаді. Ми не боїмося відповідальності. Тому йдемо до міської ради з конкретними пропозиціями, як знищити «дєрєбан» і зупинити стагнацію місцевої економіки.


 Уявляю, як люди вже скептично посміхаються...


Будуть і такі. Але точно не ті, хто живе перед вибором купити ліки чи хліб, хто бачить своїх дітей тільки по Скайпу. І точно не ті, хто не має на лікування грошей. Ми зробимо все, щоб тисячі мамів і татів повернуться до своїх дітей і мали можливість їх повноцінно виховувати. Тисячі сімей стануть знову повноцінними. Люди зможуть отримати належне медичне обслуговування, діти матимуть доступ до якісної освіти, зменшиться кількість побутових конфліктів через невлаштованість. Режим неповноцінності, у якому ми зараз перебуваємо, може нас просто знищити. Люди мають зрозуміти, що депутати є їх відображенням!


Справді, реально зрушити Систему?


За підтримки громади - реально. Ми йдемо, щоби від імені наших виборців контролювати роботу міських чиновників та служб. Щоб люди відчули вплив свого голосу на їхнє повсякденне життя.

Нульова толерантність до «дєрєбану» та корупції! Ви прочитали щось фантастичне?


Спробуємо уявити наслідки діяльності вашої команди в Івано-Франківську у недалекому майбутньому?


Вчитель буде отримувати гідну платню за те, що вчить наших дітей. Лікар не буде заглядати в очі пацієнтові: дасть він йому чи не дасть? І це буде справжній лікар, який справді лікує! Науковцем буде вважатися той, кого вважають науковцем колеги у світі. Військовий буде впевнений, що його сім’я не залишиться жебракувати, якщо з ним щось трапиться. Продовжувати? Хіба ми хочемо чогось неможливого?


Місцеві депутати мають врізані повноваження.


У прийнятті глобальніших рішень ми сподіваємося на допомогу фракції «Голосу» у Верховній Раді. Начхати, що у «слуг» є моно-більшість. Не будуть слухатися – будуть втікати до Ростова великою дружньою компанією.  В Івано-франківську ми ставимо перед собою завдання, які реально вирішити: аудит промислових потужностей, контроль місцевої влади, зупинити свавілля «народних слуг», зупинити хаотичну забудову міста, зруйнувати наявні корупційні схеми. Кожна людина має відчути вплив свого голосу на її життя та побут. А це можуть забезпечити лише реально обрані людьми депутати, а не ті, що пролізли через кишені своїх власників. 

З цим поганим серіалом пора закінчувати. Не вірте тим, хто обіцяє швидке здійснення найзаповітніших мрій - брешуть. Хай люди йдуть за тими, хто закликає до праці на своїй землі. Бо це нові робочі місця. Людям не потрібні слуги, тим більше брехливі та схильні до крадіжок. Людям потрібні фахівці та висококваліфіковані менеджери! Хочете справді відкритих конкурсів керівників комунальних підприємств, то голосуйте за тих, для кого це у пріоритеті. Хочете повноцінних наглядових рад – довіртеся тим, хто здатний їх створити.


«Свобода» себе по-іншому і не називає. Тільки фахівці та ефективні менеджери...


Івано-Франківська громада впродовж десяти років спостерігає спектакль від «Свободи», яка монополізувала всі сфери життя. Під масками відчайдушних патріотів і борців за сімейні цінності, містом керують відверті дилетанти, які заради безглуздих амбіцій тратять сотні мільйонів наших коштів на такі ж безглузді проєкти. Їх основна вада - тотальне небажання прислухатися до професіоналів! Занедбані культура та інформаційний простір. Медицина висить на плечах хворих! Закопані сотні мільйонів гривень у плитку, яка починає розсипатися на другий день. Ми так і не дочекалися мосту через Бистрицю. Місто псується страшними на вигляд новобудовами. У літній час з ранку до вечора містяни задихаються від чаду автотранспорту через неврегульований трафік. Які ще потрібні аргументи, щоб зробити висновки?


З чого плануєте почати роботу відразу після перемоги? Ваші перші кроки?


Команда «Голосу» ініціюватиме у найкоротші терміни й за найширшої участі експертів та громадськості, розробку Генплану забудови Івано-Франківської ОТГ, повний аудит промислових потужностей, визначення найперспективніших галузей та форм їх максимального сприяння. Мораторій на заборону забудови архітектурно-історичної частини міста.  Нульова терпимість до колишніх. Не хоче люстрації держава, то зробимо її ми.

Знаєте, коли я бачу, як знайомі всім обличчя знову обіцяють нам рай, то це нагадує не вибори, а фарс. Що їм заважало розв'язувати ці проблеми, адже вони весь цей час при владі? Вже їх діти включаються у перегони з обіцянок! Таке враження, що виборців вважають ідіотами без пам'яті й розуму.

Для ефективного управління сучасним містом не потрібні ідоли, вожді чи символи. Справжній європейський поступ в Івано-Франківську здатні забезпечити політики, які не зіпсуті правилами гри від Системи. Використовуючи прозорі інструменти управління містом, ми доведемо, що є кращий шлях розбудови громади, ніж «дерибани» і «договірняки».


16.10.2020 15314 1
Коментарі (1)

19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

139
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

79
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6478 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10889 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12171 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5806

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

506

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

761

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

749

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1063
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

435
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

460
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

543
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4102
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11627
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6651
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1153
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18053
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

307
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

406
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

695
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

816