Гриценко: Влада хоче вилучити вогнепальну зброю – це хибне рішення

 

/data/blog/49358/00e4aa6169059acf29846896bcd99274.jpg?a349f1

 

Натомість треба легалізувати наявну у громадян вогнепальну зброю, з відповідною її реєстрацією і наданням офіційних дозволів громадянам.

 

Про це написав у соєму блозі на Українській правді екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

 

"Це дозволить перевірити і відсікти тих, хто зараз займаються мародерством, і водночас – дати свідомим громадянам-патріотам змогу захищати себе, свої родини і свою країну в умовах, коли сама держава того забезпечити поки що неспроможна. Наступним кроком держава має узаконити ПРАВО громадян на володіння вогнепальною зброєю – для протидії насиллю і бандитизму, в тч інспірованих ззовні", - вважає політик.

 

Нагадаємо, СБУ та МВС закликали негайно здати вогнепальну зброю, що не є законно зареєстрована.


17.03.2014 596 19
Коментарі (19)

1 2014.03.17, 17:16
цей троль нагадує романюка. сидить собі за компом пише свої вказівки кому і що і як треба робити. ще заявляв, що може представляти майдан на переговарах, та хто ти такий? зброю можна і так легалізувати ст. 263 ККУ - якщо громадянин здав добровільно зброю, він може оформити дозвіл на неї. Звичайно якщо це не крадена зброя, а звідки може бути на руках не зареєстрована зброя? це все було раніше десь вкрадено, а цей троль зараз каже не садити злодіїв, так ще і дарити їм те що вони вкрали. Гриценко, йди разом з сербин, марцінків і т.п. кудась в росію, шо лі, проводь там підривну роботу, в тебе це добре виходить.
1 2014.03.17, 17:18
і ПРАВО володіти вогнепальною зброєю в громадян теж є. хватить нести чушь, це стосується і яроша і тягнибока. чи вони хочуть щоб кожен шизофренік міг купити собі узі в супермаркеті як пляшку пива?
2 2014.03.17, 17:30
Провукатор! Від того, у кожного за пазухою буде обріз чи як у крутеликів Калаш хіба я чи Ви чи Ваша дружина, діти, будуть себе почувати в безпеці. Тоді стріляти почнуть уже с дитсадків, не кажучи вже про школи
Антон 2014.03.17, 17:51
Маємо приклад Штатів, коли школярі, вільно володіючи зброєю розстрілюють однолітків. Легалізуємо зброю - буде Чікаго 60-х. Моблізація — комплекс заходів, спрямованих на переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військове положення у зв'язку з надзвичайними умовами всередині країни або ж за її межами. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано. У політичному лексиконі залучення і приведення в готовність сил, засобів, ресурсів, внутрішніх резервів для вирішення певного важливого завдання, здійснення масової кампанії. Однак вона не означає, що по місту, в магазин, до церкви потрібно зі зброєю ходити.
Мама 2014.03.17, 18:23
Згідна з 1-легалізація в складі збройних сил.Форму одягнув - отримуй дозвіл на зброю.Бачила я які тупаки зі зброєю ходять.По вигляду-наркомани,неадеквати і т.п. Я йду-цьоця з магазину-а воно на мене з викликои дивиться.В армію і під контроль командира!!
1 2014.03.17, 18:36
на даний момент дозвіл можне одержати кожен по доягенені 2125 років, пройшовши медогляд, в тому числі психіатра, одержавши довідку від нарколога, здавши залік по вмінню поводитись зі зброєю і знанню правових норм щодо її застосуванні, відсутністю не погашеної судимості, проблем з органами. тобто будь-яка доросла, здорова, адекватна людина. в чому проблеми? нарізна легальна зброя пройшла процедуру відстрілу, кулі з неї зберігаються в спеціальній базі, по такій базі при потребі органи легко встановлять того хто зробив постріл. що ще вони хочуть? зброю в супермаркетах продавати? Валентинівського стрілка Корягіна вже забули? будь-які спекуляції політкиків на зброєне питання - від скудності ума і незнання законів.
Я 2014.03.17, 18:44
Дозвіл на володіння та ПРИХОВАНЕ носіння короткоствольної вогнепальної НАРІЗНОЇ (бо її легше ідентифікувати) зброї своєму народові надає влада, яка його не боїться і йому довіряє!!! Всі інші побрехеньки - не готові, перестріляють один одного, Чикаго 60-их - від лукавого. Собі влада (депутати, міністри, прокурори, судді, СБ та інші) дозволи вже давно надала, а вчителям чи лікарям - зась, бо "кожен шизофренік зможе купити собі узі в супермаркеті як пляшку пива". Нажаль, події останніх місяців показали, що люди з явними психічними розладами дуже часто мають ПОСВІДЧЕННЯ державних структур з правом носіння зброї. Якщо влада не довіряє мені, то я не можу довіряти їй!!! Саме такий закон буде лакмусовим папірцем для влади на предмет її народності і довіри до неї!!! Висновок: однозначно дозволити володіти та носити за двох передумов - а) психічна притомність, б) хоча б два рази на рік відвідувати спеціально облаштований тир та вправлятись.
1 2014.03.17, 18:54
для чого нормальній людині приховано носити пістолет? якщо це не бандит? доки на вулицях не почав снувати правий сектор на людей серед білого дня зі зброєю ніхто не нападав. від замовного вбивства приховане носіння пістолету не врятує. а от в пориві гніву в наглого водія маючи в кишені пістолет вистрілити може навіть середньостатистичний офісний працівник, про що потім буде жаліти все життя. не кажучи вже про п"янки-гулянки, весілля, любовні трикутники перезбуджених підлітків.
Я 2014.03.17, 19:04
1)Для чого нормальній людині (не бандиту) їздити на авто, адже смертність у аваріях вища ніж від куль (навіть у США). 2)Бо тоді водіїв нахабних (і міліціонерів) буде менше (будуть боятись, що ви озброєні). Така ж ситуація буде з кримінальним елементом. 3)Не згоден з 1,2, мамою і татом. Досить уже мати свій народ за стадо баранів, яке, отримавши зброю буде один в одного стріляти. Я думаю, що майдан довів, наскільки МИ готові до закону про зброю. Подивіться статистику країн, які ці закони мають. В тому числі і Молдова...
1 2014.03.17, 19:15
ну так шо ж тоді на пістолетиках зупинятись - тоже якось не серйозно. майдан довів. кожному по динамітній шашці вручити, дозволити на машини ракетно-пускові установки ставити, а на балконах крупно каліберні кулемети. членам правого сектору дозволити ядерну зброю - щоб точно ніхто не сумнівався що їх хтось за баранів має.
Я 2014.03.17, 19:33
Трольте як хочете, перекручуйте. По суті дискусії аргументів у Вас більше немає, я так розумію. Тому ще раз - володіння та ПРИХОВАНЕ носіння короткоствольної вогнепальної НАРІЗНОЇ зброї - має бути не привілегією працівника ОВС, судді чи прокурора (тобто влади), довіра до яких у народу самі знаєте яка. А невідємним правом кожного законослухняного, патріотично налаштованого, психічно адекватного ГРОМАДЯНИНА, якого поважає та не боїться ВЛАСНА влада!!! В іншому випадку довіри до влади не буде!!!
до Я 2014.03.17, 20:25
За показником кількості умисних вбивств у США і України однакові показники 5 вбивств на 100000 населення в рік при чому там право на носіння зброї гарантоване 2 поправкою до Конституції робіть висновки самі треба чи не треба легалізовувати зброю.
гость 2014.03.17, 20:46
1,2 и прочие: - шизофреник не имеет права купить пистолет, для этого комисия у психиатра - стрелять с десадика? Да учить детей обращаться с оружием с детсадика, - да в странах где разрешено ношение короткого ствола количество преступлений и в часности убийств резко уменьшается, смеётесь над молдованами, погуглите Молдову на эту тему и вам придется чесать свою бестолковку - страх что все всех перестреляют. как раз страх и остановит, что на на твой ствол, у твоего оппонента найдется тоже ствол. Короткий ствол в каждый дом!!!!!!!!!!
гость 2014.03.17, 20:47
Да, забыл сказать, Гриценко трепло.
1 2014.03.17, 21:11
я, я можу без проблем навести дуже багато аргументів але не бачу в цьому сенсу. ну хіба один - з пістолетом вас можна буде пристрелити в під"їзді, вставити вам ваш пістолет з кишені в руку і це буде необхідна оборона. особливо легко це буде обставити працівникам мвс і ніхто ніяк не відрізнить чи вони знешкодили обкуреного наріка який чинив опір, чи звели рахунки чи просто пограбували. це просто ще один крок, точніше стрибок до хаосу.
Міша. 2014.03.17, 21:30
Згадайте, як кілька років тому продавали спиртні напої. Було обмеження та заборона. Хотья в Європі спиртне можно було купити всюди. Що для нас було дивиною. В той же час дозволити у нас продавати спиртне всюди. Що б було? Катастрофа! А зараз спиртне продають на кожньому углу і нічого. Всі привикли. ТАК БУДЕ ІЗ ЗБРОЄЮ. ТІЛЬКИ НЕ БОЯТИСЯ, А ЗАХИЩАТИСЯ.
1 2014.03.17, 21:32
і так дивишся навколо і бачиш початок апокаліпсису. перша печать - антихрист. він є в кремлі. друга печать - великі війни. вони починаються. пістолет в кожен дім мабуть до цього відноситься.
1 2014.03.17, 22:35
хочете зброю - прийдіть візьміть - такі слова скаже любий бандит який володіє краденою в законних власників зброєю. в них свої понятія це не новина ні для кого. просто користуються безладом і більш нахабно себе ведуть.
цікаво 2014.03.17, 22:05
Ранок 18. Ми біля ВР. На Інститутській, на Шовковичній, на Грушевського, на Кріпосному спалахують з різною почерговістю запеклі бої: ми їх бруківкою, коктейлями Молотова, палицями — вони нас газом, світлошумовими гранатами і вогнепальною зброєю. Сили нерівні. Півдня протистоянь, але вони нас потроху відтісняють. Починаємо залишати парк біля ВР, Інститутську, а потім по Грушевського: хто пірнає в метро на Арсенальній, а хтось відходить до Лаври. Тікаємо. Частина з тих, що в метро, повертається на Майдан, інші їдуть на Лівий берег. Ще у вагонах дехто з людей починає знімати з себе жовто-блакитні стрічки – сором і розпач – через чутки, що на виходах зі станцій людей з національною символікою б’ють тітушки і менти та пакують в автозаки. Сідаємо в авто, новини на FM: 26 загиблих за сьогоднішній день. Все, блядь, без зброї на Майдан не повернемось. Година їзди додому, година вдома – скинути з себе просмерділий одяг, прийняти душ – година їзди назад. Попри те, що зупинили метро, і попри велику кількість ментів, вдалося практично без перешкод проїхати аж на Бесарабку.Ха! Йоб вашу мать! Ось я знов на Майдані! І я не сам! Разом зі мною четверо моїх побратимів! І у нас на п’ятьох «ТТ», два «Макарових» і два обрізи мисливських рушниць, і повні кишені патронів. Ну шо, повоюємо, бляді?! (Психологічно це, звичайно, працює, особливо, коли ти зі зброєю виходиш на барикаду в перші ряди. Хлопцям, які кидають шини і коктейлі, це додає духу. Але суто з військової точки зору — це понти; єдине усвідомлення того, що менти тепер не зможуть убивати безкарно.) Знаєте, скільки Січових Стрільців було на Майдані 18-20 лютого? – Я думаю, десь так чоловік з п’ятдесят. Знаєте, яке основне завдання ми собі визначили? (так, самі визначили, бо переважна більшість з нас ніякого Яроша, ніякого Парубія ніколи в очі не бачили) – Стати в ланцюг від рогу Будинку профспілок до рогу консерваторії, зайняти позиції в другій лінії оборони, 3-5 ряд, зняти з себе камуфляжі, каски, броніки та іншу хуйню, шоб не привертати до себе увагу снайперів, і нашим хлопцям з самооборони не заважати робити свою роботу. А от коли стане гаряче, коли наші побіжать, тоді відкривати вогонь, щоб зупинити беркутню, і дати можливість відійти і перегрупуватися нашим хлопцям. Все ясно? Добре. Далі все, як сон, який багатьом з нас усе життя буде снитися. У середу через блокпости прорвалися хлопці з Тернополя. 9 чоловік. Зброя є? 2 пістолети і обріз. А вдома? Вдома є. Їдьте назад по зброю. Хлопці зі Львова. Два мікроавтобуси. Та сама історія. Дядько припер арбалет. Каже, я вже не стрілець, але він зі ста кроків проб’є бронік. Додому вже ніхто не їде. Або переможемо, або нам пиздець. Ми усі засвітилися на Майдані зі зброєю. І так до ранку 20. Я не бачив цього моменту, бо знаходився в іншому місці, але розповідали хлопці, які там були. На барикаду поблизу стели пропхався немолодий вже чоловік, розстібнув пальто, дістав мисливську рушницю і, звертаючись до наших, сказав: «хлопці, вони вчора мого сина убили», — і почав стріляти в бік «беркуту» Ніхто нічого не планував, ніхто такого не чекав, але оцей вчинок батька убитого напередодні хлопця був для усіх наче сигнал, і всі, у кого була зброя, відкрили вогонь по «беркуту». А що далі? А далі ви все бачили і все знаєте. Менти почали падати, інші почали тікати, треті почали здаватися в полон; хлопці з Самооборони перестрибнули через барикади, погнали їх по Хрещатику до Грушевського і по Інститутській, побігли з палицями на снайперів, хто мав зброю — частина теж побігли, інші прикривали, як могли, але як ти прикриєш свого хлопця, коли у тебе старенький «ТТ», і, щоб влучити, тобі треба підійти до мусора на 50 кроків, а робоча відстань снайпера 300 метрів. Попри все, ми перемогли. У нас немає більше Яника, і, на жаль, є Небесна Сотня. Чи могло бути інакше? Мабуть, могло. Невідомо, гірше чи краще. А тепер нам кажуть: здайте зброю. І хто каже? Аваков? Наливайченко? Не знаю, як Аваков, але у Наливайченка, який був головою СБУ, у Гриценка, який був Міністром оборони, та багатьох інших видатних діячів точно є зареєстрована зброя, але я чомусь нікого з них не бачив під час бою. Може, ми й здали б зброю, якби настали мирні часи, а зараз часи такі, що впору ще більше озброюватись. Так, ми маємо зброю, зброю, яка освячена в бою, зброю, яку ми взяли до рук, щоб боронити свою Вітчизну. Тому наша відповідь наступна: Хочете нашу зброю? – Прийдіть і візьміть. Тільки затямте: після 50 кроків навіть зі старенького «ТТ» настає зона прицільного обстрілу. P.S. І ще. Мало не забув сказати. Серед нас немає мародерів, серед нас немає бандитів, серед нас немає психічно хворих – звісно, якщо не вважати такими — з точки зору обивателя — тих, хто готовий віддати за свою країну власне життя, наше братство скріплене кров’ю наших побратимів і перевірене в бою – зачепите одного з нас – піднімемося всі. Всі як один. Зі зброєю. І опинитеся ви, знаєте де? Знаєте. У Ростові. Борис ГУМЕНЮК, Джерело:https://www.facebook.com/borys.humenyuk/posts/1403636446568364
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10752 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1786
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1679
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2698
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4538
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3181

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

264

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1002

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1402

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1290
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1665
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1459
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1185
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

550
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

625
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1825
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1958 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20318
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

299
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

651 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

691
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1035