Головою Апеляційного суду Івано-Франківської області став Богдан Гриновецький

 

 

Вчора в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулися вибори голови суду, як це передбачено ЗУ «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».

 

За посаду голови суду змагалися два кандидати Богдан Гриновецький та Богдан Кукурудз.

 

Суддя Гриновецький сказав, що ніколи не працював на керівних посадах і вважає це перевагою у «нинішній післяреволюційний час», пише Галицький кореспондент.

 

На відміну від нього суддя Кукурудз має управлінський досвід - був заступником голови Івано-Франківського міського суду, відтак першим заступником голови апеляційного суду.

 

Обидва кандидати успішно пройшли співбесіду з членами громадської  Координаційної ради. «Прощаються вам гріхи минулі», - сказав керівник ради Ярослав Ткачівський. І додав: «Верховодити буде той, хто набере більшу кількість голосів і кожен суддя буде виголошувати «іменем закону України» тільки, користуючись нормами українського законодавства, а не «телефонного права».

 

Лише після цього судді приступили до таємного голосування. У голосування взяло участь 34 з 38 суддів. Гриновецький  отримав підтримку 18 колег, Кукурудз набрав вісім голосів, один бюлетень виявився зіпсутим та вісім «виборців» не підтримали жодного кандидата. Більшості голосів «за» Богдана Гриновецького виявилося недостатньо для перемоги. Адже регламент зборів суду передбачає, що для перемоги необхідно заручитися підтримкою більшості всього суддівського колективу, тобто набрати не менше 20 голосів).

 

Після цього судді повторили голосування, внісши у бюлетень прізвище лише одного кандидата – Богдана Гриновецького. «За» його кандидатуру  проголосувало 25 суддів, 9 - не підтримали жодного, 1 бюлетень був зіпсутий.


26.04.2014 918 19
Коментарі (19)

володимир 2014.04.28, 13:27
Адміністрації "фіртка"б Прощу Вас змінити формат коментаря.Зрозумійте те, що анонімність авторів не є виразом свободи слова і жодним чином не претендує на обєктивність.Натомість цей ресурс як паркан чи стінки туалетів на яких боягузи, щоб хоч якось в своїх очах проявити хворобливі інстинкти пишуть слова з пяти чи трьох букв. Останнім часом такими парканами та туалетом став ваш ресурс.Ви фактично стали співучасником цього неподобства, оскільки завдяки Вам вся ця наволоч анонірує, обливаючи багном людей, яким не варті почистити взуття.Вихід знайшли майже всі сайти, де для оприлюднення своїх висновків попередньо потрібно авторитизуватися.Людина не повинна боятися своїх висловлювань, однак повинна розуміти, що зазначене та опльоване нею прізвище - це чиїсь батько, мати, спеціаліст та нарешті людина.Цивілізованість суспільства в жодному разі не сприймає таку свободу слова, а встановлює відповідальність за образу чи наклепи. Коментаторам. Скільки би разів вас не закликали до толерантності, ви прикриваючись анонімністю іванів, василів та інших розважаєтеся підлими та брехливими коментарями.Аоле запамятайте одне важливе правило злодій краде і тоже думає, що не попадеться.Ваша підла боягузіфсть рано чи пізно видасть вас.Зміст ваших нашкрябувань вказує на вашу убогість душевну та фізичну і таке здоровя підлість тільки підриває.
111 2014.04.26, 07:27
Вже всі межі переходить! ткачівський себе відчув Богом чи священником щоб гріхи відпускати. Собі б відпустив спочатку за хабарі від студентів!
333 2014.04.26, 08:08
ще половину хабарників треба гнати в шию вони далі рішают як брали так і беруть нікого не бояться все роблять через адвокатів і треба нехай всі справи контролює голова а то піде за нею
гість 2014.04.26, 08:32
Знаю кількох суддів апеляційного суду особисто. Погань. Так от ця погань про решту відзивається ще гірше. Там ні з кого вибирати - з лайна можна вибрати тільки лайно. Тільки Стефанів їх могла тримати в кулаці.
Гість 2014.04.26, 09:50
Фіртка сподівається, що всі її користувачі є толерантними та гармонійними особистостями, які не дозволяють нецензурного спілкування, агресії, хамства та суджень, які не хотіли б отримувати на свою адресу. Побажання щодо роботи Фіртки прохання адресувати на firtka.if.ua@i.ua
Гість 2014.04.26, 09:57
Гриновецький та його "сім'я" - Гандзюк, Дячук та дві перестарілі дєвочки Ткачук і Кривобокова - це цілий клан хабарників. Громадяни готуйтесь до підвищенню ставок хабарів!!!!
111 2014.04.26, 10:25
Назвіть конкретні справи по яких ви платили цим суддям хабарі та які суми. Наразі ви є анонімним мерзотником і наклепником. Такі організми завжди мають певну мету безпідставно обливати брудом людей та отримувати збочену насолоду. Особливо це роблять за допомогою Інтернету надіючиїсь на те, що їх особи не будуть встановлені. Однак за зло рано чи пізно будете відповідати.
Василь 2014.04.26, 10:30
Судді повинні обиратися народом і тільки тоді вони стануть підзвітними народу, а це шлях до викорінення корупції та хабарництва
111 2014.04.26, 10:47
Підтримую думку про обрання народом, а всіх суддів - на люстрацію, і перестарілих дєв тоже.
Гість 2014.04.26, 11:18
Назвати всі суми хабарів і справи - не вистачить сторінки коменту, та ви і так самі знаєте, а може забули за всі роки ????? За це зло відповідати будете.
lhbym 2014.04.26, 11:25
бридке враження від цих продажних нікчем(((((((((((((
Іван 2014.04.26, 13:18
Чому заступники не проходили люстрацію? Відомо що Гандзюк травить жителів Гвізда Надвірнянського району в своій Леваді підробним алкоголем, не боїться Бога. За хабарі побудував будинок під Франківськом, зневажає громаду. Народ хоча би мав почути його брехливі пояснення.
bbjazzus 2014.04.26, 15:16
Хабарі,хабарники , а ви не давайте та не носіть хабарі,а йдіть до суду та аргументовано доводьте свою правоту. Програли першу інстанцію - є друга -апеляційна інстанція, зрештою є касація. А то що маємо - як тільки справа попала в суд,зразу ж шукаємо "входи виходи" на потрібних людей,які можуть вплинути на суддю для прийняття потрібного рішення,звідси і хабар.Треба вміти вигравати справи в суді і треба вміти програвати. Не забувайте,що з суду в 99,9% одна сторона виходить незадоволена
Ігор 2014.04.26, 16:24
Найперше виправдання хабарника : не давайте хабарі. А що, обов'язково треба брати, коли дають???? А ще потім брехати- ніколи не брав, не давав...
Антоняк Т.М. 2014.04.27, 00:38
зіпсуті бюлетені від Стефанів Надії Степанівни
олена 2014.04.28, 10:19
і знову Попович оголосивши себе яскравим єдиним представником від всього народу, підлизав суддям оголосивши їх модераторами всього процесу... і відкинув ідею надання часу публічного "перемивання кісток" претиндентам (до їх обрання на посаду), підготовки запитань, збору інформації, пропозицій і зауважень у виступах прединдентів... Натомість все знову виглядало як швиденько між собою порішали, закрили рота всім решта балаканиною, що це за система така? - лишається подякувати що взагалі дозволили зайти і глянути на них всіх
Дячук В.М. 2014.04.27, 18:33
Вона проти Кукурудза Богдана Івановича
Село гвізд 2014.04.27, 22:09
Випадково прочитала коментар про гандзюка. Обурена гнусною брехнею на нього. Гандзюк є прикладом доброчесності і порядності. Він неодноразово допомагав людям і ніколи не стояв осторонь їх бід. Нехай хоч хтось скаже що він не ви слухав і не допоміг. Левада це єдине місце яке можна вважати цивілізованих. Я можу по свідчити, що суддя не будував та не продає в Гвозді. Це власність його мами, яка раптово померла в молодомому віці.Я не знаю чи левада є гандзюкова, але я особисто і думаю весь гвізд стане на його захист.
ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ 2014.04.28, 21:59
Дорослі люди, а виглядаєте як діти які щойно переступили поріг дитячого садочка.Досить брудних коментарів.Звісно що "гість"є людиною яка працює в апеляційному суді.яка хотіла бути головою чи заступником але авторитету в колективі має 0,0. тому злиться і виливає бруд на людей які користуються авторитетом і завжди були професіоналами у судовій справі.а щодо твоїх коментарів пане "гість". то треба починати з себе.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

857
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

671
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1777
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3101
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2493
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2475

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

127

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

668

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

635

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1504
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

257
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

602
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

564
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

259
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

330
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26966
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

788
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19622
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

360
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

350
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

675
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1165 1