Головний регіонал Прикарпаття: Марш “Свободи” в Івано-Франківську зібрав до 50 яничар-заробітчан

 

http://firtka.if.ua/web/useruploads/images/976.jpg

9 травня біля Вічного вогню в Івано-Франківську відбулися офіційні заходи з нагоди Дня Перемоги у Великій вітчизняній війні.

 

Священослужителі відслужили поминальний молебень, а представники міської та обласної влади поклали квіти до пам’ятних знаків, загиблим у війні.

 

Цей день в Івано-Франіквську розпочався мітингом ВО «Свободи» із вимогою недопустити ходу КПУ із червоною символікою центральними вулицями міста. “Свободівці» від перехрестя Незалежності-Шашкевича рушили пішою ходою до Меморіального кладовища, «щоб і там недопустити появи червоних ганчірок». Проте дорогою їх зупинив “Беркут”.

 

Тож, офіційні заходи пройшли під прапорами КПУ і Партії регіонів.

 

«Якими треба бути нелюдами, щоб прапор Перемоги, під яким загинули мільйони людей, назвати «червоною ганчіркою». А це і було основним гаслом, з яким вони вийшли на вулиці Івано-Франківська. Радує те, що в свою колону вони змогли зібрали всього до 50 яничарів-заробітчан», — зазначив голова обласної організації ПР Василь Чуднов.

 

«Всі ми мали можливість перевірити правдивість гучних заяв представників “Свободи” про те, що 9 травня є днем скорботи, в який потрібно не піаритися, а вшановувати пам’ять загиблих. Як завжди все це виявилося просто порожніми словами та дешевим піаром. В той час, коли владики абсолютно всіх релігійних конфесій (владика Пантелеймон (УПЦ), митрополит Галицький Володимир (УГКЦ), владика Іосааф (УПЦ КП), отець Іван (УАПЦ), владика Симкайло (єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ), правили поминальну панахиди за упокій загиблих у Другій світовій війні та закликали до примирення, активісти ВО «Свобода», нехтуючи всіма законами людськими та Божими, несамовито викрикували в мегафон образливі для ветеранів гасла, при цьому восхваляючи прибічників фашистської ідеології. Все це демонстрація неповаги не тільки до живих, але і до мертвих. Та найбільше шкода наших ветеранів, які вже вкотре постраждали через чиїсь політичні амбіції», — акцентував екс-нардеп від Партії регіонів, пишуть Вікна.

 

Нагадаємо, вчора ж під Івано-Франківськом у селі Пшеничниках відбулося перепопоховання 640 жертв НКВС.

 

Прикарпатські “регіонали” не були помічені у скорботних заходах. Не було поширено з цього приводу і прес-релізу.

 

 

Читайте також:

В Івано-Франківську "Беркут" не пустив "Свободу" на панахиду до 9 травня (фоторепортаж)

9 травня травня в Івано-Франківську пройшло під прапорами Компартії України та Партії Регіонів (фоторепортаж)

В Івано-Франківську націоналісти перекрили центральну вулицю і чекають комуністів (фото)


10.05.2013 1567 22
Коментарі (22)

дідо 2013.05.10, 19:48
.....ПРикарпатський каліснічєнко.....чудить!
Коропецька 2013.05.10, 20:02
"прапор Перемоги, під яким загинули мільйони людей" - як вам цитата?
Іван 2013.05.10, 20:44
Про совість того чоловіка краще не писати. І це після масових могил навколо кожного міста, містечка на Прикарпатті , злочини які чинили під червоними прапорами - не стані думати про це без сліз в очах. Замордовані діти, жінки, старці, каліки – сотнями, тисячами покоїлися у збірних ямах, так ямах а не могилах, і і тільки під синьо-жовтим прапором вдалось розкопати і поховати з людською гідністю по християнські. А та особа говорить про прапор перемоги , якої перемоги над ким, в ім’я чого і кого? В ім’я панування над українським народом, в ім’я заборони мови, культури, історії, в ім’я знищення українського етносу. Це говорить голова обласного осередку ПР.
ганьба 2013.05.10, 21:01
чудило, ти шо таке городиш ? про які прапори перемоги мукаєш ? ідіота шматок
НИК 2013.05.10, 21:04
ТИ ЧУДО З ГОРІВ, НАЩО ПРОВОКУЄШ СВОЇХ АСВАБАДІТЄЛЄЙ І ПРОЧІХ ДЄТЄЙ ЧЄКІСТОВ, ЩО БАНДЕРІВ БУЛО МАЛО, ТОМУ БАГАТО МЄНТІВ ВИВЕЛИ ЗАДУРНО. ВОНИ МОЖУТ ПОПРОБУВАТИ ОБНАГЛІТИ 28 ЛИПНІ АБО 7 ЛИСТ. ПРОСТО НАШІ НЕ ВМІЮТ СКАНДУВАТИ ЯК СНПУ. ТАМ ЖЕ ПОРЯД СТОЯЛИ АВТОБУСИ НА ВИЇЗД У ПШЕНИЧНИКИ, БУЛО КОЛО НИХ НА ТРОТУАРІ НЕ МЕНЧЕ 50 НАШИХ ВЕТЕРАНІВ, В т.ч. І Я. Я ХОДИВ НА ЦВИНТАР І СТРІВ НЕ МЕНЧЕ 4 ГОЛОДЮКОВИХ ХЛОПЦІВ, ЩО ВСЕ ПРИХОДЯТ НА ТАКІ ЗАХОДИ, ВИТАВСІ З НИМИ. ТАК ЩО КИДАТИСІ КОМУНАРАМ НА НАС ЯК СЕ ДЕКОЛИ БУВАЄ У ЛЬВОВІ І НАДАЛІ НЕ РЕКОМЕНДУЮ. КОМУНАРИ ПРОЛІЗЛИ НА ЦВИНАР ЯК ЩУРІ І ПІД ОХОРОНОВ НАДІЛИ СВОЇ ПРАПОРИ І ЩОСЬ ВОЇНІВ Я СЕРЕД НИХ НЕ ВИДІВ. ТА І ГРУПКА ЮНАКІВ З ПРАПОРАМИ УКР І ПР, ЗАЙШЛА ПОПРИ МЕНЕ 5м ПОПРИ СТІНКУ З СТОРОНИ ВОКЗАЛУ. ПЕРЕЛЯКАНО ЗИРИЛИ ПО СТОРОНАХ, ЧИ ХТОСЬ ЇХ НЕ ВИДИТ, І СИЛЬНО НАГАДУВАЛИ КУПЛЕНИХ СТУДЕНТІВ. ЧУДНОВ, НЕ ЗАВИДУЙ СНПУ, ЩО МАЮТ ЧЛЕНІВ, А НЕ НАЙМАНЦІВ. КОНЄ КУЮТ, А ЖЄБА НОГУ ПІДСУВАЄ.
Тарас 2013.05.10, 21:15
Ця сволота свободiвська здаэться не маэ нiчого святого. Гнати треба було цих пiарщикчiв,а не слухати Як вони горланять
Варвара 2013.05.10, 21:23
Зачепила стаття нацистську сволоту... Правда очi колить.
ТАРАСУ 2013.05.10, 21:26
...ти.ТАРАСИКУ,хоч купи собі УКРАЇНСЬКУ клавіатуру! Нічого святого і ти немаєш! Пре з тебе ненависть,а засіло в тобі совіцьке зло. Набрався ти неправди за совітів,як сучка бліх! от і скачуть вони з тебе!
ВАРЕНЬКЕ 2013.05.10, 21:33
...може тебе,ВАРЄНЬКА,і "КОЛИТЬ" щось у боці! ..вчи МОВУ,бо неграмотно писати дуже негарно на українських сайтах! ...а негарні слова вживати в ВЕЛИКОДНЬОМУ часі--то чисте "ФЕ".Притому,з уст жінки...
сусід 2013.05.10, 21:35
навіщо взагалі про це писати?... вкотре вислухати "патріотів" з теплої хати?... а напишіть краще про наших обранців, які добралися до корита, що вони зробили для нашого краю?... а фіртка?... слабо?...
Чо...тко 2013.05.10, 22:14
а ви собі шо гадали,шо крики в мегафон,то є вже патрійот!Якби була Свобода серйозною організацією,то не 50 людей мало бути.а половина міста і не тільки з центру йти,чи чекати,як на одній вулиці,а йти зі всіх вуличок,що ведуть до меморіалу,ось вам приклад;бездарності,неорганізованості,безвідповідальності і саме головне,а де решта депутати довгоносики,лєніни великі нацики і страшненні патріоти.Висновок один-мозговий центр відсутній,бо мозгів нема,повилітали в с................ку,через мегафон.УРА!СЛАВА! і не слава бездарям і брехунам.
lucas 2013.05.10, 22:16
Не треба змiшувати День Перемоги над фашизмом який признають всi краiни Европи и теперiшню полiтику.Може похоронимо свободу слова?А потiМ ЩО?Диктатура сильного?Чо можливо не було ОсвенцIму i Бухенвальду?Чи мало украiнцiв вивезли до Нiмеччини ?Уже все забули...Коротка пам.ять...
Мік 2013.05.10, 23:07
"Сволота" та комуняки -два полюси людиноненависницькоі ідеології де життя людини нічого не варте.9 травня - це Свято простих людей, українців, які між тих двох вогнів зуміли вистояти і дати жити нам. Це завдяки їм Європа зараз живе як у Бога за пазухою. Там немає нацистів і комуністів, а нас є і ті і другі. Тому так і живем.
Таня 2013.05.10, 23:32
Так підтримую, Бандерівці це дійсно були бандюки а не борці за волю. Вішали своїх, відбирали останнє і знаєте не така злість на маскалів як на своїх сук бандерівських які чудили чудеса із місцевим населенням. А свободівці-це жертви абортів тих їхніх дідів-бандитів які як жуки після поганої хімії вилазили із тюрем прихрамуючи. Це падло і садили через злочини перед своїм народом Українським.Як бачимо що сволотівці творять тепер у Франківську, як крадуть на дорогах, як ЄРЦ відбирає іноді останнгю копійку, як за кадастрові довідки у десять разів підняли хабарі. А це ж лягає на вартістьквартир, чому у Франківську вони такі дорогезні. Ці сволотівці не кращі ніж Комуняки чи Ригіанали. Падло є падлом, вороги націїї а не націоналісти.
МІША 2013.05.11, 00:09
У "товаріща" Чуднова є автомобіль "Мультівен Фольксваген" чорного кольору виробництва Німеччини не хай пересяде на "Таврію" або "ЗАЗ"і тоді розказує про перемогу над Німеччиною це саме стосується і панів із "СВОБОДИ" тут Бандера ні дочого.
іван 2013.05.11, 00:20
в мене родичі гинули і під червоними прапорами і синьо-жовтими як би наші полівтики козли менше політизували дане свято то би не було ніяких протистоянь. треба як в Європі зробити не день перемоги, а день примирення щоби ветерани, які пережили цю страшну війну могли спокійно від святкувати Іщоб далбай..... з одеси не зривали нашим бідам і пралдідам првазнику а наш призидент і його партія, комуняки як і свобода непхали срого носа до цієї дати всі біди через них.ВО свобода такіж націоналісти, як і я балерина
Кінь 2013.05.11, 00:22
Василь Чуднов і є яничарином-нелюдом що продасть маму за кістку з кремля
іван 2013.05.11, 00:26
ви шановні бандеру і Упа нерухайцте люди гинули за свою землю. Там впали юнаки і дівчата, цвіт нації. І вам російським прихвосням недай боже то пережити, що вони і їхнхі близькі пережили в Сибіру та Казахстані. Німці так неповодилися з людьми на Україні як в післявоєний час війська НКВС та МГБ
олег 2013.05.11, 00:46
Це дійсно День Скорботи для всіх нас і пам'яті про людей які жили в той жахливий час, в мільйонів людей незалежно від свого бачення чи національності не було іншого виходу, як вмерти, решті залишалося тільки боятися. Всі люди попали під маніпуляції двох катів. Наше завдання памятати про це пекло, щоб воно ніколи не повторилося, для всіх наших майбутніх поколінь. Цініть нашу незалежність і свободу. Зараз унікальний час, коли все в наших руках і ми можемо щось зробити власними силами. Інколи, нам напевно дійсно треба ще одну війну, щоб це зрозуміти
читач 2013.05.11, 08:37
Ще пару таких хворих на голову з мегафоном і партії Свобода звіздець. Тільки прикро, що ці придурки роблять розкол в державі. Нехай би питання комуністичної символіки вирішували у Верховній Раді за столом переговорів чи шляхом референдуму, тоді би їх багато хто зрозумів і підтримаа, а то до сьогодні флагшток ВР України увінчаний зіркою а не гербом України.
іванофранківець 2013.05.11, 14:33
Фіртка це інтернет газета партії Свобода вона допускає тільки коментарі які позитивно висвітлюють цю партію інші коментарі не допускає незважаючи що свободу слова гарантує Конституція України але для них то фількіна грамота. Ой може мій комент модератор не виріже це лакмусовий папірець чи є свобода слова у інтернетівських мас-медіа.
Степан 2013.05.11, 21:10
Москалі вже освоїли комп. З 1939 у них прогрес. Але ще путають огірки зелені з харошімі жьолтимі спєлимі. А взагалі всіх москалів у Тамбов.
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

1568 4
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

1940
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

6151 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2434
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2180
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

3408

Ігор Шолтис — військовослужбовець батальйону "Нахтіґаль", брав участь у боях на Сході України, у Пісках Донецької області отримав важке поранення. Свій бойовий шлях розпочав ще у 2014 році, а після поранення вдруге повернувся на фронт уже під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.  

191

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

840

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1986

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2743
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

507
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

633
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

1217
16.10.2024

В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.    

372
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

34079
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

985
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

1094
15.10.2024

Улюблений дует мільйонів та різних поколінь українців знову виступить разом на сцені. 20 жовтня легенди української естради – Іво Бобул і Лілія Сандулеса — виступлять із двома концертами у Драмтеатрі.  

569
16.10.2024

Очікують на покращення діяльності — 9% мешканців заходу. Про погіршення діяльності сказали 6% мешканців західних регіонів.  

166
14.10.2024

Серед мешканців заходу довіра до президента України Володимира Зеленського залишається на рівні 58%.

846
11.10.2024

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про збільшення податків.  

796
09.10.2024

Верховна Рада 9 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних віком до 25 років.  

576