Голова Галицької РДА – повний імпотент?

 

 

В своєму останньому чаті на сайті Агенції новин «Фіртка» 18 березня поточного року голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк відповів серед іншого і на запитання мешканця Канади Дмитра Небора щодо, здавалось би, дрібного запитання щодо демонтажу каналізаційного септика, який облаштували сусіди в порушення санітарних норм поряд із криницею, з якої 80-літня мама Д. Небора брала раніше питну воду.


Питання було наступне: «Михайле Васильовичу, не знаю до кого вже звертатися із здавалося би дрібною проблемо. Я в даний час мешкаю в Канаді, а моя мама в Більшівцях Галицького району. Ще влітку мамина сусідка в порушення всіх санітарних норм викопала каналізаційний колодязь в 7 метрах від криниці (замість 25 по нормах), звідки мама брала питну воду. З серпня місяця всі наші звернення - до голови сільради, до районної санстанції нідо чого не приводять. У відповідь сусідка почала писати "зустрічні" скарги з надуманих проблем. вже більше як півроку триває рух паперів по колу, замість того, щоб вирішити питання влада просто бездіяльна, і просто збиткується над моєю 80-літньою мамою, якій мені допомагати з-за океану дуже складно, і що робити? Я звернувся навіть в газету Галицький кореспондент - і там провли розслідування і навіть написали велику статтю "Туалетний тупик імпотентної влади" і все рівно результатів немає. Замість того, щоб на початковій стадії вирішити насправді дріб’язковий конфлікт, який має причиною очевидне порушення санітарних норм, через бездіяльність влади, вона сама ж собі створює проблеми – отримує додаткові скарги і заяви, отримує додаткову роботу не тільки для себе, а для санстанції, відділу архітектури. Щоби всі були «при справі». Допоможіть, бо вже не знаю до кого звертатися».

 

Відповідь голови ОДА була лаконічною: «Дякую за запитання. Прикро таке слухати. Розберемося».


Одразу ж Михайло Вишиванюк зв’язався по телефону з головою Галицької РДА Григорієм Івасишиним та в жорсткій формі вимагав допомогти 80-літній жінці та привести до вимог нормативних документів сусідську «новобудову». В Агенції новин «Фіртка» навіть зберігся аудіофайл цієї розмови.

 

«Фіртка» вирішила поцікавитися в Дмитра Небора про те, чи вирішилася проблема його 80-літньої матері.


Сьогодні вранці ми зв’язалися по Скайпу з Дмитром Небором: «О, ви дуже вчасно мені телефонуєте!» - відповів Дмитро Небор. Він повідомив журналіста «Фіртки» про те, що нічого не змінилося. Більше того, він розповів, що якщо раніше висновки санітарних служб були про те, що вода в криниці придатна для пиття, то останній аналіз вже показав негативний результат. Також, Дмитро Небор розповів, що приїзжало вже кілька комісій з Галицької РДА. Проте, за його словами, сусідка їх просто не пускає на подвір’я. І тому комісії більше нічого робити як «тероризувати» його маму, щоби її син перестав скаржитися.

 

Зокрема днями, очевидно як результат чергового звернення Д. Небора на гарячу лінію ОДА, приїзжала чергова комісія. «Вони знову не змогли потрапити до сусідів, але один із членів тієї комісії, який називається Степан Данилюк, почав погрожувати моїй старенькій мамі – що якщо ваш син не припинить скаржитися, то передайте йому, що ми влаштуємо йому…» (На сайті Галицької РДА ми знайшли інформацію лише про одного Степана Данилюка - начальника управління будівництва, інфраструктури, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Галицької райдержадміністрації).

 

Пікантності ситуації додає той факт, що сусіди мами Дмитра Небора в листах до ЗМІ та "зустрічних" скаргах замість того, щоб перенести каналізаційний септик на нормативну відстань, розпочали «контргру» - мовляв сусіди також порушують санітарні норми, бо в них на подвір’ї є трактор, який постійно гуркоче і травить їм атмосферу… На це Дмитро Небор розповів, що останній раз трактор заводили на кілька хвили рік тому, - щоб перконатися в його справності: «Я, очевидно, це трактор в майбутній свій приїзд просто продам, - він залишився в спадок від батька, проте стоїть без діла…»

 

Єдиний висновок, що напрошується з цієї ситуації – влада в Галицькому районі – повністю імпотентнтна, не здатна вирішувати навіть найдрібніші проблеми мешканців, як це і припустили журналісти «Галицького креспондента», що провели ціле журналістське розслідування, про що і описали ще лютому 2013 року в своїй статті «Туалетний тупик імпотентної влади».

 

В звязку і з ситуацією, що склалася, «Фіртка» розпочинає щотижневий моніторинг ситуації наквколо каналізаційного септика, з яким вже рік вся «потужна» «державна машина» Галицького району не може дати собі ради…

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Туалетний тупик імпотентної влади


07.08.2013 1224 13
Коментарі (13)

Марта 2013.08.07, 14:20
Гнати цю мразь з влади. особливо данилюків, що погрожують старій жінці. ((((((
я 2013.08.07, 14:24
а голова райради що каже?)))
тт 2013.08.07, 14:24
молодець марта - давай підемо мпазь гнати 0)
Павло 2013.08.07, 15:40
А де ця влада не імпотентна.... назвіть область , район, місто..
Дядя Міша! 2013.08.07, 15:54
Ну що далі буде з імпотентами?
Галичанка 2013.08.07, 20:53
Ну просто дивуюсь абсуртності ситуації!!!! З чого ви всі взяли, що влада повинна вирішувати проблеми сусідів?!!! Це ваша проблема! Якщо не можете домовитись, вирішуйте в судовому порядку! А у голови рда повноважень немає, щоб зайти на приватну територію. А Фірка - не займатесь всякою х... , а подумайте, може порадьтесь з кимось мудрим та й не пишіть це! Бо таких проблем у кожному будинку міста!
ФІРТКА 2013.08.07, 21:11
Виясняли. Державні контролюючі структури мають повноваження вирішувати такі проблеми - зокрема контролюючі органи мають право складати приписи, накладати штрафи. Зауважте, що це не є якась майнова чи межова суперечка. Це питання порушення санітарних і будівельних норм. Для котролю за виконанням яких і створені спеціальні державні органи. Спроектуйте ситуацію на себе - під вашою (вашої мами) криницею хтось викопав каналізаційний септик. Вода стала непридатною для пиття. Ваші дії? Будете судитися рік? Потім рік добиватися виконання рішення суду? А потім все-рівно треба буде йти до влади - прийдеться йти до виконавчої служби... На те і є контролюючі органи як то санстанція, архітектори... в районі... а над ними РДА... Ага?
ГАЛИЧАНИН ГАЛИЧАНЦІ 2013.08.07, 21:23
КЛАС!!! ЦЕ ТАК "ПО-ГАЛИЧАНСЬКИ" - ВІДПРАВЛЯТИ 80-ЛІТНЮ ЖІНКУ З СЕЛА ДО СУДУ!
Аня 2013.08.08, 00:16
Просто свинство, а не влада. Рік не вирішити проблему. Справді цікао якби мамі голови Райдержадміністрації таке зробили, також би забив і нічого не робив?
Красуня 2013.08.08, 16:10
На рахунок назви статті то трошки помилились Пихалич до тепер Ірку тєгає по корчах :)) (значить ще не імпотент :) ) А про Данилюка і так все ясно, на форумі Галицького слова все висвітлено :) Люди все бачуть і знають, просто мало говорять... так, що шановні панове ставайте на правильний шлях та виправляйтесь, думайте про майбутнє і те, що про Вас будуть говорити коли ви не будети при владі і як людям дивитись у вічі будете, адже життя таке коротке а так багато ще не зроблено....
2 Buldog 2013.08.08, 21:29
80-річна жінка не Buldog. Їй самі йвирішувати "дрібні проблеми" складно, як і подорожувати роками по судових засіданнях. Найлегше звичайно було зразу ж влаштовувати каналізацію по нормах, а не під криницею сусіда. А як не вийщло, то є органи які повинні наглядати і за санітарією - хай працюють, чи хто там ще. Це не є проста цивільна суперечка, тут влада повинна була ще в серпні минулого року (голова сільради) відреагувати. Але він напевно також імпотент.
Buldog 2013.08.08, 20:49
Дрібрі проблеми мешканці повинні вирішувати самі, при недосягненні компромісу нехай звертаються у суд. Приписи? Це все одно не дає право вриватися на приватну територію. Займіться серйознішими проблемами, а не зводьте наклепи на посадовців.
Галичанка 2013.08.14, 16:52
В судовому порядку вирішуються цивільні, господарські суперечки тощо. І не має значення вік та фізичний стан позивача чи відповідача. Так що не займатесь полемікою та не формуйте у людей неправильне розуміння про повноваження та права оранів державної влади.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

683
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1962 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1140 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

562
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6909 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11407 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

344

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1094

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1120

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1115
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

81
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

292
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1092
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

763
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2958
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4454
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18448
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

85
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

329
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

360
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670