Франківським чиновникам не вдалось забрати продуктовий ринок

 

/data/blog/49261/b3082ceb6fe8ac23a2d5be08a72143b4.JPG

 

Івано-Франківський продуктовий ринок знову у центрі уваги.
 

14 березня до офісу товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий сервіс», що орендує приміщення ринку, прибули представники Фонду комунального майна громади міста Івано-Франківська, щоб… забрати у підприємства ринок. Чиновники принесли з собою відповідний лист та акт прийому-передачі приміщень.

 

Як повідомив один з представників міської влади – начальник відділу оренди Фонду комунального майна Ігор Гриненко, 27 лютого було ухвалено рішення Івано-Франківської міської ради, яким було надано дозвіл на розірвання договору оренди приміщень міського продуктового ринку товариством «Торговий сервіс». Таке рішення нібито було ухвалено на клопотання колишнього керівника «Торгового сервісу» Ігоря Дутки. Відтак пан Гриненко запропонував керівництву підприємства підписати акт прийому-передачі приміщень.

 

«27 лютого прийнято рішення міської ради… Дано дозвіл на дострокове розірвання такого договору оренди, - прокоментував чиновник свої дії БРІЗу, - Ми як державні службовці зобов’язані його виконувати. Підготовлено акти прийому-передач від орендаря до орендодавця, принаймні ті, які потрібно, і супровідний лист від наших депутатів міської ради – таке прохання підписати».

 

Втім, в кінцевому підсумку представникам міської влади таки довелося піти ні з чим. Причини, чому керівництво ТзОВ не може підписати акти «зараз і вже», їм докладно пояснив Любомир Ярицький – адвокат, який представляє інтереси орендарів ринку.

 

З його слів, по-перше, Ігор Дутка як керівник ТзОВ «Торговий сервіс» не мав права підписувати жодного клопотання щодо розірвання договорів чи будь-які інші подібні документи, оскільки відповідно до статуту підприємства, такі повноваження має виключно правління товариства. Як зауважив пан Ярицький, саме з цих причин І.Дутка 25 лютого – в день фактичного підписання ним клопотання – був звільнений з посади. Адвокат також звернув увагу чиновників на ту обставину, що договір було укладено з нотаріальним посвідченням, а відтак, згідно чинного законодавства, розірвання його має відбуватись також з обов’язковим нотаріальним посвідченням.

 

«На сьогоднішній день договір чинний, він не розірваний, - повідомив юрист, - і ті представники, які приходили сьогодні з вимогою передати їм приміщення критого ринку, цю вимогу висували безпідставно, оскільки договір чинний. І передавати приміщення без розірвання договору оренди «Торговий сервіс не буде», оскільки «Торговий сервіс» виконує лише те, що прописано в законі».

 

З огляду на усі ці моменти керівництво «Торгового сервісу» оскаржило рішення міськради до Господарського суду Івано-Франківської області, паралельно направивши до суду клопотання щодо забезпечення позову і заборону вчинення до винесення рішення по суті будь-яких дій щодо передачі орендованих приміщень. При цьому, як запевнив юрист, керівництво товариства обов’язково виконає рішення суду, коли таке буде ухвалено.

 

Крім того, говорячи про підписане І.Дуткою клопотання, адвокат дав зрозуміти, що у керівництва компанії є суттєві сумніви щодо його легітимності. Адже підписано його було під тиском озброєних людей в масках, які, вочевидь, для того, щоб ця обставина – відсутність вільного волевиявлення як головний чинник легітимності будь-якого такого документу – не стала на заваді ухваленню «потрібного» рішення Івано-Франківською міськрадою, змусили тодішнього директора підприємства написати клопотання заднім числом. Відтак, під клопотанням стоїть дата не «25 лютого», коли його було фактично підписано, а «22 лютого». Разом з тим, саме тут, на думку юриста, новітні «рейдери» і припустилися помилки. «22 лютого, - зазначив він, - це був вихідний день. Це була субота. Працівники підприємства в цей день не були табельовані і керівництво товариства також не працювало».

 

Слід зазначити, що, не зважаючи на усі невирішені юридичні моменти, бажаючих покерувати продуктовим ринком вже назбиралося чимало. Як стверджують працівники, деякі з таких ділків вже навіть приходили у ТзОВ «Торговий сервіс» і, не пред’являючи жодних документів, заявляли про те, що Івано-Франківський міський голова нібито призначив їх керувати ринком.

 

Відтак, чинний, призначений після звільнення І.Дутки, директор товариства Сергій Ковальчук закликав міських чиновників до вирішення питання щодо подальшої долі продуктового ринку у правовому полі утриматись від направлення на ринок різного роду емісарів, які підбурюють людей до якихось неправомірних заяв та дій.

 

«Буде рішення суду, - зазначив він, - будемо працювати у правовому полі. Сьогодні головне завдання – це сплатити 250 тисяч гривень громаді міста, 220 тисяч гривень за електроенергію, забезпечити вчасну сплату за вивіз сміття тощо».

 

"Фіртка" уже повідомляла, що івано-франківські підприємці та працівники центрального продуктового ринку пікетували офіс директора ТОВ "Торговий сервіс", що орендує ринок, депутата міської ради від Партії регіонів Ігоря Дутки.

 

27 лютого 43 голосами "ЗА" Івано-Франківська міська рада повернула центральний продуктовий ринок територіальній громаді міста.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сьогодні сесія Івано-Франківської міськради повертатиме центральний ринок громаді

"Війна" за ринок в Івано-Франківську: депутати скликають термінову сесію, а "базарникам" обіцяють охорону (фото+відео)


15.03.2014 1539 19
Коментарі (19)

Українець 2014.03.15, 16:25
Цирк.
Нео 2014.03.15, 16:28
Похоже пан Халаменда такий же даун як і янукович, доки йому не вишебуть мізки не зрозуміє що пора свалювати доки не пізно
вася 2014.03.15, 16:33
от де справжня війна :-)) Куди тому криму з москалями
торговець шаурмою 2014.03.15, 16:44
Цитата :«Торговий сервіс» виконує лише те, що прописано в законі». А в якому пункті договору можна прочитати про щорічні та щомісячні необліковані "благодійні" внескі.. підскажіть пан адвокат !? Адже якщо порушується те що, прописано в договорі, однією із строрін, то договір вже вважається не дійсним.
читач 2014.03.15, 16:50
на базар знову треба того долбойоба хіміка, він всі ці формальності вирішить ав правовому полі, так що всі адвокати будуть згідні. Хімік Герой !!!
юрист 2014.03.15, 17:21
мені здається неупереджене розслідування мало б розкласти все по своїм місцям, і дійсність договору, і проплати в бюджет, і реальні доходи цього базару, тоді і поспливають ті численні посадовці які "кормились" від базару на протязі років.
Правда 2014.03.15, 19:05
Що побоялись чи купив Бура Самооборону і Правий сектор
костя 2014.03.15, 21:27
в Бури Вам ще довго треба вчитися!
Gala 2014.03.15, 22:07
А хіба в Мерїі не має юриста?Чому він перед засіданням не вивчив всі ті договора?Для чого було робити цей цирк- "базар належить громаді"Може досить людей робити "дурнями".Рішення прийнято-рішення неправомірне.Як народ може довіряти вам-депутати????
gist 2014.03.15, 22:31
В разі чого - адреса Халаманди: вул.Микитинецька,9. Також має великий будинок у с.Рибне.
Гуцули 2014.03.15, 22:48
Якщо чесно,я до БУРИ відносився досить негативно однак після того як Хімік безцеремонно з автоматом в руках змусив директора стати на коліна та написати заяву то дії БУРИ будуть мною виправдані коли він цього вонючого Хіміка поставить привселюдно на коліна та змусить вибачитись. Хоча не буде дуже дивним, коли Хіміка десь знайдуть на мусорці з диркою в голові, як на мене то він цього заслужив з повна.
СС ГАЛИЧИНА 2014.03.15, 22:53
Цікаво як москалі дойдуть до Франківська де буде Хімік ? Хоча історія має багато прикладів що якраз такі як Хімік перейдуть на іншу сторону першими.
Юристу "ТС" 2014.03.16, 00:10
Якщо у Вас всьо пучком, то чому Ви не подасте заяву на Хіміка і його пяний сектор за рейдерство, хуліганство чи ще щось?
гість 2014.03.16, 20:14
у виконкомі немає грамотних юристів, малограмотні дівчатка, які ведуть справи - як вийде. Потрібний професіонал, людина з досвідом, хоча б для консультацій.
Лідія 2014.03.17, 10:31
Цей цирк вже був колись. Анус вже за хабар в 2007 р розривав договір і замовив Буру. Тоді йому не вдалося це зробити і він вирішив під шумок революції завершити цю справу. Цікаво скільки на цей раз получив наш мер???
Пташечка 2014.03.17, 10:38
О я бачу скільки людей вже дістаються до корита. Бачила сюжет і там на першому плані Любочка Андрусяк цю дамочку давно знаю, ще та бабенка падка на гроші. І з Анушкевичусом в долі давно, тому і при посаді не перший рік. Знаємо про її відкати люди навіть лампочку добитися вкрутити не можуть. А тепер на базарі захотіла покерувати курка.
Чечня 2014.03.17, 10:41
Яка Люка про шо ти співаєш пташечко. Там Хімік у корита і Анус. А Любка просто для прикриття.
Козак 2014.03.17, 10:48
О, я думав тема вже закрита, а ще досі терки тривають. Хто тільки не видає себе за директора ринку. Я чув про Ромка Хавлюка який торгує хімічною ковбасою, особисто його знаю бо займалися боксом разом. Дебіл ще той, 12 років тому вбив хлопця і відмазався жовтою карткою. І що? Тепер вбивця має з пістолетом в руці гуляти по ринку і шугати людей.
Солдат 2014.03.17, 11:11
Менше треба Хіміку і Хавлюку на базарі торчати зі зброєю і лякати бабульок. Настав час на конкретні дії. Усі на мобілізацію. Цікаво чи там вони проявлять свій героїзм.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

682
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1960 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1139 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

561
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6908 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11405 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

343

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1092

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1119

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1114
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

80
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

291
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1091
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

762
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2957
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4453
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18446
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

84
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

328
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

359
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

669