Франківські тротуари загородять металевими стовпчиками


/data/blog/41385/fce6c6bfa8ef7dc5eb3383498422f43a.jpg

 

Про це сьогодні на на оперативній нараді у міського голови повідомив директор КП "Сервіс-Авто" Андрій Строїч.

 

За словами посадовця, в цьому році його підприємство має намір встановити на ряді вулиць міста загороджувальні металеві стовпчики, які мають уменеможливити паркування транспортних засобів на тротуарах. Стовпчики встановлять на вулиці Вагилевича, на площі перед загальноосвітньою школою №7 і на куті перехрестя вулиць Галицька-Грушевського.

 

В 2014 році передбачено втсановлення ще 1296 таких "антипаркувальників. Зокрема, на вулицях Січових Стрільців, Мазепи, Лепкого, Драгоманова та ряді інших.

 

Усі металеві стовпчики повинні бути єдиного взірця.

 

Нагадаємо, що згідно правил дорожнього руху, транспортний засіб не можна паркувати, якщо для пішохідної частини залишається місця не менше, ніж 2 метри. У нас, напевно, на дожному тротуарі дана умова не витримується. А тому ідея дійсно хороша і потрібна, з огляду хоча б на те, що нині в місті пішоходам вже практично не залишилось місця на тих таки ж тротуарах.

 

Однак, є й інша сторона медалі. Якщо заблокують тротуари стовпчиками, то автівки почнуть залишати вздовж проїжджої частини. А це вже - ускладнений, і до того нелегкий, рух на переповнених транспортом вузьких вулицях міста.


01.10.2013 628 11
Коментарі (11)

олег 2013.10.01, 14:17
краще дороги зробіть
Українець 2013.10.01, 18:16
"Дибілоїди"(с)... а пожежа? а швидка? а якісь надзвичайні випадки? хто буде відповідати у разі чого?... містом "керують" реальні д№уни...
Chieftl до Українця 2013.10.01, 18:33
При чому тут взагалі швидка і пожежні? Якраз їм і не доведеться пробиратися до потрібного місця через завали припаркованих машин. Чи пожежні збираються заїжджати на машині прямо в під'їзд? Стовпчики перекриють не проїзди, а заїзди на тротуар. Здається мені, що ви аж дуже хочете екстреними службами прикрити інтереси звичайних рагулів.
Геньо 2013.10.01, 20:06
Висота стовпчиків рівно до коліна дорослої людини. Якщо не дивитись під ноги, можна скрутити собі голову, або, принаймі, покалічити собі ноги, як я сьогодні на вул. Галицькій біля старого базару. Поставили стовпчик рівно посередині тротуару. Інакше як дебілом і скотиною ініціатора цього свинства назвати не можна.
Українець до Chieftl 2013.10.01, 20:35
А швидка і пожежні - це якраз ті служби яким, так, необхідно попасти майже у під"їзд... Ви глибоко помиляєтеся у своїй наївності, що автомобілі зникнуть з тротуарів, так, вони з тротуарів - будуть стояти на дорозі і, відповідно, ті самі екстрені служби узагалі не зможуть нікуди проїхати... не кажучи уже про "зручність" для сімей з дітьми, які захочуть завантажитися у авто та інше... у нашому місті процвітає чомусь якраз не рагулізм водіїв, а РАГУЛІЗМ інших учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та велосипедистів... Доречі у Європі ніхто до такого ЛОХовського "ноухау" не додумався чомусь, хоча там у великих містах проблем з паркуванням не менше, але ж нашим "кєровнікам" краще стовпів наставити по тротуарах...
Chieftl до Українця 2013.10.01, 21:03
Бачу, ви про комфорт пішоходів навіть не заїкаєтесь, вони для вас просто не існують. Все інше просто взяте зі стелі: Для чого пожежній заїжджати в під'їзд? Їм значно легше протиснутися між стовпчиками, ніж між машинами. І де хоч якесь підтвердження, що пішоходи і велосипедисти - найбільші порушники? Просто видаєте бажане за дійсне, хоч би посилання на якусь статистику дали, а то просто пальцем в небо. А про Європу - взагалі якийсь невдалий жарт, там такі стовпчики на кожному кроці. А там де немає - за порушення правил парковки більш ніж елементарно нарватися на евакуатор.
ПЕТРО 2013.10.01, 21:14
Хоч би хтось додумався побудувати хоч одну багатоповерхову стоянку для автотранспорту, в Івано-Франківську, проти квіткового магазину по вул. Мельника.Мер безголовий.
Українець до Chieftl 2013.10.01, 21:52
Що означає "комфорт пішоходів"? Ага, швидка уже пропала (називається "понял-сьєхал"(с)), залишилася пожежна... так от, пожежній дуже часто необхідно під"їхати якомога ближче до будинку, а з подачі якогось недоумка, їй хочуть це ускладнити... "протиснутися між стовпчиками" - Ви колись на вантажівці їздили щоб такий ІДІОТИЗМ писати? Яке "протиснутися" на вузьких вулицях на пожежному авто?!! Пішоходи і велосипедисти порушують ПДР разів у надцять більше аніж водії (якщо Вас зашорило, підійдіть вранцівденьувечері на вокзал і подивіться, як там оте усе БИДЛОпішохідне дорогу переходить, вірніше кидається під колеса). Про велосипедистів - окрема "пісня", ці недоумки не знають і не дотримуються ПДР, але на превеликий жаль, у нас цю бидломасу велосипедистів не штрафують. Тепер про "закордон" - ДЕ КОНКРЕТНО і у якій країні посеред міста натикано стовпчиків по тротуарах? Чи просто "апагаваріть"(с)? "Пальцем у небо" - це про Вас, мабуть якийсь "пунктик" стосовно водіїв авто та автомобілів.
Chieftl до Українця 2013.10.01, 22:17
"Комфорт пішоходів" (про який ви щойно дізналися, я так розумію) означає не протискатися боком, бо якесь "велике цабе" не може пройти кілька метрів. Вашою рагульською термінологією типу "понял-сьєхал" я не володію, але намагайтеся хоча б уважно читати: пожежній машині не треба заїжджати в під'їзд, туди мають заходити пожежні. І зроблять вони це значно легше, якщо стоятимуть стовчики, а не машини, майже впритул одна до одної. А швидка абсолютно аналогічно: каталка між стовпчиками проїде, а між машинами - не факт. Про порушення мені просто надоїло у вас хоч якусь статистику вимагати, хай буде на вашій совісті. Або просто подивіться як кожен другий водій розмовляє по телефону, включно з водіями пижиків і тролейбусів. За офіційними даними ДТП з участю пішоходів десь 15%, а таких де їх вина - ще менше. Я за дотримання правил усіма учасниками дорожнього руху. Хоча у вас напевно просто стояло завдання відхилитися максимально далеко від теми. А про Європу хочете конктретно? Ви там колись були? Ось я навманя тикнув десь в Парижі в якийсь провулок - стовпчик на стовпчику і стовпчиком поганяє: http://goo.gl/maps/DbHBx А про пунктики - подивіться краще в зеркало. Вас би ніхто і не чіпав, якби ви по хамськи не відносилися до інших з виразом "мені треба, то стану і на газоні, а ви просто заздрісники!" Я ж, наприклад, не виправдовую пішоходів-рагулів, які переходять як хочуть? Відчуваєте різницю?
Українець до Chieftl 2013.10.02, 00:15
Якщо до Вас "туго" доходить, то про "протискатися" мова не йде... це по перше...а по друге, якщо знову "туго" доходить, то спробую пояснити - автомобілі НІКУДИ з цих вулиць не подінуться, вони просто будуть паркуватися на проїжджій частині і створювати затори, а Ви і вам подібні будете собі "комфортно" гулятиганяти на велосипеді по тротуарах і не дай Боже пожежа або якийсь наглий випадок, будете і швидку допомогу і пожежну довго чекати, якщо дочекаєтеся звичайно... по третє - статистики, як такої, даних правопорушень з боку пішоходів та велосипедистів у нашій країні немає, як немає і покарання для цих учасників дорожнього руху, у нас ЗАВЖДИ винний водій авто, на превеликий жаль... Так, я досить частий гість у Європейських країнах, а, що? Про стовпчики у Парижі - розсмішило, видно людину яка поняття немає у організації руху... там стовпчики, до Вашого відома, на виїздах з дворів (згідно Вашого посилання) щоб не було заблоковано виїзду у разі чого, а наші "покращувачі" хочуть поставити стовпці бо їм так "нада"... їм, якщо вже зовсім відверто, наср№ти на пішоходів та їхні проблеми - головне "зрубити бабло" на даному "ноухау"... Чекаю більш змістовних фото з стовпами по тротуарах у Європі... У люстерко варто Вам частіше дивитися... мене ніхто не зачіпає - я не паркуюся на газонах та тротуарах (окрім випадків де це не заборонено ПДР), також пересуваюся як пішохід та велосипедист - різницю відчуваєте? Але у Вас чомусь винні виключно водії авто, а от усі інші "рожеві та пухнасті"(с)...
Оля 2013.10.02, 10:02
У центрі тротуари може і є , а де решта ? По них машини їздять , бо доріг нема !!!!На дибільні стовпчики в них грошіє....
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

851
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

660
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1768
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3091
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2487
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2470

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

122

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

658

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

629

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1497
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

251
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

596
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

458
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

250
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

325
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26961
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

781
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19617
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

351
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

346
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

669
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1149 1