Франківські "свободівці" висловлюють незадоволення роботою мера й хочуть відправити у відставку виконком

 

Регламент змінили, а от від політичних спекуляцій таки не відмовилися. Цього разу об'єктом спекуляцій став інвестиційний проект Хриплинської промислової зони.

 

Франківська ВО «Свобода» звинувачує міського голову Віктора Анушкевичуса в затриманні процесу входження французького інвестора «Сен Гобен» в Хриплинську промзону, а увесь виконком, через неналежне виконання своїх обов'язків взагалі пропонують відправити у відставку.

 

Окрім того, вони висловили недовіру й запропонували висловити догану першому заступнику міського голови Любомиру Слободяну з економічних питань.

 

«Є загроза, що через недолугість і безвідповідальність певних осіб ми втратимо стратегічного інвестора. А тому ви будете нести персональну відповідальність за стан реалізації проекту», - звернувся до міського голови «свободівець» Роман Онуфріїв.

 

Нагадаємо, що ще на одній із зимових сесій міської ради розглядалося питання про входження в Хриплинську  промислову зону французького інвестора, який має намір збудувати там завод по виробництву гіпсокартону. Однак ще дося міська влада не виробила механізму викупу території під його будівництво.

 

На разі, суть проблеми, загалом полягає в тому, що ЗАТ «Прикарпатжитлобуд», яке володіє земельними ділянками в Хриплині, через відсутність реорганізації підприємства в ПАТ не можу провести відчуження землі на користь інвестора.

 

А тому, у зв’язку із цим, є зволікання із підписанням угоди з французькою компанією. Міський голова стверджує, що робить все можливе для того, щоб угода таки відбулася, проте підпис під завідомо незаконною угодою ставити не збирається. «Я не хочу втрачати дуже вигідного інвестора «Сен Гобен», про те якщо я не буду 100% впевнений в правильності підпису, я його не поставлю у документі», - зазначив мер.

 

На цьому «свободівці» не зупинилися, вони таки ініціювали голосування за відповідний проект рішення, згідно з яким поклали відповідальність за стан реалізації проекту на міського голову й вимагають йоо звіту на наступному засіданні сесії про стан виконання, також звернулися до центру регіонального й інвестиційного розвитку з метою забезпечення юридичного супроводу й вимогою виголосити догану Слободяну.

 

Міський голова такі дії назвав політичними спекуляціями й пообіцяв вже на наступній сесії влаштувати подібне шоу своїм колегам у відповідь.

 

Як стало відомо з кулуарних розмов,  самі представники фірми-інвестора, які покинули зал одразу ж після розгляду питання, були незадоволені й здивовані такою атмосферою на пленарному засіданні й від будь-яких коментарів відмовилися.

 

Окрім того завтра о 16.00 заплановано проведення наради міського голови із інвестора й ЗАТ «Прикарпатжитлобуд» з метою врегулювання проблеми.

 

 

 

Читайте також:

Франківські "свобдівці" не задоволені роботою віце-мера

Сесія міськради: на порядку денному ювілей, перекриття центру та інвестиці


27.04.2012 2166 9
Коментарі (9)

гість 2012.04.27, 15:44
Хто винен7Правильно невістка!Свобода хитрує,як якась проблема-мер винен!Як щось добре-то МИ!Ось для чого їм ануш потрІбен!
Влад 2012.04.27, 17:06
Дістала вже та Свобода! Нічого самі зробити неможуть, якщо щось не так.. відразу винен тільки міський голова. Хлопці, перестаньте займатись політикою та виборами, почніть нарешті працювати для громади, а не для себе в кішеню. Навчились тільки у всьому когось звинувачувати, а відповідальності на себе нізащо не берете. Ви забули, хто Ви, нагадаємо, Ви депутати, обирали вас мешкані міста, Ви повинні робити все для громади міста, а нешукати крайнього, і ховати голови, як страуси, якщо щось не так.
свобода 2012.04.27, 23:09
свобода тепер називається "банк для виборів"
Цюняк В.В. 2012.04.28, 00:13
СВОБОДА ТО БАНДА,ЯКА РОЗКРАДАЄ МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ - ПРИКЛАД ЗАГАЛЬНО ВІДОМИЙ МЕР МІСТА БУРШТИН КУРЛЯК П.І.МЕНШЕ КРАДІТЬ І БЕРІТЬ ХАБАРІ,СПОЧАТКУ НАВЕДІТЬ ЛАД У СВОЇЙ ПАРТІЇ,а ПОТІМ НАВОДЬТЕ ЛАД З МЕРОМ ФРАНКІВСЬКА.
Cпокій 2012.04.28, 15:42
Стаття написана "косо-криво, лиш би живо", але для читачів такого рівня, як попередні коментатори, то якраз те, що треба.
Спокою 2012.04.28, 16:51
якби Свобода захотіла розібратися то знала би що нині з інвестором переговори веде і обласна влада, аби завод був у Городенківському районі, люди самі попросили Вишиванюка переманити інвестора в Городенку. і доки йтимуть переговори нічого туди пхатися зі своїми популіськими заявами. не треба людям показувати бурхливу діяльність. краще подумати і зробити висновки. А мер і виконком у свободи і так ручний, що їм ще треба, посадити Марцінківа замість Анушкевичуса? А не вкакається? уже і так по вуха в лайні.
Cпокій 2012.04.28, 22:31
Анонімчику, я знаю про переговори більше за Вас, і що?"Сама ОБЛАСНА ВЛАДА" ведуть перемовини і нічого пхатися, йой, як пафосно, ще під козирок відсалютуйте, а я зараз мешти зніму. Ви хто - івано- франківець, чи служка ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ? Cаме привід взути А. щоб діяв зубастіше у відстоюванні інтересів міського бюджету! А в лайні - рот у брехунів і підбрехачів.
Спокою 2012.04.29, 09:05
ну ти і сам анонімно пишеш, як за радянської влди - лише тоді підписували АНОНІМ. а тепер СПОКІЙ. Але твоя манера писати удже нагадує Ваню Поповича, свободівця обласного. ну просто пре і культурою і вищою освітою і обізнаністю.... ну просто сам перемовини веде, і бюджетні кошти рахує і вже прибутки підрахував, може вже прикинув скільки собі в кишеню покладеш, чи Сичу, аби на вибори стало. бо щось дуже підозріло, що аж атк інтереси громади відстоюєте.
Спокій 2012.04.29, 11:58
По-перше, я пишу під обраним псевдом,а то вже не повна анонімність, так можна зафіксувати свою позицію, і бути більш зрозумілим для опонента в діалозі. По-друге, Василь Попович, наскільки я знаю, пише тут вкрай рідко і від власного імені. Ну,а підозрілою позиція безкорисливого захисту інтересів громади міста, де я сам і мої діти живуть, може здатися лише людині, котра сама до таких дій не готова, можливо просто з незвички.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1956
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1857
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1852
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5479 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2149 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1506

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

740

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

793

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

994

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1002
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1765
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3676
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10253
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26141
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10180 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7708
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

895
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

202
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

260
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

377
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1273
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

879