Фортуна Вороніна у "Фортуні" проти "Баварії". Анонс 8 туру Бундесліги (фото)

 

Після паузи на матчі збірних поновлює чемпіонат Німеччини ювілейна гра, проте ключовим матчем туру має стати битва за участю чинного чемпіона.

"Хофенхайм" - "Ґройтер Фюрт"
Ця гра стане 15-тисячним матчем в історії Бундесліги. Останній раз команди зустрічалися минулого сезону у чвертьфіналі Кубку Німеччини і "Ґройтер" в гостях переміг з рахунком 1:0. У цілому суперники провели один з одним лише п'ять офіційних матчів: три у Кубку Німеччини та дві - у другій Бундеслізі. Перші дві кубкові дуелі "Хофенхайм" виграв. У сезоні-2007/08 "Хофенхайм" здолав "Ґройтер" у другій Бундеслізі з рахунком 5:0 у 34 турі і оформив вихід у Бундеслігу.

"Борусія" Д - "Шальке"
Центральний матч туру. Господарі поєдинку не програють "кобальтовим" вже чотири матчі: 10 очок (три перемоги, одна нічия). Проте "Шальке" у Дортмунді зумів перемогти у п'яти із останніх дев'яти матчів (плюс по дві нічиї та поразки). У 14 турі минулого сезону "чорно-жовті" перемогли вдома ґельзенкірхенців вперше за більше ніж чотири роки. Цікаво, що обидві команди після цієї дуелі мають відповідальні протистояння у Лізі чемпіонів: у середу "Шальке" перебуватиме на прийомі у Лондон в "Арсенала", а чемпіон Німеччини прийматиме чемпіона Іспанії "Реал". Два попередні матчі перед іграми у ЛЧ були жахом для суперників "Борусії": загальна перемога 8:0.

"Байєр" - "Майнц"
Жодна із зустрічей між цими суперниками не закінчувалась насухо. Леверкузенцям ще ніколи не вдалось двічі підряд перемогти "Майнц" вдома. Цікаво, що у чотирьох зі шести гостьових іграх "Майнц" забив у ворота "Байєра" першим. Проте, коли першість у цьому показнику належала "Байєру", то "Майнц" завжди капітулював.

"Вольфсбург" - "Фрайбурґ"
Зустріч двох невдах з погляду ролей: господар - гість. "Вольфсбурґ" ще не переміг вдома у цьому чемпіонаті. Хоч у попередніх сезонах за цей час у чотирьох матчах було принаймні два очка - тепер лише одне. Натомість "Фрайбурґ" не вміє грати в гостях: лише одна нічия на виїзді внесла частку до восьми зароблених очок у чемпіонаті. Гостям варто спробувати забити першими і все буде гаразд для них: після 0:1 "вовки" ніколи не зуміли виграти від "Фрайбурґа" (три нічиї, сім поразок).

"Айнтрахт" - "Гановер"
Франкфуртська команда три останні зустрічі з "Гановером" програла. Діє і зворотня закономірність: "Гановер" виграв останні три гри лише від "Айнтрахта" та "Нюрнберґа". Чи зуміє команда Арміна Фе втриматись на другому місці, яке вона займає з другого туру? У випадку невдачі "Айнтрахт" може поступитися місцем "Шальке". Але ж чи зможуть гості зрушити з місця: в останніх чотирьох іграх підопічні Мірко Сльомки заробили лише чотири очка? Вони мають принаймні статистичний шанс: Сльомка не програв жодної гри "Айнтрахту" в рамках Бундесліги (5 перемог, 2 нічиї).

"Фортуна" - "Баварія"
"Баварія" на порозі абсолютного рекорду Бундесліги - вісім перемог у стартових восьми матчах. Чи знову фортуна відіграє певну роль за дюсельдорфську команду? Якщо так, то це буде справжня удача, оскільки "Фортуна" лише одного разу в останніх 12 матчах проти "Баварії" святкувала перемогу у вже далекому 1991 році, причому у Мюнхені (1:0). Натомість "Баварія" любить псувати нерви господарям цього поєдинку: мюнхенці виграли останні шість ігор у Дюсельдорфі із загальним рахунком 12:2. Приємний спомин для наставника "Баварії" Юпа Хайнкеса. Річ у тім, що Хайнкес завершив виступи як гравець у Бундеслізі саме у Дюсельдорфі. Мьонхенґладбахська "Борусія" розгромила тоді тезок з Дортмунда з рахунком 12:0, а Хайнкес у тому матчі забив п'ять голів. Цікаво, що серед усіх теперішніх гравців "Фортуни" Андрій Воронін єдиний, хто виграв у "Баварії". У лютому 2009 року у складі "Герти" Воронін оформив дубль (2:1).

"Вердер" - "Борусія" М
"Вердер" в останніх двох матчах зазнав поразок (0:2 від "Баварії" та 1:3 від "Ауґсбурґа"). "Лошаки" зуміли завдати першої поразки "Айнтрахту" (2:0) - до того поєдику "Борусія" сім матчів не вигравала. Проте статистика не обіцяє підопічним Люсьєна Фавра успіху: 22 останні гри у Бремені "лошаки" не позначили хоча б однією перемогою. У попередніх 21 матчі на тренерській лав "музикантів" сидів Томас Шааф, а у "Ґладбаха" - 10 різних. І ще одне магічне 22. Стільки разів "Вердер" вдома зіграв насухо.

"Нюрнберґ" - "Ауґсбурґ"
Ця пара це не зустрічалась у Бундеслізі. Пора робити перший крок і перемагати, бо господарі поєдинку останні чотири гри програли. Незважаючи на прем'єрне рандеву у чемпіонаті, суперники все ж зустрічались (5 офіційних ігор).

"Гамбурґ" - "Штутґарт"
В останніх 18 побаченнях суперників не було нічиїх. У цьому чемпіонаті "Гамбурґ" не програє впродовж чотирьох ігор (було навіть дві поспіль перемоги, причому вперше майже за два роки). "Штутґарт" не може зрушити з місця вдома (дві нічиї, дві поразки). Можливо на виїзді краще?

 

bundesliga.de


19.10.2012 720 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

640
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11156 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1875
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1772
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2770
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4627

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

382

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1071

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1478

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1345
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1727
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1542
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1251
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

621
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

700
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1891
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2188 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20389
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

368
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

718 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

754
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1103