Фінал. Третій матч. Энергія - Ураган - 7:6

«Футболісти вийшли на майданчик з таким настроєм, ніби гра для них остання». Цей журналістський штамп для матчу між «Енергією» і «Ураганом», як то кажуть, в саму тему.

 

Саме до такого Рубікону підійшов наш чемпіонат, і всім любителям футзалу відмінно відомо, що в разі перемоги франківців була би отримана відповідь на найголовніше питання, заради чого все дійство тривало дев'ять місяців - хто стане чемпіоном країни.

 

Незважаючи на те, що «Ураган» грав у гостях, команда мала підстави відчувати себе як вдома - про це шумовий підтримкою подбала група їхніх земляків у складі близько 60-ти чоловік.

 

Не відставати від них прагнули і львівські фанати, барабан яких був у роботі не менше свого франківського візаві. Гру у команд почали номінально другій четвірки - тренерське тактичне протистояння, розпочате тиждень тому, продовжилося і на львівській майданчику. Вже на 20-й секунді після кутового м'яч прокотився по стрічці воріт Іжаковского, але Олег рукою встиг вибити його на майданчик.

 

Початок був покладений - ніякої розвідки, тільки вперед був вектор руху команд! На 3-й хвилині четвірки змінилися на перші квартети, і «Енергія» зобов'язана була відкривати рахунок. Овсянніков праворуч прострілив на дальню штангу, Іжаковскій до м'яча не діставав, але Павленко бив в дотик і ... м'яч покотився поруч зі штангою.

 

Однак через хвилину Максим блискуче виправився - сольний прохід по центру із зсувом вліво був завершений блискучим ударом у дальній від воротаря кут. Не без участі Павленко був створений ще один небезпечний момент на 6-й хвилині. Макаєв отримав передачу від свого партнера, бив у кут - Іжаковскій м'яч «потягнув». Відповідь «Урагану» був за законами жанру - Павлюк в семи метрах від воріт прийняв м'яч, пішов трохи вліво від Лисенка та в падінні поставив гольову крапку.

 

Зрівнявши рахунок, гості продовжили лихі атаки, і, мабуть, трохи втративши концентрацію, пропустили контратаку львів'ян «три в один», яку завершив Якунін. Більше того, через 30 секунд вже Романов змусив місцеву публіку схопитися з місць, завершивши свій прохід по центру ударом у дальній верхній кут. Сергій Гупаленко прийняв рішення замість Іжаковского випустити Корнєєва.

 

Через 10 секунд Михайло Романов був змушений покинути майданчик ... Він і Біро Жаде зіткнулися в центрі майданчика, хтось комусь щось відповів, тут же до місця подій прибігли інші гравці - почалося загальне з'ясування відносин. Першим був видалений Біро Жаде, у якого трохи раніше вже була жовта картка. Однак арбітри у всіх діях Романова угледіли кримінал, який тягнув на два гірчичники, і він відправився в роздягальню слідом за Біро Жаде. Пристрасті не просто кипіли - вони спалювали всіх присутніх ...

 

Гра три на три - рідкісне видовище. І тут, поки у гостей на майданчику був Сержан, домінували вони, коли ж у «Енергії» вийшли Павленко, Якунін і Овсянніков, останній ледь не збільшив рахунок, але на замиканні не потрапив по м'ячу. На 12-й хвилині в пасиві "Урагану" стало 5 фолів, і Станіслав Гончаренко взяв тайм-аут, щоб підказати своїм підопічним, як діяти в цій ситуації. Краще за всіх зрозумів Рогачов, який взяв ініціативу на себе, пройшов по лівому краю, і відправив м'яч точно під дальню штангу - Корнєєв був безсилий.

 

Відставання у три м'ячі - це нічого не значить! Саме так діяли франківці. Як завжди був заряджений на удар Цвєлих, «топтав» захисників Сімка, що діяв на позиції стовпа. І як виявилося, не даремно, оскільки один м'яч було відіграно - Легчанов «подарував» м'яч Симка прямо перед своєю штрафної лінією, і вже для франківців лише 2:4. А забий ще й Сержан на 18-й хвилині з лінії штрафної, і львів'яни були б на відстані всього одного гола! Але м'яч влучив у штангу ... Втім, і в «Енергії» є підстави нарікати на невдачу - через хвилину лиха її комбінація в один дотик завершилася ударом Овсяннікова у поперечину. У час, що залишився суперники обмінялися парою непоганих дальніх ударів, цим і завершився багатющий на події перший тайм, який тривав 54 (!) Хвилини «брудного» часу.

 

22-х секунд другого тайму вистачило «Урагану», щоб створити три небезпечних моменти біля воріт Лисенка, але м'яч щоразу котився повз «рамки». А ось господарі трохи пізніше відповіли лише раз, але як! Павленко покотив м'яч зі штрафного Овсянникову, той пробив, і м'яч зрадницьки, між ніг Корнєєва, закотився у сітку. Цей гол визначив розвиток подій на найближчі хвилини - «Ураган» багато й агресивно атакував, «Енергія» стискалася, як пружина, але завжди була готова розтиснути.

 

Так, як це сталося на 26-й хвилині. Легчанов і Овсянніков вивели Павленко на удар - це був практично пенальті, який відбити було дуже складно. Через хвилину «Ураган» міг залишитися без Корнєєва. Удар Якуніна (а всі знають, як він б'є) вліт прийшовся прямо в обличчя Владиславу, але наш прославлений воротар, отримавши допомогу медиків, зміг продовжити гру. За 12.28 до кінця другого тайму Чепорнюк вийшов у «Урагану» п'ятим, і тут же Лисенко майже в шпагаті дістає м'яч після удару Павлюка.

 

Після тайм-ауту «Урагану» Лисенка знову виручає свою команду, після «Гарматній» удару Сержан відбиваючи м'яч грудьми. А на екваторі тайму голкіпер «Енергії» став ще й автором гольової передачі. Довгий введення вперед - Олександр Бондар у боротьбі з Чепорнюк трохи торкнувся м'яча головою, і той закотився у порожні ворота - 7:2. Побачили глядачі гру з п'ятим і у виконанні «Енергії», коли Овсянніков на 32-й хвилині на кілька секунд вийшов у воротарському футболці.

 

Так команди і продовжили матч - то Чепорнюк, то Овсянніков змінювали своїх голкіперів. Обидві команди прагнули грати до вірного, тому, подовгу контролювали м'яч.

 

На 36-й хвилині гості змогли з цього вичавити пенальті, коли м'яч потрапив у руку в штрафному Дмитру Бондарю, і Сержан з шести метрів був нещадний. «Ураган» поступався в рахунку, але він ні в якій мірі не здавався. На 38-й хвилині Овсянніков помилився на чужій половині, Цвєлих організував контратаку, яку завершив Сімка. А ще через кілька секунд рахунок став вже 5:7 - це Сержао записав у свій актив черговий гол, і до сирени всього дві хвилини! Фантастика! За 51 секунду до сирени рахунок стає вже 6:7 - і це знову Сержао! За 24 секунди Цвєлих б'є поруч зі штангою!

 

На більше у «Урагану» просто не вистачило часу, але за таку кінцівку команда заслужила оплески. Ух, це був суперматч, такий, який подарувати може тільки плей-офф.

 

«Шоу має продовжуватися», співав великий Меркурі. І воно буде продовжено, менш ніж через добу, вже в суботу.

 

Анатолій Подвойський, futsal.sport.ua


03.06.2011 2490 1
Коментарі (1)

пуцер 2011.06.03, 14:56
Ураган в захисті - купка аматорів. Трошки уваги і все буде добре.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1207
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2522
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2111
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2169
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6547 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2453 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

336

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1147

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1282

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1401
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

278
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

585
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2062
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26512
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

554
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10465 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8011
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

534
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

403
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

545
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

623
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1584