Екстраліга. "Ураган" зіграв унічию з "Продексімом"

 

/data/blog/87181/45b144883433aefae315fdf33e7fe01c.jpg

 

Зі стартовим свистком обидві команди намагалися не форсувати події на майданчику, намагаючись краще роздивитися слабкі сторони своїх опонентів. Але вже в дебюті зустрічі гості могли відкривати рахунок, але Цілику не пощастило. І це був дзвіночок для "Продексіма", оскільки "Ураган" свої наміри вже позначив. У свою чергу, підопічні Ігоря Москвичова зробили акцент на пресинг на чужій половині майданчика, намагаючись тим самим змусити "ураганівців" помилятися.

Але ті мало того, що не помилялися, так ще й вміло виходили з-під пресингу і організовували свої атаки. Найкраще у них виходили закидання на хід, де вже боролися за отримання м'яча або Горбатий, або Пелех. Варто зазначити, що перша четвірка "Урагану" була значно активніше і мобільніше, ніж друга. По ходу першого тайму складалося враження, що квартет Кіндратіва більше заряджений на гру в обороні і позиційні атаки. А позиційний стиль був вигідний саме "Продексіму", чиї гравці встигали перекривати всі зони.

Однак, це не означає, що господарі грали тільки на оборону. Можна згадати, які моменти мали Харченко, Волянюк, Ланко. Однак на їх шляху до цілі ставав Біров. В інших епізодах херсонці якщо і били по воротах, то робили це не зовсім точно. Натомість "Ураган" показав, як можна використовувати свої моменти. Зробив це Юліан Горбатий, який на 11-й хвилині вийшов на побачення з Холошею і спокійно його переграв - 0:1. В принципі, 19-й номер "Урагану" заслужив на цей гол, оскільки був найактивнішим гравцем своєї команди в першому таймі.

Після цього голу господарі майданчика перехопили ініціативу, бажаючи швидше відігратися. І вони були кілька разів близькими до цього. Втім, Біров зводив нанівець всі зусилля "мельників", чим, звісно, допомагав своїй команді утримувати прийнятний результат. Щоправда, справедливості заради варто відмітити, що у івано-франківців не виходило розвинути свій успіх. Тим не менш, на перерву вони пішли, маючи мінімальну перевагу в рахунку.

Другий тайм підопічні Івана Скіцка розпочали з пресингу на чужій половині майданчика. Складалося враження, що до цього херсонці були не до кінця готові. Тим не менш, вони знаходили протиотруту цього тактичного ходу і поступово стали переходити до атакуючих дій, оскільки в них іншого вибору не було. Господарям допоміг випадок. На 26-й хвилині Будін виконав силову подачу з ауту, і м'яч рикошетом від когось з "ураганівців" (Корсуна?) влетів у сітку воріт. 1:1 - ось так рахунок став рівним.

Хоча, якщо об'єктивно поміркувати, то підопічні Ігоря Москвичова вже встигли награти на гол. Тому, навіть таке "рикошетне" взяття воріт можна вважати заслуженим. Але на цьому проблеми для "драконів" не закінчилися. Через кілька хвилин рахунок вже був 2:1 на користь "Продексіма" - Віталій Скорий, опинившись на перспективною ударній позиції без опіки, пробив у дальній кут воріт Бірова. Ось вам і топ-трансфер херсонської команди!

Тепер уже гостям потрібно було щось придумувати, щоб відігратися. Проте не всі старання "драконів" були вдалими. Десь івано-франківцям чогось не вистачало. Чого? Це, напевно, питання до Івана Скіцка. Тим не менш, після екватора другого тайму "Ураган" помітно змінився. Особливо це було видно по комбінаціям, які розігрували гості. Одна з них призвела до того, що на 32-й хвилині Пелех вивів на ударну позицію Михайла Зварича, а той буквально розстріляв голкіпера - 2:2. Але і це ще не все. Незабаром ще раз нагадав про себе Юліан Горбатий, який чудово зіграв індивідуально і пробив здалеку - 2:3 і знову "Ураган" вийшов вперед. Фактично цей "ураганівський" бліцкриг був гідною відповіддю на той, який був у "Продексіма".

Такий результат, природно, не міг влаштувати "мельників". Їм потрібно було тепер йти на ризик, при цьому оголюючи тили. А це могло призвести до сумних наслідків. Однак, з часом Ігор Москвичов таки вирішив піти на ризик, розуміючи, що це – одна з останніх можливостей зрівняти рахунок. І цей хід приніс свої плоди – незабаром херсонці розіграли зайвого, і Харченко на добиванні зробив рахунок 3:3. В принципі, цифри на табло відповідали тому, що відбувалося на майданчику спорткомплексу ХВУФК. Але обидві команди не бажали миритися з таким рахунком і намагалися до кінця матчу схилити шальки терезів на свою користь. Але в підсумку нічийного результату уникнути не вдалося.

 

 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол


21.09.2015 746 0
Коментарі (0)

28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

506
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1069
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

2147
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

2008
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1952
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5967

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1171

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1896

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2661

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2598
28.09.2024

Чи дозволені банани після видалення жовчного міхура? Дієтологи надають поради про особливості харчування після операції

85
23.09.2024

Зелений чай — найпопулярніший напій, попит на який щороку зростає у всьому світі. Його виготовляють з листочків чайного дерева Камелія, які готують на пару, або обсмажують, потім пресують і сушать.

350
20.09.2024

У серпні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксували у всіх регіонах України.  

796
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

15019
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2520
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

816
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2763
25.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26253 1
24.09.2024

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. Про це повідомила пресслужба Музею Голодомору, пише Фіртка. Відповідну декларацію було схвалено у вівторок, 24 вересня, 123 голосами «за».

377
21.09.2024

"За" звернення проголосували 56 депутатів, один — утримався, семеро — не голосували.  

831
19.09.2024

Верховна Рада 19 вересня ухвалила постанову про перейменування понад 300 населених пунктів та районів.  

912
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

1127