Друга ліга: "Прикарпаття" на класі перемагає "Арсенал" (фото+відео)

Сьогодні у Другій лізі грають матчі 24-туру. До Івано-Франківська завітав один із аутсайдерів чемпіонтау «Арсенал-Київщина» з Київської області.

Попередні два матчі між цими командами завершилися впевненими перемогами «станіславівців» - 4:0 вдома та 4:1 в Обухові.

Сьогодні підопічні Володимира Ковалюка перемогли скромніше 2:0. Відзначились два Романи - Кузьмин і Дитко.

За доброю традицією Івано-Франківське "Прикарпаття" розпочало домашній поєдинок чемпіонату, вийшовши на поле в патріотичних футболках з символікою "Слава героям України - учасникам АТО". Гості з Київщини також радо підтримали акцію, до того ж обидві команди виводили на поле діти.

Відразу кинулася у вічі відсутності в стартовому складі господарів Ігор Худобяка та Володимира Боришкевича. Форвард відновлюється після пошкодження, отриманого на одному з тренувань, а півзахисник, незважаючи на захворювання все-таки опинився у протоколі, щоправда на лаві запасних. "Прикарпаття" відразу заволоділо перевагою і вже на п'ятій хвилині матчу Олег Веприк в падінні через себе замикав скидку партнера, але м'ячу не вистачило лічених сантиметрів, щоб затріпотіти у сітці воріт суперника.

На одинадцятій хвилині зустрічі той же Веприк небезпечно виконав кутовий удар, але команду гостей врятувала штанга, добивання ж Яневича пройшло поруч з воротами. На чотирнадцятій хвилині матчу суддя з Донецька Титов виписав гірчичника Вікторe Данищука в епізоді, який можливо і не заслуговував на жовту картку.

На 17 хвилині впевнено зіграв Остап Вульчин, виконавши роль останнього захисника та розрядивши ситуацію поруч з воротами "Прикарпаття". Ще за хвилину голкіпер знову зіграв спокійно, забравши в руки несильний удар Катрюка. На двадцять другій хвилині зустрічі попередження до свого пасиву записав Дербах. За мить Вульчин забрав м'яч після удару Мартинова зі штраного. На двадцять четвертій хвилині зустрічі ще один гірчичник отримав Роман Бочкур. Та й загалом арбітаж матчу в цей відрізок часу залишав бажати кращого.

Після цього в матчі запанувала невелика пауза, яку на 34 хвилині розвіяв прохід Богдан Оринчака з вивіреною передачою на Дитка, але Роман з лінії воротарського майданчика якимось дивом не влучив у ствір воріт. На тридцять сьомій хвилині той же Дитко головою замикав діагональну передачу у виконанні Ковальчука, але знову невлучно. Ще за мить Оринчак після пасу врозріз від Веприк заробив кутовий, який в тім теж нічим цікавим не завершився.

Під завісу першого тайму гості вибігли в контратаку і Віктор Данищук у самовідданому підкаті врятував прикарпатців від можливих неприємностей, а вже за мить Остап Вульчин перекрив кут обстрілу воріт і виручив команду. Також за хвилину до свистка на перерву попередження за грубий фол на Веприку отримав Мартинов. Олега, який накульгуючи під оплески вболівальників залишив поле, відразу замінив Боришкевич.

В перерві матчу в складі МФК "Прикарпаття" відбулася заміна. Замість Василя Дербаха, який заробив в першому таймі попередження, на полі з'явився Тарас Бойко. На 48 хвилині матчу Володимир Боришкевич зряче віддавав на хід Ярославу Конкольняку, але останнього з порушенням правил зупинили захисники суперника. Ще за три хвилини Віктор Яневич виконував прострільну передачу в штрафний майданчик "Арсенала", але в даному епізоді м'яч перелетів і своїх, і чужих. А ще за мить арітр матчу нагородив гірчичником Тараса Бойка.

Богдан Оринчак намагався наздогнати м'яч, але той по-зрадницьки залишив межі поля на лічені сантиметри. На 55 хвилині матчу Андрія Вацебу з метою активізувати дії в нападі замінив Орест Януш. Вже за мить півзахисник запустив по флангу Віктора Данищука, але той втратив м'яч. На шістдесятій хвилині зустрічі серія з трьох кутових ударів поспіль у виконаннні "Прикарпаття" завершилася лише фолом Дитка проти голкіпера суперників. На шістдесят третій хвилин класним ударом в падінні через себе пробивав Оринчак, щоправда знову невлучно.

На сімдесятій хвилині матчу, накрутивши кількох опонентів, намагався вийти на ударну позицію Володимир Боришкевич, але в останню мить захисник "Арсенала" вибили смугастого з-під ніг у півзахисника. Контратака гостей правим флангом була зупинена самовідданими діями Романа Бочкура. На сімдесят другій хвилині Ярослава Конкольняка замінив Роман Кузьмин. Ця заміна стала знаковою. Вже за хвилину після вивіреної передачі Богдана Оринчака з правого флангку Кузьмин першим ж дотиком до м'яча головою пробив кіпера команди з Київщини.

Гол додав сил футболістам "Прикарпаття" і вже за хвилину Віктор Яневич з лінії штрафного майданчика пробив поруч з дев'яткою воріт суперника. За кілька хвилин Оринчак намагався заробити пенальті, але асистент арбітра зафіксував офсайд за мить до падіння Богдана в штрафному майданчику. На 84 хвилині матчу триходівка Оринчак- Януш-Дитко закінчилася ударом останнього трохи вище воріт. А виглядало дуже перспективно. Проте вже за дві хвилини навісна передача Яневича з лівого флангу завершилася точним ударом головою у виконанні Романа Дитка з меж воротарського майдачика.

Заключні хвилини матчу пройшли за активної гри Команди Рідного Краю. Петро Ковальчук головою пробив в поперечину після розіграшу кутового удару у виконанні Боришкевича, а небезпечний прохід Яневича флангом захисники суперника зупинили, зігравши просто на винос. За мить пролунав фінальний свисток арбітра матчу, який сигналізував про третю поспіль перемогу підопічних Влодимира Ковалюка у весняній частині сезону.

Свій наступни поєдинок івано-франківці зіграють на виїзді 21 квітня. Суперник - ФК "Львів.


Субота, 14 квітня 2018 року. 16:00. м. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух».

Футбол, Чемпіонат України, Друга Ліга, Група А

м. Івано-Франківськ, стадіон Рух, 2000 глядачів

"Прикарпаття" (Івано-Франківськ) - "Арсенал-Київщина" (Біла Церква) -  2:0 (0:0)

Голи: Кузьмин, 73; Дитко, 86;

МФК "Прикарпаття": Вульчин, Данищук, Ковальчук, Бочкур, Яневич, Дербах (Бойко, 46), Вацеба (Януш, 55), Оринчак, Конкольняк (Кузьмин, 72), Веприк (Боришкевич, 44), Дитко (Прошак, 89)

Запасні: Піцан, Француз.  

"Арсенал-Київщина": Байдюк, Татрик, Катрюк (Щербань, 88), Гулущенко, Гасанов (Прутян, 68), Тименко, Мартиненко, Мартинов, Шарай, Галич, Голядинець

Запасні: Шкарбан, Расповецький.

Попередження: Данищук, 14; Дербах, 22; Бочкур, 24; Бойко, 52; Оринчак,   -  Мартинов, 44. Глущенко, 82;

 


Читайте також:

Як "Прикарпаття" на класі перемагало "Скалу"(фоторепортаж+відео)

Фанати за парканом, слизький газон та дубль Ковальчука: як "Прикарпаття" перемагало "Поділля" (фоторепортаж)

МФК Прикарпаття - переможець Кубку міського голови

Екзотика у Франківську: "Прикарпаття" підписало захисника чемпіонату Мальдів

Івано-Франківське "Прикарпаття" вийшло з відпустки. Поки - семеро новачків (фоторепортаж)

Івано-Франківське "Прикарпаття" завершило перші збори (фото)

Історична перемога. Івано-Франківське "Прикарпаття" обіграло мінський "Енергетик-БГУ" (фото)

Західноукраїнське дербі. «Прикарпаття» поступається «Руху» (фото+відео)

Фотогалерея


14.04.2018 2344
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1742
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1768
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1754
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5240 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2061 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1443

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

561

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

671

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

865

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

923
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1636
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3582
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10169
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26045
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10044 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7640
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

827
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1328
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

303
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1183
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

775
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1008