Дебати у США: Гарріс заявила про підтримку України, а Трамп двічі ухилився від відповіді

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну. 

На запитання ведучого дебатів, чи хочете ви, щоб Україна виграла війну, Трамп двічі ухилився від прямої відповіді та сказав, що в інтересах США, щоб війна закінчилася. 

Про це пише УП, передає Фіртка.

Трамп також заявив, що зможе завершити війну в Україні ще до того, як вступить на посаду:

"Що я зроблю, я поговорю з одним, поговорю з другим, я зберу їх разом".

Він поскаржився, що США надали Україні від 250 до 275 мільярдів доларів допомоги, а європейські країни дали лише від 100 до 150 мільярдів доларів, хоча вони розташовані ближче до України.

"Я хочу, щоб війна припинилася. Я хочу врятувати життя, які марно витрачаються — людей вбивають мільйонами. Мільйонами. Це набагато гірше, ніж ті цифри, які ви отримуєте, які є фальшивими.

Я маю добрі відносини і з Путіним, і з Зеленським. Вони поважають мене, і не поважають Байдена і навіть не спілкуються з ним. Ми зараз граємося з вогнем щодо Третьої світової".

Трамп нагадав, що в Путіна є ядерна зброя і, можливо, він її використає, а, можливо, ні.

Трамп також повторив неправдиву заяву про те, що Гарріс відрядили для переговорів з Путіним і щоб запобігти війні між Росією та Україною. 

Окрім цього, колишній президент звинуватив адміністрацію Байдена в тому, що "слабка" політика президента Байдена, поспішне виведення військ США з Афганістану надало Путіну сміливості вторгнутися в Україну.

"Я вважаю, що причина, чому Дональд Трамп каже, що ця війна закінчиться протягом 24 годин, полягає в тому, що він просто здасться. А ми, американці, не такі.

Я зустрічалася з Зеленським за кілька днів до того, як Росія вторглася в Україну. Я поділилася з ним даними американської розвідки про те, як він може захистити себе.

Через кілька днів я поїхала на східний фланг НАТО до Польщі та Румунії. Ми об'єднали 50 країн, щоб підтримати Україну.

Завдяки нашій підтримці, ППО, боєприпасам, артилерії, "Джавелінам", танкам "Абрамс", які ми надали, Україна має можливість захищатися.

Ми розуміємо важливість НАТО, і того, що зробили, щоб зберегти здатність українців боротися за незалежність. Інакше Путін сидів би в Києві і дивився на решту Європи, починаючи з Польщі", — сказала Гарріс.

Гарріс наголосила, що США повинні залишатися лідером, щоб захищати міжнародні права і правила. 


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Держсекретар США підтвердив передачу Іраном Росії балістичних ракет: обіцяє санкції

Президент США Байден приїхав до Києва


11.09.2024 844 1
Коментарі (1)

не бачив дебатів 2024.09.11, 10:45

Трамп задовбав свої натяками змусити Україну здатись Путіну "бо третя світова". Корчить з себе "над Путіном і над Зеленським". Коли йому байдуже до України і головне заробити рейтингів на ситуації добратись до влади - блокував допомогу чекаючи що Україна впаде і політика Байдена на цю допомогу "визнається невдалою", тепер вдає краще допоможе і водночвс змусить здатись, європеців більше витраяатись і т.п. Та чхав путін на Трампа і його дурні понти. Піде далі, а Трамп буде ввиводити війська з Польщі. Саме тому напевно Орбан, який з ним зустрічався готується у склад СССР повертатись. Нинішнія адміністрація президента США теж зі свої "дозволами" і "пекельними санкціями" не використаним чомусь українською владою ленд-лізом попри заяви про нестачу зброї не працює на перемогу України розвалом агресивної росії і знищення її збройних сил, а "не дати Україні програти". Тому на себе надіятись в першу чергу і робити свою зброю за будь-яку ціну.

10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1335
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1455
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1442
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5368
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

7889 1
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

10861 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

746

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1436

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2184

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2225
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

304
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2331
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3750
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2201
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3229
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

1008
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

813
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

323
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

545
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

844 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

549
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

1901 6