Де відчути себе королем: 13 замків-готелів України

 

Всі дівчатка колись мріяли стати прекрасними принцесами. А хлопці – відважними лицарями, принцами, королями... Як щодо того, щоб здійснити дитячу мрію і перенестися у часи лицарських романів? Це зовсім не складно: достатньо провести вікенд в атмосфері середньовіччя. А вирушити за нею можна в замки-готелі України. Більшість з них – нові споруди, стилізовані під старовину, але є й історичні будівлі.

Замок-музей «Радомисль»

Перевтілитися в героїв середньовічної казки допоможе один з найвідоміших замків України – Радомисль. Він стоїть на гранітній скелі і пронизаний духом старовини: восьмиповерхова башта з гвинтовими сходами, величні стіни, автентичні інтер'єри, бійниці... При замку працює готель «Віа Регія». Гості можуть пожити в аскетичних номерах, що нагадують келії ченців, або обрати собі покої принцеси.

Джерело фото: radozamok.com.ua.

Вартість: 1300–3000 грн/доба.

Де знаходиться: Житомирська обл., Радомишль, вул. Щорса, 15. Курсує маршрутка № 2.

«Вежа ведмежа»

Далеко від цивілізації, в мальовничих Карпатах, загубився справжній лицарський замок. Стилізована фортеця «Вежа ведмежа», зведена з дуба і каменю, може похвалитися оригінальними сторожовими вежами, просторим двором і стильною бруківкою. А біля романтичного замку знаходиться невелике озеро і чиста гірська річка. Це затишне містечко полюбилося багатьом телевізійникам. Наприклад, тут знімали деякі епізоди шоу «Холостяк». Якби існували готелі-фортеці, вони б виглядали саме так.

Джерело фото: vv-hotel.com.

Вартість: 1100–3000 грн за ніч в апартаментах, забронювати номер можна тут.

Де знаходиться: Львівська обл., Сколівський р-н, с. Волосянка.

Санаторій «Карпати»

Якщо замком-готелем мало кого здивуєш, то замок-санаторій – «рідкісний птах». Підлікуватися в колишній графській резиденції, а заодно і оглянути красоти казкового палацу, можна в селі Карпати. Чудовий замок, що належав аристократам Шенборнам, зведений за астрономічним принципом: 4 вежі – пори року, 12 входів – місяці, 365 вікон – дні в році, Не вірите? Порахуйте самі!

Джерело фото: uamodna.com.

Вартість: від 396 грн за добу.

Де розташований: Закарпатська обл., Мукачівський р-н, с. Карпати, 1.

«Чорний замок»

Усього 5 хвилин їзди від серця Івано-Франківська – і ось він, середньовічний замок, що холодить кров назвою «Чорний». Не варто побоюватися: ці стіни не зберігають похмурих давніх історій. Нова будівля, зведена в австро-угорському стилі, схожа на замок не тільки зовні. Його інтер'єри також виконані в історичному стилі. А номери обставлені стилізованими меблями і доповнені багатою обробкою.

Джерело фото: booking.com.

Вартість: 550–800 грн за добу, обрати відповідний номер можна за цим посиланням.

Де знаходиться: Івано-Франківськ, Калуське шосе, 7/1.

Готель «Замок Лева»

Якщо б камені могли говорити, вони б розповіли гостям готелю «Замок Лева» безліч дивовижних історій. Адже стіни цього готелю-фортеці прожили довге життя – їм вже, вважай, що сто років! Готель складається з двох невеликих історичних будівель, які знаходяться в серці старовинного міста.

Джерело фото: lioncastlehotel.com.

Вартість: 660–2850 грн залежно від обраного номера і пори року. Щоб забронювати номер, перейдіть за посиланням.

Де знаходиться: Львів, вул. Глінки, 7.

Замок-готель «Бельведер»

Про відомий гірськолижний курорт «Буковель» чули всі. А хто знає, що всього в двох кілометрах від нього можна зустріти середньовічний замок? Готель, стилізований під старовину, височіє на скелі, біля гірської річки. А з вікон замку відкривається панорама на гірськолижні траси. Справжня фортеця-готель. У номерах можна прийняти душ з мінеральною водою.

Джерело фото: belvedere.in.ua.

Вартість: 150–3600 грн залежно від типу номера і сезону. Для вибору номера перейдіть за посиланням.

Де знаходиться: Івано-Франківська обл., с. Поляниця, вул. Карпатська, 121А.

Замок-готель «Вишеград»

Під Києвом теж є свій замок. Всього 10 хвилин їзди від столиці – і перед вами постає стильна фортеця. Замок-готель «Вишеград» працює вже більше 10 років: можна не тільки зупинитися у затишних номерах, але і побалувати себе в СПА-комплексі.

Джерело фото: vyshegrad.kiev.ua.

Вартість: 150–3600 грн залежно від типу номера і сезону. Забронювати можна тут.

Де знаходиться: Київська обл., Вишгород, вул. Спаська, 25.

Мотель «Замок»

Оригінальний придорожній мотель готовий дати притулок подорожнім, які їдуть по трасі Київ – Харків. Їм пропонують трохи розслабитися і перенестися в атмосферу середньовіччя. При замку працює каплиця на честь покровителя всіх мандрівників – святого Миколая Чудотворця, щоб можна було попросити його зробити поїздку вдалою.

Джерело фото: booking.com.

Вартість: 435–825 грн на добу. Забронювати номер можна тут.

Де знаходиться: Полтавська обл., Хорольський р-н, с. Лобкова Балка (234-й км траси Київ – Харків).

Замок «Тамплієр»

У самому серці скіфських степів Причорномор'я, на Миколаївщині, височіє дивовижний замок «Тамплієр». Вся територія цього комплексу – своєрідний етнографічний музей із середньовічним тиром, збройовою кімнатою, полем для змагань і парком облогових знарядь. Гостей зустрічають брамники в лицарських обладунках! Це місце допоможе відчути атмосферу середньовіччя.

Джерело фото: rio.ua.

Вартість: 450–550 грн/доба, забронювати номер можна на цій сторінці.

Де знаходиться: Миколаївська обл., Жовтневий р-н, с. Шевченкове.

Замок-готель «Айвенго»

Як, мабуть, здивується мандрівник, коли звичні пейзажі за вікном раптом змінить замок, що виріс біля невеликого озера. Побачити «Айвенго» з його казковою природою і романтичним духом середньовіччя можна на трасі Київ – Чоп. Зупиняються тут не тільки випадкові мандрівники. Наприклад, молодята із задоволенням влаштовують фотосесії.

Джерело фото: nice-places.com.

Вартість: 350–900 грн/доба. Для вибору номера перейдіть за посиланням.

Де знаходиться: Рівненська обл., с. Колоденка, вул. Зелена, 53.

Замок-готель «Роза вітрів»

Цей замок – просто фантасмагорія, де найхимернішим чином сплелися дивовижні морські образи. Така тема вибрана не випадково – адже «Роза вітрів» розташувалася в морській столиці України, Одесі.

Джерело фото: roza-vetrov.od.ua.

Вартість: 800–1600 грн/доба.

Де знаходиться: Одеса, вул. Побратимів, 10/13А.

Готель «Замок Венеції»

Венеціанський замок біля самого берега моря? В Україні? Таки так! Ви легко знайдете його у Бердянську, на Далекій косі. Оселитися можна прямо в башточках, з вікон яких видно переливчасте Азовське море.

Джерело фото: pavlov-product.com.ua.

Вартість: 800–1200 грн/доба.

Де знаходиться: Бердянськ, вул. Макарова, 119.

Готель «Підкова»

Готель, стилізований під замок, можна побачити поруч з головною вулицею Рівне – Соборною. Номерний фонд готелю невеликий, але кожен з них виконаний в дизайнерському стилі.

Джерело фото: hotelsbooking.com.ua.

Вартість: 400–1100 грн/доба.

Де знаходиться: Рівне, вул. Івана Підкови, 17А.

 

ua.igotoworld.com


20.02.2016 1959 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1950 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1089

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

77
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1087
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

759
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

81
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667