Давайте всіх лякати!!!

 

 

Імідж України знову підмочили. Німецька щоденна газета Вerlinertageszeitung виводить певну тенденцію з переліку резонансних кримінальних подій в нашій країні. Окрім зґвалтування Оксани Макар, німецьке видання згадує затримання в Київі школярів старших класів за підозрою у зґвалтуванні дванадцятирічної дівчинки, групове зґвалтування у Черкаській області, де п’ятеро відморозків познущались над студенткою, вбивство школярки в Авдіївці.  Зрозуміло, що висновки стосуються Євро 2012 та безпеки гостей спортивного форуму.


«Не ходіть фанати в той Юкрейн гулять!» - чітко й аргументовано радять інформовані європейські ЗМІ. А нашим нема чим крити. Малопереконливе бекання міліції, мовляв все під контролем, лише примножує сумніви і підозри. Ми ж з вами знаємо, що нічого воно не під контролем. Навіть сам той «контроль» ніким й нічим не контролюється. Тому стратегію зовнішнього піар-позиціонування нашої великої футбольної держави треба брати за куций хвіст й докорінно розвертати на сто вісімдесят градусів.


«Ми страшні!» - ось стрижневе гасло нового піар-концепту. Чорнобильська радіація та всюдисущі невидимі астральні привиди-клони маніяка Онопрієнка розмножили та розтиражували незліченних монстрів, які тільки й роблять, що мріють про смачненьке м'ясо футбольних фанів. Треба негайно фільмувати рекламні кліпи для нової піар-концепції. З такими сценаріями:


«Ніч. З темних облуплених хрущоб чути зловісне виття мутантів. Ще кілька хвилин і почнеться. Вони виходять на полювання. Очі горять червоним полум’ям. Клацають ікла. Виття за кадром дужчає. Стікає примарним світлом споруда стадіону, де на майже порожніх трибунах тиснуться одне до одного купки тремтячих приїжджих вболівальників. Монстри оточують стадіон чорним зловісним колом. Виття за кадром дужчає. Товстопикі корумповані правоохоронці отримують від їхніх ватажків (загримованих під Менсона) хабарі і вшиваються, залишаючи стадіон на поталу вампіроподібним аборигенам. Виття за кадром дужчає. Крупний план: перекошене від жаху обличчя білявої дівчини-фанатки (загримованої під Скарлетт Йохансон), приреченість в її очах. Твердий голос за кадром перекриває виття: «ЄВРО 2012: ТІЛЬКИ ДЛЯ СПРАВЖНІХ ГЕРОЇВ! ПРИЇДЬ В УКРАЇНУ І ВБИЙ СВОГО ПЕРШОГО ВАМПІРА!» Варіант: «ПРИЇДЬ В УКРАЇНУ І ПОЦІЛУЙ СВОГО ПЕРШОГО ВАМПІРА!» В кінці кліпу на кілька секунд в ностальгійному туманному ореолі виникає зображення усміхненого Чикатила. Він мружить добрі очі і каже «ВЕЛКАМ! Світло гасне»


Нова концепція піар-позиціонування повинна вразити усю світову громадськість. Для цього потрібно негайно перекласти п’єси Леся Подрев’янського всіма можливими і неможливими мовами світу і супроводжувати цими візуалізованими текстами усі рекламні заходи Євро 2012. Переклади не обійдуться надто дорого, адже ключові слова творів не потребують жодного перекладу. Pi…detz він й на нижньому мумбайумбському рi…detz, хто б там що не казав про лексичні та ментальні розбіжності. Я впевнений, що українська інтерпретація «Гамлета» («Гамлїт») не відома світовій громаді шанувальників Шекспіра. Коли вони в неї в’їдуть всім своїм політкоректним менталітетом, то Україну затоплять натовпи любителів екзотики та екстриму.


Україна повинна бути відпіарена (запіарена, припіарена) як світовий заповідник правдивої контркультури, яку навіть не треба у нас штучно культивувати і підтримувати. Наші люди в глибині душі найсправжнісіньки контркультурники. Вся справа лише в правильному позиціонуванні. Людям треба пояснити, що, скажімо, тритижневий запій це не прояв алкоголізму (як думають безнадійно совкові вузько мислячі наркологи), а культурний протест проти стандартизуючих проявів глобалізації.  А смердючі шкарпетки під кріслом – це синтетична (запахово-просторова) метатрансавангардна інсталяція, яка нагадує глядачам (та їхнім нюхалам) про недосконалість оточуючого нас складного й динамічно захитаного світу.


Як тільки ми знайдемо свою тему у глобальному розподілі ролей, нас усі зрозуміють і почнуть якщо не поважати, то принаймні розуміти. Пропоную такою темою зробити переляк. Ми будемо спеціалізуватись на залякуванні світу. Й тим заманимо до нас безліч грошовитих туристів. Вони платитимуть за гострі відчуття. А ми зекономимо на реформах та змінах.


І почнемо це з «Єврожаху-2012». Я навіть у цьому не сумніваюсть.

 

Володимир Єшкілєв


Коментарі (6)

Чіка 2012.03.29, 14:19
Я-я, натюрліх! нехай боші нас бояться. ми тут усі такі чупакабри шо аж хвости в нас повідростали. Приїжайте люди добрі приїзжайте в україну!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))
Колишній студент 2012.03.29, 15:19
Те, що спереду відросло - то не хвіст...
*** 2012.03.29, 16:20
Тим, що відросло спереду футбольних фанів злякати важко. навіть фанаток. а взагалі євро2012 буде святом сексу. деякі з наших дівчаток вже готуються:)
до 777 2012.03.29, 19:07
А ви афроамериканець?
777 2012.03.29, 18:15
Дівчата розкажіть де тренуєтесь? давайте разом проведемо тренування і обміняємось досвідом!
джум 2012.03.30, 15:21
Як раділи, коли Україна виборола чемпіонат і як тепер те все гидко. Ющекно робив той євро під себе і під павленко, атак він нам нафіх не потрібний. цацка для олігархів. це ще зараз нас так облили гівном а подивитесь що буде потім. європуйці скажуть що вони приїхали на смітник і правильно скажуть.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

561
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1743 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1088 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

523
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6870 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11323 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

299

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1030

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1085

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1076
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

237
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1045
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

811
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

674
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

645
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2907
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4407
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18403
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

257
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

324
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

633
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

735