Covid-19: активісти боротьби зі щепленнями розповсюджують теорії про те, що вакцина є смертельною

Антивакцинні групи експлуатують страждання та смерть людей, які випадково захворіли після щеплення, погрожуючи підірвати найбільшу кампанію вакцинації в історії США. У деяких випадках антивакцинні активісти вигадують історії смерті, яких ніколи не було.

"Це саме те, що роблять групи проти вакцин", - сказав д-р Пітер Хотез, спеціаліст з інфекційних хвороб та автор книги "Запобігання наступній пандемії: вакцинна дипломатія в часи антинауки".

Противакцинні групи протягом десятиліть помилково стверджували, що дитячі вакцини викликають аутизм, плели фантастичні теорії змови за участю уряду, великого бізнесу та засобів масової інформації. Зараз ті самі групи пов'язують випадкові медичні проблеми пацієнтів зі щепленням, навіть коли очевидно, що виною у цьому є вік або стан здоров'я, сказав Хотез.

"Вони зроблять сенсацію зі всього, що трапиться після того, як хтось отримає вакцину, і прив'яжуть це до вакцини", - сказав Хотес.

У міру того, як все більше людей похилого віку отримують перші постріли, багато людей неминуче страждають від непов'язаних інфарктів, інсультів та інших серйозних медичних проблем - не через вакцину, а, скоріше, через вік та погіршення стану здоров'я, сказав епідеміолог Майкл Остерхольм, директор Центру досліджень та політики інфекційних хвороб Міннесоти.

Наприклад, у групі з 10 мільйонів людей майже 800 людей у ​​віці від 55 до 64 років зазвичай помирають від серцевих нападів або ішемічної хвороби за один тиждень, сказав Остерхольм. Державні службовці охорони здоров'я "не готові" до новин та історій у соціальних мережах, застерігає він.

"ЗМІ напишуть історію про те, що Джон Доу отримав вакцину о 8 ранку, а о 16 годині у нього стався серцевий напад", - сказав Остерхольм у своєму щотижневому подкасті. "Вони будуть робити припущення, що це причина та наслідок".

Державним службовцям охорони здоров'я потрібно краще повідомляти про реальні та уявні ризики від вакцин, сказав Остерхольм, який працював у дорадчій раді президента Джо Байдена з питань коронавірусу.

"Ви отримуєте один шанс справити перше враження", - сказав Остерхольм. "Навіть якщо ми повернемося пізніше і скажемо:" Ні, смерть не мала нічого спільного з вакцинацією, це була ішемічна хвороба серця, "шкода вже завдана".

Такі групи, як Національний інформаційний центр щодо вакцин та Захист здоров'я дітей, засновані Робертом Ф. Кеннеді-молодшим, вже розпалюють страх перед кількістю смертей - здебільшого в Європі -, які наступили у всьому світі після щеплень. У дописі в блозі Кеннеді знущався з результатів розтину, в результаті яких висновок про те, що смерть португальської жінки не пов'язана з вакциною.

Він поставив під сумнів дані медичних органів Данії, які заявили, що смерть двох людей після вакцинації відбулася внаслідок старості та хронічних захворювань легень. В одному з інтерв'ю Кеннеді сказав, що смертність після вакцинації деяких дуже слабких та невиліковно хворих пацієнтів будинків для людей похилого віку у Норвегії є ознакою небезпеки. Норвезькі чиновники заявили, що пацієнти похилого віку померли від супутніх захворювань, а не від вакцини.  

"Випадки виявляються смертельними для реципієнтів вакцини проти COVID", - написав Кеннеді.

Кеннеді охарактеризував смерть як підозрілу, звинувативши медичних працівників у тому, що вони дотримуються "звичного посібника з пропаганди вакцин" та "стратегічної хитрості".

У США противники вакцин згадали про смерть доктора Грегорі Майкла, 56-річного акушера-гінеколога з Флориди, щоб сіяти сумніви в безпеці вакцин та нагляді уряду. Майкл помер 5 січня після катастрофічного падіння тромбоцитів - елементів крові, які контролюють кровотечу, - припускаючи, що у нього може розвинутися імунна тромбоцитопенія.

Згідно з повідомленням його дружини Хайді Неккельман у Facebook, лікарі пробували різні методи лікування, щоб врятувати її чоловіка, але жодне з них не спрацювало. Прессекретар Центрів контролю та профілактики захворювань заявив, що агентство розслідує смерть Майкла, як і всі підозри на проблеми зі здоров'ям, пов'язані з вакциною.

Влада Каліфорнії рекомендувала призупинити щеплення певною партією вакцин проти Covid-19, які виготовлені Moderna, через високий рівень алергічних реакцій. Після розслідування щеплення відновилися через кілька днів.  

"Ми будемо спостерігати, як розгортатимуться ці події, і ми повинні стежити за кожним із цих випадків", - сказав Остерхольм. "Я не хочу, щоб люди думали, що ми підмітаємо їх під килим".

Багато американців вже нервували з приводу вакцин Covid, і 27% сказали, що "ймовірно чи точно" не отримуватимуть щеплення, навіть якщо це буде безкоштовними та вчені вважатимуть їх безпечними, згідно з грудневим опитуванням KFF.

Ці люди можуть бути особливо сприйнятливими до дезінформації щодо вакцин, сказав Рорі Сміт, керівник досліджень у First Draft, некомерційній організації, яка повідомляє про дезінформацію в Інтернеті.  

Противники вакцинації місяцями применшували занепокоєння з приводу нового коронавірусу, виступаючи проти носіння масок та борючись із наказами про перебування вдома та відстеження контактів, сказав Річард Карпіано, професор державної політики та соціології з Каліфорнійського університету Ріверсайд.

"Вони виступили проти всіх заходів охорони здоров'я для боротьби з пандемією", - сказав Карпіано. "Вони сказали, що охорона здоров'я є громадським ворогом №1".

за матеріалами CNN


26.01.2021 1257
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1027
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2419
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2060
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2095
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6373 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2388 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

261

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1079

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1117

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1327
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

203
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

540
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1999
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26441
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

497
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10400 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7941
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

485
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

345
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

491
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

570
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1513