Чи хоче колектив ОТБ "Галичина" мати нового керівника? Офіційна заява

 

/data/blog/34250/aafe6477fbc2ec572cffeb01e4909b99.jpg?1346681894

Колектив Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" виступив з офіційною заявою до депутатів обласної ради, лідерів політичних партій, представників громадських організацій, ЗМІ та всієї громади краю.

 

Текст заяви:

    

"Ситуація, яка склалася  довкола  Івано-Франківського обласного  телебачення «Галичина», змушує нас звернутися з цією заявою до депутатів обласної ради, лідерів політичних партій, представників громадських організацій, ЗМІ та всієї громади краю, адже  з самого початку свого існування телебачення «Галичина» створювалося як телебачення народне, тобто, суспільне, громадське. До речі,  “комунальне”  у перекладі з французької  означає “громадське”.

 

Наш колектив обурили події, які відбулися 29 березня 2013 року на пленарному засіданні сесії обласної ради, коли депутати відмовлялися від відкритого голосування за пропозицію Василя Артима визнати роботу керівника ОТБ “Галичина”  незадовільною, не поставивши перед цим жодного запитання до О. Бабій і не вказавши на недоліки у її роботі.

 

Створена робоча група, яка працювала напередодні, не спромоглася вникнути в суть питання і жодного разу не зустрілася з колективом. Члени цієї групи не змогли зробити висновків і про  стан фінансових справ студії, якій, до речі, Національною бізнес-олімпіадою за діяльність у 2012 році за КВЕДом  92.20.0 присвоєно звання «Лідер України», а керівникові вручено відзнаку «Бездоганна ділова репутація».

 

Не будемо вдаватися до оцінок персональних можливостей  членів  робочої групи. Це завдання громади, журналістів і самих фракцій «БЮТ» та «Свобода», до яких представники цієї робочої групи входять. Наш колектив  заявляє про незгоду з такими висновками, упередженість, особисту зацікавленість ініціаторів посіяти нездорові прояви  в колективі,  зламати позицію  керівництва телебачення, до якого за двадцять два роки діяльності претензій не було.

 

Натомість бажання  підпорядкувати один з найвпливовіших на Прикарпатті ЗМІ окремим політичним силам колектив не сприймає, про що ми неодноразово заявляли в ефірі.

 

ОТБ «Галичина» рішуче заперечує будь-які намагання партизувати  ЗМІ,  якими б то не було політичними силами. ЦЕ – безвихідний шлях, який перетворює  журналістів у  рупори партійної пропаганди, тримає творчі колективи на  «короткому повідку» влади. Прикро, що  подекуди  ті, хто під час виборів говорить про  служіння громаді, надто швидко забуває про  основну  свою функцію – с л у ж і н н я  суспільству. Чи не надто швидко розвіюються передвиборні обіцянки окремих  обранців?  Колектив  обласного телебачення «Галичина» не хоче і не може змиритися  з такою ситуацією.

   

Ми працюємо в аналоговому і цифровому форматі, забезпечуємо цілодобовий телепоказ українською мовою, створюємо понад  14 годин власних програм і передач. На екрані «Галичини» - всі найважливіші події рідного краю.

 

Ми підтримуємо  свого керівника, заявляємо про згуртованість, творчу спроможність колективу, нові задуми і  плани. Дорогу долає той, хто нею іде. Ми  22 роки не звертали і не звернемо з обраного шляху, а вдосконаленню немає меж.

 

Ми були, є і будемо  першим в Україні телебаченням народним, а, отже, – громадським  за своєю суттю.

 

Ми не погоджуємося зі спробами тиску, диктату, нав’язування силових рішень. Для нас принципово важливі ідеали демократії, свободи слова, поваги до людей. Вільні  засоби масової інформації є запорукою демократії, прогресу, громадянського суспільства.

 

Розраховуємо на підтримку громади. Переконані, що на нашому боці ті  депутати обласної ради, для яких є важливими ідеали демократії. Слава Україні!".

 

Читайте також: 

Про Ольгу Бабій і депутатів

"Бійка за "Галичину" (фоторепортаж)

Ліміт гнучкості. Що може ховатися за «скандалом 29 березня» (навколо ОТБ Галичина)


10.04.2013 2011 18
Коментарі (18)

Василь 2013.04.10, 12:34
Дуже вона щось тримається за своє місце? Дивно. Нехай йде , відпочине трохи. А заява колективу. це так як в нас все буває, один напише . всі ніби підтримують.Формальність.
Щукар 2013.04.10, 12:38
Питання не в тому,хто за що тримається,а в тому якими методами це питання вирішується.
німб 2013.04.10, 12:41
Край стомився від олі бабій. Вона гідно боролась з окупаційною владою і чесно отримала від окупаційної влади три ордена княгині ольги. Далі вже дивитися на цю орденоносну мармизу немає ані моральних сил ані естетичного задоволення. Улітай, тучка, улітай
гість 2013.04.10, 12:46
Нічого дивного тут немає,з колективу ніхто не виступить проти,немає сміливості,напевно декого влаштовує цей бардак,тут потрібно провести аудит щодо ,куди витрачалися кошти, чому така мізерна заробітня плата,а керівника однозначно потрібно міняти,але це вже має вирішити облрада,чесно, дивитися її ніхто не може
Олег 2013.04.10, 12:56
Якщо телебачення є комунальною власністю обласної громади то і обласна громада через своїх депутатів повинна вирішувати хто буде керівником телекомпанії. Телекомпанія Галичина повинна як дотримуватись закону що підтверджують перевірки що дотримується, але й також працювати ефективно про що може ствердити громада за допомогою депутатів. Повинна йти ротація і не розумію для чого стільки шуму. Що дочекаємось як із Кремля виносили лише вперед ногами.
до щукаря 2013.04.10, 12:59
метод досить цивілізований, оцінили роботу керівника незадовільною,як на мене, пересічного глядача, вона такою і є, а це що орденоносна пані не хоче пикидати хлібне місце- це інше,не ганьбилася б вже,у вільній україні досягла своєю брехнею все, що змогла,чого ще бабі треба
леся 2013.04.10, 13:01
було би дивно, якби хтось з колективу тб "Галичина" написав якогось іншого листа...Все як в старі добрі часи - на численні просьби трудящіхся... Це ще одне свідчення застарілості обласного телебачення в його сьогоднішньому вигляді. Колективу добре з Ольгою Бабій, але ж це не їхнє домашнє відео, бо оплачуємо те все ми - громадяни . Громада області має казати своє слово, а не колектив.
Іван 2013.04.10, 13:20
Такого типу заяви ще раз підверджують, риба гниє з голови. Ольга всіх дістала. Пора з гідністю і достойно зібрати свої речі піти з роботи.
Пора Олю,...пора.. 2013.04.10, 14:26
Пора Олю,...пора..йти на пенсію. Навіщо гробити своє здоровя. Виходь Олю на пенсію, дивись весна прийшла, на городі багато роботи.буде більше користі для здоровя, свіже повітря і реанімації на потрібно буде.
kergudu 2013.04.10, 15:08
"...двадцять два роки діяльності претензій не було". А ви почитайте коментарі до вашої заяви.Тут все сказано. Чи це представники "Свободи" і "Батьківщини" пишуть? Не потрібно свій непрофесіоналізм прикривати незаангажованістю і патріотичністю,панове журналісти.Можливо ці події заставлять вас хоча б трошки прогресувати. А поки-що-один нафталін!
11 2013.04.10, 15:15
Як людина, яка вже є на пенсії може керувати телеканалом, журналом і при цьому перебувати у статусі державного службовця? Це неприховане порушення законодавства. Те, що колектив за Ольгу Бабій зрозуміло. Вона сама формувала цей колектив з родичів, друзів, бізнес-партнерів. Ворон ворону око не виклює. Рівень журналістів цього каналу не витримує жодної критики. Картаві ведучі, недалекі кореспонденти, які не мають жодної освіти, не кажучи про журналістську. Все це призводить до низького рівня інформаційного продукту, який виробляє телеканал. Ольга Бабій перетворила канал на свою приватну лавочку. Де вона цариця і все вирішує на власний смак, якого в неї просто немає. Захисникам О.Бабій я пропоную поцікавитись її зарплатою. Якщо пересічний оператор має мінімальну зарплату 1147 грн., то гендиректор заробляє 35 тис. гривень на місяць.
Стася 2013.04.10, 15:34
Та при чому тут Бабій????????????? Ауууууууууууууу!!!!! Мова йде про рейдерство, мародерство, з метою поставити на місце Бабій ГІРШИХ. Бабій, до речі добрий менеджер, і їй тільки дякувати, що вона створили і втримала це телебачення - нічого подібного не має жодна обасть - там справді державні ОДТРК - це рупори регіонів - на фоні сірої простині - дві-три говорящі голови і все про "покращення". Галичина - не досконала, але досить нормальний місецвий канал. Ви справді думаєте, що колишній компартійний парторг, а нині свободівець може покращити Галичину????????
ЗНЕРВОВАНИЙ 2013.04.10, 17:00
Вони що, приватизували канал??????? Мають свідоцтво про право власності??????? Самі хочуть до смерті працювати, а потім щоб і їхні діти там працювали???????? Потрібна свіжі голови, нові думки, ідеї, ми ж жевемо у 21 столітті, а вних декорації ще з 70 років стоять..........
стасі 2013.04.10, 19:06
не плутайте грішне з праведним, негативна оцінка керівнику громадського телебачення- тепер так називається? Щоб зробити безлад в державній установі то таким треба бути менеджером,люди нереалізовані, як зазначено нижче зарплата в оператора 1147 грн.,то яким треба бути класним менеджером, ая-яй,ганьба,хай наша орденоноснане ганьбиться стасю, та й ви разом з нею,щоб люди її внукам вслід за бабусю плювали
svoboda 2013.04.10, 20:36
Потрібно щоб колектив мав високі заробітні плати і відходити від феодалізму.
кен 2013.04.10, 23:21
Прочитав коментарі. Дистрофічні спроби виправдати Бабій втонули у хорі тих, кому спротивилась Орденоносна Оля. Зрештою, Каганович був найкращим з менеджерів України за останні 100 років. То може збудуєте памятник Кагановичу замість Мельника, який менеджером був поганим? Нафталінове телебачення ганьбить край. Люди, які чули про наших пистменників (не про Пушика) приїзджають сюди сподіваючись побачити карпатський КАсель. Включають у готелі місцеве ТБ і бачать дрімучий вусатий совок. І кажуть: як то Андрухович виник у такій ж...пі?
Михайло 2013.04.10, 23:39
Тут взагалі не має про що говорити. О. Бабій створила, як деякі твердять телебачення «Галичина». Хай би вона створила своє телебачення за власні гроші а тут великого розуму не потрібно щоб за громадські гроші і то в необмеженій кількості творити. Вона, що сушила голову де взяти гроші на зарплату на розвиток каналу чи може розвиток нових цікавих програм, щоб люди дивились канал. Головне, щоб влада була задоволена, бо влада дає гроші але дає гроші не власні а наші громадські. Що телебачення колись було в опозиції до влади, висвітлювало болючі і гострі теми. За завданням влади фліртувала по між владою і думкою вулиці. З решта як і сама влада, закрутила гайку попустила гайку, так аби не зірвати гвинт. Одним словом робила так як с знаному анекдоті - курка тікає від когута і думає чи не за швидко я тікаю. Власне таке телебачення Галичина.
хе-хе 2013.04.11, 03:41
Що ж ви робите, шановні дописувачі Фіртки? Хочете відібрати в нашої комунальної отари її звичну жуйку, її укоханий зомбоящик з олями і василями? Що робитимуть вівці, не почувши плачучого голосу василька, шо нам оповіда про калічних митців? Шо, покажете замість нього андруховича? Та ж він не зможе плакати, а ще, не дай боже, посміхнеться. І тут усі наші ганьки та маруськи заверещать: ага! багатий! УСПІШНИЙ!!!! сміється над нашою бідою! давай назад васиька-нещастя вбоге, той з нами буде плакати і вусами рухати і нам буде приємно жити, бо значить не лише ми такі нікчемні!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

896
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

709
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1826
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3153
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2511
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2496

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

157

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

685

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

649

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1534
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

293
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

630
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

576
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

278
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

345
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26985
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

801
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19636
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

381
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

364
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

690
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1200 1