Центр гумору «Весела оселя» відкрили у Коломиї

 

Ініціатором створення у місті Коломиї Центру гумору «Весела оселя» став відомий гуморист, журналіст за фахом, письменник, краєзнавець та дослідник, заслужений артист України Микола Савчук.

 

 

Розмістилася «Весела оселя», в якій є музей гумору, у невеличкій залі старовинного будинку з товстими стінами та високими стелями у середмісті Коломиї. Експонатів чимало- понад півтисячі книжок та періодики українського гумору, збірники анекдотів і тостів, чимало компакт-дисків із записами виступів українських гумористів, аудіокасети та фільми – класичні комедії українського кіно.

 

Окрім українських гумористів пошановано творчість закордонних сміхованців. Є понад сотня видань з Росії, Англії, Польщі, Франції, США, Італії і навіть Китаю. Ці та інші країни представлені у сувенірах, картинах, виробах. Окремий куток під назвою «Еко-Genius» належить відомому карикатуристу, гумористу, художнику, видавцеві журналів «Комар» і «Лис Микита» Едвардові Козаку (ЕКО).

 

Інтер’єр музею спроектував коломийський художник, член Національної спілки художниківМирослав Ясінський. Великою мірою допоміг молодий художник і карикатурист Ігор Бежук.

 

Автор ідеї Микола Савчук вдячний за допомогу і голові обласної державної адміністрації.

 

Михайло Вишиванюк, після оглядин Центру гумору «Весела оселя» сказав, що новостворений гумористичний музей внесуть до каталогу туристичних маршрутів області «і він буде одним із найвідвідуваніших»,

 

«Музей мені надзвичайно сподобався, бо де є гумор- там є майбутнє,- зазначив голова ОДА. - Я деколи люблю посміятися сам з себе і дуже поважаю тих людей, які вміють жартувати, вміють сміятись. Адже сміх - це здоров’я, і не тільки здоров’я, сміх -це і ліки від всіляких недоліків, тому сміх корисний»,- переконаний Михайло Вишиванюк.

 

В музеї Центру гумору окрім постійно діючої виставки, яка буде доповнюватися, Микола Савчук планує проводити майстер-класи для гумористів-початківців, літні школи, симпозіуми карикатуристів і шаржистів, виставку їхніх робіт, різноманітні конкурси, можливо, камерні фестивалі. Також у його планах є видання довідкової літератури про сатиру і гумор, деякі тематичні видання. Осередком цього всього буде «Весела оселя».

 

Микола Савчук гостинно запрошує мешканців та гостей Прикарпаття, які будуть їхати до Коломиї або через Коломию, щоб вони завітали до Центру гумору, мали змогу побачити все, що є у «Веселій оселі», посміхнутися, а заодно щось підказати нового й цікавого.

 

За спонсорську допомогу на «Веселу оселю» М. Савчук вдячний голові Івано-Франківської ОДА Михайлові Вишиванюку, Героєві України Василеві Ткачуку, депутатам Івано-Франківської обласної ради на чолі з Дмитром Дзвінчуком, Заводоуправлінню будматеріалів (директор Іван Симотюк), адвокатові Михайлу Петріву, коломийським підприємцям Михайлові Андрійчуку, Дмитрові Гладуняку, Богданові Станіславському, Михайлові Шквіруку, Михайлові Барану; підприємцям Зиновію Васильківу з Рожнятівщини і Василеві Чичулові з Снятина; письменникові-гумористу з Канади Романові Коліснику та другові зі США Ігореві Мацьківу. А також коломийській владі за ґрант від Коломийської міської ради у рамках проекту з підтримки малого бізнесу.


16.08.2011 2454 0
Коментарі (0)

10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1214
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1349
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1345
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5262
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

7772 1
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

10733 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

674

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1366

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2104

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2167
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

90
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2238
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3666
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2076
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3143
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

912
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

733
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

178
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

257
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

759 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

463
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

1665 6