Богдан Томенчук: Під час обшуку правоохоронці дивилися в усі закутки, в кожен бюстгальтер, під кожне простирадло (відео)

 

 

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук прокоментував обшук, який проводився у нього в помешканні.

 

Вчора зранку у соціальній мережі Фейсбук Богдан Томенчук повідомив, що в його домі проводять обшук. Франківські журналісти вирушили до помешкання директора Івано-Франківського РЦОЯО, щоб висловити підтримку, адже всередину будинку Томенчука не впустили навіть адвоката, інформує Фіртка з посиланням на Станіславське ТБ.

 

Також відомо й те, що обшук проводили п’ятеро правоохоронців зі столиці. Водночас обшукували квартиру сина Богдана Томенчука.

 

У правоохоронців була ухвала Печерського суду Києва на обшук. Вони намагалися знайти документи-докази, які б підтверджували втручання в систему ЗНО-2015. Та як повідомив слідчий журналістам Станіславського ТБ, нічого не вдалося знайти, а вказівка про обшук йшла згори.

 

Богдан Томенчук в ексклюзивному інтерв’ю журналістам Станіславського ТБ розказав подробиці вчорашнього обшуку, незважаючи на важкий день і самопочуття.

 

За словами чоловіка, правоохоронці прибули вдосвіта, на щастя, Богдан Томенчук встиг написати у Фейсбуці про те, що відбуватиметься в його домі. Сам Богдан каже, що не збирався впускати правоохоронців без адвоката, але вони настирливо наполягали, зазначаючи, що є поняті, котрі прибули разом з ними. Та чоловік вимагав, щоб до понятих приєдналися сусіди, вберігаючи, таким чином, себе та дружину від зайвих клопотів.

 

Директор Івано-Франківського РЦОЯО каже, що повідомив всіх для того, щоб знали всю правду, мовляв, “що я в кого вкрав, скільки…”.

 

Правоохоронці поводились, за словами Богдана Томенчука, “прискіпливо, але коректно, дивилися в усі закутки, в кожен бюстгальтер, під кожне простирадло”.

 

Як стало відомо, 21 липня 2015 року відбувся обшук у Центрі, де працює Богдан Томенчук.

 

“Мало хто знає, що в нашому Центрі 21 липня також був обшук.З восьмої години ранку до третьої години ночі 22 липня. Не знайшли НІЧОГО, але наші сервери, котрі працювали на всю Україну, вилучили.На них зберігалась і оброблялась інформація Українського ЦОЯО. Паролів доступу до неї ми НЕ МАЛИ, а відповідали тільки за захищеність і працездатність серверної системи…Система,тьфу-тьфу, працювала і жодного стороннього проникнення в процес обробки і зберігання інформації НЕ БУЛО…”, – написав Богдан Томенчук.

 

 

В ухвалі Печерського суду Києва написано, що в процесі слідства встановлено те, що у будинку в Томенчука є сервери. Далі у відео:

 

 

Також Томенчук розповів про обшук на Січових Стрільців, 16, який вчора проводили правоохоронці із Києва:

 


18.09.2015 936 3
Коментарі (3)

Ігор Вінницький 2015.09.18, 11:56
Друзі! Якщо Ви вважаєте, що слідче управління МВС, суддя, генпрокурор, Міністр освіти та інші тупіші за Вас, то ви дуже помиляєтеся. Це ще не крапка... Час розсудить... Бог все бачить... Очікуйте новин ... А ще дуже дивує непрофесійність та відверта улесливість франківських журналістів. Чи нетому, що Пан Богдан в свій час керував телеканалом???
Ігор Вінницький 2015.09.18, 12:12
Стартувала підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року. Як і торік, тестування відбудеться в червні, уже після закінчення навчального процесу в школі, тобто оцінка за тест не впливатиме на оцінку за курс середньої школи. Реєстрація учасників пройде з 15 грудня 2010 року по 28 лютого 2011-го. Зазначу, що ЗНО-2011 року зазнало деяких змін та новацій, про них детальніше  розмовляємо з директором Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богданом ТОМЕНЧУКОМ.  — Щодо пробного тестування, то як воно проходитиме в новому сезоні?  — Практика показує, що участь у пробному тестуванні дуже позитивно впливає на остаточні результати абітурієнтів. Середньостатистичний показник якісної участі значно вищий у тих регіонах, де вища участь у пробному ЗНО. Це зрозуміло, абітурієнт на пробному тестуванні вчиться працювати з бланком — він такий же, як на основному тестуванні, проходить психологічну адаптацію. Більше того, серед абітурієнтів, чиї результати було анульовано через неправильно заповнені бланки, не було жодного такого, хто брав участь у пробному тестуванні. Ця процедура — зайве навантаження на регіональний центр, але ми розуміємо, що без неї абітурієнтам буде складніше скласти основне тестування. Цього року пробне тестування пройде 2 і 9 квітня 2011 року, реєстрація розпочнеться 10 листопада, а закінчиться 10 грудня цього року. Вона проходитиме на сайті Івано- Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти — www.test.if.ua. Його вартість лише на гривню вища, аніж торік і становить 63 гривні. Якщо врахувати інфляцію, то можна вважати, що вартість пробного тестування не зросла.
Kuk Kuk 2015.09.21, 09:38
Свого часу я працював на "клан Томенчуків" і з усію відповідальністю може заявити ці люди присвятили своє життя обкраданню країни всіма можливими методами прикриваючись псевдо патріотизмом. Доказом цього є те як "верещать" всі "любі друзі" про невинуватість "Баті" Томенчука.....
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

506
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1069
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

2147
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

2008
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1952
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5967

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1171

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1896

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2661

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2598
28.09.2024

Чи дозволені банани після видалення жовчного міхура? Дієтологи надають поради про особливості харчування після операції

85
23.09.2024

Зелений чай — найпопулярніший напій, попит на який щороку зростає у всьому світі. Його виготовляють з листочків чайного дерева Камелія, які готують на пару, або обсмажують, потім пресують і сушать.

350
20.09.2024

У серпні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксували у всіх регіонах України.  

796
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

15019
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2520
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

816
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2763
25.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26253 1
24.09.2024

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. Про це повідомила пресслужба Музею Голодомору, пише Фіртка. Відповідну декларацію було схвалено у вівторок, 24 вересня, 123 голосами «за».

377
21.09.2024

"За" звернення проголосували 56 депутатів, один — утримався, семеро — не голосували.  

831
19.09.2024

Верховна Рада 19 вересня ухвалила постанову про перейменування понад 300 населених пунктів та районів.  

912
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

1127