Богдан Оринчак: Прикарпаття» ніколи не опустить руки

Герой 25-го туру у Першій лізі поділився своїми враженнями від матчу з Агробізнесом, а також наголосив на важливості здобутої перемоги.


Богдане, Sport Аrena та ПФЛ визнали вас героєм 25-го туру у Першій лізі. Це вже вдруге цього сезону. Заслужено, як вважаєте?

- Не можу сказати, що провів надзвичайно яскравий матч, адже через проблеми зі здоров‘ям не міг зіграти на максимум своїх можливостей. Задоволений, що зміг відзначитися дублем, саме через це, напевно, мене і визнали героєм туру. Агробізнес для нас принциповий суперник, в якого не можемо виграти ще з минулого сезону. Приємно, що у цій грі вдалося досягти бажаного результату.

Агробізнесу з огляду на турнірну таблицю необхідно було лише перемагати. Перед грою дещо остерігалися суперника? Готувалися до активного старту матчу у виконанні господарів?

У суперника була певна перевага, адже вони грали вдома перед власними вболівальниками. Дійсно, Агробізнесу потрібна була виключно перемога, адже з огляду на турнірне положення їм вже було нікуди відступати. Переглядав попередні матчі суперника і можу відзначити, що підопічним Донця не вистачало фарту. Агробізнес - хороша, амбіційна команда, з якісними виконавцями у складі. Протягом тижневого мікроциклу тренер постійно психологічно налаштовував нас на складну гру, очікували що суперник потужно розпочне матч. Важливо, що нам вдалося виконати тренерські настанови і досягти бажаного результату.

Читайте також: MatchDay. «Прикарпаття» - «Волинь». Анонс матчу 26-го туру

У моменті з першим забитим м’ячем ви отримали передачу від Кузьмина, увірвалися у штрафну і пробили повз Одольського. Бачили, що воротар необачно залишив ворота?

- Якщо відверто, у тому епізоді не очікував що наздожену м’яча, адже думав що воротар вийде і забере його. Коли побачив, що голкіпер вийшов далеко вперед, мені вдалося зловити його на опорній нозі і проштовхнув м‘яча повз Одольського. Вважаю, що воротар мені дещо допоміг відзначитися.

Далі ви скористалися помилкою Чернобая і елегантно перекинули м’яча у порожні ворота. Напевно, у тому епізоді головне було не виключитися з гри і скористатися своїм шансом?

- Коли пішла прострільна передача з лівого флангу, побіг у штрафну площу, потім зрозумів що воротар може помилитися, відійшов на три метри назад і м‘яч якраз відскочив до мене. Залишалося лише холоднокровно перекинути м‘яча через Чернобая. Задоволений, що вдалося реалізувати свій момент і тим самим провести надзвичайно важливий гол, який приніс команді перемогу.

Після того, як Семенець забив у відповідь, ваша команда не засмутилася, а продовжила грати у свій футбол і як наслідок буквально через декілька хвилин знову відновила перевагу +2 у рахунку. Після цього забитого м’яча відчували, що вже не втратите перемогу?

- Дійсно, коли пропустили, дещо засмутилися, адже в попередніх матчах після пропущеного м‘яча команда почувалася психологічно нестійко. Хвилювався, щоб суперник нам ще не забив, але все ж хлопці зібралися. На футбольному полі був єдиний колектив, ніхто не випадав з колективної гри. Всі гравці продемонстрували характер та волю до перемоги, відпрацьовували на кожному клаптику поля. Саме внаслідок цього нам і вдалося перемогти.

Востаннє ви відзначалися дублем у листопаді 2018 року у матчі з Інгульцем. Напевно, приємно знову пережити такі відчуття?

- Звісно, переповнювали позитивні емоції. Дуже довго чекав на цей момент, адже тривалий час не відзначався дублем. Перед грою пообіцяв адміністратору, що заб’ю двічі. Чудово, що мене не підвело власне відчуття. Сподіваюся, що надалі прогресуватиму і допомагатиму команді перемагати.

Як вважаєте, вам повністю вдалося витримати першочерговий план на гру?

- Вважаю, що команда виконала тренерські настанови. На початку зустрічі віддали ініціативу Агробізнесу, грали на контратаках, адже розуміли, що суперник з перших хвилин великими силами піде в атаку. Швидкий вихід з захисту у напад призвів до першого забитого м‘яча, тому можна говорити, що нами була обрана правильна стратегія.

Протягом всього матчу Прикарпаття мало перевагу у два м’ячі, але у другій половині зустрічі Агробізнес скоротив відставання до мінімуму. У чому причина такої кількості помилок у захисті у другому таймі? Ви володіли м’ячем лише 33% ігрового часу…

- Вважаю, що нам дещо не вистачило сил, підсіли у функціональному плані. На жаль, занадто притиснулися до своєї штрафної, тому і пропустили два м‘ячі, але головне що своєчасно зібралися і змогли знову вийти уперед.

Можна сказати, що ці три залікових пункти стануть для команди ключовими у плані забезпечення комфортного гандикапу від зони вильоту, адже попереду на вас очікують надзвичайно складні матчі проти Дніпра-1, Волині та Металіста 1925?

- Дійсно, в цій грі наша здобула три “золоті” залікові пункти, адже попереду на нас очікують надзвичайно складні матчі з командами, які претендують на підвищення у класі. Попри статус суперника, завжди налаштовуємося лише на перемогу, адже прагнемо своєю грою порадувати вболівальників. Можу гарантувати, що гравці Прикарпаття ніколи не опускатимуть руки та завжди боротимуться до кінця.

Наскільки важливою для вас була підтримка вболівальників у виїзному матчі? Напевно приємно, коли фанати завжди вірні команді?

- Для нас завжди надзвичайно важливо відчувати підтримку вболівальників. Дуже приємно було бачити таку кількість фанатів у виїзному матчі. Вболівальники Прикарпаття завжди вірні команді незважаючи ні на що. Хочеться їм за це подякувати та низько поклонитися.

На гру з Агробізнесом вперше у якості капітана вийшов молодий футболіст Василь Геник. Команда перед грою підтримала Василя? Він впорався з цією відповідальною місією?

- Тренер перед грою наголосив, що вся команда повинна підтримати молодого хлопця. Намагалися під час матчу допомагати Василю, підказували йому. Для Геника це був дебютний матч в основному складі на такому рівні. Вважаю, що він впорався зі своєю місією і точно каші не зіпсував.

У наступному турі ви вдома прийматимете Волинь, яка зараз набрала хороший хід. Які зміни можете відзначити у грі луцької команди у 2019 році?

- Волинь - хороша команда, з якісними виконавцями у складі. Лучани завжди дотримуються своєї структури гри, у них зіграний колектив. Вважаю, що підопічні Тлумака провели хороші підготовчі збори, заклали фундамент у функціональній підготовці. Волинь своєю грою доводить, що готова виступати у Прем‘єр-Лізі.

  • Ярослав Кроха, SportАrena
  • БЛІЦ
    Народився в Івано-Франківській області, Рожнятівський район, село Нижній Струтинь
    Вихованець ДЮСШ №3
    Перші тренери - Роман Бігун та Яцурак Василь
    Улюблена команда - Реал (Мадрид)
    Улюблений гравець - Кріштіану Роналду
    Футбольна мрія - прагну зіграти у Прем‘єр-Лізі


01.05.2019 1919
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11396 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

336

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

66
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2949
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4444
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

70
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

323
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

664