Без віз українці можуть потрапити до 42 країн. Ще в 52 – віза на кордоні. ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК країн лібералізованого візового режиму

 

 

Наступні країни, з якими Україна готує підписання угод про лібералізацію візового режиму, – Ісландія, Швейцарія, Чилі, Сінгапур та Венесуела.

 

“Є проекти угод. Але чи буде це безвізовий режим, чи спрощений візовий режим, говорити поки рано”, – сказав у коментарі газеті “Вести” директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Речник зовнішньополітичного відомства нагадав, що “в серпні цього року ми підписали угоду про безвізовий режим із Панамою. У 2012 році – з Македонією і Туреччиною. У 2011 році – Албанія, Аргентина, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Бруней, Ізраїль, Сербія”.

passport

У зв’язку з просуванням нашого МЗС у переговорах щодо безвізового режиму “Смак подорожника” вирішив уточнити та оновити укладені півроку тому списки країн, куди нашим співвітчизникам можна в’їжджати з меншими чи більшими формальностями.

Отже, станом на сьогодні українці можуть в’їжджати без віз на територію 42 країн.
При в’їзді ще до 52 держав візу можна отримати на кордоні.

Таку інформацію надає розділ “Консульські питання” сайту МЗС України (але, коли є хоч якісь сумніви, перед поїздкою в кожну конкретну країну слід перевіряти дані щодо її візового режиму на сайтах МЗС чи посольств цієї держави).

Загалом, у сумі це трохи менше половини з існуючих незалежних держав світу (їх 195).

Наявності візи у громадян України НЕ вимагають:
10 країн колишнього СРСР
Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан;
5 європейських країн
- Албанія, Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Македонія (остання – до 15 березня 2018 року);
7 країн Північної Америки
- Антигуа і Барбуда, Гватемала, Гренада (лише для туристів), Нікарагуа, Панама, Сальвадор, Ямайка (для туристів);
5 країн Південної Америки
- Аргентина, Бразилія, Еквадор (лише для туристів), Парагвай, Перу (лише для туристів);
8 країн Азії
- Бруней, Гонконг, Ізраїль, Малайзія, Монголія, М’янма, Палестина, Туреччина;
4 країни Африки
- Намібія, Свазиленд, Сейшельські Острови, Туніс (лише для туристів);
3 країни Океанії
- Палау, Самоа, Федеративні Штати Мікронезії (лише для туристів).

При цьому в’їзд до всіх країн, окрім Росії та Білорусі, – за закордонним паспортом(до РФ і РБ – можна за внутрішнім).

Слід також враховувати, що в різних країнах – різні умови щодо терміну перебування без віз. У деяких – до 30 діб, у інших – до 60 чи 90 тощо. Найменше – в Гонконгу – 14 діб; найбільше – в Перу – до 183 діб (!) із підтвердженням туристичної мети поїздки.

Перелік 52 країн, де українці можуть оформити візу на кордоні:
Північна Америка (8)
– 
Барбадос, Гаїті, Домініка, Домініканська Республіка, Коста-Ріка, Сент-Вінсент і Гренадини, Сент-Кітс і Невіс*,  Сент-Люсія*;
Південна Америка (2)
– Болівія, Суринам;
Азія (19)
– Бангладеш, Бутан, В’єтнам*, Ємен, Іран, Йорданія, Камбоджа, Катар, Кувейт*, Лаос, Ліван, Мальдіви, Непал, ОАЕ* (лише формально; на практиці візу потрібно оформлювати завчасно в консульстві), Оман, Сирія,  Східний Тимор, Таїланд, Шрі-Ланка*;
Африка (19)
– Бенін, Буркіна-Фасо, Гамбія, Гана*, Джибуті, Єгипет, Замбія, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Малаві, Південний Судан, Руанда*, Сан-Томе і Принсіпі, Танзанія, Того, Уганда;
Океанія (4)
– Вануату, Тонга, Тувалу, Фіджі.

*Слід враховувати, що в деяких країнах (ОАЕ, В’єтнам, Гана, Кувейт, Руанда, Сент-Кітс,  Сент-Люсія, Суринам, Шрі-Ланка та ін.) оформлення візи на кордоні можливе лише за умови “попереднього узгодження з імміграційною службою”  із наданням значної кількості документів. У деяких випадках це означає переважну потребу оформлювати візу заздалегідь у консульствах.

 

visa

Заздалегідь оформлювати візу громадяни України повинні для в’їзду до країн Шенгенської зони – Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції.

Також завчасного оформлення візи у консульстві вимагають Болгарія, Велика Британія, Ірландія, Кіпр (електронна віза), Ліхтенштейн, Монако, Хорватія та Румунія.
При цьому власники шенгенських віз можуть вільно в’їжджати до Болгарії на термін до 90 днів.
Румунія дозволяє безвізовий транзит терміном до трьох днів.

Для в’їзду у Ватикан і Сан-Марино необхідно мати італійську (або іншу шенгенську) візу.
Для в’їзду в Андорру необхідно мати дійсну дворазову або багаторазову шенгенську візу.

Заздалегідь оформлювати візу потрібно перед поїздкою також до таких країн:
Європа:
- Косово;
Північна Америка:
- Багамські Острови, Беліз, Гондурас, Канада, Куба, Мексика, США, Тринідад і Тобаго;
Південна Америка:
- Венесуела, Гаяна, Колумбія, Уругвай, Чилі;
Азія:
- Афганістан, Бахрейн, Індія, Індонезія, Ірак, Китай (КНР), КНДР, Об’єднані Арабські Емірати, Пакистан, Республіка Корея, Саудівська Аравія, Сінгапур, Тайвань (Китайська республіка), Туркменістан, Філіппіни, Японія;
Африка:
- Алжир, Ангола, Ботсвана, Бурунді, Габон, Гвінея, Гвінея-Бісау, Еритрея, Ефіопія, Зімбабве, ДР Конго, Екваторіальна Гвінея, Камерун, Конго, Кот-д’Івуар, Лесото, Ліберія, Лівія, Мавританія, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерія, ПАР, Сенегал, Сомалі, Судан, Сьєрра-Леоне, Центральноафриканська Республіка, Чад;
Австралія та Океанія:
- Австралія, Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея, Соломонові Острови.

 

“Смак подорожника”

http://cheap-trip.eu/


01.10.2013 1608 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

667
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2267
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1998
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2023
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6064 54
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2307 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

181

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

994

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

994

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1249
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

475
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1936
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3833
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26356
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

425
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10339 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7882
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

432
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

274
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

431
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

513
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1446