Авторський дайджест: Гогольфест Поповича. Орден Єзуїтів тощо

                         

Як у нас вміють люди, які не вміють читати декларацій, ані законів, ні конституцій, подекуди взагалі не вміють читати, не знають мов, зеленої не тямлять, про що йдеться в тих чи  інших  текстах, - вміють зате затято «зрадоботити» і «зрадофілити».

Ну і що на Кубі підписав страхітливе Папа Римський ? Як виявляється, після трошки натуги дослідити текст і прочитати головні фідбеки ура-московських церковних експертів і не лише церковних, -  то не страшна кацапська мармуляда…

Випливає, що  за великим рахунком: лише узаконення УГКЦ - для РПЦ і без претензій московитів на цю церкву. А ще багато чого, що з часом, може католизувати цю відсталу, дику територію.

Не ФСБ обдурило Ватикан, а мудрі єзуїти  вдалися до  далекоглядних корисних речей:   http://communitarian.ru/novosti/v-rossii/itogom_vstrechi_na_kube_stanet_raskol_v_rpc_15022016/    (менше вчитуйтеся в  мракобісся про "єресь латинську", більше про імовірні наслідки «Угоди Століття» ).  Може з часом росправослав’я стане  більшою подобою християнства, а може ніколи не стане, то тоді загине.

Не ємно, проте по-суті написано про це і в «Експресі» минулотижневому.

Є одна особливість української вдачі, менталітету, коли стає трохи какано і холодно, починаються провінційні камбеки у рідненьку архаїку: «А нашого нам того поганого панського Риму, а давайте тіко свою церкву, і всіх туди автохтонних: бахаїв, мандаїв, свідків єгови і книжників велеса»; «а нас НАТО зрадило, МФВ масонський і паскудний такий», « не треба нам нікуди в світ широкий, лиш на буряки у Польщу туда й назад».

Криза навіть не в голові, криза в пупці, рідному-рідненькому.

 

Поліція де-не-де доводить, що вона таки поліція, а не мєнтярня шакалів і металу брухту. Впіймали і скрутили Буру, втерли дзьоба Орленко, обламали Войтика-порушника-фальснаклепника – результати емпіричні, полюбуймося.

А знаєте, наприклад, чому Бура не набухається вдурку і не буде Шумахера позорити в Ізраїлі, куди, офіційно,  чкурнув копита підкувати  ? Бо там, як одне із переконливих застережень проти бєзпрєдєла є те, що стріляти має повне право не лише поліція, а й рядовий солдат армії  в позавоєнний стан: якщо ситуація, чи то на дорозі, чи будь-де,  загрозлива для життя громадян. У нас інколи кричущо загрозлива  і все одно цивільні розумники у своїх мордобуках і на вулицях  скоріше будуть виправдувати мажорів, ніж «мусорків» -  зеківський менталітет спрацьовує у найнесподіваніших персон і  місцях, здавалось би.

Нам не треба закликати батальйони, щоб вгамовувати всяких крейзанутих, лише достатньо надати законно патрулю  потужнішу зброю за пістолети – і формальний привід.

Хтось скаже, що можуть почати стріляти у всіх підряд. Можуть… Бо «мусорків» справді ще не всіх  перемолола утилізація.   Як би то ж переатестація і відбір відбувалися краще і якісніше, то негативних моментів було би набагато менше.

Та чи критики поліції задають собі питаннячко перед сном на день грядущий: а що буде, коли унаслідок традиційно-чеснотливих  рішень  суддів, почнуть  за кожне «піх-пах» арештовувати поліцейських, а потім саджати до буцегарні ? Вони можуть перестати взагалі стріляти і доганяти ідіотів, аби не ускладнювати собі життя. І це буде кінець поліції як такій, кінець реформам. Цього допустити не можна. Суспільство має морально всіляко підтримувати цей добрий почин і сприяти діям – законним, моральним і ситуаційно-необхідним -  поліції, а не підтакувати козлоїдам.

Щоби було, якби  «Дєва Орлєанська» нахамила поліцейському в розвинутих західних країнах, особливо в США чи Канаді, ще й з погрозами і відмовами виконувати накази людей в пагонах і зі зброєю ? Мамзель би цілувала силіконовими губами асфальт в золотих браслетах,  що  так личать до її  засмаги в солярії.

Бандюки і хами по всій країні себе будуть ще довго почувати елітарними, недоторканими,  поки останню покидь у темній мантії не буде звільнено/посаджено, аби-не-розстріляно…  Поки мафія суддів не буде замінена на клієнтів принципів Шарля Монтеск’є,  які будуть тремтіти від страху протизаконно і антиетично напартачити.

 

Майдан-3  . Його могли організувати лише Порошенко з Яценюком, скликавши через вервечку підставних, підзвітніх собі осіб, про яких навіть не здогадуються такі старі медузи політикуму як Кармазін(або навпаки, дуже здогадуються), юрти  невдоволених чинним режимом з сумлінною репутацією через одного, щоб наш пересічний телеман зробив правильний висновок з правильної картинки ?..   

А те що провідні телеканали відгукуються в цілому іронічно і негативно про збіговисько «нових майданників», доводить не лише коректне дзеркальне висвітлення і коректну інтерпретаційну оцінку, котра безсумнівно в даному питанні присутня, а й: «топ-клани у добрі з владою».

Та влада одного дня може не врубатися… не розгледіти, через  надлюдську зайнятість і надвисоку боротьбу з корупцією, що «Майдан-3»  раптом доповнився масами людей  - з різними репутаціями і бажаннями, та й ще почне відстрілювати на Інститутській…

Молимося за владу.

 

Пишуть, говорять, що Міхо-десантика  остаточно приземлили на грішну землю минулого тижня, не бачити йому ні Прем’єрства, ні нової еліти, яку плекає, гуртує і рекламує.   Ну якщо й так, то піхота куди ефективніша за десантників і  одеських морячків. Ще не вечір, крім як сутінки для Яценюка і небо з критично малою кількістю зірок для Порошенка.  Світло сяє в темноті.

До-речі про світло – золоті слова укрогрузина у Франківську: я не любитель брутальності Піночета, але диктатор зробив одну корисну річ, що епохально змінила Чілі і виділила цю країну серед решти Латинської Америки радикально і на довгі роки: відсік  чиновників, політиків і генералів від бізнесу. І срібні слова там же: не МВФ  економічне спасіння України і не олігархат, а вітчизняний та іноземний – законний, чесний капітал.

 

Віктор Андрійович ймовірний новий очільник НБУ. «Ю-ще-н-ко ! ТАК !»  А що ще можна кричати після Гонтарєвої ?  Краще за це може бути тільки призначення ВЮ генпрокурором. І тоді – бандити будуть сидіти в тюрмі.

 

А де буде сидіти Тимошенкопісля оприлюдненої  стенограми  РНБО ? Напевно, в кріслі президента після дострокових президентських виборів – бо мілітаризм це інтенції жменьки, меншості, на жаль, або, на щастя, а холодний розрахунок – свідомо чи підсвідомо притягує як необхідний  елемент «виживання кожного». Звідси й беруться результати після втоми від попередніх образів.   А де будуть мстиві Яценюк і Порошенко ? Думаю, що до Вашингтону їх можуть не пустити.., а до Брюселю тим паче. Залишається, що, Ростов ?.. Оптимально Сінгапур, десь в скромному тризірковому готельчику біля меморіалу Лі Ква Ю – великому «учителеві» і «батькові» всіх жорстких і принципових  реформаторів…  А може все бути інакше.

 

Гет Гоголя фест ! Сказав  політик Попович. Тут вам не Полтава, у нас війна, а не забава. Дивно, що свого вагомого слова ще не сказав з цього приводу інший противник фестівалин, всяких солодких калин  пан Скрипничук.

Міська влада  якогось там задрипаного Брюґґе чи  Антверпена  би зі шкіри лізла, аби виділити жирну копійку навіть на «ворожого» валлонського поета і празник на його честь . Та ні, Франеку стратегічно не треба ні гостей , ні грошей приїжджих, ні гучних відгуків, доброї реклами – аби забудовку чергову  біля озер і ріків зі всіма порушеннями одобрямснути.  На всьо хватає, ума і совісті в том чіслє. А нашо більше ?!


24.02.2016 Яв Назар 1936 0
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2004
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1878
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1877
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5569 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2169 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1530

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

770

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

834

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1040

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1021
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1793
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3699
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10285
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26170
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10208 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7736
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

917
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

251
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

280
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

402
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1303
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

902