Анушкевичус у Верховну Раду, Соловей - в крісло мера?

 

Депутат міськради Юрій Соловей, який на виборах в 2010-му році боровся за крісло міського голови Івано-Франківська і зайняв почесне друге місце, розчарувався у виборцях, адже електорат не оцінив на належному рівні його добрі справи.

 

Юрій Соловей нещодавно оприлюднив звернення до іванофранківців, в якому вирішив підбити підсумки минулого року. Зокрема, теперішній депутат міськради жаліється, що його «конкретні» добрі справи не оцінили мешканці міста, натомість віддали перевагу представникам політичних кланів. Кого мав на увазі Соловей – чинного мера Віктора Анушкевичуса чи найбільшу фракцію в міськраді ВО «Свобода» - не вказав.

 

 

Згідно тексту звернення він зрозумів, що не так просто вигнати з крісел представників політичних кланів які працюють на власні інтереси. Набагато простіше – одягнути вишиванку, в черговий раз обманути народ і облити брудом своїх опонентів. До слова, сам Юрій Соловей неодноразово був помічений у вишиваній сорочці як до місцевих виборів 2010-го року, так і після них. Проте це не допомогло йому отримати посаду мера Івано-Франківська і не дало більше 3 мандатів депутата міськради для партій «Третя сила», яку він тоді представляв.

 

«Проте, як з’ясувалось не так просто вигнати з теплих кабінетів та владних крісел стару еліту –  представників політичних кланів, які приросли до своїх добре  насиджених посад, і замість того, щоб покращувати якість життя пересічних українців працюють лише на власні інтереси. Виявилось, що набагато простіше одягнути вишиванку, в черговий раз обманути народ, облити брудом своїх опонентів і ти знову на коні» - скаржиться Юрій Соловей у зверненні до іванофранківців.

 

Такі заяви депутата міської ради провокують на думку, що реванш з його боку неминучий. А до реваншу не так вже й далеко – «на носі» вибори до Верховної Ради України. На одній із прес-конференцій Соловей сказав, що не знає наразі, чи буде змагатися за м’ягеньке крісло у парламенті, чи залишить скромним депутатом міськради. Але вже встиг втекти з старої політичної еліти, партії «Третя сила» до нової політичної еліти – партії «УДАР Віталія Кличка». На її репутації він може сподіватися потрапити у ВРУ – або по списку як керівник міської організації УДАР, або як кандидат-мажоритарник по Івано-Франківську. Але тут знову може з’явитися його старий суперник – міський голова Віктор Анушкевчус.

 

Анушкевичус на підсумковій прес-конференції заявив, що йому вже запропонували балотуватися на виборах до Верховної Ради і він зараз у роздумах. Адже, як він запевнив, місту необхідне лобі у парламенті, а сам він вже змучився випрошувати гроші в Кабміні. Проте Аншукевичус не повідомив хто саме йому пропонує вбрати участь на майбутніх виборах – партія УНП, обласний осередок якої він очолює, чи друзі-колядники.

 

Все ж таки, якщо Анушкевичус захоче таки взяти участь у виборах, він балотуватиметься мажоритарником також по Івано-Франківську. І тут вони знову, як і в 2010-му році, зустрінуться – Соловей проти Анушкевичуса.

 

Про 100% свою участь у виборах до Верховної Ради вже заявив голова Івано-Франківської обласної ради, керівник обласного осередку ВО «Свобода» Олександр Сич. За припущеннями, він боротиметься за депутатський мандат також по Івано-Франківську.

 

Тож Юрію Солов’ю, маючи таких опонентів, навряд чи вдасться стати депутатом ВРУ і замінити «представників політичних кланів». Вихід один – домовитися з Олександром Сичем, дати виграти на виборах Віктору Анушкевичусу (якщо той балотуватиметься), і знову змагатися за крісло міського голови Івано-Франківська. Такий варіант можливо обійдеться навіть дешевше ніж похід на ВРУ, бо, як оцінив майбутні вибори Олександр Сич, кандидатам до парламенту потрібно буде по 1 мільйону доларів США... А звідки такі гроші в скромного депутата міської ради?

 

Володимир Кушніренко, Ростислав Ковтун

ulhj;h 

 


Коментарі (24)

Оптиміст 2012.01.12, 17:20
Переконаний у тому, що депутатом до ВРУ від Івано-Франківська чи мером міста на цей раз виберуть молодого, креативного, мудрого, досвіченого, з прєвропейськими поглядами реформіста. Юра - ВПЕРЕД до ПЕРЕМОГИ!
Кукуся 2012.01.12, 17:30
Юра ЗАВЖДИ буде в трійці лідерів! На будь-яких виборах!
pensioner 2012.01.12, 17:46
Соловей жадібна, двулична особа, яка має на меті виключно збагачення. Нічого європейського чи мудрого у ньому немає. Коли питання стосується його приватних інтересів чи амбіцій, то у нього зникають всі принципи. ЦЕ ФАКТ! ТОЧНО!
ff 2012.01.12, 18:15
@молодого, креативного, мудрого, досвіченого, з прєвропейськими поглядами реформіста. @ посміявся, дякую!!
Кук 2012.01.12, 18:31
Щодо Юри і його другого місця... Згадався старий анекдот: - У конкурсі лузерів він зайняв друге місце! Чому? Тому що лузер! Юрині печальки реально розсмішили. Юр, не плач, Свобода дасть тобі ще одну ділянку біля озера, а може, і соску подарує, лиш будь чемний
Труфан 2012.01.12, 18:43
А чому всі коментатори-аноніми? Страшно? Ну то сиди дома і не лізь в політику. А Соловей має шанси і на ВР і на мера. Але добре хтось сказав, перший на виборах - це хтось, а другий - це лузер. От і все vалята.
мешканка 2012.01.12, 19:34
Що, пацани жаба давить? Юра є успішний в бізнесі і в політиці бо є нормальний і не бухає тижнями, як дехто, а потім відкапують під крапельнецею тижнями після запою - "тіпа на больничному".
Анусолюб 2012.01.12, 20:57
Вітю - у ВРУ!!! Віскі рулить!!!
5 2012.01.12, 23:38
Якщо Соловей чесна і порядна людина і робить доброчинність від душі, а не з вигоди майбутньої влади, то Він переможе. Але поки,... цього не видно, бо всюди тягне телебачення, а це вже показуха...
"добрі справи" 2012.01.13, 09:51
Пане популісте, ви вже здається забули про недавнє позачергове голосування по "вашому ШКУРНОМУ ПИТАННЮ біля озера" і як ви тоді говорили, чомусь тоді вам клани НЕ ПОМІШАЛИ робити "добрі справи та починання". Нормальні люди тоді відразу казали, що ця людішка як тільки вирішиться її питання запхає черговий ніж у спину Ви підла людина і це знають всі.
"добрі справи" 2012.01.13, 09:52
Пане популісте, ви вже здається забули про недавнє позачергове голосування по "вашому ШКУРНОМУ ПИТАННЮ біля озера" і як ви тоді говорили, чомусь тоді вам клани НЕ ПОМІШАЛИ робити "добрі справи та починання". Нормальні люди тоді відразу казали, що ця людішка як тільки вирішиться її питання запхає черговий ніж у спину Ви підла людина і це знають всі.
мешканець 2012.01.13, 09:55
До Содлов"я звернувся тоді, коли була велика проблема. Коли Свобода підло обдурила (хоча і не дивно вони все вирішують залежно від настрою і не знаючи законів). Думав, що і Соловей таке саме. Але побачив людину, яка суттєво змінилася, помудрішала і набралася знань в порівнянні з тим часом коли він був в команді Шкутяка. У нього є хороші юристи, чого не скажеш про міський юридичний та юристів свободи. Юра Гідний бути мером. Хтось тут закинув щодо земельки. А ви порахуйте скільки землі в Угорниках має Онуфріїів та Марцінків, скільки землі мають ниніші чиновники. Брин Парк-Готель користується попитом і варто його розширити. Тому не шукайте гімна на сметані, якщо смі по вуха в лайні.
Труба 2012.01.13, 10:08
Ти диви! Вони вже все повирішували - того туди, того сюди. Не кажи гоп - поки не пескочиш. Електорат усе вирішуватиме, як не крути. Демократія, однако.
Для фіртки 2012.01.13, 10:32
Шановна редакціє! І Ви знову напевне скажете, що у вас немає упередженного ставлення до Соловя? Не вірю.
Микола 2012.01.13, 10:37
Цього тижня закінчили заміну освітлення в будинку Тичини 24, яке зроблено за підтримки Соловя. Жодного телебачення там не було.
Бакс 2012.01.13, 10:45
прочитав статтю. а що тут взагал є проти соловя???? нічо не помітив -проста нейтральна куценька аналітика. швидше за соловя ніж проти нього. от коментів ніби більше антисоловїних ніж про- фанати соловя сплюять довше і читають сеньше
Миколі 2012.01.13, 11:46
Що значить за підтримки і що значить заміна освітлення, це що лампочки нові вкрутили? Якщо ве пишите на захист то аргументуйте, ато все розмазано як і про "добрі справи" самого Солов"я, багато ні про що. Ох Соловей зашвидко почав виборну компанію, щоб пару хватило на цілий рік.
Микола 2012.01.13, 11:49
Для автора. Якщо ви претендуєте на пристойного журналіста потрібно дотримуватись елементарних правил, відомих навіть районному журналісту: 1. Не вживати оцінюючих суджень, типу "жалівся" тощо. 2. Детально розбиратись в суті питання: Соловей не перебував в партії Третя сила про що неодноразово під час кампаніі заявляв, тощо.
Миколі 2012.01.13, 11:54
За журналістів правильно підмітили, тільки тепер не модно не використовувати оцінючих суджень, та і Соловей винен у тому що така ситуація присутня бо не раз послуговувася таким явищем у своєму піарі, тільки за минулий рік скільки було таких журналістських "шедеврів" на користь Солов"я та на противагу його супротивникам. За що платите те і їжте, без образ.
Псюк 2012.01.13, 12:02
А коло мене за три місяці до виборів мера Соловей відкрили соціальну аптеку. З помпою, з ТВ, з перерізанням червоної стрічки.. А через місяць після виборів її закрили. Смішно.
Гигигии 2012.01.13, 12:14
2 Псюк. Нічо, скоро знов вибори. Знов приїде Галичина-тб, натягнуть червону стрічку.... )))))))))))))))))))))))))
Микола 2012.01.13, 13:54
Що стосується соціальних аптек. З них сьогодні працює 2 на Позитроні і на Бамі, решту були закриті по причині того що, як зясувалось в іншому місці потреби для багатьох людей не було. Запитання до Вас: а де муніципальна аптека, яку п . Анушкевичус обіцяв відкрити ще в 2008-2011 році і на яку було виділено 300 тис грн?
ff 2012.01.13, 14:40
Миколко, а ціни в соціальних аптеках такі самі як до виборів чи вже змінились, га? ;))) бо шось люди кажуть, шо в соціальній аптеці ціни вищі як в несоціальних, брешуть, напевне ;))) А ліки-то хоя там справжні чи не дуже, бо щось така ходить інфа, що держслужба з контролю якості лікарських засобів на перевірку до соцаптек потрапити так і не змогла....
Запитання 2012.01.13, 15:10
як оцінив майбутні вибори Олександр Сич, кандидатам до парламенту потрібно буде по 1 мільйону доларів США... А звідки такі гроші в скромного депутата міської ради? Цікаво знати: а звідки такі гроші в самого Сича?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2014
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1880
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1879
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5582 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2173 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1533

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

772

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

838

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1045

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1023
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1796
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3702
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10293
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26180
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10213 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7741
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

921
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

262
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

288
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

405
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1306
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

908