Янукович визначився з міністрами в новому уряді

 

 img

 

Янукович визначив коло міністрів з уряду Азарова, яких він буде проштовхувати в новий коаліційний уряд. Втрати понесуть сімейні і фірташівці. Натомість Вілкул має всі шанси піти на підвищення.


В адміністрації Президента цілий день у вівторок йшли консультації з приводу формування нового Кабміна, повідомляє Еспресо.TV. Вже зараз можна сказати, що в першому наближені Янукович визначився із власною квотою. Слід відразу зазначити, що ці списки можуть ще переписуватися. І не один раз.

 

Так, фінансовий блок має залишитися квотою сімейних. Перший віце-прем'єр Арбузов та міністр фінансів Колобов мають залишитися на своїх посадах. Натомість, практично втратив шанси залишитися на посаді міністр доходів та зборів Клименко. Поки немає розуміння того, хто займе це місце. Більше того, є висока вірогідність, що міністерство знову розділять.

 

Віце-прем'єр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко та міністр закордонних справ Кожара також мають всі шанси втратити свої посади. Кожара – тому, що він збитий льотчик і навряд чи може вважатися ефективним міністром. Щодо Грищенка, то його віце-прем'єрство по суті нічим не було наповнене. У нього не було реальних впливів і відповідальностей в уряді Азарова. Окрім того, він входить в групу газовиків, яка зараз потрапила в певну немилість. Власне газовики борються лише за крісло для Юрія Бойка. Зараз, Янукович схиляється до того, щоб це крісло йому залишити, правда, посада не буде нічим наповнена. Він буде таким собі весільним генералом і спецпризначенцем з певних доручень. Сам Бойко дуже хоче знову стати головним переговорником з Росією, але поки Янукович не готовий надати йому цей статус.

 

Своє крісло зберігає міністр соціальної політики Наталя Королевська. Більше того, зараз розглядається питання про можливе її призначення на посаду віцн-прем'єра з гуманітарних питань.

 

Щодо групи Ахметова, то шанси залишитися на своїх посадах мають віце-прем'єр Вілкул та міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Більше того, Вілкул начебто має стати першим віце-прем'єром. Правда, при цьому незрозуміло, що буде з заступником Вілкула Темником. Наразі шанси, що він залишиться міністром ЖКГ оцинюються 50 на 50. Ще один ахметівець, міністр економіки Прасолов, іде у відставку – це питання фактично визначене.

 

Також практично вирішене питання про відставку міністра АПК Присяжнюка, який входив до неформальної групи Іванющенка.

 

Щодо силовиків, то міністром оборони залишиться Лєбедєв. Захарченко стане головною темою для торгів і його здадуть в останню чергу (він такий собі козирний туз для переговорів). Правда, в тому, що його здадуть, не сумнівається ніхто.

 

Також, Янукович збирається залишити міністром юстиції Олену Лукаш.

 

Головна поступка опозиції – звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти та Новохатька – з міністра культури.

 

Це ті зміни в Кабміні, на які готова йти влада сьогодні. Простіше кажучи, саме цей список стане основою для початку торгів.


28.01.2014 447 3
Коментарі (3)

Українець 2014.01.29, 14:23
Цілком згоден з пропозиціями "мешканця Станіславова". Все старе одоробло кабмінівське в смітярку. Докерувались руководітелі до ручки - зробили бандюганську державу.
Гість 2014.01.28, 22:45
Янукович визначив? Зливають....
мешканець Станіславова 2014.01.29, 10:51
Що за фігню несе Президент. Про які торги може йти мова що старі міністри залишаються в новому уряді? ЖОДЕН МІНІСТР з цього уряду, ані віце-премєр не повинен перекочувати в новий уряд. Новий технічний уряд створюється без представників Партії регіонів і комуняк!!! Президент повинен мати нульовий вплив на уряд, а також нульовий вплив на Верховну раду. Перехідний технічний тимчасовий Уряд формується тільки опозицією! Хто стоїть на Майдані той і повинен вирішувати хто достойний бути тим чи іншим міністром! ЦЕ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД , а не теперішній Президент! Вони втратили довіру народу. Якщо Яценюк, Кличко і Тягнибок дадуть згоду на те щоб Янукович подавав своїх до складу Кабінету Міністрів то і їм туда ж дорога що й теперішньому Кабінету Міністрів.Жодних торгів з президентом за міністерські крісла не може бути ! Пропоную до складу нового Кабінету Міністрів включити : Премєр-міністр - Порошенко П. Перший віце- премєр - Соболев ( він же подає пропозиції і визначає міністра економіки, міністра фінавнсів, міністра доходів і зборів, голову Національного банку),Віце-премєр з національної безпеки Гриценко А. (він же подає пропозиції і визначає міністра внутрішніх справ, міністра оборони, голову СБУ, генерального прокурора, міністра ПЕК, Віце-премєр з зовнішніх звязків і євроінтеграції - Огризко (він же подає пропозиції і визначає міністра закордонних справ, міністра зовнішніх звязків і євроінтеграції)Віце-премєр з гуманітарних питань - Кличко (він же подає пропозиції і визначає міністра культури, міністра освіти і науки, міністра соціального захисту,міністра спорту , молоді і все що має відношення до гуманітарної сфери). Тягнибок очолює Раду Національної безпеки! Яценюк є координатором новоствореної депутатської більшості у ВР і несе персональну відповідальність за внесення змін до Конституції, прийняття закону Про імпічмент Президента,та ряду інших законів які б сприяли роботі Уряду і вступу в ЄС. Крім того контролює процес по створенню комісії по розслідуванню злочинів міністрів КМ які приймали рішення і віддавали накази по знущанню, побиттю і вбивству українського народу. Ось така моя пропозиція. Хто може надавати свої пропозиції теж добре. До праці!
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

706
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11231 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1906
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1806
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2803
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4658

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

431

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1099

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1510

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1371
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1753
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1573
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1280
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

653
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

732
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1923
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2269 11
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20419
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

399
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

744 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

786
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1132