Антисланцева боротьба тролів на "Фіртці": Чотири антисланцевих коментаря з однієї адреси за пів дня

 

Стає помітною антисланцев бортьба  в українському інтернеті, що дуже подібна на інспіровану з одного центру. На перший погляд нібито ненав'язливий, але постійний і планомірний тролінг всіх тем, що стосуються перспектив видобутку сланцевого газу в Україні...

 

Для прикладу за сьогоднішній день (понеділок, 11 березня) з інтервалом в кілька годин з однієї київської ІР-адреси знову поступили на перший погляд спокійні і "шляхетні" коментарі до статті на нашому ресурсі "Вишиванюк: "Шеврон" хоче вкласти у видобуток сланцевого газу в Україні 36 мільярдів гривень".

 

О 09:43 дехто під НІКом "порностар" коментує: "Да, не спорю, роль Газпрома сав этом вопросе безупречно не последняя, но нужно и про людей подумать. Почему страна должна приобретать энергетическую независимость ценой здоровья народа, а не ценой ведения честного бизнеса, при котором денег в бюджете бы хватало?"

 

А вже за годину, об 11:00 "гість" - звідти ж ще один коментар "в тему": "Вот побольше таких статей (посилання на "антисланцеву статтю" - Фіртка)! Люди должны знать, что добыча сланцевого газа несет в себе массу опасностей. Италия отказалась добывать. У нас уже созданы компании, имеющие связь с Януковичем и созданные для того, чтоб вместе с инвесторами добывать газ и делить прибыль. А как вы думаете, по каким ценам лично Янукович продаст Украине свой газ? Я думаю, по ценам не ниже газпромовских. Или просто будет продавать в Европу". (Цей комент, відчувши на інтуїтивному наразі рівні, що ми стаємо пішкою в "чиїйсь" геополітичні грі, що реалізується через платних тролів ми мали необережність видалити - Фіртка).

 

о 13:50, під цією ж статтею з тієї ж адреси, але вже під ніком "тропа жизни" з'являється коментар подібного змісту: "Лично я, вообще считаю, что с Россией нужно выстраивать очень тонко отношения, при которых Путин бы думал, что Украина у него в руках. А у нас были бы дешевые энергоносители, но при этом суверенитет не был бы потерян. Нужно поскорее дать понять власти, что народ против добычи сланцевого газа в Украине".

 

Далі - 14:13 (ви не повірите - тієї ж адреси!:)) під ніком "toloka", "У нас в стране все идет по одному принципу : Сперва делаем, потом думаем. И в этом вся проблема. Нужно очень детально и подробно изучить всю ситуацию вокруг добычи этого газа. Показать плюсы и минусы, аргументировать это. Если это реально не вредит критично экологии и людям, то те компании, которые будут вести разработку залежей, должны быть исключительно государственными, а не Януковскими. И плюс компенсации стране от инвесторов, это тоже обязательно. Все тут от подхода зависит. Но лично я сделаю все, чтоб Янык не забрал под свое крыло добычу газа, если даже она и будет вестись".

 

І ще цікаве - означена вище стаття була процитована нашим ресурсом з сайту БРІЗ. Ми зайшли на БРІЗ, і навіть зовсім не здивувалися - в той самий час ті самі дослівні коментарі, що і під аналогічною статею на "Фіртці".

 

Стверджувати важко, але дуже подібно, що "газпромівські хлопці" реально стривожені перспективами видубування сланцевого газу в Україні, аж так, що починають кидати немалі ресурси на боротьбу з проектами. З Європи поступає інформація про те, що робота ведеться там. В Україні здавалось би такі політичні опоненти як ВО "Свобода" та КПУ в унісон грають на антисланцевому фронті, ну а з інтернетом - все зрозуміло, - приклад вище:(.

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Прийшов час Хама

 

 


11.03.2013 2457 15
Коментарі (15)

Орест 2013.03.11, 15:06
Хоч би перклали свої коменти на українську мову, медведчуки, - зразу ж видно, що це акція зайд:)
Троль 2013.03.11, 15:11
Ну че вы, братишки, палите? Меня ж уволят без выходного пособия? А как жить???
1 2013.03.11, 16:04
Путін дав завдання ФСБ у будь-який спосіб не допустити реалізації угоди про видобуток сланцевого газу в Україні і асоціації України з ЄС. А проти сланцевого газу виступають ті, хто маї шалені відкати на поставках дорогого російського. Ну а тролі? Вони просто виконують проплачену роботу.
2 2013.03.11, 16:50
А яке завдання виконує Хфіртка від Вишиванюка?
mik 2013.03.11, 16:53
А чому Фіртка дозволяє собі шпигувати за айпі користувачів, а потім ще викладати цю інформацію для широкого загалу? Тоді зробіть індикацію айпі для кожного коментаря, а люди вже самі , без вас, розберуться, хто є ху.
Орест 2013.03.11, 17:05
mik, щось не бачу тут нідеIP-адреси троля, хоча б варто було її дати!!! Чи я щось пропустив? Є просто цікава інформація про системний і точно щедро оплачений тролінг на користь Кремля проти українських національних інтересів, за що і ДЯКУЮ Фіртці.
al-kaddafi 2013.03.11, 17:21
Шановні, Ви уяви не маєте, яку шкоду довкіллю приносить специфіка видобування сланцевого газу. Але якщо так дуже хочеться Вам стати свідками чергового збагачення якогось "українського" олігарха за рахунок власного здоров'я, - то прошу дуже! Пишіть хвалебні статті скільки влізе, але цю кашу потім Вам і "хлебати"!
Орест 2013.03.11, 17:29
Каддафі. В США вже 30% споживання газу від власного вижобування із сланців. Видобувається цей газ в штатах, де щільнісь населення така ж як в Західній Україні. І що, є десь приклади якогось жахливого екологічного лиха? А байки про страшні екологічні проблеми видумують майори ФСБ і через Медведчука заливають легковірник каддафістам. Газ видобувають з тих горизонтів, де і так все отруєне сіркою і іншоми "ядохімікатами" (глибше 1-2 кілометрів). Газпром в шоці, бо халява монополії уривається.
1 2013.03.11, 20:40
В тему:http://www.epravda.com.ua/columns/2013/03/11/364985/
Aganst 2013.03.11, 20:57
Влітку цього року стане зрозуміло, чи є на Олеській газоносній площі омріяний вуглеводень. Що ж до попередніх оцінок, то за оцінками західних компаній запаси сланцевого газу в Україні становлять 5 трлн. кубометрів, а запаси вугільного метану є ще більшими. Із такими "вихідними даними" була надія, що за 7-10 років Україна експортуватиме власний газ, а тому всі розмови про те, що українську ГТС без наявності в ній російського газу слід буде демонтувати, виявляться, м`яко кажучи, передчасними. Пройшло відносно небагато часу, і карта "нікчемності" української ГТС знову розіграна на найвищому рівні. Що ж стосується іще не добутого сланцевого газу, то йому вже оголошено інформаційну війну. Поки не газ закачують у сховища, а гігабайти інформації про те, яким "небезпечним", "екологічно шкідливим" та "фінансово невигідним" може стати такий видобуток.
О 2013.03.11, 21:34
В будь-якому випадку, всю вигоду від видобутку сланцевого газу отримає не Україна, а Янукович і його донецька мафія.
troll 2013.03.11, 21:50
Вот побольше таких статей (посилання на "антисланцеву статтю" - Фіртка)! Люди должны знать, что добыча сланцевого газа несет в себе массу опасностей. Италия отказалась добывать. У нас уже созданы компании, имеющие связь с Януковичем и созданные для того, чтоб вместе с инвесторами добывать газ и делить прибыль. А как вы думаете, по каким ценам лично Янукович продаст Украине свой газ? Я думаю, по ценам не ниже газпромовских. Или просто будет продавать в Европу
@ 2013.03.12, 09:36
Все тут: http://firtka.if.ua/?action=show&id=33018. Всі ці псевдоекологи і псевдоборці за народ - на став ці Газпрому. А факт є такий, що в США сланцевий газ опустив ціну газу з 200 до 60 доларів, порівнюйте з ціною в 520 (в 10 раз дорожче!!!!!!!!!!), по якій нам кум Медведчука і інші брати- словяни продають нам продають. Тому висновок - всі хто проти дешевого і на століття сланцевого газу - від лукавого - вороги України, які хочуть повернути Україну в рабство Московії
al-Kaddafi 2013.03.12, 10:05
Думаю, що умисна критика якихось там "троллів", які ніби борються за інтереси Росії, це наперед запланована акція просування видобутку сланцевого газу і його нібито технології нешкідливості. Одне знаю точно: вода у десятках кілометрах від зони видобування буде непридатною для пиття; грунти будуть отруєні; шум від технології видобування заставить людей залишити свої місця проживання (за власний кошт); флора фауна буде знищена. І все це чекає наші на весь світ знані красою Карпати !!! А міні-ГЕС...???!!! ТАКЕ ВРАЖЕННЯ, ЩО З НАШОГО КРАЮ ЗУМИСНО ХОЧУТЬ ЗРОБИТИ ПРОМИСЛОВИЙ "СХІД"?!
@ 2013.03.12, 10:26
КАДДАФІ ЦИТАТА: "Одне знаю точно: вода у десятках кілометрах від зони видобування буде непридатною для пиття; грунти будуть отруєні; шум від технології видобування заставить людей залишити свої місця проживання (за власний кошт); флора фауна буде знищена." ЦЕ ВЕЛИКА БРЕХНЯ ДЛЯ ДОВІРЛИВИХ ХОХЛІВ. На глибині 2 і більше кілометрів ВСЕ І ТАК - ЯД - СІРКА І ІНШІ ЕЛЕМЕНТИ ТАБЛИЦІ МЕНДЄЛЄЄВА, але ж вони не потрапляють у водоносні горизонти, які під землею на десятки метрів. КАДДАФІ, ти цитуєш все те, що нам нав'язується тролями на ставці московії. США ви добувають сланцевий газ в таких об'ємах, що вже продають його Мексіці - це шалені об'єми. --- і що, ти десь чув про екологічну біду від сланців в США? Байки це все!!!!! Не працюй проти стратегічних національних інтересів України!!! Не вели Україну в нове ярмо!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1122
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

927
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2054
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3440
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2652
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2653

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

399

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

831

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

786

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1767
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

581
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

483
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

833
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1174
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

520
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

487
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27167
05.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19782
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

172
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

539
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

494
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

824