Антипаркувальні стовпці, “президентський університет” та заборона пластикових пакетів: що франківці обговорюють у соцмережі

Вчора в Івано-Франківську почали встановлювати антипаркувальні пристрої, крім того, в Україні ухвалили законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети, а також анонсували створення “президентського університету”.

Франківці активно коментували ці події в соцмережах. Про що говорили та як реагували, дізнавалася Фіртка.

Як стало відомо, найближчим часом такі стовпці встановлять на вулиці Січових Стрільців, Гаркуші, Крука, Шпитальній та Павлюка. 

Однак франківці наголошують на тому, що кількість машин в місті постійно збільшується, а от місць для паркування бракує.

Эдуард Кодзаев: Вам би варто було трохи по європі покататись, то ви би побачили що це помилка , а не гарна новина(((
Igor Shuliatytskiy: Пора збудувати хоч би один паркінг в нашому місті
Ігор Вовчук: Скільки автопарковок ця влада відкрила? Скільки підземних парковок побудовано?
Тарас Пушик: Авто поміж деревами,пішоходам жодної завади,до слова,я там не паркувався ніколи.Як на мене, це-самодурство!
Lidia Dobrova: Це прекрасно, місто має бути для пішоходів, але що робити автовласникам? Особливо, якщо живеш за містом і приїжджаєш у франик кожен день на роботу чи по справах? Цю проблему треба вирішувати з двох сторін, а ми живем в постійному протистоянні - «пішохід - водій»...
Ірина Микицей: Шановні мешканці, я за те щоб і пішоходам було добре і водіям. Але я не побачила тут якихось правопорушень водіїв з боку ПДР, як "роздув" це автор цього посту. На мою думку це піар (вибачте якщо комусь це не подобається)
Ольга Білогубка: Так,однозначно,проблема з паркуванням авто в місті існує,але це не дає право деяким водіям паркуватись дезавгодно,навіть на тротуарі,і причому деякі вважають це нормально,правил поведінки і елементарної поваги абсолютно немає,треба таких наказувати і вчити
Ruslan Romanovich: А коли парковки будуть в місті, бо у нас не тільки пішоходи є.
Наталія Луценко: Треба парковку зробити а не пристрої. Забудували центр будинками коробками а парковки немає.
Hristya Homusyak: А що, мало місця пішохадам? Зробіть весь центр пішохідною зоною
Юлія Прокопюк: Ще подумайте зробити нові паркувальні місця. Дозволи на будови даєте, кількість людей і автомобілів зростає, а парковок 0.

Крім того, на засіданні 1 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети крім біорозкладних у магазинах та закладах харчування – у компаній є 9 місяців на адаптацію.

Франківці по-різному відреагували на таку новину:

Olha Ivasiv: Про глобальне потепління чули? Цікавилися чому щороку на планеті підвищується температура повітря на 1 градус, але ми відчуваємо це різними природніми катаклізмами. І не пишіть, що вже літо, а ви ще у шубах і т.д. так, от якщо від сьогодні ми не навчимося хоча б якось відсортовувати сміття, (У середньому період розкладу пластику становить від 80 до 600 років....

Yaroslav Voloshchuk: Оу, яка екологічна свідомість, а pet пляшки?

Тарас Дем'янів: Читаю коменти на кшталт - Все пропало! Як далі жити? І мені смішно та в одночас сумно. Люди навіть не відають, що стартап українського школяра, що винайшов технологію переробки опалого листя на папір вже завойовує ринки. І це тільки частка інновацій. А чомусь усі забули про вторинну переробку паперу.

Soldatova Julia: Таааак! Я шию торбинки на замовлення вже давно. І сама активно ними користуюсь!

Тетяна Коваль: На пачатку карантину шили собі маски, тепер почнем шити пакети, бо знову буде дефіцит. Ідея гарна, але спочатку потрібна дешева альтернатива, а потім приймати закон. А то все знову навпаки. Приймуть, а там якось буде...само роз...

Юрий Александрович:  А потім придумають штрафувати тих кого злапають з кульком і не дай Бог щоб в ньому ще один був
Tanya Ozarko: Головне, щоб виробники паперових пакетів не загинали ціну. Зараз біорозкладний пакет втричі дорожчий звичайного
Марія Ткачук: А ще є товар а упаковках, це також шкідливо, тому треба щоб виробники та пакувальники товарів за ці упаковки відшкодовували гроші на будівництво сміттєзаводів, де їх будуть переробляти.Або хай також переходять на екологічно чисту упаковку, або продають без упаковки. Раніше не було такого, наші предки залишили нам чисту землю а ми за 30 років її чисто засмітили а ще через 30- ть що буде?
Александр Застава: А по моему ВР займається маразмом, в країні багато більш насущний проблем які потрібно вирішувати, а ніж боротьба з пластиковими пакетами і курінням, а ще не буде дивним якщо цей закон проштовхнули особи які причетні до виробництва біорозкладних пакетів.

Ще однією подією, яка викликала активні обговорення, стала заява президента Володимира Зеленського під час виступу на форумі «Україна 30. Освіта і наука». Він затвердив документ про створення “президентського університету”.
За його словами, студенти цього вищого навчального закладу здобуватимуть освіту безкоштовно, а готуватимуть з них фахівців, які зможуть вирішувати важливі завдання із захисту держави. Франківці почали жартувати на цю тему:
Володимир Гарматюк: Ріксос переформують?
Roman Burak: Ректором назначать Ківу
Марія Ковальчук: Президент перший піде вчитися!
Тарас Хомин: Кандидати на посаду ректора. Університет готуватиме спеціалістів-членограїв.
Уляна Ткачук: То йде до того що в Україні взагалі ніхто не буде навчатися.Політики знищили нашу освіту.
Іванка Репета: Ой, вже в Трускавці депутатів президентської парті навчали кращі фахівці, що Австралію від Австрії відрізнити не можуть
Олександр Петрович: Мощьний кокс підвезли!
Myhaylo Andriyovych: це що - кузня кадрів для поповнення 95-го кварталу?

Читайте також:


02.06.2021 1675
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

636
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1847 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1115 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

540
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6891 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11360 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

320

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1054

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1099

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1095
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

264
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1067
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

834
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

727
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2932
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4423
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18425
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

295
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

340
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

650
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

755