Андрій Новак: «Відіграти на «нуль» - приємно будь-якому воротареві»

Нещодавно у клубних соцмережах Facebook та Instagram відбулося голосування за кращого футболіста Команди рідного краю в другому місяці осені.

Із запропонованих чотирьох гравців найбільше симпатій здобув голкіпер Андрій Новак, який у жовтні пропустив всього три м'ячі, відстоявши "насухо" з "Черкащиною" (0:0).

У голосуванні вболівальників 30-річний воротар випередив своїх партнерів по команді - захисників Ярослава Конкольняка і Василя Француза, а також нападника Василя Цюцюру, якого визнали кращим у вересні.

Яка жовтнева гра була найважчою, що для голкіпера краще - "суха" чи результативна нічия - на ці та інші запитання Новак розповів в інтерв'ю клубній прес-службі.


За версією вболівальників ти став кращим гравцем "Прикарпаття" у жовтні. Чи стало для тебе несподіваним таке визнання?

Звісно, приємно, і вдячний вболівальникам, які мене підтримали, всім, хто голосував у соцмережах. Але індивідуальні нагороди не є для мене першочерговими, головне – командний результат і місце в турнірній таблиці.

Впродовж жовтня "Прикарпаття" провело 4 матчі і здобуло 10 очок, ти пропустив три м’ячі, один поєдинок зіграв "на нуль". Яка з ігор, на твою думку, була найважчою – з "Металургом", "Агробізнесом", "Черкащиною" чи з командою "Гірник-Спорт"?

З усіма суперниками матчі видалися непрості, бойові, я би сказав. Напевно, виокремлю гру з "Агробізнесом", тому що ця перемога була для нас дуже важлива, насамперед, психологічно. Передувала серія невдач, а тут видався хороший поєдинок з хорошою командою, і дана гра, як на мене, стала відправною точкою для подальших вдалих матчів. Особисто для мене кожен поєдинок чемпіонату був важливий і відповідальний.

Вдалося втримати нічию і "сухий" матч з "Черкащиною", тобі важливо не пропускати?

Я злукавлю, якщо скажу, що неважливо, кожному воротарю приємно відіграти на "нуль", та й будь-якому захиснику, це наше головне завдання – захищати ворота, оборонятися, старатися не пропустити. Загалом, це заслуга всього колективу. Думаю, вболівальникам мав би сподобатися поєдинок з "Черкащиною", було створено багато обопільних моментів.

Який рахунок кращий для воротаря – 0:0, чи скажімо 5:5?

Однозначно, для воротаря – 0:0, а для глядачів – 5:5. Адже вони приходять на стадіон, щоб побачити побільше забитих м’ячів. Бажано, у виконанні своєї улюбленої команди. Але гол - це взяття воріт, і для одних забитий м'яч - це радість, а для інших - він пропущений, відповідно, тут є провина захисної ланки і голкіпера.

ПІДСУМКИ ГОЛОСУВАННЯ:
1. Андрій Новак - 34% (95 голосів)
2-3. Василь Цюцюра, Василь Француз - по 23,5% (65 голосів)
4. Ярослав Конкольняк - 19% (52 голоси)

Instagram (голоси): 83 - Новак (36%), 62 - Француз (26%), 49 - Конкольняк (18%), 39 - Цюцюра (17%)
Facebook (голоси): 26 - Цюцюра (59%), 12 - Новак (27%), по 3 - Француз (7%), Конкольняк (7%)

Перша частина чемпіонату добігає до завершення, нещодавно перетнули "екватор" змагань, які, загалом, враження від цьогорічної Першої ліги?

Після Прем’єр-ліги для мене це другий сезон в Першій лізі, який став значно цікавішим, немає явних аутсайдерів, всі дають бій. Тому враження тільки позитивні. Зрозуміло, що у турнірній таблиці значно відірвалися команди "вісімки", які мають на меті підвищитися у класі. У цих клубів добре укомплектовані склади, вони мають непогану матеріально-технічну базу, але навіть команди з кінця турнірної таблиці демонструють хорошу гру і можуть дати бій будь-якому супернику.

Якщо говорити про останній домашній матч з "Минаєм", ти не дограв буквально кілька миттєвостей. В одній з останніх атак "Прикарпаття" ти побіг на кутовий…

Я вперше в житті підключився до розіграшу кутового, і так трапилося, що після перехоплення і контратаки суперника отримав червону картку... Це футбол, таке трапляється, тим більше, що кінець гри, вирували емоції, все сталося так швидко і спонтанно. Мені шкода, що так завершив цей поєдинок, але рухаємося далі і готуємося до наступних поєдинків, потрібно брати залікові очки.

 І насамкінець традиційні побажання для всіх вболівальників "Прикарпаття"…

Велике дякую їм за підтримку, вони в нас найкращі вболівальники, ми завжди їх відчуваємо – вдома чи на виїзді, чуємо на трибунах. Хай, як завжди, приходять на стадіон, незважаючи на рахунок, на погоду, хай вірять у нас і підтримують, бо ми це робимо, в першу чергу, для них. У нашій команді ніхто не дозволить собі не дограти, не добігти, тому, що ми хочемо тішити наших вболівальників у кожному матчі.

Розмовляв Олег ЛАНЯК, прес-служба МФК "Прикарпаття"


14.11.2019 2858
Коментарі ()

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6446 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10880 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12152 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5798
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3725
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2958

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

490

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

755

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

743

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1054
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

388
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

454
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

537
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4081
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11617
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6645
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1147
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18043
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

400
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

689
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

810
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

759