Яку зарплату отримує голова Івано-Франківської облради Олександр Сич?

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич на інформаційний запит кореспондента «Фіртки» надав інформацію про свою зарплатню, у тому числі посадовий оклад, надбавки за ранг та вислугу років,  доплату за науковий ступінь, премії і т.п.


Всього «на руки» Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич отримує 12 тис. 715 грн.  


З них:


•    Посадовий оклад: 5 312 грн.


•    Надбавка за ранг: 160 грн. (ред. – під час першого засідання сесії обласної ради шостого демократичного скликання, депутати прийняли рішення про надання майбутньому голові облради 1 ранг посадової особи. Ранг був би присвоєний незалежно від того, хто зайняв би дану посаду - Зіновій Митник чи Олександр Сич).


•    Доплата науковий ступінь: 265 грн. 60 коп. (ред. – Олександр Сич є кандидатом історичних наук та доцентом кафедри державного управління).


•    Надбавка за вислугу років: 1641 грн. (ред. – голова облради має стаж роботи понад 20 років)


•    Надбавка у зв’язку із роботою, яка передбачає допуск до відомостей і матеріальних носіїв секретної інформації, що мають ступінь «таємно»: 531,2 грн.



Надбавка за особливий характер роботи та інтесивність праці: 4 924 грн.


•    Премія за фактично відпрацьований час: 3 187 грн.


Всього нараховано: 16 тис. 22 грн.


Податок з доходів фізичних осіб: 2 268 грн. 32 коп.


Внесок до пенсійного фонду: 679 грн.


Внесок на страхування від безробіття: майже 83 грн.


Внесок на страхування від непрацездатності та профспілкові внески: 138 грн.


Слід зазначити, що в історії Івано-франківської обласної ради Сич чи не перший посадовець, який відкрито надав повну інформацію про свою зарплатню.


За інформацією "Фіртки", попередники Олександра Сича – Василь Брус та Ігор Олійник отримували практично таку ж винагороду за свою працю на посаді голови Івано-франківської обласної ради.

 

Натомість Олександр Сич відмовився надавати інформацію про суму виплат, які отримують заступники голови облради та колишня заступник начальника фінансового відділу апарату Івано-Франківської обласної ради Ганна Карась, мотивуючи, що у відповідності до частини 4 статті 23 Закону України «Про інформацію» забороняється збирання відомостей про особу без її попередньої згоди, за винятком випадків, передбачених законом.


Нагадаємо, що «Фіртка» нещодавно подала інформацію, щодо сумнівного прийняття на посаду в фінансове управління облради минулим її керівництвом Ганни Карась, що не має відповідної освіти, яка через два місяці були звільнена на пенсію та отримала при цьому десять посадових окладів.


«Фіртка» припустила, що прийняття на роботу Г.Карась було оборудкою з метою якраз виплатити їй десять посадових окладів в зв’язку з виходом на пенсію.


Цю інформацію підтвердив «Фіртці» тодішній голова Івано-Франківської облради Ігор Олійник з твердженнями, що ці виплати не були порушенням Закону.


Олександр Сич також погодився  прокоментувати ситуацію із виплатами Ганни Карась: «Зрозуміло, що коли людину прийняли на дуже короткий період часу і зразу звільнили, то це було зроблено спеціально, щоб людину вигідно відправити на пенсію. Зважаючи на те, що є відповідне пенсійне законодавство, яке стосується держслужбовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування, тут порушення закону не було, можу говорити тільки про моральний аспект справи. Я би так не зробив ні щодо себе, ні щодо тих, кого там треба було "влаштувати". Тому, очевидно, я можу говорити про моральну відповідальність людини, але я знову-таки кажу що це не було зроблено всупереч закону, а це було "використанням можливостей Закону". Адже в нас можна робити речі не всупереч закону, але всупереч моралі. Я як посадова особа не маю права сказати які суми були виплачені Ганні Карась».



Колізії з чинним законодавством України є «цікавими». Отже, громада, яка за рахунок своїх податків утримує українських чиновників, не має можливості отримати інформацію щодо зарплат чиновників, а може тільки сподіватися, що сам чиновник вирішить оприлюднити інформацію про свої доходи. Олександр Сич погодився, що законодавство України в цьому випадку є недосконалим і сумнівним, але він мусить його виконувати.



Для прикладу, в органах місцевого самоврядування європейських країн в приймальнях кожен відвідувач може отримати повну інформацію про бюджет тої місцевості, в якій проживає, зі всіма, «до цента», бюджетними призначеннями та зарплатами чиновників. В Україні все по іншому – зарплата чиновника, яку він отримує за рахунок громади, є «таємницею» для тої ж громади…   


12.01.2011 2911 6
Коментарі (6)

Nik 2011.01.12, 11:17
А зарплата у Сича, скажимо так не захмарна, як комусь могло думатись... 12 тис. з копійками - а відповідальності ОГО! Яник у нинішній ситуації може і кримінал пошити
Кака 2011.01.12, 12:51
Правда. 12 тисяч враховуючи вічний стрес і безсоння.... Капєйкі....
Олена 2011.01.12, 13:04
А хто може мені пояснити, яку таку ОГО! відповідальність має голова обласної ради (будь-який, незалежно від прізвища...) - завжди було для мене загадкою...
Кака 2011.01.12, 13:32
Олено, думаю нікому не вдасться тобі пояснити. Але спробую. Розумієш, бути головою облради - це тобі не коників з г_на літипи... але хотілося би шоби фіртка подала і іншу інфу про доходи високих чиновників. Наприклад, скільки коштує сантиметр підпису голови облради???
Я 2011.01.12, 13:54
Справді, такі зарплати(реальні доходи) мають середньої руки підприємці і деякі висококваліфіковані наймані працівники (ІТішники, топ-менеджери і т. д.). Я не хочу, щоб на таких посадах працювали недалекі люди для яких 2-3 тисячі зарплати - межа щастя. І щоб представляли нашу громаду в одному костюмі 5 років та подертих капцях. Головне - що саме ця людина у владі РОБИТЬ КОРИСНОГО для громади і чи не краде і не дає красти іншим підлеглим! За добру роботу можна й ще доплачувати.
Олена 2011.01.12, 14:50
Так от власне, що голова обласної ради - фігура ПОЛІТИЧНА, а система державного управління побудована так, що сантиметр підпису голови ОДА коштує значно більше... Напевне... І ще: погоджуюся з тим, що представляти нашу громаду в подертих капцях не пасує :-)
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2012
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1880
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1879
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5578 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2171 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1533

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

772

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

838

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1045

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1023
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1795
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3702
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10293
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26177
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10213 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7740
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

921
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

258
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

286
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

404
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1306
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

906