Як українцям обіграти збірну Іспанії

 

/data/blog/73068/42af2a68b31c47231ea1c09c914cb2df.jpg

 

Сьогодні збірна України з футболу зіграє матч відбору групи С на чемпіонат Європи-2016 проти іспанців на їхньому ж полі.

 

Збірна Іспанії вигравала останні два чемпіонати Європи і була чемпіоном світу у 2010-му. Проте останній мундіаль-2014 засвідчив, що іспанці – це вже не така команда переможців, які тріумфували на Євро-2008 і Євро-2012. У Бразилії вони безславно програли два матчі і навіть не вийшли з групи. А в жовтні-2014 у матчі відбору на Євро-2016 знову були "биті": збірна Словаччини вдома перемогла "червону фурію" 2:1.

 

Які шанси українців на чолі з Михайло Фоменком засмутити іспанських фанів і "вивезти" із Севільї три очки?

 

"Не треба боятися. Це вже не та Іспанія, яка була п’ять років тому чи два. Поразка Словаччині говорить про те, що команда знаходиться на стадії перебудовування", - оцінив Еспресо.TV суперника українців заслужений тренер України Віктор Грачов.

 

Тактика

"Звісно, грати першим номером ми не зможемо. Проте контратаки повинні проводити. Тим паче у нас є футболісти, чия швидкість дозволить це зробити. Треба використовувати ті гольові моменти, які будуть. Строга гра в обороні. Чітке виконання всіх завдань. Тоді буде шанс не програти. Якщо футболісти впораються з тактичним завданням на гру, яку Михайло Фоменко запланував на матч, думаю, на позитивний результат можемо надіятися", - впевнений Грачов.

 

Фізична підготовка

Кістяк нашої команди становлять футболісти трьох клубів – "Шахтар", київське "Динамо", "Дніпро". Усі вони грали в єврокубках  - Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Плюс національний чемпіонат.

"Вони провели достатню кількість матчів. Та фізпідготовка, яку демонструють гравці "Дніпра" та "Динамо" в єврокубках, дає підстави спокійно виходити і грати проти іспанців. У мене навіть думки немає про те, що в цьому компоненті можемо програти суперникам. Тренери як ніколи підготували команди до весняної частини сезону. Так, трагедія сталася в Мюнхені, де "гірники" програли 0:7. Та таке може трапитися з будь-якою командою, тим паче в матчі з "Баварією", проти якої грали вдесятьох. Та все одно навіть за таких умов "Шахтар" виглядав непогано", - вважає експерт.

 

Індивідуальна майстерність

У цьому компоненті іспанці обходять українців. Проте шанс є завжди.

"Це можна компенсувати хорошою самовіддачею і налаштуванням на гру. Виконанням тактичного завдання.  Ми звикли до думки, що ми слабші за когось. Ми постійно вбиваємо це людям в голову. Як тільки ми з таким настроєм виходимо грати, так нам французи три голи і забивають. Якщо ж ми не боїмося грати проти них, то обігруємо 2:0. У нас теж зараз багато технічних футболістів з'являється. Так, є зірки світового і європейського класу – без цього не можна. І вони багато що вирішують. Однак не раз доведено, що за рахунок грамотної побудови гри, підстраховки, перекривання зон, не давати вільно працювати з м’ячем – і команди  добиваються результату", - розповідає Грачов.

 

Самовіддача

"З цим точно не повинно бути проблем. За всю свою кар’єру футболіст може зіграти зі збірною Іспанії, яка є колишнім чемпіоном світу і Європи, лише один раз. Цей матч потім залишиться на все життя і є престижним для будь-якого футболіста", - каже заслужений тренер.

 

Психологічне налаштування

"Треба виходити грати без страху. Якщо до матчу програти, то, ясна річ, жодного позитивного результату не буде. Якщо зараз закидати шапками і сказати, що ми вийдемо й обіграємо Іспанію, це нереально. Нам важливіші очки, ніж іспанцям. Запал, що треба здобути хороший результат для країни, теж має допомогти", - прогнозує Грачов.

 

Втрати

У збірній Україні немає травмованого півзахисника Сергія Сидорчука. А от Іспанія втратила свою головну "зірку" – Дієго Косту.

"Дієго Коста – основний нападник, якого складно замінити. Його травма - це єдина допомога з боку іспанців, яку вони могли нам надати. Але вона досить відчутна", - розмірковує спеціаліст.

Своєрідну допомогу нададуть українцям й іспанські вболівальники, які неохоче купують квитки на матч. Прогнозують, що стадіон максимум буде заповнений на 75%.

"Це все відголоски чемпіонату світу минулого року і програного матчу Словаччині. Іспанці не демонструють тієї гри, коли вони домінують на полі, як це було три – чотири роки тому. Але це непогано - матимуть меншу підтримку у матчі з Україною", - констатує Грачов.

 

Нічия чи перемога

"Нічию з будь-яким результатом сприйму як хороший результат. Будь-яке очко на виїзді з такою командою, як Іспанія, можна розцінювати як максимальні три. Якщо вдасться обіграти – це буде одна з сенсацій європейського відбору. Було б шикарно", - каже Віктор Грачов.

Нагадаємо, матч відбудеться сьогодні о 21:45 за київським часом. Пряма трансляція - на телеканалах "Україна" та "Футбол 1". 

У групі С Україна з 9-ма очками посідає третю позицію, а Іспанія з такою ж кількістю пунктів - друге. Лідирує Словаччина - 12.

 

Ірина Голінько


27.03.2015 318 0
Коментарі (0)

19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

578
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1642
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1666
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1655
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5602
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

8176 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

889

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1590

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2370

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2366
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

535
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2561
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3939
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2187
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

498
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2418
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3427
20.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

25968 1
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

812
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

1035 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

742
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

2399 6