Як Дерев’янко та Грабовецький намагались маніпулювати Рухом «ЧЕСНО»

 

Після того як пішла чутка, що відомих на Прикарпатті «благодійників» можуть не висунути від Об’єднаної опозиції, а саме Юрія Дерев’янка та Володимира Грабовецького. У них чомусь з’явилось бажання стати дуже «чесними». Для цього вони навіть організували мітинг під стінами офісу Фронту Змін.

 

Правда вів це дійство Роман Монастирецький, який на прес-конфренції представився керівником районної організації Фронту Змін. Хоча як виявилось вже давно був виключений з лав партії через підкуп виборців, пов'язаний з діяльністю благодійного фонду Юрія Дерев’янка та зв’язки з владою.

 

А нещодавно в франківській пресі з’явилась провокативна заява розповсюджена ймовірно прес-службою одіозних кандидатів до Парламенту.

 

Відверто маніпулятивний заголовок та перекрученими фактами рясніє дана заява. Тому потрібно розібрати її по частинах та уважно прочитати, щоб показати громаді що моральні принципи та чесність, до якої апелюють ображені кандидати мабуть не дуже ними цінуються на практиці.

 

У зв'язку з непорядними заявами Арсенія Яценюка про те, що рух "Чесно" до 27 липня надавав документи для того, аби провести перевірку кандидатів, які йтимуть по 86 та 87 виборчих округах на прохання ініціативної групи з Прикарпаття "Захистимо свій вибір" (відомої як група "лемків, бойків та гуцулів", які 27 липня провели мітинг на підтримку своїх кандидатів біля офісу партії Фронт Змін), у суботу 28 липня у Івано-Франківському прес-клубі прес-секретар Володимира Грабовецького та представник Юрія Дерев'янка Наталія Кушніренко, передала руху «Чесно» необхідні документи для громадського аудиту у відповідності до критеріїв доброчесності. Для перевірки були передані: автобіографії, дипломи про освіту, трудові книжки та декларації про доходи кожного кандидата.

 

Рух «ЧЕСНО» не просив в представників «Благодійного фонду Юрія Дерев’янка» передавати жодних документів щодо ймовірних кандидатів Юрія Дерев’янка та Володимира Грабовецького. І перевіряти аналітики ЧЕСНО будуть за відкритою методологією та на принципах що відзначені на офіційному сайті Руху.

 

Тому маніпулятивну технологію завданням, якої було показати відкритість та «чесність» кандидатів краще залишити для підконтрольних їм організацій.

 

«Позиція кандидатів така: вибори до Верховної Ради мають проходити максимально чесно й відкрито. Відтак, вони є абсолютно відкритими як для журналістів, так і для аналітиків громадських організацій, що спостерігають за процесом виборів», - зазначила Наталія Кушніренко.


Якщо кандидати такі відкриті то було б добре оприлюднити знамените розслідування «Української правди» «Годівниці влади: у Азарова дарують мільйони офшорним "авторам"» в якому згадується шановний Юрій Богданович Дерев’янко.

 

А нещодавно екс-Міністр Юстиції у своєму інтерв’ю розповів журналістам про ймовірну надзвичайно цікаву громаді «діяльність» Юрія Дерев’янка.

 

Представники громад наголосили, що вимагають від «Фронту Змін» надати чітку і повну інформацію щодо того, яким саме критеріям не відповідають Юрій Дерев’янко та Володимир Грабовецький і які саме дії, що не відповідають принципам Об'єднаної опозиції, проводять кандидати на округах.

 

«Рішення про те, що потрібно їхати до керівництва партії в Київ, ми прийняли після спілкування з очільниками обласного осередку «Фронту Змін», - пояснив Роман Монастирецький. – Фактично вони послали нас до Києва. Сказали, що всі рішення про висунення кандидатів приймаються там, а не на місцях, і якщо це когось не влаштовує, то їдьте в Київ і там про це кажіть». За словами пана Монастирецького, кандидати, яких пропонують висунути не користуються в районах 86-го та 87-го виборчих округів такою підтримкою людей, як Володимир Грабовецький і Юрій Дерев’янко. «Ми не хочемо, щоби вийшло так, що Об’єднана Опозиція виставляє на округах слабких кандидатів, які програють вибори. І тим самим здасть округи Партії Регіонів, - відзначив керівник «Фронту Змін» у Верховинському районі. - Для чого тоді взагалі ми всі є як опозиція?»


Делегати повідомили, що реакція очільників «Фронту Змін» на їхній приїзд була обурливою. Замість лідера партії до представників громад Прикарпаття вийшов головний юрист партії. Павло Петренко сказав, що "на сьогоднішній день дуже багато надійшло заяв саме стосовно цих двох осіб щодо їхніх дій, які вони проводять зараз і ці дії не відповідають тим принципам, які заявляла Об'єднана опозиція".


В цей же день, 27 липня, 2 години після мітингу, на прес-конференції Арсеній Яценюк заявиви, що ці кандидати не відповідають критеріям руху "Чесно" і що їм "передали от-таку пачку паперів оті громадські організації, які сьогодні займаються спостереженям за виборами".


В той самий день, 27 липня, громадський рух "Чесно" проводив свою презентацію в місті Івано-Франківськ, під час якої Олег Рибачук, один із фундаторів руху "Чесно" та Тарас Случик, координатор руху "Чесно" на Івано-Франківщині, заявили, що жодних документів рух не передавав. Цю саму інформацію Тарас Случик підтвердив і під час засідання прес-клубу наступного дня. Тарас Случик повідомив, що аналітики лише минулого тижня почали опрацювання інформації по ймовірних кандидатах на мажоритарні округи. За його словами, перші результати громадського аудиту будуть готові наприкінці цього тижня або на початку наступного (3-5 серпня). «Вся інформація від руху «Чесно» знаходиться на офіційному сайті. Жодна інша інформація, яку можуть подавати як таку, що від руху «Чесно» - це неправда», - відзначив координатор руху в Івано-Франківській області. Тобто, станом на 27 липня 2012 року, рух "Чесно" жодної інформації Об'єднаній опозиції щодо кандидатів мажоритарників не передавав.


Так, представники Руху на Прикарпатті жодних документів не передавали представникам «Фронту Змін». Але є Київська Координаційна рада, яка системно слідкує за виконання підписаної угоди з Об’єднаною опозицію. І одним із найважливіших критеріїв є саме не причетність до корупційних дій збоку кандидатів.

 

Хочу нагадати що Арсеній Яценюк на своїй прес-конференції не згадував саме Рух «ЧЕСНО», а загалом організації, які «замаються спостереженням за виборами», таких в Україні налічується більше п’яти. Тому для чого представник Юрія Дерев’янка зманіпулював ім’ям Руху» ЧЕСНО» залищається риторичним.

 

Водночас, у понеділок, 30 липня, на деяких блогах з'являється інформація про те, що нібито рух "Чесно" закликає лідерів Об'єднаної опозиції не висувати як кандидатів у депутати Юрія Дерев'янка та Володимира Грабовецького. Проте, на офіційному сайті руху "Чесно" є сама заява, яка має загальний зміст, але жодних прізвищ. Тому така публікація виглядає недостовірною.


Так Рух «ЧЕСНО» закликає лідерів Об’єднаної опозиції виконувати визнані ними критерії доброчесності і не висувати Юрія Дерев’янка та Володимира Грабовецького, адже вони теоретично можуть бути причетні до корупційних дій за розслідуванням «Української правди» та корупційних схем концерну «ЄДАПС». Про що зазначила у своєму блозі один з ідеологів Руху Вікторія Сюмар. Ще одним підтвердженням цього є те що виключали з Фронту Змін одіозних кандидатів через співпрацю з владою.

 

І як результат загадані потенційні кандидати до Парламенту не були включені до списку та не висуватимуться по мажоритарних округах за рішенням з’їзду Об’єднаної опозиції «За Батьківщину».

 

Надіємось що більше жоден кандидат до ВРУ не буде намагатись маніпулювати іменем Руху та дискредитовувати його лідерів через величезне бажання дорватись до Верховної ради.

 

З повагою,
Тарас Случик, Громадянський рух «ЧЕСНО»


31.07.2012 1442 18
Коментарі (18)

% 2012.07.31, 13:20
Ггг якщо подивитися на результати Чесно, то Ландик однаково допропорядний з Донієм, а Чуднов вийшов поряднішим за Ткача. Більшість висновків про порядність зроблено на підставі відсутності інформації в руху Чесно ))) Сліпі взялися нас кудись вести і вчити. Це Чесно - суцільна профанація
Щукар 2012.07.31, 15:09
Нічо не зрозумів ))
% 2012.07.31, 15:31
Зрозуміло одне - руху Чесно більшне подобається блог Вікторії Сюмар, ніж якісь документи. мені також )))
юрист 2012.07.31, 16:27
Ніяк не можу зрозуміти, до чого докотився прикарпатський край, коли рух чесно очолив такий "авторитетний" чоловік у нашому краї як цей пацан Случик. Що виглядає - від інтелекту на обличі одні окуляри, що прізвище))))
Лісовик 2012.07.31, 17:44
Добре шо тих гречкосіїв тушкованих вивели на чисту воду! А Чесно най буде - треба людям правду казати про бандитів і корупціонерів. Той Случик вроді нормальний хлопець, ще молодий та не зіпсований, може як не скурвиться то будуть з нього люди. Краще б він йшов ніж старі пердуни
Гість43 2012.07.31, 17:56
Шось так і не можу зрозуміти в чому маніпуляція :)) пан Случик або зле пояснює або підіграє групі Шкварилюка і Шлемка зображаючи "незалежного аналітика". Схоже на заказуху
Я 2012.07.31, 20:25
Допоки названі кандидати Деревянко і Грабовецький нам просто, "на пальцях" не пояснять звідки такі гроші на щотижневу благодійність, на її рекламу в ЗМІ (небезкоштовну) - нема їм віри і немає для них голосів виборців! Почитайте статті про них і зрозумійте: давно доказано - гроші на показну благодійність вже вкрадено у Вас самих!
юрист 2012.07.31, 22:32
може краще нехай шкваилюк і дирів перше пояснять зідки у них простих смертних такі бабки, які вони внесли за включення в списки, де заробили, скільки податку заплатили, який такий бізнес дає такі прибутки, особливо якщо врахувати, що держслужба забороняє вести бізнес
% 2012.08.01, 00:56
Деревянко все життя бізнесом займався, поки Шварилюк і Шлемко протирали штани найманими працівниками чи в владних кабінетах. Деревянко людина дуууже небідна і цього ніколи не ховав.
Юля 2012.08.01, 14:53
Рух "чесно" це самий справжній бізнес проєкт під вибори, ним маніпулюють за гроші, а як що не платять то пишуть що попало, повні профани..
Петрович 2012.08.02, 09:12
Бритися, одівати білу сорочечку, дорогий костюмчик, сідати в шикарне авто і їхати надавати людям допомогу. Гарний початок, а може бути - згорнуться поїздки по селах, згорнуться газети, юрконсультації, сайти і ТВ, і люди скажуть - це ж тушка, регіональна тушка з амбіціями президенства, от правда якого, країни чи певного концерну... Досить вступу, Юріє Богдановичу, не може в тебе бути все ок, коли ти відверто бачиш і розумієш, що роблять твої колеги. Зокрема, це стосується сайту Правда, коли твій дружок ССВ підло поступив відносно свого ближнього ВББ, не буду зараз багато сіяти словами, однак виходить, що життя складається з дрібниць. Не звертаєш ти уваги на дрібниці в житті, життя тобі зверне більшим кроком. А ще в житті кажуть, скажи хто твій друг і я скажу хто ти... Кажуть в народі і маркетологи, що реклами багато не буває, практика по тобі показує - буває. Так зафлудити ефір... слів просто немає. Не можу не згадати збоченця-вуаєриста Станіслава Безусова, до речі синочка прес-серетаря апеляційного суду пані Людмили (шкода мені цієї жінки), який своїми ручками робить банери про Диріва, про Зіновія Андрійовича і решту бруду, і все це з подачі і погодження тебе Юрію Богдановичу і ССВ. Думаю, прийде скоро час і за це відповість виконавець, так загадити проект... А загалом, немає, що плакатися, все на світі віддане, один дує вже в сопілочку, а другий може дути і в трембіту, правда в трембіті є різниця, з якої сторони дути... Удачі, чоловіче!
Марта 2012.08.02, 12:05
Цікаво, коли Случика виключать з чесно? Це ніби рух, який бере на себе таку- собі функцію чистилища і явно не функцію "поливання брудом за гроші". Якщо рух чесно чесний, то його представники мали б утримуватися від таких коментарів до офіційної презентації, як це зробили в пятницю по нардепах. Бо виглядає, що Случик прикриваючись назвою чесно виконує політичне замовлення групи Шлемка і Шкварлюка чи ще чиєїсь з назвою "знищити Дерев'янка". Якось зовсім нечесно виходить.
Знаючий гуцул 2012.08.02, 14:50
Дерев'янко то ж той дружбан лавриновича разом з яким пиляє бюджетні гроші в МінЮсті, ще й з ригіаналами ЄДАПС доїть! Точно тушка підкинута. Хлопці правильно зробили що його почистили! Оцих стариків та мажорчиків треба геть з країни вивести! Крще б вже навіть Случик йшов до ради, вроді нікому не продався, тай молодий вроді розумні речі каже. А Марта 100% проплачений коментатор від Граба і Дерева!
ЗНАючий 2012.08.02, 22:25
ЗНАЮ ЦЮ ПІДЛОТУ ,дЕРЕВЯНКА ,ТА гРАБА. Ще ті -виродки. Проплачені партією ВІДРИГОНІВ !!! А тобі Улянко Бабій не стидно?!!! Матуся благословила на цю ГАНЬБУ?!! Колись відповідати прийдеться перед людьми та БОГОМ . Журналісти,НЕ ПРОДАВАЙТЕСЬ. Ми ж не для цього здобували наш фах. Вибори вони вже пр...рали,маценати хренові.
% 2012.08.03, 08:01
Ото почався срач. Судячи з тупості і грубості коментів, включилися штабні боти конкурентів.
% 2012.08.03, 20:10
Гггггггггг http://gk-press.if.ua/node/7228
надвірнянець 2012.08.04, 21:28
Бачу Петрович в темі все точно розставив по полицях, а грошики хлопці отримують від ССВ за торгівлю людьми і зіллям
юрист 2012.08.07, 14:06
Дійшло до Києва, Случику вже не довіряють в русі, появився новий координатор, монархія случика закінчилась http://www.chesno.org/regions/
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2024
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1884
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1883
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5594 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2178 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1536

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

778

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

849

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1054

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1026
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1799
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3705
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10299
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26189
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10218 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7746
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

924
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

272
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

305
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

409
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1309
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

911