50% мешканців Івано-Франківська не уклали договору з КП "ЄРЦ"

 

/data/blog/39005/e9b9ff5721c9b1daf8da4d3d5a07da72.jpg

 

Єдиний розрахунковий центр з половиною мешканцями міста, що їх будинки знаходяться на утримані в підприємства не склали договори.

Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив Вадим Войтик, керівник КП «ЄРЦ».

 

За його словами, мешканці Івано-Франківська самі відмовляються від послуг ЄРЦ, тому і не заключають договори. Хоча - це їх  обов’язок.

 

Нагадаємо, такі договори складаються з метою забезпечення надання послуг з управління та утримання у житловому будинку, який перебуває на балансі КП «ЄРЦ».

 

Договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій укладається з власниками квартир та власниками, орендарями нежитлових приміщень у житловому будинку.

 

«Ми сперечаємось, переконуємо людей, на кожній платіжці нагадуємо про складання договору, однак люди  відмовляються. Змусити їх заключити договір може хіба що суд, згідно кодексу України «Про житлово-комунальні послуги». Це захист  їх інтересів та обов’язків. Ми свій обов’язок виконали, договори підготували», - зазначив Вадим Войтик.


06.08.2013 925 17
Коментарі (17)

Коля до Я і йому подібних. 2013.08.07, 13:17
Ми розуміємо Вас, прихильників Свободи, але треба визнати, що створення ЄРЦ, а також вся їхня діяльність це злочини перед населенням. Ви кажете, що населення має організовувати ОСББ? А чому це не робить міська влада, яку вибирали мешканці? Запамятайте, що населення може переобрати собі владу і повернути розрахунки такі як із ЖЕКами і ліквідувати послугу (11,6 коп в м.кв.)за утримання ЄРЦ. Відчувається що Я це прихильник цієї недолугої влади але не пучся бо ти Я є слабкий політик у цьому масштабі.
Маша 2013.08.06, 20:37
Ще раз переконуюсь, зо свобода -це пройдисвіти, брехуни злодії і хабарники. По -перше договори укладені лише із 10% населення. Люди відмовляються укладати ці договори бо вони є кабальні.Ці ЄРЦівські шахраї вимагають укласти договори за послуги, які ніхто виконує. Просто здирники і все, думаю їм це ікнеться.
Залізняк 2013.08.07, 08:54
Згідний з Машою на всі 100 %. Більше того , хочу сказати що в ЄРЦ зібрались абсолютно безгамотні і не компетентні в сфері ЖКГ люди. Такі собі самовпевнені вискочки, які сьогодні не памятають , що заявляли і робили вчора.
рома 2013.08.07, 10:07
Не Послуги не просто не надаються, а вони грабують людей через підконтрольні собі комерційні структури- так званих підрядчиків....
Юрист 2013.08.07, 10:20
Рішення Вищого Господарського суду України у справі №2/297 встановлено, що ЖЕКи, які не мають консенсусного (одноголосного) рішення ВСІХ співвласників будинку вважаються такими, що обслуговують будинок НЕЗАКОННО. (Інформація зі статей Тетяни Монтян). Почитайте її статті на дану тематику. Адже, нажаль, не всім жителям нашого міста відомо про норми законодавства у даній сфері. Ось посилання на найбільш доступно написану (на мою думку) із них http://issuu.com/tetiana_montian/docs/mont_06 Від себе додам, що основним принципом цивільних правовідносин, передбаченим Цивільним кодексом України є СВОБОДА ДОГОВОРУ. Укладати договір - це наше ПРАВО. Тобто, ми хочемо - укладаємо, не хочемо - не укладаємо. А не обов"язок, як це написано у даній статті.
Юрист 2013.08.07, 10:39
і ще додам: Кодексу України «Про житлово-комунальні послуги» немає. Є такий закон, яким хоча і передбачено обов"язок укладати договір, проте будь-який юрист або адвокат вам скаже, що нормативні акти нижчого рівня повинні відповідати нормативним актам вищого рівня ( у нашому випадку Закон "Про ЖКП" повинен відповідати ЦКУ), а у випадку невідповідності (що має місце з нормою укладення договору з ЖЕКом)- застосовується норма права акту вищої юридичної сили (тобто Цивільного кодексу). Ось так. Взагалі, це колізія у нормах права, але поки-що вона на користь громадян.
Залізняк 2013.08.07, 10:55
Дана заява Войтика буцімто ЄРЦ так наполегливо пропонує мешканцям укласти договора мяко кажучи не відповідає дійсності. Вони вже самі себе запутали остаточно. Тривалий час вперто тримались за так званий договір приєднання, що був розміщений в ЗМІ наприкінці вересня 2011 року , ала коли з цього вийшов повний пшик спохватили таки укладати повноцінні договори. За два роки їх вже можна було укласти зі всіма 100 % власниками квартир. Але вони займались весь той час не тим що треба.
Залізняк 2013.08.07, 11:36
До ЮРИСТА. Ви не зовсім праві стосовно "свободи договору". В Законі Україні "Про житлово-комунальні послуги" перебачено чіткий обовязок Споживача укласти договір про утримання будинків і прибудинкових територій підготовлений Виконавцем ( в нашому випадку- ЄРЦ).Всі взаємовідносини в сфері житловокомунальних послуг регулюються цим спеціальним Законом. Цивільним кодексом доповнюється і регулюється те , що не передбачено вищезгаданим Законом.
Я 2013.08.07, 11:42
Я просто балдію з масової совкової психології людей. На місці ЄРЦ я б: 1. дав час 1 місяць (лише із своєї доброї волі) на добровільне укладання договорів на ОБСЛУГОВУВАННЯ будинків. 2. після цього терміну ПРИПИНИВ би будь-яке обслуговування будинків, якщо є хоч один із його співвласників, який не заключив типовий договір.(нехай сусіди з ним розбираються) 3. зайнявся якісним обслуговуванням лише тих будинків де проживають адекватні люди - співВЛАСНИКИ спільного і свого ж майна - будинку. І не витрачав тисячі оплачуваних робочих годин спеціалістів на всякі балачки-переконання совків (бігати за договорами), які так і не зрозуміли, що свою власність вони мусять утримувати, берегти і примножувати САМІ. Будьте певні, через пару місяців, коли почне все ламатись і миші бігати - почнуть самі шукати організації, які захочуть їх обслуговувати, або самі нарешті організуються в якісь ОСББ.
Я 2013.08.07, 11:46
А ще балдію з дуже грамотних юристів, - вони самі готові замітати під'їзди і двори, чи хоча б прибити номер на фасаді свого будинку?
Залізняк 2013.08.07, 11:54
До "Я". НІЧОГО , ШАНОВНИЙ , ВИ Б НЕ ЗРОБИЛИ. Стосовно згаданого вами "обслуговування будинків" , то його ЄРЦ І ТАК НЕ ПРОВОДИТЬ. сКЛАДАЄТЬСЯ ВРАЖЕННЯ , ЩО єрц утворено тільки для того "щоб тупо косити бабло". І саме ті мешканці , що платять за ніщо і являються "совковими". А ті , а їх чимало , що розуміють , що таке послуга , що таке договір , що таке зобовязання є людьми принциповими, грамотними , розуміючими , які не збираються платити власні гроші зо "свободівський бардак" і бездіяльність ЄРЦ.
Я 2013.08.07, 12:42
Я живу в будинку, яке обслуговує ЄРЦ. Ніколи не буде ідеально, але робота робиться зараз краще ніж ще недавно було при ЖЕО. Я б теж хотів, щоб будинок мав конкретного господаря на місці і обслуговував його краще і дешевше, але люди навіть до ОСББ не готові і нема дурних бути головою такого ОСББ на мізерній зарплаті з купою постійних комунальних проблем. А найстрашніше - з неможливістю домовитись з тими совками, які є в кожному багатоквартирному будинку. П.С. Як Ви думаєте, в тарифах ЄРЦ закладені кошти на вічні ходіння його працівників по квартирах з умовляннями укласти договори, чи на складання сотень пояснювальних відписок на сотні питань, чи на багатоденні перевірки різних структур? Може й тому на якісні послуги не вистачає часу? Не все так просто... До речі, стаття про рабство, в тому числі й про наше, обговорюване тут: http://www.3republic.org.ua/ua/analytics/11500
Я 2013.08.07, 12:54
І ще. ЄРЦ ж НЕ МОНОПОЛІЯ (на відміну від совкових ЖЕО). Якраз наша влада й сприяє створенню ОСББ. То хто ж кого "насилує" в ЄРЦ?! Домовляйтесь з сусідами, створюйте організацію і ГОСПОДАРЮЙТЕ! Якісно і дешево! Але чомусь і так зле і так не добре... А тут чомусь навіть після купи перевірок лише звинувачують ЄРЦ в відмиванні якихось грошей. А маєте дані? Готові в суді відповісти за постійні наклепи? Газда в селі (такий самий громадянин як і Ви) не чекає на якісь ЄРЦ, а обслуговує себе САМ, а заможний платить набагато більші гроші різним організаціям за роботи.
Коля до ЮРИСТА 2013.08.07, 13:27
Я з ТЕБЕ Юристе БАЛДІЮ. З тебе такий юрист як з мене Космонавт. Запамятай дурний юристе, що ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" є СПЕЦІАЛЬНИМ ЗАКОНОМ. А ЦКУ є збіркою ЗАГАЛЬНО ПРИЙНЯТИХ НОРМ ПРАВА. Коли таке відбувається, то Дурню, СПЕЦІАЛЬНИЙ ЗАКОН МАЄ ПЕРЕВАГУ над Цивільним Кодексом України. Читай ЗАКОНОДАВСТВО; Пленум Верховного СУДУ, Розяснення МІНЮСТИЦІЇ одо колізії законів.
Залізняк 2013.08.07, 13:28
До "Я". Щось я зовсім не чув , щоб ЄРЦ так наполегливо "ходив по квартирах" , що укласти договір. Чомусь газовики , енегргетики , у яких вдвічі більше споживачів-абонентів можуть ходити по квартирах і успішно укладати і навіть переукладати свої договори. А безтолковий ЄРЦ ВСЕ РОБИТЬ НЕ ТАК , ЯК МУДРІ ЛЮДИ. За той час вже можна було три рази укласти ці договори. А вони хитрували , видумували собі якісь односторонні договори прияднання. Більше того , люди б всі платили і без тих договорів , коли б бачили реальну роботу, а не пустопорожню балаканину і голий піар. Не знаю що там роблять комунальники у вашому будинку і прибудинковій території, але в моєму- роблять повний ноль. Просто тупо грають варята , ось і все. Більше того , не провівши належної роботи по розробці схем прибудинкових територій , хитрожопі хлопці з ЄРЦ заклали в будинковий тариф завищені в 5-10 разів площі. А це суттєво вплинуло на величину тарифу. Ось так приповній бездіяльності ще й зробили з мешканців повних лохів та ідіотів.
LOL 2013.08.07, 17:28
Цікаво, а чи має право громадянин вносити поправки до цього договора, на це питання працівники ЕРЦ кричать що ні, але ж цепротидія чинному законодавству. так що з правомірністю тих договорів, підготовлених ЕРЦ треба розібратися. Мої юристи коли прочитали тодуже довго сміялися з безграмотного здирного договору
Залізняк 2013.08.08, 09:12
Не потрібно спішити підписувати підготовлений ЄРЦ договір. Закон України "Про житлово-комунальні послуги" дає цілий місяць часу на його вичення і аналіз. Найкращий варіант -це роздрукувати собі Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, затверджений постановою Кабінету міністрів України від 20.05.2009 р. №529 , із змінами від 03.09.2009р, №937 та від 01.06.2011р. ,№869. В разі якихось відхилень від Типового договору споживач має повне право не підписувати такий договір. Але обовязково потрібно надіслати заяву ЄРЦ , де вказати ті пункти , які не відповідають типовому договору і закону і погіршують права та інтереси споживача. Згідно п.1 ст.646 Цивільного кодексу України це буде ваша згода укласти договір на інших умовах , аніж запропонував ЄРЦ, І ОДНОЧАСНО ВІДМОВОЮ ВІД ПІДПИСАННЯ наданого вам проекту. Ту все буде законно і ЄРЦ буде довго і нудно готовити новий варіант договорпу. Все почнеться спочатку.
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10733 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1784
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1678
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2697
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4534
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3179

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

262

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1000

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1401

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1289
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1663
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1457
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1183
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

549
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

623
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1823
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1955 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20317
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

297
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

650 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

689
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1034