29 листопада в Івано-Франківську обиратимуть нового секретаря міськради

 

Саме на це число заплановане чергове засідання сесії Івано-Франківської міської ради.

 

Відповідне розпорядження вчора підписав міський голова Віктор Анушкевичус.

 

Одним із питань порядку денного передбачено припинення повноважень чинного секретаря міськради Руслана Марцінківа, а також обрання його наступника.

 

Нагадаємо, Руслан Марцінків 28 жовтня 2012 року був обраний народним депутатом України від ВО «Свобода».

 


Читайте також:

Володимир Чорноус: новим секретарем Івано-Франківської міськради стане хтось з ВО «Свобода»


15.11.2012 1931 12
Коментарі (12)

Іван 2012.11.15, 14:32
ДО КАЇНА ! Перед тим як шукати скалку в чужому оці вийми колоду зі свого. 19/10/2012р. Агенція Львівських новин ZIK Активні студенти НУ «Львівська політехніка» звернулись до міського голови Львова Андрія Садового з проханням змінити назву вулиці ім. Джохара Дудаєва. «Нашому місту не робить честі той факт, що одна з центральних вулиць названа на честь терориста, чия діяльність принесла тисячі смертей мирних громадян», – наголошується у зверненні. Свою позицію студенти підкріпили думкою львів’ян, провівши соціологічне опитування. «Результати нашого опитування свідчать, що ставлення львів’ян до постаті Дж. Дудаєва далеке від позитивного. На запитання, хто такий Дудаєв, за декілька годин ми звикли чути «терорист», – йдеться у зверненні. Також опитування показало, що львів’яни висловилися за те, щоб вулиця носила ім’я Михайла Лермонтова (саме так вона називалася раніше, – ЗІК). «Просимо вас звернути увагу на ці результати і підняти перед Львівською міськрадою питання про повернення вулиці ім. Дж. Дудаєва її попередньої назви. Або – надання вулиці іншої назви, яка відповідатиме історичному контексту Львова, яка буде гордістю міста Лева, а не його соромом», – звертаються студенти до мера Львова.
Грубий 2012.11.15, 12:28
Дудаєв - постать суперечлива. Це не наш герой. В нас своїх вистачає.
Каїн 2012.11.15, 11:42
Звертаюсь до КОЛЕТИВУ. Перш ніж писати про вулицю, яка носить ганебну москальську назву Дудаєва, слід хоча б трішки було вивчити історію і хто такий Джохар Дудаєв. Видно розумом дописувач не дуже виділяється і тому пише всяку ахінею.Бовдуре вивчичи історію, а то після ще раз такого дописування чеченські хлопці для яких Джохар Дудаєв є національним героєм, відірвуть тобі не то що руки, а й ноги повисмикують та й голову відкрутять.
депутат 2012.11.15, 11:45
Пропоную секретарем міської ради обрати Василя Євгеновича Бойчука. Він вже був секретарем в попередньому скликанні, знає роботу, закулісні ігри і його непотрібно вчити і витрачати час.
Іван 2012.11.15, 11:22
До Петра. Якщо б ти друже кожен день ходив чи їздив по цій вулиці тобі не лише психіатр, а й травматолог був потрібен а також власне СТО для ремонту авто.
Петро 2012.11.15, 10:24
Вулиця Дудаєва в кожному коментарі. Тому, хто її постійно згадує вже давно час звернутися до психолога. Той йому підкаже ще кілька схожих вулиць і людині мало б стати легше... З днем народження!
Авель 2012.11.15, 09:25
Пропоную обрати депутата Халаменду. Мер напевно втішиться.
Колектив-1 2012.11.15, 15:55
Повчання дла Каїна. Дудаєв Джохар Мусаєвич, 15.02.1944 р.н., чеченський військовий і політичний діяч, лідер чеченського сепаратистського (а може й визвольного – це вже хто як розуміє) руху 1990-х років, перший Президент самопроголошеної Чеченської республіки Ічкерія. Генерал-майор авіації, нагороджений орденом Бойового Червоного Прапора. У 1990 році розпочав громадсько-політичну діяльність у Чеченській республіці. Після спроби державного перевороту в СРСР у 1991 році прихильники Дудаєва розігнали тодішню Верховну раду Чечено-Інгушської республіки, побили й викинули у вікно голову Грозненської міськради В. Куценко (останній загинув), понад 40 депутатів отримали травми. У жовтні того ж року Дудаєв проголошує Чеченську Республіку Ічкерія, яка до-речі була офіційно визнана лише Ісламським Еміратом Афганістану. Своїм указом Дудаєв увів право громадян на придбання і зберігання вогнепальної зброї. У результаті нападів на військові частини, дислоковані на території Чеченської республіки було захоплено багато зброї, набоїв, спорядження. Був ініціатором створення «Союзу військових сил Закавказзя». Активно намагався вести зовнішньополітичну діяльність не тільки з Арабськими країнами а й з Європою і США. Однак після економічної кризи в Республіці Ічкерія у 1993 році – розпустив Уряд, парламент і ввів пряме президентське правління та комендантську годину. У червні 1993 року розстріляв мітинг опозиції, де загинуло за різними джерелами близько 50 осіб. У подальшому в Чеченській республіці починаються збройні сутички між прихильниками та противники Дудаєва (опозицією). У 1995 році за вказівкою Дудаєва були створені спеціальні табори утримання цивільних і військовополонених осіб. Джохар Дудаєв загинув 21.04.1996 року від влучення ракети з російського штурмовика під час розмови по супутниковому телефону з депутатом держдуми Росії. На увічнення пам’яті про Дудаєва у Литві, Естонії, Польщі та Туреччині встановлено меморіальні дошки, або названо вулиці чи площі. Є такі приклади і в Україні, зокрема у Львові та Івано-Франківську. ОДНАК ПЕРЕД ТИМ ЯК ПРИЙМАТИ ТАКІ РІШЕННЯ ТРЕБА ВРАХОВУВАТИ ДУМКУ ГРОМАДИ І БЕЗПОСЕРЕДНЬО МЕШКАНЦІВ ЦИХ ВУЛИЦЬ НАПРИКЛАД ПРОВІВШИ ВІДКРИТЕ ОБГОВОРЕННЯ ЧИ ОПИТУВАННЯ ,А НЕ ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ В УГОДУ ТИМЧАСОВЙ ПОЛІТИЧНІЙ КОНЬЮКТУРІ.
Марія 2012.11.15, 15:57
До «Каїна» твої думки гідні імені твого, яким назвав себе, Каїн перший убивця і братовбивця на Землі через злу заздрість до брата свого.
Маріан 2012.11.15, 17:08
Для Марії. За такі слова, ти достойна бути дівкою до самої пенсії.
Каїн для колективу 1 2012.11.16, 08:26
Джоха́р Муса́йович Дуда́єв (чеч. Dudi Musa kant Dƶoxar, рос. Джохар Дудаев; *15 лютого 1944, Ялхорі — †21 квітня 1996, Гехі- чу) — чеченський військовий, державний і політичний діяч, лідер чеченського самостійницького руху 1990-х років, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія. В минулому — генерал-майор авіації.Джохар Дудаєв народився 15 лютого 1944 року в селі Ялхорі (нині Ачхой-Мартанівський район, Чеченська республіка). Був сьомою дитиною з десяти. Через вісім днів після його народження сім'ю Дудаєвих було депортовано в Павлодарську область Казахської РСР. 1957 року разом із сім'єю повернувся на батьківщину і мешкав у Грозному. 1959 року закінчив середню школу № 45. Згодом навчався в 10-му класі вечірньої школи № 55, працював електриком в СМУ-5. 1960 року вступив на фізико-математичний факультет Північно- Осетинського педагогічного інституту. Прослухавши річний курс лекцій із профільної підготовки, вступив до Тамбовського вищого військового училища пілотів на спеціальність пілот-інженер, де навчався протягом 1962—1966 років (впродовж цих років він називав себе осетином, аби уникнути натиску, чиненого проти чеченців). Під час військової служби з 1962 року він служив як на командних, так і на адміністративних посадах. З 1966 року служив в 52-му інструкторському важкому бомбардувальному полку (летовище Шайковка Калузької області), почав з помічника командира повітряного корабля. 1968 року вступив до комуністичної партії.Для тебе Дудаєв сепаратист, а для мене національний герой, який боровся за визнання своєї держави і виходу з під совєцького іга. Його кроки були першими. Після подій в Чечні була і Прибалтика, були події підписання угод про розвал союзу Україною, Росією ,Білорусією. Так що мене вчити непотрібно.
Каїн колективу 1 -доповненн 2012.11.16, 09:29
Чому Ви не піднімали дане питання, стосовно всенародного обговорення та висловлення свого "одобрямсь" щодо перейменування вулиці у травні 1996 року коли перейменували вул. Фучика на вул. Джохара Дудаєва. Де ж ви були тоді разом з дописувачем КОЛЕТИВОМ? Разом з тим тема статті яку подала Фіртка це проведення сесії і вибори секретаря міської ради і жодного відношення дані питання не мають до вул Джохара Дудаєва не мають. Дане питання підняв дописувач, безграмотний КОЛЕТИВ,коментар якого цензори Фіртки витерли,назвавши імя і прізвище Джохара Дудаєва ганебним москальским
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1375
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2650
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2183
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2253
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6782 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2533 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

418

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1251

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1354

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1500
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

368
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

231
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

642
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

130
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26599
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

609
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10534 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

137
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

161
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

477
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

623
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

687