14 мобільних додатків для подорожей, які стануть вам у нагоді

 

/data/blog/105777/f4e91a661ce1a8389b5b9de9fb774e01.jpg

 

Від вивчення вашого маршруту до придбання спеціального одягу чи гаджетів, що можливо знадобляться вам, підготовка до наступної подорожі – це завжди весело. Сьогодні, коли практично кожен з нас є власником смартфону, мобільні додатки та інтернет стали незамінними помічниками у мандрівках.

Тим не менш, під час дослідження додатків для подорожей ми несвідомо обмежуємо свої пошуки. Дивно, але деякі з найбільш корисних мобільних додатків для подорожей насправді зовсім не є додатками для подорожей. І сьогодні ми наведемо приклади таких програм, що стануть в нагоді в наступній мандрівці, про які ви й не здогадувались.

1. Flush – пошуковик туалетів

image: /data/blog/105777/b8cbba4bc48f411610c83f6106b94565.jpg

travel-apps

На щастя, тут хоча б є двері

Природні потреби не чекатимуть і можуть застати вас у найнесподіваніших місцях. Встановіть Flush, увімкніть геолокацію і знайдіть найближчий туалет з-поміж майже 200 000 наявних у базі сервісу. Адже ви ніколи не знаєте, як, наприклад, відреагує ваш шлунок на екзотичні індійські страви.

Завантажити для iPhone або Android.

2. Kindle

Немає значення, наскільки ви закохані у паперові книги, ніхто не сумніватиметься, що використання Kindle є набагато зручнішим, ніж тримати 10 важких книг у вашому рюкзаку. Особливо, якщо ваша дорога довга – читання улюблених книг допоможе скоротити цей шлях і зробити його приємнішим.

Завантажити для iPhone або Android.

3. WhatsApp Messenger

Не зважаючи на те, як далеко чи довго ви будете подорожувати, тримати звязок з рідними та друзями все ж таки треба. Кращого варіанту, ніж безкоштовні месенджери, що дозволяють телефонувати через wi-fi підключення, для цього немає. Впевніться, що ви маєте всі потрібні контакти, і з чистою совістю вирушайте в дорогу.

Завантажити для iPhone або Android.

4. Instagram

image: /data/blog/105777/bd94d245b230db3d0a30da192353747a.jpg

travel-apps

One for your Insta

Instagram, як ми вже казали в анонсі, зовсім не “туристичний” додаток. Тим не менш, це прекрасний спосіб зберігати всі найприємніші моменти вашої мандрівки та ділитися ними з друзями. Створіть власний хештег, і ваша подорож перетвориться на унікальну колекцію спогадів.

Завантажити для iPhone або Android.

5. Vert and Unit Converter

Ярди, метри, сантиметри, фути, кварти, пінти, динари, фунти, – розібратися у всьому цьому одразу буде дуже важко. Простіше підготуватися до країни з іншими метричними системами заздалегідь, щоб відстань у “300 ярдів наліво” не завела вас у глухий кут. Використовуйте Vert (для iPhone) та Unit Converter (для Android).

6. Splitwise

Не всі з нас володіють прекрасними математичними здібностями, і після третього келиха вина та шумної вечері в барі буває важко розібрати, хто і скільки має заплатити, навіть якщо компанія складається з кількох людей. Splitwise дозволить майже миттєво розбити кошти і дізнатись, яку суму з рахунку повинен заплатити кожен з вас.

Завантажити для iPhone або Android.

7. Touchnote

Ті люди, котрих ви любите найбільше, варті чогось особливого та персонального – як, наприклад, персоналізованої листівки. Touchnote дозволяє створювати персональні поштові листівки з ваших фотографій. Все, що вам потрібно – обробити знімок в додатку, додати побажання та адресу, і ваша листівка буде надрукована та надіслана в це місце.

Завантажити для iPhone або Android.

8. WeatherPRO

image: /data/blog/105777/ee39e86611e19a2f6a54761b7002c2e0.jpg

useful-apps

Парасоля тут не допоможе

Напевно, кожен з вас уже має свій власний улюблений додаток для визначення погоди. Але ми рекомендуємо WeatherPRO, який неймовірно деталізований, та дозволяє переглянути погоду на гірськолижних чи морських курортах, і, що найважливіше – він достатньо точний, на відміну від багатьох погодних сервісів.

Завантажити для iPhone або Android.

9. Mandic magiC

Mandic magiC неймовірно корисна штука, яка має базу всіх публічних Wi-Fi паролів. Перед тим як вирушити до місця призначення, увімкніть додаток, знайдіть вашу локацію на карті та збережіть усі потрібні паролі до публічних інтернет-мереж.

Завантажити для iPhone або Android.

10. AroundMe

AroundMe ідентифікує ваше місцерозташування та показує, де знаходяться найближчі банки, бари, заправки, лікарні, готелі, кінотеатри, ресторани, супермаркети та таксі. Корисний, якщо ви захотіли сходити в кіно, і критично важливий, якщо ви захворіли у невідомому місті.

Завантажити для iPhone або Android.

11. Prey Anti Theft

Один з численних страхів кожного, хто збирається в мандрівку – це не загубити свій дорогий смартфон або не зазнати крадіжки. У разі, якщо така неприємність все ж трапилась з вами, Prey Anti Theft допоможе відшукати ваш телефон, заблокувати його, увімкнути сигналізацію та багато іншого. Додаток повністю безкоштовний та дуже корисний.

Завантажити для iPhone або Android.

12. MAPS.ME

image: /data/blog/105777/488d63fa6cb0a2aebcaad668be0f913d.jpg

best-apps-for-travel

“Я впевнений, що ми вже проїжджали повз цей пагорб…”

Доступ до інтернету є не завжди, а паперові карти – щось занадто рідкісне у наш час. Використовувати мегабайти в роумінгу на завантаження карт – означає витратити половину вашого бюджету на оплату рахунків. Тому, щоб такого не сталося, і щоб ви не опинилися загубленими посеред невідомого кварталу вашого улюбленого міста, перш ніж вирушити в подорож, завантажте карти на ваш смартфон. MAPS.ME дозволяє зберегти як цілі країни в офлайн, так і окремі міста чи регіони.

Завантажити для iPhone або Android.

13. Vivino

Цей доадток стане в нагоді справжнім любителям вина, які не можуть пропустити нагоду спробувати місцевих вин. Vivino зберігає всі ваші дегустації простим шляхом: достатньо сфотографувати пляшку, і ви одразу побачите рейтинги цього вина, відгуки та ціни.

Завантажити для iPhone або Android.

14. Untappd

Як і вино, пиво також може суттєво відрізнятись від країни до країни, і для цього, звісно ж, також існує спеціальний додаток. Untappd має не лише базу пивних напоїв, а й може показати вам найближчий бар, де можна знайти крафтове пиво та персоналізовані рекомендації на основі вже збережених вами пив. Веселіться, і не забувайте тримати міру під час вживання алкоголю!

Завантажити для iPhone або Android.

Все, тепер ви повністю готові до неймовірних мандрівок, і зможете здолати будь-яку ситуацію, яка трапиться на вашому шляху. Не забувайте, що найцінніші спогади – це те, що залишається у нас в пам’яті. Гарних подорожей!

 

momondo.ua


05.05.2016 2920 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1081
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2452
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2078
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2123
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6423 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2409 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

284

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1102

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1135

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1345
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

224
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

555
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2016
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26457
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

515
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10417 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7955
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

500
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

362
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

513
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

585
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1533