12 кроків для підготовки до майбутнього фінансового апокаліпсиса

Це про «не солодкі» перспективи життя в США, але в Україні з її переддефолтним станом може бути не солодше. Варто готуватися…

 

Стає все більш очевидним, що економіка США рухається до повної і остаточної катастрофи. Місцева влада та влади штатів по всій країні закінчуються астрономічними боргами. Федеральний уряд набрав найбільший борг за історію цивілізації. Кожен рік ми купуємо закордонних товарів на сотні мільярдів доларів більше, ніж вони купують у нас. Це означає що з кожним роком Америка як країна стає на сотні мільярдів доларів біднішою.

 

Тим часом тисячі фабрик і мільйони робочих місць продовжують витікати за кордон, а американські міста перетворюються на пост-індустріальні пустки. Доходи падають, безробіття залишається на гнітюче високому рівні, і дуже мало наших політиків, схоже, взагалі розуміють, як усе виправити. То ж що можна зробити, щоб підготуватися до майбутнього фінансового краху?

 

Для початку ми всі повинні перестати настільки залежати від системи. Якщо економіка в якийсь момент впаде, ваш працедавець швидше за все навряд чи про вас подбає. Так само і федеральний уряд - просто згадайте що відбувалося в Новому Орлеані після урагану Катріна. У результаті вам самим доведеться дбати про себе і свою сім'ю. 

 

Отже, що робити?

 

1. Станьте менш залежними від своєї роботи.

Безліч людей вважають що робота, це щось, "що можна кинути". Насправді стає все складніше бути фінансово незалежним, працюючи на когось. Багато хто буде просто нездатні вижити без роботи, але що з вами буде, якщо в один прекрасний день ви втратите роботу під час фінансового краху? Настав час почати знаходити альтернативні джерела доходу, і різні шляхи накопичення стану. Ви просто можете так і не знайти роботу, а економіка в довгостроковій перспективі буде тільки погіршуватися.

 

2. Закрийте всі борги.

Багато це проігнорують, але до тих пір, доки суспільство не скотиться в повний хаос, або ми не переживемо гіперінфляцію на зразок тієї, що була в німецькій Веймарській республіці, а борги так і будуть продовжувати висіти на вас, куди б ви не відправилися. Закриття всіх боргів повністю вас звільнить. Але це дасть вам набагато більше свободи, і зробить вас набагато менш залежним від місця праці. Схоже багато хто зараз як раз і рухається в цьому напрямку. Нещодавно було оголошено про те, що за останні два роки близько 8 мільйонів американців припинили користуватися кредитними картами. Чому б не поповнити їх ряди? Якщо раптом стане надзвичайно важко знайти роботу, важкий тягар боргів, що висить за плечима, буде для вас зовсім недоречним.

 

3. Скоротіть витрати.

Протягом десятиліть жителі Заходу живуть невідповідно до своїх достатків. У майбутньому нас чекають важкі часи, і ми всі повинні навчитися затягувати паски. Витрачаєте ви або ваша сім'я гроші даремно? Якщо вам вдасться виключити ці витрати, ви зможете жити на більш скромну суму, і у вас буде більше грошей, щоб інвестувати в ті речі, які дійсно мають значення.

 

4. Купуйте землю.

Якщо трапиться фінансовий крах, то ви не будете спіймані в пастку великого міста, з якого просто нікуди буде бігти. Завжди потрібно мати прикриті тили, куди можна відступити.

 

5. Навчіться вирощувати їжу.

Ще однією причиною покупки землі є те, що вам знадобиться місце, де ви зможете вирощувати їжу. Ще сто років тому всі люди знали, як вирощувати собі їжу, і знали як тримати домашню худобу. Сьогодні порівняно мало людей володіють цими навичками.

 

6. Знайдіть надійне джерело води.

Вода в наступні роки стане дуже цінним ресурсом. Для вас і вашої родини наявність незалежного джерела з питною водою стане ключовим чинником. Без води довго не протягнути. У періоди кризи основні сервіси типу продовольчих ланцюжків та систем водопостачання можуть не працювати. Отже поклопочіться про те, щоб у вас і вашої родини був альтернативне джерело водопостачання.

 

7. Вивчіть альтернативні джерела енергії.

Цей момент схожий з попереднім. Чи зможуть енергетичні компанії постачати енергію у важкі часи? Це причина того, чому так багато людей намагаються "відійти від мережі". Без енергії життя дуже швидко стане дуже важким. Але якщо ви зможете отримувати енергію від власного енергоджерела, то вам не буде про що хвилюватися.

 

8. Робіть запаси.

У разі великої катастрофи чи надзвичайної ситуації, прилавки магазинів миттєво спорожніють. Якщо постачання порушаться на постійній основі, то ви зможете годуватися з домашніх запасів. Чи є у вашої сім'ї досить теплого одягу, засобів особистої гігієни та медичних товарів на протяжний період? Будемо сподіватися, що ваші місцеві магазини завжди зможуть надати все необхідне, але оскільки гарантій ніяких немає, то краще все ж підготуватися.

 

9. Захистіть свої активи золотом і сріблом.

Зважаючи на те, як ФРС підставляє долар, всього лише питання часу, коли вдарить інфляція. Навіть зараз долар переживає серйозний спад, і дорогоцінні метали на зразок золота і срібла за вартістю відлітають у стратосферу. У майбутньому на свої паперові гроші ви можете не купити нічого, але якщо у вас є срібні або золоті монети, ви завжди зможете обміняти їх на те, що вам буде необхідно.

 

10. Навчіться себе захищати.

Ви бачили що відбувалося в магазинах на узбережжі до узбережжя в Чорну п'ятницю? Люди буквально топтали один одного, тільки щоб вхопити собі яку-небудь закордонну пластикову «хрєнь». Як ви думаєте, що буде відбуватися, якщо люди пару-трійку днів посидять без їжі? Так що потрібно подумати як захистити свій будинок і свою сім'ю від божевільних грабіжників. Невесело про це думати, але ми наближаємося до часів, коли всім всього не буде вистачати.

 

11. Тримайте себе в тонусі.

Ми всі живемо таким зручною життям! Але у важкі часи життя буде не солодким. Майбутні часи змусять бути фізично активними. Тому тримайте себе в хорошій фізичній формі вже зараз, в майбутньому вам це знадобиться.

 

12. Заводьте друзів.

Дуже важко вижити в поодинці. У майбутньому будуть добре жити ті, кому вдасться створити середовище, на яке вони зможуть покластися. Не бійтеся звертатися до своєї сім'ї і друзяів. Скоро світ може стати непривітним місцем, і трохи любові і співчуття будуть мати велике значення.

 

Джерело: The American Dream

 

І не кажіть потім, що "Фіртка" вас не попереджала...


11.12.2010 1720 5
Коментарі (5)

Даймон 2010.12.11, 22:39
Йоп-Пе-Ре-Се-Те!!!!!!!!!!!!!!!
Я 2010.12.11, 23:19
Дуже коротка і корисна стаття. Дякую авторам. Я давно цими принципами керуюсь, але до фактичної незалежності у всьому ще далеко, а до глобальної кризи не готовий. Добре б щоб кожна людина це прочитала і подумала над організацією свого життя.
Вуйко 2010.12.13, 10:06
Ого.. Буду думав... і шось буду робив....
кук 2010.12.13, 10:34
баян таких попереджень в неті купа. от і фіртка собі одне передерла . Насправді, є навіть набагато цікавіші і корисніші. Але взагалі, це все - поради, яких треба дотримуватися і без кризи. це просто вимоги здорового глузду - не будт марнотратним, дбай про здоровя, май запаси і т.д.
Ivan 2010.12.13, 11:28
Це стаття для америкосів, а фіртка дурнею мається. Коментувати смішно.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

650
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1893 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1123 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

547
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6898 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11380 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

326

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1062

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1107

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1102
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

271
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1073
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

843
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

738
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2944
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4432
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18435
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

306
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

346
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

658
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

764