Віталій Запухляк: Рішення про перенесення міжнародних і міжобласних рейсів на АС-2 є компромісним

 

/data/blog/38100/a942ba9096dc2be30e0f8a05565df69a.jpg

 

"Фіртка" уже писала, що з 27 жовтня усі міжнародні та міжобласні відправлення, які сьогодні здійснюються з АС-1, розташованій на вул. Залізничній (біля залізничного вокзалу), будуть перенесені на АС-2.

 

Таке рішення було прйинято вчора на черговому засіданні обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху під горловуванням першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Плавюка.

 

Його директор АС-1 Віталій Запухляк називає компромісним у багаторічній дискусії щодо пасажирських перевезень у місті.

 

"Дане питання дискутувалося дуже давно. І воно є компромісним у цій ситуації, - пвоідомив кореспонденту "Фіртки" Віталій Запухляк. - Так зручніше. Адже приміський рух набагато насиченіший і він носить формат трудового. Більшість людей їдуть у центр. Тобто люди мали б добиратися сюди на автостанцію і вже звідси роз'їжджатися на роботу".

 

За словами керівника АС-1, є рішення не тільки перенести автостанцію за місто, але й змістити багато маршрутів, які зупиняються людям по вулицях саме на автовокзал, що у центрі. Таким чином усі маршрути будуть зведені в один транспортний вузол.

 

 

Читайте також:

В Івано-Франківську усі міжнародні та міжобласні відправлення будуть перенесені на АС-2


16.07.2013 1598 25
Коментарі (25)

Андрій Петрович 2013.07.16, 12:44
логіка звичайно є, але чи зробить це наша влада і чи належно проконтролює виконання ДАІ та транспортна інспекція от у чому тут головне питання)) А то на жаль може так вийти, що все що буде зроблено так це наплодять тих маленьких перероблених бусиків які їздять в усі напрмки)) виконання цього рішення для наших можновладців буде тестом на профпридатність!
Ярослав 2013.07.16, 13:00
Я не до кінця розумію що і до чого, але життя показує, що не потрібно видумувати велосипед, чомусь колись придумали таке поняття як "автостанція" - де і мали б бути зосереджені усі відправлення. Я , для прикладу, памятаю, коли був маленьким, то їхав на АС-2 з позитрону і нічого, зате я був впевнений що в такій то годині там 100% буде відправлення такого то автобусу. на сьогодні вважаю якраз такий порядок було б доречно навести. І тут найголовніше, навести порядок з тим, що вже є скоріш за все мала б зробити наша влада і автостанція, а допомогти їм у цьому мали б всілякі інспекції, в що я не дуже вірю. Тому слід владі контролювати весь процес і в тому числі інпекції та їхню проржавілу на повністю корумповану роботу, хай працюють!
Я 2013.07.16, 13:19
Думаю, що перевізники будуть різко проти - вони втратять дуже значну частину прибутку. Адже автобусом Івано-Франківськ-Львів до Львова, власне, їде чоловік 10, а решта народу - до Галича, Бурштина, Рогатина. Тепер пасажири на ближні міста їхати до АС-2 не будуть, а скористаються рейсами з вокзалу. Як наслідок - або зросте вартість квитка і то сильно, або перевізники будуть тікати з міжобласних маршрутів на внутрішні.
Я 2013.07.16, 13:26
Загалом рішення не виважене... Більше того, я би сказав, що рішення працює проти житалів міста - бикота, як завжди, на висоті... Мешканці міста не газди у власному місті, нажаль. Кількість міжобласних рейсів у порівнянні з кількістю рейсів приміських і обласних - просто мізерна. Для того, щоб пересвідчитись у цьому варто лишень піти й подивитись на розклад на автовокзалі. З мінусів для жителів міста - АС-1 рівновіддалена від усіх мікрорайонів і добратись туди для всіх жителів міста не складає проблеми. А добиратись, буває, треба двічі - один раз - щоб придбати квитка, а другий - щоб власне поїхати.Ось і уявіть собі, що ви плануєте поїхати, приміром у Трускавець. Вам треба буде після роботи, у годину пік, заїхати на Пасічну, ознайомитись із розкладом автобусів і придбати квитка. Потім в пробках треба повернутись назад до міста. Якщо ви живете, приміром, на Сорохтея чи Довженка, подорож вам виллється години в дві, як мінімум, часу. Слід відзначити, що на відміну від більшості автовокзалів України Франківський не має свого дійсного розкладу в інтернеті і не здійснює продаж квитків через інтернет. Тому, хочеш чи ні - їдь за квитком.
Я 2013.07.16, 13:40
Франківськ, як завжди, через недолугість, непрофесійність і низьку культуру людей при владі видає рішення, які просто суперечать здоровому глузду. Далеко йти не будемо. Візьміть європейські міста, хто їзди - той знає. В абсолютній більшості випадків транспорт в них організований за такою ж системою, яка була у Франківську за "галімої" радянської влади. Ближче до центральної частини міста розташовані вокзал і автобуси далекого сполучення. Всі дальні поїздки плануються з одного місця - із зручного для більшості мешканців міста. Що стосується тих писак, хто тут юморив про аеропорт в центрі міста, то хочу сказати, що завжди з центру міста, від центрального вокзалу й центральної автостанції є регулярні шатли до аеропорту. А от весь приміський транспорт їздить лишень до перших зовнішніх зупинок міського транспорту. А от Франківськ у нас - унікальне місто...
так 2013.07.16, 14:07
та греки чи турки давно би взяли вила тай пиздили б цих чиновникiв
едуард 2013.07.16, 14:52
Рішення правильне.
до Я 2013.07.16, 15:26
Ви не зовсім праві, в багатьох містах європи автостанції не завжди в центральній частині міста, зокрема у Відні, більшість АС далеко за межами центру. І всім зручно, проїхати просто
Chieftl 2013.07.16, 15:26
Більшого маразму годі придумати. Наприклад, зі Львова 2 останні автобуси виїжджають о 19:30 і 20:20. Прибувають у Франківськ обидва автобуси близько 23 години, тобто можна встигнути на останній пижик, а можна і не встигнути. І що влада зробила, синхронізувала міжміський і міський транспорт? А дзуськи вам! З Пасічної, наприклад, на Позитрон їде тільки 32-й, який по-перше, до АС-2 не їде, а по друге вже в 22-й годині його нереально побачити. Покращення по-прикарпатськи.
Ярослав 2013.07.16, 15:39
В деяких повідомленнях є дійсно конструктивні зауваження, надіємось що чиновники прислухаються до них і підкорегують розклади рухів міського транспорту. Але, на мою думку, рух міського транспорту залежить виключно від пасажиропотоку (здається правильно звучить це термін) тому міський транспорт буде там де пасажири, бо кожен хоче заробити, і якщо буде прибуття міжміського в 22.00 чи в 23.00 то і буде гора охочих доставити Вас до домівки на Позитрон чи Довженка. Стосовно розкладів руху в інтернеті - це проблема дійсно яку треба вирішувати і то кардинально і уже давно, та це не найбільша проблема і вона не вирішальна. Проблема добирання в годину пік на район пасічної уже практично відсутня, так що це цілковита нісенітниця, перехрестя Пасічної давно уже розвантажено, і в заторі можна простояти максимум 10-15 хв., це цілком нормально, зважаючи на колишні 1-2 год.
мешканець 2013.07.16, 15:48
Тупішого рішення годі було придумати. Можна зробити один висновок, що в обласній владі немає жодного транспортника, або той хто "кришує" приміські перевезення купив всіх з потрохами для того щоб його автобуси їздили до автовокзалу на вул Залізничну, а так як від міжміських іногородніх автобусів як і від міжнародних немає зиску то їх відправляти можна хоч із села Підпечари або з Загвіздя, а не то з АС-2. Про зручність немає і про що говорити. Ось приїхав турист із східної України на потягу і хоче попасти на автобус до Рахова чи Трускавця то і їдь дорогий туристе на АС-2 із клунками, бо так вирішила недолуга координаційна рада. При такій транспортній політиці скоро всі транзитні міжгородні та міжнародні маршрути будуть оминати Івано-Франківськ, як це вже є з рядом автостанцій у районних центрах. А ще обласна влада щось говорить про розвиток туризму. ЇЇ дії це ще один цвях в труну туризму на Прикарпатті. Видно власна вигода перемогла здоровий глузд і державні інтереси.
до Ярослава 2013.07.16, 15:55
Шановний пане Ярослава, рух не залежить від пасажиропотоку, для того щоб зявився цей пасажиропотік маршрут повинен місяць-два проїздити без песажирів, щоб вони звикли з тим що він буде і що його варто почекати, а на таке жожен власник маршруту не піде, чому приміром маршрут 23 їздить до 23.00 і завжди має пасажирів тому що люди знають що він буде його чекають і ніхто не шукає альтернативу, а якщо я знаю що 32 чи 85 уже після 20.00 інколи складно дочекатись то я просто буду змушена шукати альтернативу чи просто добиратись на таксі
Тата до Ярослава 2013.07.16, 19:26
п.Ярославе, ви очевидно за 15 хв всі корки минаєте на власному авто? щасличвчик:) А ви спробуйте зараз коли навчання в студентів почнеться добратися на 8 год на роботу в центр. Возять нас як худобу в битком набитих автобусах. І ніхто рейсів не додає. Водії ж заробляють! Проблема перехрестя знята. А проблема мосту? а ще коли аварія десь, а трапляється це часто. Доводилось більше години добиратися додому на 85 маршруті по Галицькій. Спробуйте взимку чи негоду!:)
Мешканець Пасічної 2013.07.16, 20:07
А нічого, що Ас-2 практично в такому ж стані, як і Набережна? Оце приїзжає хтось у Франківськ - і тут його зустрічає розйобана автостанція часів СРСР і суцільні ями. Європа, без б =)
Українець 2013.07.16, 20:26
Якими потрібно бути НЕдалекими людьми щоб винести міжобласні та міжнародні маршрути практично за межі міста?! Навпаки потрібно було міжнародні та міжобласні маршрути залишити на АС-1, а от усі приміські "розкидати" по районах міста (колись при СРСР було так зроблено) от тоді і проблеми усі зникнуть! А то, вибачте на слові, усіляку "бикоту" буде така сама "бикота" звозити у центр міста, а тих самих туристів та гостей на околицю... З.І. Може б то і ЖД вокзал кудись у Хриплин перенесли заодно ? "нє, ну а чё?"(с)
УКРАЇНЕЦЬ 2013.07.16, 22:30
Рішення правильне
Ярослав 2013.07.17, 01:11
Не в курсі кому відповідати, але спробую узагальнити і по поряду. Отже пасажиропотік, простими словами - гроші перевізника, тобто не гроші там і він і крапа тут. Далі - стосовно якості перевезення - так Ви усі ж і дощволяєте перевізникам таке творити, а точніше Ваша бездіяльність, адже перевізник надає послугу, яка повинна бути якісною! А якщо Ви усі мовчите, не скаржитесь масово, то і проблеми немає. Запам'ятайте одне - в наші часи чого немає на папері - немає взагалі! І останнє - рішення уже хтось там прийняв, а подумайте чи кардинально Вам щось зміниться? Чи просто,як і завжди у всіх боязнь до змін, якщо таке рішення було прийнято значить люди щось думали, хоч ще раз наголошую що є купа недопрацювань на які слід звернути увагу. І ще хотілось би внести пропозицію - можливо коментарі вносити як пропозиції по вдосконаленню рішення а не критикування, адже прощвучали нижче цікаві думки!
11 2013.07.17, 10:50
Це не рішення, це нонсенс. Замість того, щоб впорядкувати маршрути з районів, щоб вони в центр не їздили, виперли міжнародні і міжобласні маршрути. Як людині з іншого міста з клунками з жд вокзалу добиратися в Пасічну? І найголовніше нафіга то було робити? Щоб на вокзалі поставити маршрутки з Пацикова?
іван 2013.07.17, 11:35
Рішення повністю правильне. Час це підтвердить. Ті, хто пише злісні фрази проти села, згадайте звідки ви самі. 99% відсотків жителів міста походять з села. Село ви з себе не витравили. Підсвідомо з цього невдоволені. Ось і сублімуєте злість на село. Передбачаю появу гнівних коментарів "корінних міщан". Так от, до війни у Станіславові проживало біля 10% українців, решту - поляки, євреї... які, або були знищені німцями та совітами, або рятувались втечею. Село розбудувало місто. Тепер це ж село репетує проти "селюків". РАГУЛІЗМ.
Пасажир 2013.10.24, 19:46
Люди, яка логіка???? Я 10 років їзджу з Івано-Франківська до Чернівців, живу з необхідних вимушених причин на два міста. Живу біля вокзалу. Чому я, через те що міська влада отримує хабар від приміських перевізників, повинна їхати через все місто на Пасічну, а звідти по об"їзній дорозі на Чернівці???? Чи платити дорожче і з пересадками???? Витрачати зайві 2 години часу!!! Чи може міська влада, як у всіх цивілізованих містах при бажанні розвантажити транспортні потоки, АВТОВОКЗАЛИ РІЗНИХ НАПРЯМКІВ розташувала б У РІЗНИХ МІСЦЯХ!? А міжобласні рейси все ж таки мають бути не на околиці міста? А якщо на околиці, то ніяк не на протилежній до того напрямку куди їхати.
Мешканець міста 2013.11.07, 15:28
Придурки більше ніц! З каскаду в пасічну їхати годину треба, потім якщо їхати автобусом у Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Луцьк,Чернівці чи навіть Київ то ше 1,5 год, а може і більше треба їхати через ціле місто то це буде ше гірше як місцевим мешканцям так і гостям міста. Чиновники які це ухвалили козли придурки дебіли повні які нічого не розуміють. Хай би попробували по такому маршруту до Тернополя поїхати...! Візьміться краще за шось толкове і серйозне яке дійсно полегшить життя людям а не за таке варяцтво...! З залізничної швидше до Тенополя можна було би доїхати як з Каскаду чи Баму тільки з міста виїхати через Пасічну.Все робиться через срак***у!!! Верніть назад так як було по численним проханням!!
Мешканець міста 2013.11.07, 15:30
Це не компроміс це дебілізм маразм абсурд хабарництво і тд. і тп.
до Івана та пасажира 2013.11.07, 17:13
хлопці!10% міщан які залишилися в Станіславові-трагедія,але те що решта населення прийшло із села нічого поганого немає,окрім одного:Приїхавши до міста,треба забути,що ти приїхав із села-це зовсім інший шлях.який дуже трудно пройти,але люди ,є люди і мають вчитися і брати щось найліпше.І я з села,але ненавиджу тих биків,які позорять селян,тому.що серед них є чистоплотні .гарні люди.де міщанам треба повчитися,АЛЕ!АЛЕ-приїхало,напилося,обблювалося,обісралося і кричить на весь район,що його ображають,бо воно із села.Неправда це.Достойно поводьтеся.мийтеся,не плюйте в підїздах.а саме головне не серіть по поверхах...Автовокзали треба зробити по трьох виїздах:Львівський,Коломийський,Калуський і Надвірнянський і все стане на свої місця.ПРИСЛУХАЙТЕСЯ ВСІ і все буде добре,нікого не будуть підвозити до підїздів,вгамуйтеся!А керівникам ОДА по транспорту-треба просто думати,думаю,що про це неправельне рішення навіть і Вишиванюк не знає!Бо як взнає-буде пльохо........
мешканець 2013.11.08, 16:03
це рішення повний маразм
мешканець 2013.11.08, 16:09
Таке рішення можуть прийняти тільки придурки, в цьому немає ніякої логіки. Для пасажирів міжобласного сполучення збільшується вартість проїзду , та затрати часу. Вартість таксі з залізничного автовокзалу 30-40 грн., час проїзду 40-60хв.Це вигідно тільки перевізникам,владі, а не простим мешканцям та гостям міста.Ганьба!!!
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1401
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2670
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2192
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2265
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6813 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2544 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

437

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1261

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1366

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1526
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

380
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

246
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

651
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

142
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26610
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

621
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10545 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

151
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

172
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

489
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

633
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

697