"Ураган" зрівнює рахунок з "Локомотивом" в фінальній серії

 

 

Після розгромного програшув першому матчі фіналу (0:5), "Ураган" в другому матчі на виїзді переміг у "валідольному" матчі - за серією післяматчевих пенальті.

 

Чемпіонат України. Екстра-ліга. Плей-офф. Фінал. 2-й матч
"ЛОКОМОТИВ" (Харків) - "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - 3:3 (1:0), по пенальті 2:3

 

Про важливість других матчів у серіях плей-офф до трьох перемог вже сказано чимало, а головна полягає в тому, команді, яка програла, кров з носу потрібно робити рішучі дії - ще одна осічка ставить її на межу повного знищення. 



А ситуація для "Урагану" посилювалася ще й тим, що перша гра показала, що головна проблема івано-франківців - як же забити "Локомотиву" - нікуди не ділася.



У стартові склади головні тренери внесли незначні зміни. Так, у "Локомотива" у першій четвірці вийшов один з героїв суботнього матчу Євген Клочко, у гостей ж місце у воротах було довірено Роману Колтку. Крім того, цікава деталь, франківці вирішили у другому матчі змінити чорні футболки на червоні, у той час як господарі повністю зберегли колір своєї форми.



У перші хвилини матчу гості були набагато активніше. За ними і перший удар в площину воріт у виконанні Будняка, після якого Литвиненко в стрибку відбив м'яч в аут. За гостями і перша дуже небезпечна контратака - вихід Валєнка та Сімки проти Федорченка: хоча харків'янин і заважав пробити по воротах, але Сімка пробив, та Литвиненко перевів м'яч на кутовий.



"Локомотив" свій перший випад зробив хвилину по тому. Дмитро Клочко пробігся по лівому флангу, вийшов на Колтка, пробив - воротар "Урагану" відбив м'яч на лицьову. Через хвилину Клочко знову опинився в центрі уваги, пробивши мало не з центральної лінії, м'яч ударився об поперечину і залишив межі майданчика.



Але все ж, не можна не відзначити, що "Ураган" змусив своїм напором господарів більше концентруватися на обороні, хоча складно говорити про концентрацію в моменті на 7-й хвилині, коли харків'яни провалилися в захисті, і Сімка з Валєнком удвох опинилися проти одного Литвиненка. Але витснути максимум не вдалося - поки франківці шукали краще продовження, господарі встигли повернутися і пробити по воротах не дозволили.



Ближче до середини тайму "Ураган" все активніше став у відборі використовувати пресинг, результат якого не змусив чекати - харків'яни ніяк не отримували можливість перейти до позиційної атаки, а довгі закидання вперед елементарно не знаходили адресата. І лише на 12-й хвилині у господарів пройшла перша, так би мовити, осмислена комбінація. Дмитро Клочко та Дмитро Сорокін розіграли довгу стінку, після чого Клочко зліва пробивав у дальній кут, м'яч пролетів поруч зі штангою.



На 14-й хвилині команди обмінялися дуже небезпечними випадами. Спочатку господарі провели багатоходову комбінацію, яку зобов'язаний був завершувати Камеко, але той з метра пробив у руки Колтку. Тут же пройшла контратака "Урагану", і вже Роніньо вийшов один на один з Литвиненком, але цю дуель виграв воротар.



І все ж при абсолютно рівній грі "Локомотив" один гол забити зумів. На 19-й хвилині гості обрізалися в центрі, що призвело до виходу "3 в 2". Олександр Сорокін зробив передачу вліво на Білоцерківця, і той низом пробив під Колтком. Визнаємо, 1:0 - нелогічний результат першого тайму, але скільки разів вже футбол доводив, що він може бути алогічним. Цю нелогіку перед самою перервою міг виправити Шотурма, потужно пробивши зі штрафного, але Литвиненко був на висоті.



Другу половину команди розпочали дуже сконцентровано, прагнучи виключити будь-яку невимушену помилку. Якщо і йшли вперед, то хтось обов'язково страхував ззаду, при втраті м'ячі за секунду-другу вся четвірка була вже на своїй половині. Але в міру наростання темпу без помилок грати складно. Одна з них коштувала "Урагану" гола. На 25-й хвилині Шотурма збив у своєму штрафному Олександра Сорокіна, і покарання вийшло подвійним. Сам Шотурма побачив перед собою жовту картку, а Журба прямим гарматним ударом відправив м'яч у сітку.



У гостей у воротах з'явився Ципун, а через кілька секунд вже і Євген Ривкін вдався до заміни голкіпера. Як це практикує наставник харків'ян, зробив він це після пропущеного гола, хоча звинувачувати Литвиненка складно. Шотурма з ауту прострілив у напрямку воріт, рикошет від Олександра Сорокіна - і рахунок змінився на 2:1.



26-у хвилину відзначити обов'язково варто - у цей момент в "Урагану" стало 5 порушень, і це при тому, що грати у другому таймі залишалося більше 14-ти хвилин. Волею-неволею гостям довелося трохи послабити жорсткі лещата у відборах, "Локомотив" ж отримав можливість подовгу розігрувати м'яч. І на 28-й хвилині ледь не пропустив! Валєнко в центрі перехопив м'яч, вийшов на Іваняка і зробив ідеальну передачу поперек на Сімку. Як Андрій не влучив у ворота - поясненню не піддається!



Тим часом, і "Локомотив" став активно збирати фоли. Щодо гри, то в міру перебігу часу відчувалося, як зростає напруга на майданчику. Адже долю матчу могла вирішити одна-єдина помилка! На 33-й хвилині господарі витснули максимум з мікроепізоду. Валєнко ліворуч біля бокової лінії впав у боротьбі з Федорченком, м'яч відскочив до Віталія Кисельова, котрий наблизився до воріт і метрів з 7-ми наніс точний удар.



Гості відстали в рахунку ще на один м'яч, та й часу до кінця другого тайму залишалося не так багато, але, тим не менш, Сергій Гупаленко не став відразу переходити на гру з п'ятим, а зробив це рівно за 5 хвилин до сирени. Як зазвичац, у гостей у воротарській футболці вийшов Будняк.



Рівно хвилину господарі "вбили" без особливої ​​напруги. Ще одну - з великими труднощами. Цейтнот почав підтискати "ураганівців", але ударного продовження вони не знайшли і на третій хвилині розіграшу п'ятого. І лише на 39-й хвилині Шотурму справа вивели на удар, і той відправив м'яч у ворота над плечем Іваняка - 3:2. Грати залишалося 1.18 - і Євген Ривкін взяв тайм-аут.



Але "Ураган" таки забив втретє! Довга передача за спину захисникам знайшла Королишина, і той несильно, але технічно вразив ворота, які в цей момент знову захищав Литвиненко. Часу, щоб ще щось змінити, вже у суперників не було. 3:3 - нічия в основний час означала, що командам доведеться бити пенальті. До речі, вперше в нинішньому сезоні для всіх учасників плей-офф.



Першим до "точки" відправився Луїз Негао і був точний. Дмитро Сорокін відповів тим же. Роніньо також не залишив шансів Литвиненку. А ось Камеко пробив набагато вище воріт! Слідом за цим не забив і Павлюк - прямо в Іваняка, після чого Журба зрівняв рахунок.



Шотурма четвертим ударом "Урагану" ледь не порвав сітку, а от Колток, який вийшов замість Ципуна, взяв удар Дмитра Клочка. Шанс принести своїй команді перемогу упустив Валєнко, що з усієї сили пробив в Іваняка. Але зробив це Колток - його переграти і Клочко-молодший не зміг.



"Ураган" бере другий матч у серії пенальті, зрівнюючи рахунок. І тепер ясно одне - в Івано-Франківську нас чекають ще два найцікавіших матчі. А там вже буде видно, чи повернеться серія в Харків.



Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua



2 червня. 15:00. Харків. Палац спорту "Локомотив". 1500 глядачів.
Арбітри: Гора (Київ), Банасько (Фастів). Інспектор: Кузьменко (Київ). Делегат: Залойло (Київ).
Локомотив: Литвиненко-к (Іваняк, 25-39) - Федорченко, Журба, Камеко, Є.Клочко - Білоцерківець, Кондратюк, Д.Сорокін, Д.Клочко - О.Сорокін, Кісельов.
Ураган: Колток (Ципун, 25 - Валєнко, Сімка, Шотурма, Будняк - Кіндратів-к, Роніньо, Додо, Луїз Негао - Кордоба, Павлюк, Королишин.
Голи: Білоцерківець (19), Журба (25), Кісельов (33) - Шотурма (25, 39), Королишин (40).
Попередження: Д.Сорокін (26) - Луїз Негао (8), Роніньо (23), Щотурма (25), Колток (40+).
Пенальті: 0:1 Луїз Негао, 1:1 Д.Сорокін, 1:2 Роніньо, 1:2 Камеко (вище), 1:2 Павлюк (воротар), 2:2 Журба, 2:3 Шотурма, 2:3 Д.Клочко (воротар), 2:3 Валєнко (воротар), 2:3 Є.Клочко (воротар).

.

Нагадаємо, що першу гру "Ураган" провалив, програвши за класикою жанру - як колись Ямайка Аргенині - 5:0, про що писала "Фіртка".

 


02.06.2013 1129 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

660
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11183 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1884
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1781
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2779
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4639

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

398

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1080

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1488

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1353
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1735
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1550
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1260
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

630
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

710
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1900
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2213 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20399
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

379
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

727 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

764
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1112