Анушкевичус каже, що питання Хімків,21 - до забудівника і радить мешканцям звертатися до суду

 

Як вже повідомляла «Фіртка», у Франківській багатоповерхівці замерзли водопровідні труби. Учора в ОКЦ УМНС в області надійшло повідомлення про замерзання водопровідних труб в житловому будинку по вул. Хіміків, 21 в Івано-Франківську.

 

Це новозбудований житловий будинок 11-ти поверховий, цегляний, освітлення електричне, опалення індивідуальне газове, на балансі приватного ЖЕО «Експрес Комфорт». Житловий будинок заселений частково. В обласному УМНС повідомили, що працівниками ЖЕО «Експрес Комфорт» в кількості 4 чоловік від ранку проводяться роботи по заміні водопровідних труб.


Згодом, після публікації повідомлення, з’явився коментар, в якому мешканець будинку по вулиці Хіміків, 21 в місті Івано-Франківську звинувачує мера в тій ситуації яка склалася у новобудові та заявляє, що міський голова Віктор Анушкевичус вигнав людей із власної приймальні, так і не вислухавши суть проблеми.


Нище подаємо повний текст коментаря без виправлень та уточнень:

«Доброго ранку! Я з хіміків 21 .Учора мешканці будинку які більше тижня замерзають без води були в мера. У нас багато квартир щедро надали черговикам як соціальне житло. Можете собі тільки уявити, як ті бідні люди мучаться в квартирах зведених з порушенням будівельних норм. Будинок холодний, неутеплений, фасад лущиться, в квартирах і на сходовій вже пішли тріщини - маємо старх, що він може розсипатися як іграшковий! Але не про це річ зараз! вразила позиція мера, який вигнав людей ще й пригрозив викликати міліцію. На вибори теж з міліцією прийде?!!! Чому не прислав комісію з тих "фахівців" на чолі з першим заступником, які приймали це чудо будівельної мислі в експлуатацію і документи підписували?? Чому прокуратура не порушить питання про порушення будівельних норм? Чому не прикличе до себе Романа Тимківа (ваш депутат!!!міський голово)і не змусить ліквідувати недоробки??? Чому мере??? Мешканці від вас багато хотіли??? А відкати Тимків, що малі дав щоб цей будинок здати???»



Кореспондент «Фіртки» звернувся до міського голови Віктора Анушкевичуса за коментарем.



«Ні, це не правда. Ніхто їх не виганяв, ніхто не відмовлявся їх слухати, - говорить Віктор Анушкевичус. – Більше того, я в курсі цього і відповідне дручення дав першому заступнику Зіновію Фітелю розібратися із забудівником... Діло в тому, що наскільки мене проінформувала секретар, я був в місті, коли вони приїхали (жителі будинку по вулиці Хіміків,21). Я виїжджав, їздив по місту, тому мене не було коли вони прийшли. З ними зустрічався перший заступник, ніхто їх вигнати не міг».



На вчорашній оперативній нараді міського виконавчого комітету Віктор Анушкевичус піднімав питання будинку на Хіміків,21 і дав відповідне доручення розібратися в дані ситуації першому заступнику Зіновію Фітелю та заступнику з питань ЖКГ Миколі Саєвичу. Доручення міського голови опрацювали і дали довідку.



Як розповів Анушкевичус, фірма «Екстім» (під керівництвом депутата Івано-Франківської міської ради Романа Тимків, члена фракції «УДАР-Громадський Форум» - авт.) під час виготовлення проекту, брала технічні умови у Водоекотехпромі на водопостачання і водовідведення. Зазвичай, забудівники збільшують поверховість будинку, але корективу техумов не здійснюють. Адже чим менше квартир, тим менше споживачів, отже менше потрібно платити за технічні умови, за водовідведення і водопостачання.



Згідно поданої міському голові довідки, вияснилось, що на першому поверсі є нежитлові приміщення, які на сьогоднішній день не використовуються і, відповідно, не опалюються. Водопровідні мережі не утеплені, і тому відбулось промерзання. Крім цього, будинок по вулиці Хіміків, 21 не є на балансі міста івано-Франківська, його обслуговує приватний ЖЕО «Експрес Комфорт», - повідомив Віктор Андрюсович.



«І тому вчора за результатом зустрічі з мешканцями дано протокольне доручення забудівнику спільно з керівництвом приватного ЖЕО негайно утеплити всі стояки. Цього не було зроблено. А об’єкт в експлуатацію, знову ж таки, згідно чинного законодавства, приймає Держархбудконтроль. Тому, сьогодні, по великому рахунку, в мешканців всі питання до міського голови, але це питання до забудівника, приватного ЖЕО і Держархбудконтролю, який приймав будинок в експлуатацію» - говорить міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.



«Якщо на сьогоднішній день є крім моральної, ще й матеріальна шкода, то потрібно наймати нормального юриста і готувати судовий позов, як до забудівника, до приватного ЖЕО, так і до організації, яка прийняла у такому вигляді будинок в експлуатацію» - радить міський голова жителям будинку по вулиці Хіміків, 21.

 

 

Читайте також:

У Івано-Франківську без водопостачання 24 будинки (оновлено)


08.02.2012 2872 12
Коментарі (12)

Юрист 2012.02.08, 15:19
Де Юра Соловей? Хай допоможе мешканцям, він у нас всім допомагає, хай захистить мешканців від свого коллєги-однопартійця, за якого боролись до крові, щоб став депутатом міськради на місце свободи
Я 2012.02.08, 15:27
З юридичної точки зору мер дійсно не має точок безпосереднього тиску. Є Забудовник, є Архбудконтроль і є приватний ЖЕК. Жильці не туди скаржаться і не ті кроки роблять для впорядкування ситуації.
Бла-бла 2012.02.08, 16:06
прийом будинку в експлуатацію підписує комісія на чолі з першим заступником міського голови. Значить мер не при дєлах??? Є акт про виправлення забудівником допущених порушень який надано міськраді. Занчить мер не в курсах? Є юридично, а є практично! То що в нас влади нема - це факт.
Тана 2012.02.08, 16:22
Віктор Андрюсович, запросіть в сауну - одинадцять днів без душу. Пожалійте!
До бла-бла 2012.02.08, 17:29
Якщо не знаеш то не бла-бла!Перший заступник вже 3 роки нічого такого не підписуе бо приймае будинки вже давно не виконком а держархбудконтроль.Державна структура!
аль-Каддафі 2012.02.08, 20:56
Немає генплану міста, який був би оприлюднений належно та жрстко дотримувався; немає ніякої відповідальності у чиновників на місцях, що приймають будинки в експлуатацію. Хіба у цьому знову президент винен?! Хабарі беруть, місто забудовують хаотично без збереження нормальної інфраструктури. Давно таких старих запуканців гнати треба; вони тільки за красиві слова і вміють ховатися. І буде суд, і буде кара...
Ромко 2012.02.08, 23:13
Тана, я готовий запросити Тебе в сауну :) Обійдемося без мера
Андрій 2012.02.09, 09:58
Яку ви хочете справедливість? Від кого хочете? Не смішіть себе і когось. Наш уділ - терпіти! Анушкевичус бреше і бреше і далі бреше! Усі брешуть і люди і владарі - привіт усім!
Сергей 2012.02.09, 10:27
Вопросы по дому № 21 ул.Химиков: почему и на каких условиях приняли в эксплуатацию жилой дом с многочисленными недоделками? Подъездная дорога к дому недоделана, внешнего освещения нет, двор не благоустроен, почтовых ящиков нет, коммуникации не утеплены... Зато вместо девяти этажей пристроили 11 этажей, вместо детской площадки - гаражи... Дом уже два года в эксплуатации и никто не устраняет недостатки. Застройщик - компания "Макс", получив свои интересы, устранилась. Частный ЖЭК "Комфорт сервис 24" не желает исправлять грехи застройщика. А жильцы, уплатив застройщику по 700 долл.м.кв. получили большую головную боль! Теперь это проблемы жильцов. ЖЭК желает лишь получать от них квартплату.
Тана 2012.02.10, 13:51
До Ромка: montpellier75@gmail.com можна з фото:) таки мабудь ти краще мера, бо пожалів мене бідну
ф 2012.02.13, 14:11
до чого тут мер? привикли все на міську владу "валити". Так же легше. Ніхто не хоче розбиратись, значить мер винуватий. Будинок будувала приватна фірма, в експлуатацію вводив держархбудконтроль. Люди підписували акт прийому-передачі. Чому ж люди його підписали без зауважень, якщо є такі порушення? Будинок обслуговує приватна структура. До чого тут тоді мер? Зрозуміло, що зручніше звинуватити одну людину, ніж розбиратись у купі норматививних документів і шукати справді винного.
ІГОР 2012.02.14, 10:24
Фірма Екстім просто зажралася разом із Романом Тимківим, гроші на соц житло взяла з бюджету, а на томість побудувала "картонний будинок", такі самі будинки по цілому франківську будує, бідні ті люди які куплять квартири в цих будинках. Вся документація на будинки в 9 поверхів, а тулять по 10 і 11, контролюючі органи разом із владою за відкати готові закривати очі на все, і кінці в воду.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1032
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2424
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2063
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2098
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6382 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2392 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

263

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1081

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1121

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1330
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

205
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

542
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2001
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26443
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

499
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10403 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7944
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

487
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

347
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

502
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

572
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1517