Звіт роботи Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області за 2010-2011 роки

 

Звіт роботи Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області  за 2010-2011 роки.

 

Спортивні заходи:

 

Автопробіг «Молодь єднає Україну!» 2010 – Молодіжна акція-автопробіг під гаслом «Молодь єднає Україну!». Під її знаменами єдналися молодіжні громадські організації Івано-Франківської та Закарпатської областей. На перевалі були проведені змагання з футболу, волейболу та перетягування канату.

Затрачено бюджетних коштів – 4000 грн.

-         транспортні витрати – 1750 грн.;

-         харчування учасників – 1500 грн.;

-         придбання прапорів – 350 грн.;

      -    поліграфічні витрати – 400 грн. 

«У пошуках скарбів Довбуша» – туристично-краєзнавчий проект в Долинському районі по спортивному орієнтуванню. Команди за допомогою карти і компасу вчились орієнтуватись на місцевості і шукали захований скарб. Також молоді активісти відвідали музей, де ознайомились з культурною спадщиною нашого краю.

Турнір з міні-футболу між жіночими командами ВНЗ міста – організаторами виступили управління у справах сім’ї, молоді та спорту Молодіжної адміністрації спільно з Студентською радою при міському голові та Молодіжним міськвиконкомом. Провели турнір з міні-футболу серед жіночих аматорських команд ВНЗ міста.

Обласні змагання з жіночого міні-футболу – змагання з міні-футболу серед міст та районів Івано-Франківської області, а також ВНЗ міста на кубок Молодіжної адміністрації.

«Козацькі забави» – організаторами були управління у справах сім’ї, молоді та спорту Молодіжної адміністрації спільно з Студентською радою при міському голові та Молодіжним міськвиконкомом. Було проведено спортивно-виховний захід серед студентів усіх ВНЗ міста присвячений дню Покрови Святої Богородиці, дню Українського козацтва і дню створення УПА – «Козацькому роду нема переводу». В рамках цього заходу були спортивні змагання, конкурс української пісні та конкурси кулінарних талантів.

«Горін рю Джиу-Джитсу» – клуб «Горін рю Джиу-Джитсу» за підтримки Молодіжної адміністрації в приміщенні спорткомплексу «Юність» провів навчально-тренувальний семінар з спортивного Джиу-Джитсу.

Турнір з боулінгу між представниками ЗМІ – 10 грудня в боулінг-клубі «Панорама-Плаза» відбувся турнір з боулінгу, на який були запрошені журналісти нашої області. Взяли участь в турнірі 5 команд: «Команда.if.ua», що представляла Інтернет-видання міста (переможець турніру), команда НТК (м.Коломия), команда ТРК «Вежа» та ОТБ «Галичина», а також команда «Золота рибка» – збірна Молодіжної адміністрації та головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

«Загартована молодь» – купання молодих людей в річці Бистриця на Водохреща, відзначення найактивніших учасників медалями.

«Кубок МА»2011 – обласний турнір з міні-футболу серед чоловічих команд Молодіжних адміністрацій районів та міст нашої області.

 Затрачено бюджетних коштів – 3000 грн.

- поліграфічні витрати – 1830 грн.;

- придбання кубків, призів – 1170 грн. 

«Я сильна» – безкоштовні уроки жіночої самооборони в районних центрах та містах області, на яких дівчат вчили як психологічно і фізично протистояти нападникам.

Молодіжний автопробіг «Молодь єднає Україну»2011 – з нагоди Дня Незалежності України відбувся молодіжний автопробіг вулицями Івано-Франківська. Продовження відбулось в Городенці, де в рамках автопробігу відбулись спортивні змагання.

Затрачено бюджетних коштів – 3000 грн.

-         поліграфічні витрати – 1500 грн.;

      -    придбання кубків, призів – 1500 грн. 

 Благодійні заходи:

 

«Миємо машини заради життя людей» – збір коштів на придбання обладнання в обласний онкологічний диспансер (пульсоксиметри). Відомі жінки Прикарпаття мили автомобілі. Було зібрано 7500 грн. і придбано відповідне обладнання.

«Містер Західної України 2010 Open» – рамках конкурсу краси було проведено благодійний аукціон під час якого продавали картини намальовані онкохворими дітками, було зібрано 8500 грн. і передано їх «Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру» (м. Львів) для закупівлі лікарського препарату – «Аспарагіаліза» для лікування дітей з онкогематологічною патологією.

«Промінь щастя» – управління охорони здоров’я МА провели вечірку в нічному клубі «el Dorado» в рамках проекту «Промінь щастя» та благодійний аукціон. Зібрані кошти 600 грн. були використані для купівлі спортивного інвентарю для учнів Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру по вулиці Гната Хоткевича, також для дітей була організована концертно-розважальна програма.

«Календар – Місто романтиків» – допомога фотографу Тетяні Бевз в розповсюдженні календарів, кошти від продажі яких підуть на допомогу в лікуванні хворої дівчинки.

«Благодійна допомога Тетяні Мацюк» – зібрано допомагу на лікування в розмірі 1000 грн.

«Святий Миколай іде до дітей» – поїздка Рожнятівської Молодіжної адміністрацієї з малозабезпеченими дітками в «Будинок Святого Миколая» в Косівський район, вручення всім дітям подарунків. Роздача подарунків діткам малозабезпечених сімей.

«Казковий автобус» – Молодіжна адміністрація спільно з Студентською радою при міському голові та Молодіжним міськвиконкомом провела благодійну акцію, яка відбулася напередодні дня Святого Миколая. Члени Молодіжної адміністрації перевтілилася в казкових героїв та разом з дітьми з малозабезпечених та багатодітних сімей подорожували містом у «Казковому автобусі».

«В ім’я кохання» – благодійна вечірка на день закоханих під час якої було проведено благодійний аукціон, як результат – зібрали 1000 грн. і передали на лікування Литвина Богдана.

Благодійний аукціон «З любов’ю до дитини» – відбувся продаж картин художника Ярослава Булки,  для онкохворого хлопчика Литвина Богдана. Зібрана сума коштів 7800грн. В загальному за допомогою активістів Молодіжної адміністрації, студентів та меценатів для хлопчика було зібрано близько 25 000 грн.

  

Освітні заходи: 

 

«Перший дзвінок» – управління освіти МА спільно з управлінням охорони здоров’я МА привітали з Днем знань дітей реабілітаційного центру із захворюванням на ДЦП, що по вул. Г. Хоткевича.

«Центр юридичної допомоги» – Молодіжною адміністрацією був відкритий центр юридичної допомоги, в якому чергують кваліфіковані юристи, а також випускники юридичних факультетів ВНЗ, які безкоштовно надають юридичну допомогу і проводять консультації.

«Відкриття параолімпійських ігор» – управління освіти МА долучилось до відкриття параолімпійських ігор і спільно з Управлінням фізичного виховання та спорту провели в реабілітаційному центрі дітей із захворюванням на ДЦП відповідні заходи.

«Перекладацьке мистецтво 2010» – управління зовнішніх зв’язків Молодіжної адміністрації в рамках Європейського тижня місцевої демократії в Івано-Франківському Національному технічному університеті Нафти і Газу провели конкурс на кращий письмовий переклад «Перекладацьке мистецтво 2010» з англійської та німецької мов.

«Європейські орієнтири розвитку місцевого самоврядування в Україні» – управління освіти МА та управління охорони здоров’я МА спільно із Івано-Франківським Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій організована тематична дискусія з нагоди проведення європейського тижня місцевої демократії в Україні на тему: «Європейські орієнтири розвитку місцевого самоврядування в Україні» з активістами молодіжних громадських організацій.

«Дай старт молодим!» – Молодіжна адміністрація спільно з ОТБ «Галичина» провели телевізійний проект «Дай старт молодим!», учасники якого мали можливість отримати кошти на реалізацію своїх проектів. В загальному молоді люди отримали 20 000 грн. на свої проекти.

«Студентське життя буття без прикрас» – участь у телевізійному ефірі по обговоренню проблем студентства.

«День студента» – в рамках святкування Дня студента спільно з Олімпійським комітетом та Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту відзначено кращих студентів ВНЗ Івано-Франківська за участь у громадській діяльності та спортивні досягнення.

«Молодь і влада» – стажування студентів 3-5 курсів, а також випускників ВНЗ в відділах та управліннях РДА, МВК та ОДА, зокрема стажування відбулось в Рожнятівській та Долинській РДА, Івано-Франківському МВК та Івано-Франківській ОДА. В стажуванні взяло участь близько 70 стажерів. Кращі з них будуть зараховані до кадрового резерву та рекомендовані на стажування в міністерствах освіти ,  сім'ї та молоді.

Затрачено бюджетних коштів – 4600 грн.

-         поліграфічні витрати – 2000 грн.;

-         фотопослуги – 600 грн.;

      -    канцтовари – 2000 грн. 

«Семінар для молоді» – члени Молодіжної адміністрації взяли участь у семінарі «Політично активна молодь будує соціальне і справедливе місто», який відбувався з 19-21 листопада 2010 року в    м. Івано-Франківську.

«Закон України «Про вищу освіту»: за і проти» – провели круглий стіл з випускниками ВНЗ, студентським активом та членами громадських організацій на тему: «Закон України «Про вищу освіту»: за і проти», висунули свої пропозиції щодо даного закону і передали їх в управління освіти ОДА.

«Працевлаштування випускників ВНЗ» – спільно з Івано-Франківським обласним центром зайнятості провели прес-конференція на тему: «Працевлаштування випускників ВНЗ». Розказали молодим людям, як правильно шукати роботу, а також ознайомили їх з їхніми правами і обов’язками при пошуку «першого робочого місця».

«Обери життя!» – управління освіти МА спільно з управлінням охорони здоров’я МА провели навчальну акцію-бесіду по проблемі абортів в ВМУРоЛ «Україна» та педагогічному коледжі в м. Коломия.

«Молодь за здоровий спосіб життя» – проведено ряд лекцій-семінарів, зокрема в містах Івано-Франківську, Коломия, Долина, Яремче та в селищі міського типу Брошнів-Осада. Лекції-семінари стосувалися проблеми згубного впливу на організм людини шкідливих звичок, наводилась статистика захворювань в Україні та світі, розповідалось про шляхи захисту від недуг, роздавались листівки тематичного спрямування (2010 рік). А в рамках «тижня сім’ї в Україні» в міському парку відпочинку м. Івано-Франківська відбувся святковий концерт.

Затрачено бюджетних коштів – 9400 грн.

-         поліграфічні витрати – 2000 грн.;

-         фотопослуги – 1000 грн.;

-         канцтовари – 4000 грн.;

      -    технічно-мистецьке забезпечення – 2400 грн. 

«Ярмарка вакансій» – в приміщенні ПНУ ім. В.Стефаника спільно з обласним центром зайнятості та кадровою агенцією «Інвест паритет груп» провели ярмарку вакансій для випускників університету, де їх навчали, як правильно шукати робоче місце після закінчення ВНЗ.

Затрачено бюджетних коштів – 1000 грн.

- поліграфічні витрати – 1000 грн. 

«Молодіжка.іф.юа» – запуск сайту Молодіжної адміністрації, розміщення інформації (molodizhka.if.ua) про діяльність МА та МГО.

«Семінар-практикум в Косові» – представники МА взяли участь в навчальному семінарі-практикумі для голів молодіжних та студентських рад «Структура самоорганізації молоді в системі молодіжної політики Прикарпаття».

«Молодіжний портрет області» – зйомки молодіжного телевізійного проекту в якому висвітлюється діяльність молодих лідерів Прикарпаття, пропагуються середньо робітничі професії. Зйомки уже відбулись в Рожнятові, Долині, Надвірній, Богородчанах, Городенці, Галичі, Калуші та Івано-Франківську та плануються в усіх районах області.

Затрачено бюджетних коштів – 8500 грн.

-         транспортні витрати – 8000 грн.;

      -    поліграфічні витрати – 500 грн.

«Національна сесія Молодіжного європейського парламенту» – наше місто протягом чотирьох днів було серцем європейської демократії. Івано-Франківськ прийняв 120 учасників з України та близько десяти країн Європи, серед яких Нідерланди, Чехія, Швеція, Польща, Іспанія, Кіпр, для проведення Національної сесії Європейського молодіжного парламенту. Темою Національної Сесії була «Соціальна відповідальність в Європі: на шляху до уніфікованих стандартів».

Затрачено бюджетних коштів – 19920 грн.

-         проживання учасників – 5520 грн.;

       -    харчування – 14400 грн.

«Молодь за здоровий спосіб життя» – лекції-семінари, тренінги проти негативних явищ в молодіжному середовищі в районних центрах (Долина, Рожнятів, Брошнів-Осада, Надвірна, Івано-Франківська та ін..), проведення соціологічних досліджень серед молоді, показ тематичних фільмів, консультації лікарів (травматолога, вертебролога, фітотерапевта), священників та психологів (2011 рік).

Затрачено бюджетних коштів – 12500 грн.

-      технічно-мистецьке забезпечення – 6000 грн.;

-      поліграфічні витрати – 6000 грн.;

      -   фото послуги – 500 грн. 

«Сім’я – це щастя на землі» – спільно з МГО «Сім’я майбутнього», МГО «Свобода життя» святковий концерт, презентація, різні розваги для дітей, арка кохання та інші заходи в парку ім. Т.Шевченка.

«Roborace 2011» – долучились до проведення 4-го етапу відкритого чемпіонату з перегонів роботів «Roborace 2011».

«Кращий студент України» – долучились до проведення регіонального відбору «Кращий студент України».

«Біблія людям» – круглий стіл присвяченій святкуванню «450-річчя Пересопницького Євангелія», метою заходу було популяризація Християнських цінностей серед молоді.

«Молодь і влада» – на початку 2011 року завершилось стажування студентів в проекті, вони захищали звіти та отримали сертифікати, кращі стажери були рекомендовані до зарахування в кадровий резерв.

Затрачено бюджетних коштів – 2500 грн.

- придбання канцтоварів – 2500 грн. 

Фотоконкурс «Сміх врятує світ» – фотоконкурс серед молодих фотографів професіоналів та аматорів з усієї області. Їхні роботи були виставлені в арт-кафе «Гармидер», а зараз через священика фотороботи передані в Італію, де буде організована виставка для української діаспори.

Затрачено бюджетних коштів – 2000 грн.

-         фотопослуги – 1000 грн.;

      -     канцтовари – 1000 грн. 

 «Що?Де?Коли?» – за підтримки МА відбувся Кубок Західної України з інтелектуальної гри «Що?Де?Коли?».

Затрачено бюджетних коштів – 3960 грн.

- харчування учасників – 3960 грн.

«Молодіжна проща» – молодіжна проща представників молодіжної комісії УГКЦ, ММВК та інших МГО в Крилос та Зарваницю з святковою літургією та концертною програмою.

Затрачено бюджетних коштів – 4000 грн.

-         транспортні витрати – 2000 грн.;

      -     технічно-мистецьке забезпечення – 2000 грн.

 

Культурно-масові заходи:

 

«Станіславські забави» – управління культури Молодіжної адміністрації спільно з сенатом студентів та відділом виховної роботи ПНУ ім. В. Стефаника провели гумористичний проект «Станіславські забави» в якому брали участь команди КВН Івано-Франківської області. Відбулись три концертні програми: «Станіславські забави. Початок навчання» (вересень); «Станіславські забави. День студента» (листопад); «Станіславські забави. Новий рік» (грудень).

«Кубок Карпат» – Молодіжна адміністрація спільно з сенатом студентів та відділом виховної роботи ПНУ ім. В. Стефаника провели в Івано-Франківську І-й Всеукраїнський фестиваль команд КВН «Кубок Карпат».

«Новорічний бал-маскарад 2010» – новорічна шоу-програма для активістів громадських організацій та  молодих людей області, на якій були відзначені найактивніші діячі в році, що минув. Пропаганда здорового способу життя та альтернатива відпочинку без алкоголю.

«Кубок Карпат 2011» – 2-гий Всеукраїнський фестиваль команд КВН, в якому взяли участь команди Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Коломиї, Ужгорода, Мукачева та Коломиї.

Затрачено бюджетних коштів – 3000 грн.

- технічно-мистецьке забезпечення – 3000 грн.

«Міс Прикарпаття 2011» – долучились до організації конкурсу жіночої краси «Міс Прикарпаття 2011». Переможниця конкурсу буде представляти нашу область на конкурсі «Міс Україна 2011».

«Татусь Прикарпаття 2011» – культурно-мистецький проект у якому визначали найвправнішого, найкомунікабельнішого та найталановитішого татуся Прикарпаття. Місце проведення м. Калуш.

«Дитяче Євробачення 2011» – відбір талановитих дітей області віком від 10 до 15 років на участь в півфіналі дитячого Євробачення 2011 року.

Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Вгору серця» – долучились до проведення молодіжного фестивалю християнської музики, який проводила Молодіжна комісія УГКЦ.

Затрачено бюджетних коштів – 2000 грн.

- поліграфічні витрати – 2000 грн.

Моновистава «Момент кохання» – спільно з МГО «Жінка 3-го тисячоліття» допомогли організувати в Івано-Франківську моновиставу  «Момент кохання» за участі народного артиста Євгена Нищука.

«Кличе Зелена Неділя» – в с.Рівня Рожнятівського району відбувся 5-тий Прикарпатський фольклорно-етнографічний фестиваль лемківської культури «Кличе Зелена Неділя», в якому Молодіжна адміністрація брала активну участь в організації, проведенні як концертної програми так і супроводі заходу.

«Івана Купала» – в ніч з 6 на 7 липня в с.Рівня Рожнятівського району відбулись традицій святкування Івана Купала згідно українських традицій. Під час заходу був встановлений рекорд України в категорії масові заходи – 500 купальських вінків в одному місті.

«Зйомки соціальної реклами» – відбулись зйомки соціальної реклами в якій знялись молодіжні лідери Прикарпаття: Олеся Стефанко (перша віце-міс Всесвіту), Ганна Крисюк (голова Молодіжної адміністрації Ів-Фр. обл.), Дарія Згоба (фіналістка Олімпійських ігор в Пекіні 2008), Олег Хімій (голова обласної управи НСОУ Пласт), Роман Ярий (гравець НФК «Ураган»). Надруковано 12 біг-бордів та 400 афіш, які будуть розклеєні по районах.

Затрачено бюджетних коштів – 7000 грн.

-         інформаційні послуги – 3000 грн.;

-         поліграфічні витрати – 3000 грн.;

      -    технічно-мистецьке забезпечення – 1000 грн.

«День Незалежності» – 24 серпня представники Молодіжна адміністрація та МГО області, на чолі з начальником управління сім’ї та молоді, взяли участь у всеукраїнській молодіжній акції присвяченій відзначенню 20-ї річниці незалежності України в м. Києві.

Затрачено бюджетних коштів – 7100 грн.

- транспортні витрати – 7100 грн.

«Молода сім’я Прикарпаття» –  під патронатом голови ОДА Михайла Вишиванюка, спільно з ОТБ «Галичина» та за підтримки генерального спонсора БК «Мельник» стартував телевізійний проект «Молода сім’я Прикарпаття», який буде тривати 9 місяців. В рамках проекту молоді сім’ї будуть брати участь в різних конкурсах, заходах, пропагувати цінності сім’ї. Родина, яка переможе отримає безкоштовно однокімнатну квартиру в м. Івано-Франківську від генерального спонсора, а всіх інших чекають цінні подарунки від партнерів телепроекти.

Затрачено бюджетних коштів – 11580 грн.

-         поліграфічні витрати – 2000 грн.;

-         придбання канцтоварів – 1500 грн.;

-         транспортні витрати – 5000 грн.;

      -    технічно-мистецьке забезпечення – 3080 грн.

«У пошуках скарбів» – на території Болехівської міської ради відбувся молодіжний туристично-краєзнавчий проект з спортивного орієнтування.

Затрачено бюджетних коштів – 5500  грн.

-         поліграфічні витрати – 1200 грн.;

-         фото послуги – 500 грн.;

-         транспортні послуги – 2000 грн.;

      -    харчування учасників – 1800 грн.

 

Екологічні акції:

 

«Очистимо гори від сміття!» 2010р – прибирання сміття в Карпатах (г. Говерла) Молодіжною адміністрацією та Головним управлінням у справах сім’ї молоді та спорту ОДА.

«Прибирання парку» – прибирання парків активістами Молодіжних адміністрацій  Богородчанської, Тлумацької, Городенківської та Долинської районних МА.

«Очистимо гори від сміття» 2011р – молодіжна екологічна акція в рамках якої представники МА та МГО відвідали Манявський водоспад та Манявський скит, де провели прибирання річки та водоспаду.

Затрачено бюджетних коштів – 3000 грн.

-         транспортні послуги – 1800 грн.;

      -    харчування учасників – 1200 грн.

 

 

 

З повагою

Голова Молодіжної адміністрації                                                        Ганна Крисюк


22.09.2011 1195 2
Коментарі (2)

міша 2011.10.01, 01:24
молодці тепер цьому .олійнику треба писок почистити.
Тана 2011.10.03, 09:04
А більше конкретики можна! Хто , де скільки осіб (можна і прізвища). А то за таким принципом звіту молодіжка може підписатися під кожну акцію яка в області проводилась чи проводиться. Якщо вже так - то хай заздалегідб анонсують свою присутність у заходах. А так - докажи що тебе там не було чи був.
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

295
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1451
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1537
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1533
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5463
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

8008 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

794

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1504

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2257

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2279
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

404
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2405
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3819
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2295
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3308
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

1093
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

894
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

441
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

683
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

917 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

627
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

2120 6