ВІД СТВОРЕННЯ ДО СПОТВОРЕННЯ

 

Рацію мав той, хто свого часу радив мати бодай якусь мету в своєму житті, не кажучи вже про багатоплановість та перспективну далекоглядність - хоча б одну. І щоб вона була в межах "мети", а не пульсуючої " пасіонарної потреби", щоб мала внутрішню цікавість та таємничисть. До певного моменту, до вичерпування та основи... В теплому приміщенні чи комфортних мандрах, не обв'язково ковзати на межі чи блукати спопелієними стежками, зрештою все отримає пояснення й діагноз, як явища, так і окремі стосунки та домовленості, навіть контракти.

Просто потрібно до цього ставитись спокійно, зрозуміло, що час нелогічний та темний й водночас неймовірно просвітлений, тому кожен бажає усього та одразу в межах плем'я чи спільнот / відкритих чи закритих/, тому все доволі виходть нелогічним, хаотичним та зрештою непотрібним, можливо і потрібним, лишень в межах однієї доби. Щось повертається, декларується нове та новітнє, продовжується розпочате, спотворюється неземне, підноситься астральне, виправдовується невдале, прогнозується утопічне, проектується футурогенне, згнодокрилюється споконвічне - але суть- час- відношення- умови- мотиви- причини- початки- помилки-явища- образи- кризи- етапи- паузи- ситуації- образи- міфи- факти- цикли- події- моменти- діяння та пожертви : всі залишаються стабільно непорушно незрозумілими, як внутрішньо, так і назовні.

Тому є пропозиція такого логічного та гармонійного поглиблення, аніж просто кричати, що все погане та не таке, як там десь в європі чи скажімо фінляндії. Там все таке ж саме, лишень немає тієї пригостриної емоційності та зайвої емпірики. Тиша має бути всередині, комфорт також, коли тиша та комфорт стають навколишнім атрибутом - це геноцид волі та будь- якого дозвілля. Це психоделічний колапс, американці з сиропом та поп-корном кожної суботи виїзджають на відкриті галявити за 20 доларів подивитись феєрверки - от вам і радість буття й сокровенність забуття.

Хоча вони вже в такій кризі не тільки жанру й жанровості, що їм залишається лишень тиражувати Зоряні війни, термінаторів, павуків та космічний десант, як і росіянам мєнтовські саги та маніакальні серіали про графів та царів. Росіяни рухаються в кримінальному епістолярії, американцям хочеться " згвалтувати в святий спосіб" Гуманність й людську демократичність й вони цілими концернами та дослідницькими кризовими центрами рятують маленьке каченя, що десь заплуталось в простроченому поліетилені - а чому б не зайнятись чимось для людей. Чому б не зробити бодай чогось для їхнього душевного комфорту та віри в затрашній день, окрім виписаного чеку та з'їздженого тіла хлібного всесильного Христа, який все ж таки прийде вдруге й що зробить: розіб'є квазі розп'яття та повалить ринки.

Але все продається й все можна майстерно впарити, доя цього є знову ж таки грантоїдні згромадження й лежеспільноти, які присиджують в непровітрених залах свій "золотий час", ще й мають можливість з кимсь каузально злягти... Отже, непрохідне звалище, ще й аморальне / бо вижити має сильніший, бо залишитись має стійкіший/, бо мораль може не пробудитись за ціле життя, як і Христос може пройти зо сто разів біля вас й навіть не звернути в ваш бік, так і архангели можуть літати десь зовсім неподалеку, тому завжди треба ПРОСИТИ, можна стукати символічно в двері та вікна, а можна духовно й душевно просити - тільки втому випадку Вищі Сили звернуть до вас свої струми й коливання. Просіть - й до вас зійде благість.

Так і Книги варто читати та проговорювати, читати вголос - діє моментально. Коли читаєте вголос Біблію, хоча здебільшого всі роблять це тихо і потім хизуються "сокровенними фактами". Всі автори Текстів прагнули відкритості, супербестселеристи такі як По, Коельо чи скажімо Томас Ман - всі хотіли бути одразу визнаними Лідерами всесвіту, якого не існує, ну хіба в межах ментального світу. Як Бальзак, чи Мухаммед, який пасіонарно неправильно зрозумів християнство, як і Рама, як і Крішну, які хворіли, як прості люди і померли, як генії - від своєї надпланетної необережності.

Це довгі історії, ми до них повернимось обов'язково, головне - вміти Вчасно все заперечити- від створення до спотворення, від геніального до абсурдного. Ще дуже важливим є момент спрощення, тобто доступності, тут фактор психо бере верхні шари, бо психологію можу вважати такою ж непотрібною , як вищу математику, а що робити з тим графоманним подрібненням на математичну парапсихологію чи математику трансперсонального : проте як помпезно звучить, зате , як потім весело помирати серед того розпуклого знецінення та неозначенного моралізму.

Зрештою бог є іраціональним коренем, а Піфагор і Коельо все увібрали від даосизму, хоча навіть ядерну зброю вже описали упанішадах, як і обпалений пісок, що крісталізувався в скляні кристали від температурних хвиль- можливі падіння метеоритів - Господи, хоч якісь справжні моменти еволюції - можливо новий майбутній /метеорит/ принесе взірці Антиматерії й Хокінг врешті встане з крісла й прогуляється орбітою. 


Тому будемо знову ж таки спокійно врівноважені, бо все відбувається в нашій свідомості, бо навіть, якщо і не відбувається - в такий спосіб легше пояснити незрозуміле, хоча все істинне явить себе на межі : коли від усього відмовитесь й зникнете в часі Н, в підвалинах своєї ж підсвідомості...


Нічого сталого зрозумілого ще не вигадали, окрім самозаперечених аксіометрій, нічого людяного не вигадали, а десь приховали за Сонцем, нічого остаточного не задокументували, окрім вашої ж смерті за ваші ж чесно-нечесно зароблені кошти: тому прогноз невтішний, ну хіба окрім знову ж таки тимчасових запаморочень та ліричних відступів в часи невизначеності й темряви.....

 

 


15.11.2016 Роман Бончук 1822 1
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1988
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1873
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1870
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5551 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2163 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1522

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

756

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

821

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1023

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1014
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1787
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3693
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10271
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26162
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10197 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7724
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

911
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

235
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

274
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

395
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1293
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

898