В Івано-Франківську визначили найвпливовіших жінок-посадовців

 

 

Журналісти видання "Західний кур’єр" визначили ТОП-5 найвпливовіших жінок, з чиїми іменами і посадами пов'язана влада Івано-Франківська.

 

Вікторія Сусаніна – начальник фінансового управління МВК
Якби довелося впорядковувати рейтинг найбільш вдалих мерських посадових призначень, з великою долею імовірності, Вікторія Сусаніна очолила б і його. Принаймні, саме так – одним із найвлучніших кадрових  «попадань» Віктора Анушкевичуса – у кулуарах називають нинішню очільницю міського фінуправління.
Вікторія Сусаніна завідує муніципальними фінансами Івано-Франківська з 2006 року. До цього працювала головним бухгалтером у Вовчинецькій сільській раді, ще раніше на різних посадах у міському казначействі та фінорганах міста Яремче.

Незважачи на високий статус, Вікторія Юріївна сповідує принцип непублічності. Гроші, як відомо (нехай і з міського бюджету), люблять тишу. Відтак, за весь період керування фінансовим відомством міста Вікторія Сусаніна не дала жодного розлогого інтерв’ю для ЗМІ, обмежуючись лише рідкісними коментарями у стилі «офіціоз».    
За роки, проведені у начальницькому кріслі, Вікторія Сусаніна закріпила за собою статус відносно незалежного керівника, що тримається осторонь політики. Хоча і з обойми міського голови. Працюючи в умовах постійних перебоїв із фінансуванням, часто самостійно, у ручному режимі вирішуючи «кому» і «скільки», Вікторія Юріївна навчилася уміло грати на «тонких душах» розпорядників бюджетних коштів, при цьому  граціозно лавіруючи між безліччю інтересів. «Де треба – натягне, де треба – попустить», – описують менеджерську вправність пані Вікторії у владних колах. І додають: із думкою начальника міського фінуправління рахуються усі та воліють не сваритися.   
Після нещодавніх змін у керівництві обласної ДПА Вікторії Сусаніній пророкували крісло одного із заступників голови регіонального управління Міндоходів. Безперечно, Вікторія Юріївна як умілий менеджер справилась би на новому для себе поприщі фіскала. Втім, очевидно, розуміючи, якою нестабільною в нинішній час є посада зі столичною вертикаллю, а іншими словами «краще синиця в руках, ніж журавель в небі», Вікторія Сусаніна очолила рейтинг найвпливовіших жінок-посадовців міста, залишаючись на посаді начальника фінансового управління МВК.

Олександра Михайловська – перший заступник начальника міської ДПІ Міндоходів
На своїй нинішній посаді, яку  Олександра Михайловська обійняла більш ніж два роки тому, вона гідно замінила авторитетного податкового аксакала – Марію Семанів, що працювала першим заступником начальника міської ДПІ з дня заснування податкової служби та за рівнем впливовості не поступалася керівнику відомства.

До цього Олександра Михайловська підкорила три кар’єрні сходинки – заступника начальника інспекції – начальника управління контрольно-перевірочної роботи; начальника управління оподаткування юридичних осіб інспекції; заступника начальника ДПІ у м. Івано-Франківську. Весь час сферою її роботи були крупні платники податків, мільйонні обороти ПДВ та тонкощі його повернення – непростий розділ податкового законодавства, котрим ввіряють займатися лише справді перевіреним кадрам. Можливістю «втручатися-невтручатися» у перебіг бізнес-справ найбільш потужних підприємців міста і обумовлена левова частка впливовості пані Олександри. У цьому плані Олександру Богданівну називають людиною «на своєму місці».

Як і усі фіскали, перший заступник начальника ДПІ Міндоходів не надто любить увагу до власної персони та намагається її не привертати. У скандалах та політичних інтригах не помічена. Крім усього іншого, Олександра Михайловська кавалер ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Руслана Василюк – депутат Івано-Франківської міської ради від фракції «УДАР», начальник КП «ЄРЦ»
Суміщаючи в житті дві сфери діяльності – політику та комуналку, Руслана Василюк достойно тримає удар і в одному, і в іншому амплуа. В першому випадку під «ударом» слід розуміти постійні критичні  випади  з різних боків на адресу ввіреного їй комунального підприємства «ЄРЦ». У другому – політичну партію «УДАР», серед засновників якої у місті Івано-Франківську Руслана Василюк була із самого початку. Пройшовши у 2010 році місцеві вибори, вона отримала мандат народного обранця за списками «УДАРу» та стала членом однієї з ключових депутатських комісій – «бюджетної».  

Маючи досвід роботи в економічній сфері на українсько-польському підприємстві «СПК» та на різних посадах у банку «АКБ «Прикарпаття», у 2011 році Руслана Василюк перебралася у крісло заступника начальника КП «ЄРЦ». А три місяці тому, у зв’язку з відбуттям його очільника Петра Шкутяка добровольцем у зону АТО, політикеса очолила комунальне підприємство та продовжує ним керувати.

Що цікаво, навіть найзатятіші критики міської комуналки, «ганячи» «ЄРЦ», саму Руслану Василюк навпаки хвалять. Приміром, екс-очільник міських «ударівців» Юрій Соловей ще два роки тому в одному з інтерв’ю «ЗК», дещо гіперболізуючи, так прямо і сказав, мовляв, без Руслани Василюк «ЄРЦ» розвалилося б уже наступного дня.  

Оксана Савчук, депутат Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода»
На відміну від колеги по депутатському корпусу, «свободівка» Оксана Савчук не може похвалитися ані багатим політичним, ані трудовим реноме. За плечима у неї лише досвід роботи коректором у друкарні «Місто НВ» та методистом у Дитячо-юнацькому пластовому центрі при управлінні освіти і науки МВК. Своїм успіхом та впливовістю Оксана Савчук цілком і повністю зобов’язана своїй приналежності до партійної більшості міськради. Втім, завдяки нестримній енергійності депутатка, спортсменка, пластунка та молода мама здобула впізнаваність та поступово стала жіночим обличчям креативних парт-акцій ВО «Свобода». Розроблений проект «Електронної реєстрації дітей в дитячих навчальних закладах» також її дітище.  

Оксану Савчук часто називають у числі претендентів на різні політичні та чиновницькі посади. Приміром у 2012 році політикесу називали «потенційною» на вакантну посаду секретаря міськради, яку звільнив Руслан Марцінків, ставши народним депутатом. Пізніше її «сватали» на посаду «гуманітарного» заступника міського голови, називали імовірною кандидатурою від «Свободи» на майбутніх виборах мера.  Подейкують, Оксана  Савчук мітила також на крісло наступної учасниці рейтингу – начальниці управління освіти Наталії Микули.
 
Наталія  Микула – начальник управління освіти МВК
Факт, що начальниця міського управління освіти, яка на своїй посаді уже четвертий рік, на «ти» із багатьма сильними світу цього принаймні у масштабах Івано-Франківська, знають усі насельники «білодомівських» кабінетів.  
Свою кар’єру Наталія Микула починала з роботи вчителя української мови та літератури у міській школі №3. Згодом стала заступником директора з навчально-виховної роботи, шкільним інспектором та головним спеціалістом з питань загальної середньої освіти  управління МВК. Однак практичного вчителювання Наталія Микула не кидала, вважаючи, як вона зізналася в одному з інтерв’ю, що чиновники мають знати, що таке провести урок, заповнити журнал та перевірити зошити.

Минулого року Наталя Микула широко «засвітилася» у неприємній історії, ставши фігуранткою невеличкого скандалу із власною заявою на звільнення. Після звинувачень у зловживанні з боку правоохоронних органів начальниця міської освіти вирішила подати у  відставку. Втім, міський голова не відпустив, заяву про звільнення не підписав, дозволивши посадовиці лише недовгу відпустку.

Наталія Микула називає себе людиною аполітичною, не пов’язаною з жодною політичною силою.
«Я людина, яка наслідує єдину політичну партію, яка називається освіта, – переконує пані Микула у численних виступах у ЗМІ. –  І тому готова співпрацювати з усіма політичними силами, які зацікавлені в тому, щоб був розвиток освіти. Телефоную пану Федьківу, як депутату міської ради кажу: «Пане Богдане, будьте добрі. Така ситуація, в такій школі... Допоможіть будь ласка».Телефоную до пана Юрія Петрушка – інша політична партія: «Пане Юрію, дивіться, є така ситуація... Може б ви допомогли». Телефоную і до Ігоря Прокопіва, і до Володимира Чорноуса. В мене немає, що тих люблю, а тих – ні».


12.09.2014 2226 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

824
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

633
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1706
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3052
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2473
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2454

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

61

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

639

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

612

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1475
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

221
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

580
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

441
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

226
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

306
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26942
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

762
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19598
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

323
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

328
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

655
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1102 1