Туризм на Прикарпатті: якими практичними кейсами діляться власники бізнесу (ФОТО)

Як перетворити ідею в прибуткову справу та створити унікальну особливість, що стане магнітом для туристів, — про це та інше розповідали підприємці, які працюють в індустрії гостинності для своїх колег з інших регіонів України.

Про це пише Фіртка з посиланням на сайт Івано-Франківської ОДА.

Івано-Франківщина продовжує приймати міжрегіональні делегації з восьми  областей України. У рамках проєкту «Розвиток бізнес-сектору України» реалізували вже три бізнес-тури, що стосувалися сільського господарства,  крафтових виробництв та харчопереробної промисловості.

Зараз проєкт об’єднав вже близько 150 учасників. Цього разу підприємці відвідали Надвірнянщину та Верховинщину і побачили туристичні принади нашої області.

«Я би хотів отримати новий досвід в туристичній сфері. Але не завжди є в кого запитати. Тому я радий, що приїхав на Прикарпаття почути успішних людей в своїй справі, які радо діляться історією.

Мене вражає щирість людей і те, як вони приймають гостей і діляться своїм досвідом. Це корисно, бо багато чого можна дізнатися та налагодити контакти», — розповідає Євген, підприємець з Донеччини.

Учасники проєкту побачили як виготовляють пиво та косметику на його основі в ресторанному бізнесі «Гуцульський вар», що пропонують туристам в гуцульському парку розваг «Полонина перців», як готельно-ресторанний бізнес «Романтік Спа Готель» став першим чотиризірковим готелем Карпат, який почав працювати за системою «все включено»,  як організовують активний відпочинок в спортивному клубі «Скита Рафтинг»,  а на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Верховель» дізналися, як з маленького готелю зробити сучасний великий комплекс.

«Ми хочемо, щоб гість отримав трохи більше, аніж він очікує від поїдки до нас на гірську річку. Ми побачили у військовий час наскільки важливий сфера економіки в країні. Всі розуміють, що без обігу капіталу люди втратять роботу, засоби для існування.

Армія не буде мати в що одягнутися, чим харчуватися і не матиме засобів для захисту держави. Тому бізнес - це опора, а підприємці – це економічна бойова армія, яка робить свій вклад для того, щоб економіка рухалася і розвивалася.

Тому ми готові від себе все для цього робити», — прокоментував Олег Молдавчук, засновник спортивного клубу «Скита Рафтинг»

Підприємці ділилися практичними порадами щодо того, як приваблювати туриста та створювати так званий туристичний магніт, що буде притягувати відвідувачів на постійній основі, а разом з тим, сприяти економічному розвитку краю.

Нагадаємо, що проєкт реалізовує команда Івано-Франківської ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  В цілому проєкт триватиме до кінця року та передбачає проведення ще трьох таких бізнес-турів.  Наступний відбудеться серед представників великих підприємств України.

Усі заходи мають стати трампліном для майбутньої співпраці, створення спільного продукту, нових комерційних підприємств, нових ринків та великих міжрегіональних ініціатив задля економічного добробуту України в непростий час.

«Такі бізнес-тури користуються великою популярністю. Ми вже маємо кілька успішних історій з попередніх заходів, коли підприємці між собою налагоджували зв’язки, створювали нові канали збуту та знаходили джерела сировини для свого бізнесу.

Дехто з учасників навіть вирішив релокувати свою справу на Прикарпаття, так, як їхній бізнес знаходиться на прифронтових територіях.

А в цьому і була основна мета проєкту — створити можливості для того, щоб стабілізувати економіку в непростий для країни час», — прокоментувала керівниця проєкту «Розвиток бізнес сектору України» Леся Круп’як.

Варто відзначити, що в проєкті беруть участь підприємці з таких областей як Харківська, Чернігівська, Донецька, Запорізька, Одеська, Житомирська, Полтавська та Дніпропетровська.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Безпечний похід у гори: що взяти, як підготуватись та куди піти новачкам

Зустріч з дикими тваринами у Карпатах: як діяти та чому не варто панікувати

Попит на безпеку та мандрівники з арабських держав: туристичні тренди 2021 року


18.09.2022 8179
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1029
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2421
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2062
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2097
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6374 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2389 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

262

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1080

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1119

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1329
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

204
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

541
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2000
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26442
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

498
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10401 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7942
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

486
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

346
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

501
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

571
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1514