Що буде з Україною? Варіанти розвитку подій від експертів

 

Фото: rian.com.ua

 

Вже третій місяць Україна на грані громадянської війни. Тисячі людей на вулицях вимагають відставки Президента і КМУ, зміни Конституції, тобто повного перезавантаження політичної системи.

 

Натомість, чинна влада не чує вимоги українців,  а опозиція поки що неспроможна запропонувати альтернативу чинному устрою.

 

У такій ситуації, кореспондент "Фіртки" вирішив поцікавитися у експертів і громадських діячів, що далі буде з Україною? Які є можливі варіанти розвитку подій, чи не варто говорити, що революція в Україні може посилити протистояння між Сходом і Заходом, як світу, так і України.


04.01.2014 1025 8
Коментарі (8)

народ 2014.02.20, 14:43
"пане" Романюк, а чи не здається вам, що народ вийшов ще й тому, що у нас є такі "проффесори" як ваш батько!!!!!!
пересычна особа 2014.02.23, 22:47
Пересічна особа. Господа и смерды, господа и простолюдины, господа и холопы, господа и простые советские люди, “золотой” фонд Украины и прості, пересічні громадяни. Это с каких-то веков и до сегодняшних дней? Это они, кучка, раса господ, на протяжении тысячелетий указывают нам наше место, определяют наш минимум, а свой максимум, распоряжаются тем, что создается народом. Где мы сегодня, в какой общественной формации с такими понятиями? Куда мы идем, какое общество мы строим? Думаем ли мы об этом на Западе Украины, на Востоке и Юге? Или мы глотаем наживку политиков, разделяющих и властвующих, мы, простые, простолюд, пересічні громадяни, глотаем, а может быть, вонзаем поднесенный ими кинджал себе в самое сердце, мы, на Западе и Востоке, те, кто больше всех работает и меньше всех получает, мы – золотой фонд Украины. Мы, которые 20 лет в паутине политических интриг, лжи, информационной войны с экранов телевизоров против наших детей, третьей мировой алкогольной и наркотической войне против наших мужей и сыновей, барахтаемся, как можем, трудимся, подрабатываем, воспитываем, кормим, болеем, радуемся простоте жизни и каждый день думаем: лишь бы не хуже. В мире есть достаточно для благополучия каждого, но в мире есть мало для алчности каждого. Каждая власть порочна, это средство достижения личной выгоды, личной цели. Хорошая власть – недосягаемый идеал. На власть не надо уповать, не надо уповать на кумира, лидера, проводника, вождя ибо «Не сотвори себе кумира”, “Не поклоняйся идолу”. Тот, кто приобретает собственность, становится удовлетворенным. Он не будет печься о нашем благе, как бы ни был красноречив в своих обещаниях. Власть подлежит гражданскому контролю, жесточайшему контролю, как и денежные средства государства. Все имеющиеся контролирующие органы разогнать, полномочия контроля передать уполномоченным от Киевского Майдана. Пресечь прихлебателей, не заниматься самоедством, не сожрать друг друга (мы это умеем), не разобравшись, не унижать граждан, как это было во время речи Юлии Тимошенко, ибо будете не лучше тех, прежних. Все без исключения партии запретить, строить гражданское общество. Остыть от эйфории и эмоций, плохих и хороших, помнить о погибших, но не спекулировать этим. Когда надо – быть решительными, если не надо – ¬ попридержать лошадей. Очень много учиться и работать. Было бы дело, а слова найдутся. Не надо больше состязаний в пустоплетстве. Помнить, что отец правды – Господь, отец лжи – Дьявол. Кому будем служить? С миром в серце и чистими помыслами. Благослови нас, Боже.
НИК 2014.02.06, 22:24
НИК 6.02. 21-00 Мирний ПЛАН РОЗКОЛУ УКРАЇНИ РФ І ФРН виношувався вже давно. Сюди входив і рух Янук до асоціації, який в сі тємі, і різкий вихід, аби зпровокувати в народі конфронтацію. І побиття 300 юнаків 30.11. моск. куренем смерти тоже їго частина. Але все їм спортили пів мільйона українців, що вийшли 01.12. на Майдан, і бій на Банкові, і кров їго розгону. Мирний ПЛАН РОЗКОЛУ проваливсі. В’яла спроба ВВ 20.12. зачистити Майдан була спробою показати зовнішнім гравцям що без великої крови се вже неможливо. Слава українцям! Світовий уряд задумавсі. Десь до 15.01. вирішив: 1. кров в Укр. Допустити не можна. І се треба доказати Путіну, бо він готовий і на сей варіант, їго люди повинні як мінімум добитися федералізації. 2. Україна має бути єдина. Так хоче США і КНР, в сім вони переконали і ЄС. ЄС від себе гарантувала Вові, що ми лишимсі для него буфернов зонов, а не придатком ЄС. РФ через Янук зразу відповіла законами 16.01.14, блок Майдану, що вилилося у бої 19-23 січня. Мобілізований законами 16.01. Майдан поширив свої дії в області. І шо би не казали наші ліберальчики, се і заставило Яна як ПУ піти на переговори з ручнов опа-зицієв. Вові се не сподобалосі і він почав тиснути на Регіони і їх олігархів, крім Пінчука і Рошена, структури яких підтримали Майдан зпочітку, та готувати введеня НСтану. А Захід на Вову не тисне як він, зрозуміли їму методами. Як у 2004р. Хоть може, бо він ше не зовсім пішов під Китай, а ще має моцну долярову прив’язку і до ЄС та США. Не просто маскалі, а навіть вихідці з РФ, міцно сидять навколо Президента і в МВС та СБУ, а з Харкова та Криму пролунали заклики до федерації та захисту їм з РФ. Тобто вони вже готові до силового сценарію і держави типу Сирії. І наш пацифізм вони знают – єдина ще надія на зАхід. Пацани, виборів потім вже не буде! Буде в’яла повстанська акція з вимогами виборів в умовах НС, на шо влада (у випадку опору!) милостиво десь через рік позволит референдум про вступ у Митний і вигонит незгодних в окрему державу. Бо бандерівці Вові не потрібні. Гасло – хоч в ЄС – стань бандерівцем! (а в ЄС се засуджуют! Тоже не потрібні? Тепер ясно хто літом робив у Польщи акцію вс УПА по Волиню?) Подивимсі, шо дадут зустрічи з Пуціним в Сочі. Се страх бо велика кров! І вони її не боятсі. Якшо Захід не дотисне Вову і не застрашит їго страх, то нам треба наважитисі на страх у відповідь щодо «свої» еліти, аби у них появилосі бажання жити мирно і вже не боятися страхів від Кремля. За машини – машини, за заложників – заложників, око за око і т.п. Думаю, шо на се ще ми не готові,бо керуют майданом не воїни, а купці-торгаші. І заява Провідника ТС Яроша, що у випадку застосування зброї для розгону Майдану буде адекватна відповідь, не рятує, бо се оборона і самопожертва, типу жертва героїв Крут. А їх і так вже доволі. Як не Захід і не страх, то треба почесно здатисі і на референдум влади відповісти Січ-Майданом з ОУН-керівниками.
поклонімся... 2014.02.10, 22:14
Розумні люди,розумно думають.а може деякі і дбають про Україну,але не можу ніяк зрозуміти,не можу ніяк себе переконати,що ми мали спокій і добрий початок розвитку держави,але нам завжди хочуть допомогти ці,які ніколи,ніколи не мали відношення до Української держави (окрім розкрадання).Аналізую і думаю.а як так серед нашого мудрого народу знайшлися тільки двоє,двоє колишніх партократів,аферистів і шантажистів.які і сьогодні один вилазить на сцену майдану у жовтому костюмі і горланить тільки,щоб молоді люди йшли на кабмін,а друга лупить мештами по дверях і кричить.що вмирає(за своїми баксами.що накрала і тепер-ми,ви і наші діти мають вмерти,стати каліками,тільки,щлб випустити її з тюрми.Владу міняти треба,але всіх підряд=ВСІХ-має бути повне перезавантаження,а цій аферюзі дадати ще 15 літ,бо наробить такої біди,що ми знову будемо мати пана-путіна(вона з ним в дуже приятельських відношеннях,її дуже весело стояти разом з ним і планувати,як пограбувати українців,ще на 30-40 млрд.Отож дорогі земляки вилазьте з під спідниці і будьте МУЖИКАМИ , витріть шмарки...........Слава Україні!
Для Дебенка від Шефа 2014.02.12, 23:04
От не знайшов жодної цікавої професійної оцінки. Ігор Дебенко з цієї когорти начебто найбільш грамотний. Бувало, що і статті цікаві писав. Але його перебування біля Сича, Поповича і компанії явно вдарило по об'єктивності та реальній розсудливості. До чого тут московські сценарії і решта маячні. Всім добре зрозуміло, що дані революційні протести це швидше діяльність Заходу ніж Росії. Звичайно, що і російські спецслужби діють у відповідь. Але ключовим моментом українських подій є кабальне, нікчемне та зубожіле життя українського народу. Тому частина людей і повстала. А частина така як - Яценюки, Тягнибоки і Клички прийшли по свій ласий шматок пирога - за посадою, на хвилі народного протесту.І в цьому їм активно допомагають Ештони, Фюле і тому подібні Ще одні діячі на кшталт Правого сектору вирішили також зайнятись політикою. І в недалекому майбутньому зареєстурють свою політичну силу. Або ж принаймі спробують це зробити. Так було з Народним Рухом, так було з Порою і так буде з Правим сектором. Адже у нас всі хочуть керувати. І щонайголовніше красти. Багато красти. І хочуть цього всі: і опозиціонери і владні діячі. На місцях крадуть одинаково. У нас свої горе-патріоти, на сході - "москалі". Тому шановний український народе не чекай на великі зміни в найближчому майбутньому. Залишаться ці що є - будуть красти. Прийдуть інші - будуть красти ще більше. Треба почекати коли вже нажеруться. Щоправда чекати прийдеться дуже довго...
1 2014.02.16, 15:55
а де серед опитаних експертв бабка параска? не порядок
Тарас 2014.02.28, 11:11
аналізуюи події в криму, доходжу висновку шо Дебенко був правий
Безробітний 2014.02.28, 13:15
а хто наведе порядок в івано-франківській біржі праці? таке враження що в інтернеті вони взагалі не подають вакансій.подзвониш а тобі кажуть що людина вже прийнята.навіть якщо вакансію подали сьогодні. подали і зразу прийняли? за яким критерієм?
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

1894 1
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

1279
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

5073
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

14492 7
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

3438 1
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

3263

Війна росії проти України зірвала всі маски, і нарешті весь світ побачив жорстокість росіян, які використовують всі методи задля поневолення українського народу. Одним із цих інструментів є російське православ’я — а саме РПЦ з їх філією в Україні УПЦ МП.  

1099

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

2454

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

2396

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

2949
14.06.2024

Причин швидкого набору ваги може бути багато. Це може бути спричинене зміною способу життя або ж вказувати на серйозні проблеми зі здоровʼям.

216
08.06.2024

У Богородчанах на Івано-Франківщині з вересня 2024 року відновить роботу місцеве тепличне господарство, що простоювало вісім років.

1380
04.06.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

1157
13.06.2024

Монастир Успіння Матері Божої — чинний чоловічий греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого у селі Погоня.   

634
09.06.2024

Війна змусила багатьох замислитись, чому Бог допускає таку страшну ситуацію в Україні?  

547
04.06.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

886
01.06.2024

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком. Так, священник розповів про ставлення Церкви до дошлюбних статевих стосунків. 

857
13.06.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

21822
12.06.2024

Більшість українців — 63% — вважають, що критика окремих дій влади має бути або бути в конструктивних рамках, які б не розхитували ситуацію в країні (50%).  

372 1
08.06.2024

Більшість українців віддають перевагу демократичній системі, аніж сильному лідерству.

835 1
04.06.2024

Питання розбудови демократичних інституцій залишається одним із пріоритетів для українців. Адже понад 90% громадян віддають перевагу демократичній системі, аніж сильному лідерству.

639
29.05.2024

"Українська правда" дослідила, як Офіс президента України впливає на інформаційну політику медіа, зокрема через інформаційне агентство "Укрінформ".  

1107