Народний депутат Юрій Дерев'янко: Робота депутата на окрузі не менш важлива, ніж у Верховній Раді (відео)


/data/blog/42384/541a8e80dd33d3dbcc793cc1217f08f4.jpg?1354028297

 

Ретельно виконувати законотворчу функцію -  не єдина функція народного депутата. У цьому переконаний народний обранець, представник Івано-Франківщини у парламенті Юрій Дерев’янко.

 

Депутат наполегливо розробляє законопроекти і активно працює на окрузі – щомісяця проводить особистий прийом громадян та зустрічі з мешканцями свого округу.



«Робота народного депутата як законотворця важлива у сесійній залі. Але не менш важливою є його робота з виборцями, які делегували нас, депутатів, вирішувати державні і регіональні справи», - заявив  Юрій Дерев’янко.



Обранець прозвітував своїм виборцям про роботу у парламенті — підсумував, що вдалося зробити за неповний рік депутатства. Серед основних здобутків Юрія Дерев’янка – ініціатива щодо узаконення механізму відкликання депутатів Верховної Ради, законопроект щодо збільшення акцизу на пиво задля реконструкції дитячої клініки Охматдит.



Також нардеп ініціював законопроект щодо останньої «гарячої» теми, яка активно обговорюється на Західній Україні,  - видобутку сланцевого газу на Прикарпатті та Львівщині. Подання Юрія Дерев’янка стосувалось вигоди місцевих громад, на території населених пунктів яких видобуватимуть сланець. Йдеться про відрахування місцевим бюджетам 10% виторгу від продажу корисних копалин, видобутих у межах угоди. За законопроект у першому читанні проголосували 348 опозиційних та провладні депутатів.



На зустрічі з народним депутатом ворохтянці нарікали на погані дороги та земельні проблеми, через які не можуть відкрити новий цвинтар і мають проблеми із вивезенням сміття.


Для вирішення нагальних проблем із розвитку, селище претендує на 206 га Карпатського національного природного парку. З цим питанням ворохтянці оббивавали пороги місцевих та столичних чиновників – від Івано-Франківської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів та Президента України. І отримали дозвіл на передання земель Нацпарку у власність територіальної громади. Однак, керівництво парку на розпорядження посадовців не зважає. «Ми змушені вдатися до захоплення земель, бо селищний цвинтар переповнений, ми ховаємо людей на людей у два-три поверхи. Відповідно до розпоряджень, міністерських та обласної влади, погоджено передачу земель, що нині розташовані на території Національного природного парку. Але представники Нацпарку нехтують документами», - повідомив селищний голова Ворохти Петро Кермощук.  



Стосовно сміття, то ворохтянці збираються облаштувати станцію із сортування відходів. Знайшли ділянку – за 7 км від селища, на ній ніхто не проживає, територія не має перспективи розвитку.  «Колись у Ворохті було сміттєзвалище, - пояснив селищний голова Ворохти. - Нині ми не збираємось його відновлювати, а хочемо встановити складський ангар, де сортуватимемо сміття. І згодом зароблятимемо на цьому гроші. Екологічна служба дала згоду на виділення 90 сотих земель, які громада свого часу передала лісівникам для ведення лісового господарства. Нині працівники лісу не хочуть надати громаді ці землі в оренду, мотивуючи зведенням поруч відпочинкового комплексу».



Візитівка гірської Ворохти – спортивна база, яка за радянських часів вважалася однією з найкращих в Україні, - перетворилася на сором селища. Cпортивні споруди занепадають, нарікає директор Ворохтянської дитячо-юнацької спортивної школи Григорій Тисячний. Раніше спортшкола разом із трамплінами та навчальною базою були одним спорткомплексом. Нині його частину – ресторан та готель – орендують. А решта споруд — покинуті. Ворохтянці пропонують передати місцевий спортивний комплекс на баланс спорткомітету України, щоби створити базу олімпійського резерву зі спортивною школою. «Добра думка, правильне рішення”, - підтримав ініціативну громаду нардеп Юрій Дерев’янко.  



На прохання громади Ворохти народний депутат узяв зобов”язання допомогти вирішити названі проблеми і направити відповідні запити, щоби з”ясувати, яким чином можна це зробити.

 

Цього року народний депутат провів 18 зустрічей з громадами прикарпатських міст, сіл і селищ - Надвірної, Богородчан, Тисмениці, Косова, Яремче, Отинії, Татарова, Чорних Ослав, Переросля, Ланчина,  Тисменичан, Маняви, Горохолина, Старуні, Старих Богородчан та Ворохти. У жовтні почути про життя парламенту та розповісти про свої проблеми й очікування мали можливість мешканці гірського селища Ворохта.

 


24.10.2013 415 1
Коментарі (1)

Вогонь 2013.10.24, 16:02
Дожився ,що їздив до Голови братства УПА Надвірнянщини погрожувати, бо нібито упівець проводить на нього наклепи. Ганьба земельному рейдеру.
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

6128 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1543
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1426
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2454
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4134
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2985

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

782

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1203

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1116

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

2121
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1476
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1217
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1002
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

423
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1632
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1408 5
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

782
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20121
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

455 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

515
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

857
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

791