12 тривожних знаків на фінансових ринках

Чи може хто-небудь пояснити дивну поведінку, яка зараз відбувається на фінансових ринках? Корпоративні інсайдери (що знають "внутрішню кухню" чого-небудь) фондових ринків, що перебувають під програмою порятунку (bailing out) дуже розтривожені. Інвестори переміщують величезні маси грошей в золото і інші товари. Насправді на ринку золота такий поспіх, що іноді навіть з'являються повідомлення про його недостачі. Тим часом починають проявляти себе дуже і дуже незвичайні події.


Є деякі дуже зловісні ознаки того, що на світових фінансових ринках зараз відбувається «щось недобре». Деякі знаки, перераховані нижче, можуть бути пов'язані між собою, повідомляє http://www.warandpeace.ru/. Інші можуть бути не пов'язані. Це вам вирішувати.

Найчастіше перед тим, як має статися щось справді погане, можна побачити щурів, що біжать з тонучого корабля, якщо ви знаєте куди дивитися. А вже кому як не інсайдерам знати, що повинно незабаром відбутися.

Тож чи є деякі нижчеописані ознаки вказівкою на те, чого слід очікувати в найближчі місяці?

Може так, може немає. Думайте самі.

1. Корпоративні інсайдери йдуть з фондового ринку США абсолютно приголомшуючими темпами. Повідомляється що співвідношення корпоративних інсайдерів, які продають, до корпоративних інсайдерам, які купують, минулого тижня було 1411 до 1, а співвідношення цього тижня піднявся навіть ще вище - 2341 до 1.

2. Багато найбагатші люди світу зараз почали скуповувати золото в просто величезних кількостях.

3. Як повідомляється, зараз J.P. Morgan продає золото в паперах, і скуповує фізичне золото.

4. Монетний двір США оголосив про припинення випуску золотих монет, і в 2010 році вони більше не будуть продаватися.

5. Стає дедалі важче пояснювати незвично високий обсяг опціонів, який ми бачимо прямо зараз.

6. Деякі дуже великі інвестори роблять серйозну ставку на те, що S & P 500 протягом жовтня місяця зазнає серйозний спад.

7. У вівторок Банк Японії потряс світові фінансові ринки шляхом зниження процентних ставок ще ближче до нуля, і створивши фонд валютного стимулювання обсягом у 5 трильйонів ієн.

8. Президент ФРС Нью-Йорка і президент ФРС Чикаго публічно закликали ФРС стимулювати американську економіку ще більше, що має включати в себе новий етап валютного стимулювання, навіть якщо це викличе значне підвищення рівня інфляції в США.

9. Лауреат Нобелівської премії, економіст Джозеф Стігліц заявив журналістам у вівторок, що вільна грошово-кредитна політика Федеральної резервної системи і Європейського центрального банку ввергне світ у "хаос".

10. Наприкінці вересня федеральні регулятори оголосили про 30-мільярдної програми порятунку для системи Оптового кредитного союзу США.

11. Bank of America, JPMorgan Chase і GMAC Mortgage призупинили прецедури звернення стягнень у багатьох штатах США через серйозну заклопотаність з приводу процедури викупів. Зараз генеральний прокурор Техасу Грег Ебботт зажадав, щоб всі компанії з обслуговування заставних у штаті Техас негайно припинили всі процедури позбавлення права викупу, продаж нерухомості, вилученої з-за порушень договору по іпотеці, і виселення людей, що живуть в заставних будинках, і втратили право їх викупу до тих пір, поки вони не завершать усі процедури щодо стягнення.

12. Ненсі Пелосі і 30 інших членів Конгресу зажадали федерального розслідування практики позбавлення права викупу іпотечними позичальниками США. Чи варто говорити, що ця суперечка потенційно може перетворити всю іпотечну індустрію США в досконалу трясовину.

Так, що чекаємо темних днів на фінансових ринках?

Ну, так, але неймовірно важко спрогнозувати, коли саме все почне розвалюватися.

Суть в тому, що в наступному році варто чекати ще більше крахів і розвалів.

Головне, це уважно спостерігати за довгостроковими тенденціями.

Американська економіка, безсумнівно, у стані занепаду. Борги буквально всюди. Ось на чому в 2010 гду тримається вся наша фінансова система.

На жаль ми десятки років руйнували економіку США, і просто не доводиться чекати щасливого закінчення цієї історії.

Чи варто говорити, що на економіку США зав'язана глобальна економіка? Іпотечна криза 2008 року в США пройшлася бульдозером по світовій економіці та фінансах.

Безперечно, що можливий крах долара США зачепить українців не тільки через те, що останні звикли тримати сімейний скарб у вигляді панчохи з доларами. Після кризи-2008, українські урядовці твердили, що криза в Україне не зайде. Зайшла... І опустила українську економіку чи не найнижче в світі (30% падіння промвиробництва, зупинку бідівництва, металургійних та хімічних заводів...).

 


10.10.2010 1046 1
Коментарі (1)

демарш 2010.10.14, 17:26
Не знаєте англійської, користуєтеся гуглівським перекладачем? То бодай виправте помилки і стилістичні ляпи. публікувати текст у такому вигляді - це зневага до чита
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

461
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1066
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

2145
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

2005
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1944
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5960

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1167

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1892

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2658

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2596
28.09.2024

Чи дозволені банани після видалення жовчного міхура? Дієтологи надають поради про особливості харчування після операції

71
23.09.2024

Зелений чай — найпопулярніший напій, попит на який щороку зростає у всьому світі. Його виготовляють з листочків чайного дерева Камелія, які готують на пару, або обсмажують, потім пресують і сушать.

348
20.09.2024

У серпні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксували у всіх регіонах України.  

792
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

15005
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2516
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

814
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2758
25.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26250 1
24.09.2024

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. Про це повідомила пресслужба Музею Голодомору, пише Фіртка. Відповідну декларацію було схвалено у вівторок, 24 вересня, 123 голосами «за».

373
21.09.2024

"За" звернення проголосували 56 депутатів, один — утримався, семеро — не голосували.  

829
19.09.2024

Верховна Рада 19 вересня ухвалила постанову про перейменування понад 300 населених пунктів та районів.  

909
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

1125