Схему руху в Івано-Франківську допоможуть розробити німецькі спеціалісти

 

Саме на дороги чи не найбільше нарікають івано-франківці. І на затори на вулицях, і на неякісні ямкові ремонти. Влада ж обіцяє, що з січня розпочнеться розробка нової схеми руху транспорту в Івано-Франківську. Здійснюватимуть її фахівці Німецького товариства технічного співробітництва GIZ, із яким місто вже мало спільні проекти. За два роки експерти проаналізують причини пробок в Івано-Франківську. Враховуючи досвід європейських міст, запропонують придатну для міста схему руху, що включатиме і нові тролейбусні маршрути, і транспорті розв’язки, і мости ( два на дві річки замало).

 

«Проект повинен вивчити щоденний рух в Івано-Франківську всього транспорту. Можливо, продумати правильну його розв’язку, односторонній рух, збільшити кількість смуг, будівництво додаткових мостів. Можливо, виробити рекомендації, чи доцільно нам мати такий транспорт, як ми називаємо, «пижики», чи замінити на великогабаритний. Цей проект має також за мету пошук інвесторів, які могли б забезпечити покращення громадського транспорту в Івано-Франківську», – зазначає начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик

 

За його словами, для Івано-Франківська проект GIZ буде безкоштовним. Та наступний крок – будівництво транспортних розв’язок, нової тролейбусної лінії, придбання 12 нових тролейбусів потребуватиме майже 80 мільйонів гривень. Плюс ремонти доріг, на які в міському бюджеті постійно бракує коштів.

 


Радіо Свобода


03.01.2013 2437 20
Коментарі (20)

Славко 2013.01.03, 12:45
А цікаво, що сталось з попередньою схемою руху, яку, ще зовсім недавно, розробляв якийсь львівський дорожній інститут, за досить немаленьку купку міських грошей. Чи може тут суть не в схемах руху транспорту, а в схемах руху бабла в кишенях розробників?
Славко 2013.01.03, 12:48
ще одне забув... а яким чином рекомендації німецьких шпеціалістів про необхідність ще декількох мостів через річку, допоможуть знайти гроші для їх візуалізації в реальності?
СІЧ 2013.01.03, 12:56
Славкові звичайно подяка,а ось щось відповіді не чути...,чи може та вся балачка коту під хвіст,а люди як завжди в ...........і.Фіртко!я думаю за таке не забануєте,ви ж у нас демократи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Опа 2013.01.03, 13:09
Ось так треба вирішувати транспортні проблеми міст: РЕВОЛЮЦІЯ В МІСТІ: Унікальний досвід мера Боготи http://firtka.if.ua/?action=show&id=19883 Місто для мешканців і гостей, а не для машин!
Залізняк 2013.01.03, 13:21
Черговий обман. Хто відповість за попердні бюджетні витрати на пректи по зміні руху, які нічого не покращили. Це саме буде і тепер. Тут і без німців зрозуміло, що без будівництва нових мостів, доріг , транспортних розвязок трансспотрну проблему в місті невирішити. Питання лиш в тому , а звідки взяти стільки коштів. А язиком працювати легко.
Chieftl до Залізняк 2013.01.03, 14:41
По-перше, для всіх цих "мостів, доріг , транспортних розвязок" потрібні мільярди і мільярди гривень. Де їх знайти? І це тільки для околиць. По-друге, в центрі де найбільші затори в любому випадку не вистачить місця для доріг, розв'язок і парковок. Навпаки в більшості європейських міст центр пішохідний. Навіть німці не можуть собі дозволити по коштам те що хочуть наші водії - тому активно розвивають громадський і велотранспорт.
Chieftl 2013.01.03, 14:59
До речі, в мережі легко знайти документи від даної організації GIZ, наприклад: http://www.mobilnist.org.ua/ua/downloads/doc_download/46-------------.html (Корінний поворот в європейському паркуванні: від облаштування до обмеження паркомісць)
Славко 2013.01.03, 16:35
Chieftl, а для того щоб синхронізувати роботу двох-трьох світлофорівна одній вулиці, щоб рушивши на зелене не ставати через сто метрів знову на червоне - потрібно мільярди? А нормалізувати ситуацію з стихійними парковками - це також мільярди? А слабо подумати і не давати бездумно дозволи забудовувати торговими центрами будь-яку вільну площу до якої взмозі дотягнутись, яку до-речі можна було б використати для паркінгів або інших потреб саме громади, а не забудівника і компанії причетних. Може це все німці мають приїхати і замість нашого виконкому цим усім зайнятись?
Chieftl 2013.01.03, 17:45
Ви не переплутали? Я про світлофори нічого не писав, і проти них не виступав. Світлофори однозначно треба настроювати, але по-перше це дасть приріст десь 15%, не більше. По-друге, щоб система працювала треба їздити за правилами, а не так як зараз - став посеред перехрестя і заблокував усі напрямки. На рахунок стихійних стоянок - повністю підтримую, влада дивиться крізь пальці. На рахунок ТЦ не все так однозначно: комусь потрібні паркомісця, а комусь - піти за покупками. До речі, за останні 20 років щільність забудови зросла десь на 5-10%, а кількість авто збільшилося в 4 рази. То що є основною причиною відсутності місця? Крім того торгові центри набудували переважно на околиці, причому з великими паркінгами. У центрі я категорично проти спорудження нових ТЦ, але будемо відвертими - якби взагалі нічого не будували, то паркомісця теж закінчилися б, тільки на кілька років пізніше. За прогнозами нас чекає збільшення кількості авто ще в 2 рази найближчі 10-15 років.
Славко 2013.01.03, 18:42
Кажете трафік пришвидшиться всього на 15%? Дійсно, ще не вистачало щоб заради такої дрібниці наші комунальники перенапружувались, вони ж глобальними проблемами зайняті - русла річок(доріг) змінюють. )) Створити паркомісця які відтягнуть проблему всього на кілька років? - правильно - нафіг! Все одно ж рано чи пізно і ці парковки закінчаться, то ж навіщо їх взагалі робити? Щільність забудови зросла і машин більше стало? - ото бідоська - все раптом і одразу звалилось на голову мерії, якось навіть уявити і спрогнозувати собі таке ніхто не міг, прям стихійне лихо... Правда є питання - нафіга взагалі мерія і ще ціла купа поважних контор, які щось там дозволяють, планують і виділяють - якщо все так стихійно, неконтрольовано і не прогнозовано...
Славко 2013.01.03, 18:48
Я це все до того, що перед тим як глобальні питання всесвіту братись вирішувати (плани руху, мостів, мільярдів...) може б спробували хоча б зробити хоч щось маленьке, не вимагаюче мільярдів, типу світлофорів, парковок-стоянок, розмітки і ще цілої купи "дрібничок" на 5-10%.
Chieftl 2013.01.03, 19:07
Знову ви мені приписуєте, те чого не було. Я чітко писав "Світлофори однозначно треба настроювати", просто нагадав, що проблема вирішиться тимчасово, а що буде далі, треба думати вже зараз. Щодо парковок: у людей є дуже багато різних потреб крім парковки. Повністю заборонити будувати ТЦ - це теж саме, що заборонити купувати нові авто (майже як в СРСР робили). На рахунок того, що це все можна було спрогнозувати, то це вірно, але поясніть-но: як збільшити кількість паркомість вчетверо, а згодом ще вдвічі? Це не вдалося навіть в країнах Західної Європи, тому парковка там майже всюди платна і активно вкладають в громадський транспорт. На всяк випадок ще раз нагадаю, що я не проти настроювання світлофорів, розмітки і т.д. :)
Chieftl 2013.01.03, 19:09
"може б спробували хоча б зробити хоч щось маленьке, не вимагаюче мільярдів, типу світлофорів" - так я про це з самого початку і писав! Парковки окреме питання - парковок на вулицях в центрі будь-якого європейського міста не вистачає. Зовсім різна ситуація, коли є 60 авто на 1000 мешканців як було в СРСР і 500 як є в Європі. А якщо будувати підземні - хто у нас готовий платити 5-10 грн за год?
Chieftl 2013.01.03, 19:14
Влада має в першу чергу порахувати і оприлюднити скільки, куди і як люди їздять. Також порахувати і оприлюднити скільки коштують всі елементи необхідної транспортної інфраструктури. Нам всім би стало значно зрозумілише, яка ситуація і що можна змінити. Але цим ніхто не займається, може хоч з німцями щось вийде.
ми 2013.01.03, 20:54
Так ПАН Саєвич відколи на посаді і відтоді все розробляє схему руху автобусів в одному з інститутів України – а «воз і нине там»!!! Чи може він знав, що рано, чи пізно – німці зроблять. Але я так багато не заказую – хай впорядкують рух і стоянку, від Коновалься, по вул С.Стрільців до Мельника. А тоді можна в щось повірити, а так це все бред)))
Славко 2013.01.03, 20:38
"може хоч з німцями щось вийде" - )) іншими словами, влада привселюдно визнає свою некомпетентність і нездатність контролювати ситуацію! Потім хвалиться що прийде мудрий дядя німець, і тикне пальцем де і що робити. Тоді в мене є ще одне запитання - скільки коштує утримання міськвиконкому вцілому? Можливо є сенс, за ці самі гроші винайняти німецьку управляючу контору, яка буде виконувати адмін обов"язки набагато краще ніж Віктор Андрюсович і Ко? А можливо ще й дешевше обійдеться ;)
Славко 2013.01.03, 20:44
Я от що ще подумав - такими темпами, скоро жеки будуть винаймати австрійські інститути для складання технологічних схем прибирання тротуарів від снігу а дахів від бурульок, дорожники будуть замовляти в Мюнхені дисертації на тему латання дірок в асфальті без використання асфальту, а тепловики будуть невзмозі латати труби, доки не отримають наукове обгрунтування впливу корозії на поверхню труби в умовах українського чорнозему...
ми до опа 2013.01.03, 21:19
Шановний!!! Так він хотів щось зробити! А у нашої любої гілки Влади тільки чуєш: « Що немає грошей і тоді йде в наступ - стара Влада - нова Влада» І на тому все закіньчується ))) Може не так? А ніхто не пропонує вихід з ситуації. На рахунок спеціалістів – то моя думка така, хай у нас на Україну буде один вуз – але з нього щоб виходило мало но якісних спеціалістів - ніж багато , а толку мало. Крім мату і курива – більше нічого. Може я помиляюсь ?)))
мешканка 2013.01.03, 21:29
Щоб хто не зпроектував ми зразу будемо пікетувати, ми ж демократи - свобода дій і думок. Так що це все не для нас. Нам чим гірше - тим краще.
МІСЬКО 2013.01.04, 03:53
Хлопці то не маленька купа грошей то 400тис.грн.заплачених львівському інститут. Чому мовчать правоохоронні органи та ЗМІ?!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

777
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

599
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1673
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2990
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2452
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2431

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

582

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

595

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1453

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1522
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

555
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

415
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

791
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

184
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

285
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26921
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

748
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

311
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

310
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

635
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1021 1
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

836