Реакція Прикарпатських депутатів на прийняття держбюджету: Ганебне голосування... (оновлюється)

/data/blog/46030/0f61e67f6d400eafc2a95a9142bb637d.jpg

"Фіртка" вже писала, що Народні депутати ухвалили держбюджет на 2014 рік. За проголосували 249 народних обранців.

 

Серед цих "героїв" і два нардепи з Прикарпаття. Це Олесь Доній та Володимир Купчак.

 

Реакція на цю подію збирають журналісти "Фіртки":

 

РУСЛАН МАРЦІНКІВ, нардеп:

"Доній голосував з ПР за бюджет. А потім буде розказувати, що великий опозиціонер".

 

ЮРІЙ ДЕРЕВ'ЯНКО, нардеп:

"Ганебне голосування більшості руками у Верховній Раді - не законне! Сліпе голосування - це початок диктатури!!!".

 

ЮРІЙ РОМАНЮК, депутат облради:

"Вся країна бачить, що відбувається.... В країні немає президента, парламенту, уряду, судів - є лише беркут, прокуратура і беззаконня... Цікаво, що покажуть провладні канали, коли за 10 секунд відбувається підрахунок.... Ганьба! Є порушення закону, а є беззаконня... Тотальне беззаконня...".

 

ВАСИЛЬ ГЛАДІЙ, нардеп:

"Я взагалі цей бюджет не вважаю фінансовим документом, який по домовленості прийняли Партія регіонів, комуністи та окремі позафракційні депутати. Жодного голосу опозиція за цей документ не дала. Якщо його характеризувати, то він передбачає підвищення виплат для правоохоронних органів, замороження соціальних виплат та багато негативних речей, про які ще можна довго говорити. Те, що «за» бюджет проголосував Доній, то це для мене самого був шок і велика несподіванка. Я знаю, що влада працювала над цим питанням з депутатами-мажоритарниками і пропонували кошти на округ, щоб підтримати бюджет. Ми розуміємо, що це не просто були гроші на округ, а державний бюджет загалом. Тому сьогодні купуватися на ті подачки, які дає влада, щоб підтримати цей антинародний, антисоціальний, злочинний документ не треба було. Все, що сьогодні відбувалося сьогодні у Верховній Раді – це можна назвати бандитський захопленням влади. Ми розуміємо, що ВР у нас просто немає і відбувається знищення парламентаризму".

 

РОМАН ЧЕРНЕГА, нардеп:

"Щодо сьогоднішнього голосування по бюджету,то це продовження гвалтування Конституції. Крім того, це практично крах парламентаризму".

 

ОЛЕКСАНДР СИЧ, нардеп:

"Сьогодні відбулася брутальна наруга над основними засадами парламентаризму. Це голосування руками, під час якого голоси голова комісії Олійник підраховували так швидко, як би це не зміг зробити навіть комп’ютер, не ставилося питання хто «проти» чи «утримався». Це не просто наруга над парламентаризмом, а своєрідний державний переворот. Влада поділяться на три гілки: виконавчу, законодавчу і судову. Так от, виконавча та судова узурповані Партією регіонів, їм залишилося тільки підтягнути під себе виконавчу гілку влади, а її просто сьогодні дискредитують. Опозиційні депутати не голосували тому, що відбулося відповідної процедури підготовки, подання та врахування пропозицій. Бюджет був прийнятий з порушеннями всіх регламентних норм. Взагалі, цей бюджет сформований таким чином, що у ньому обмежені видатки на соціальні та гуманітарні цілі у той час, , як вони збільшилися на правоохоронні органи та силові структури. Що ж до депутата Донія, то відбулася елементарна операція «купівлі-продажу» - з однієї сторони політична честь, з іншої сторони – гроші".  

 

ВОЛОДИМИР ШКВАРИЛЮК, нардеп:

Такого в історії України ще не було. Бюджет повинен прийматися згідно відповідної процедури. А сьогодні Бюджет-2014 прийняли за 3 хв. і без обговорення. Влада заявляє про 70 млрд. грн. дефіциту бюджету, а по підрахунках опозиції – 110-130млрд. грн. Третина прийнятого сьогодні бюджету це фактично його дефіцит, ще третина зорієнтована на виборчі округи ПР під президентські вибори 2015 року. Решта це гроші «сім’ї». Ті гроші, які написані на областя, в тому числі й на Західну Україну, то в нас є практика 2013-го року коли кошти заявлені в бюджеті не фінансувалися, а казначейство працювало в ручному режимі


16.01.2014 1064 12
Коментарі (12)

Юрій Романюк 2014.01.16, 13:01
Юрій Романюк Доній ПРоголосував за бюджет, за яким "Беркут" Захарченка отримає 18 млрд. грн, на фінансування закупівлі спецобладнання для силового розгону та звірячого побиття членів команди, яка висувала і підтримувала Донія на виборах до ВРУ, з міст і районів - Коломиян і Городенківців, які завтра приїдуть на Майдан, на акції протесту проти режиму яничари!!! Дякуємо Вам усім!!! За висування і підтримку Донія!
Тізер 2014.01.16, 13:16
Все так, але давайте не забувати, що Романюку і компашці треба подякувати і за Купчака
Юрій Романюк "Батьківщина" 2014.01.16, 13:39
Юрій Романюк близько хвилини тому · Відредаговане Доній реально перейшов у ПРовладну більшість під благовидним ПРедлогом/ ПРиводом - ПРоголосував за бюджет! Насправді, за цим голосуванням і віртуальними азарівськими обісцянками ПРо міфічні - 30 млн. грн. "на округ", глибоко ПРиховані сПРавжні ПРодажні і ПРизначені йому особисто, додаткові: 5-7-10 млн. зеленого бабла, від Клюєва!!! На покриття моральних компенсацій та передвиборчих витрат на окрузі! Все решта - це навіть НЕ - "лапша", а спагетті в кетчупі!
Гном 2014.01.16, 14:16
Пане Юрію!!!Як би не Ваші політичні чвари у минулій каденції між ЇХ УКРАЇНОЮ І БАТЬКІВЩИНОЮ,ми не мали би нинішнього президента.Як би опізіціонери висунили гідного кандидати в депутати ВР на Коломийщіні і Городенківщіні-ми не мали би зараз мудрого вічного революціонера Донія..Так що перед народом відповідати і Вам!!!!
Романюку 2014.01.16, 14:23
Давайте на наступні вибори президента висунемо ще 15-20 кандидатів від опізіції..Знаєте-ХТО ВИГРАЄ ВИБОРИ,чи ВАМ підказати..
Романюку 2014.01.16, 16:37
Не може підкрастись ніхто несподівано,як що політичні сили та люди,які за цими силами стоять,дбають про Україну і Народ!!!А ось як що вони дбають тільки про власні інтереси-то для них все несподіване, і Купчаки і Донії...Де Єдиний і Непереможенний кандидат на вибори президента 2015року????
ПЕТРО 2014.01.16, 18:26
А Я ПАМ'ЯТАЮ ЯК ТРОХИ БІЛЬШЕ РОКУ ТОМУ БАНДА ДАНІЯ:КОБИЛЯНСЬКИЙ ДРУЖКІН ТА ГРИГОРЧУК ПОЛИВАЛИ ВСІХ БРУДОМ В ГОРОДЕНКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ТЕ ЩО ВОНИ НЕ ГОЛОСУВАЛИ ЗА ДОНІЯ. ЯК ВОНИ НАМАГАЛИСЬ ВИСЛОВИТИ НЕДОВІРУ НАЧАЛЬНИКУ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ РДА ГОЛОВНОМУ ЛІКАРЮ РАЙОНУ ЯК ПОЛИВАЛИ БРУДОМ СІЛЬСЬКИХ ГОЛІВ. ЯК ВКУПІ З ТЕРЛЕЦЬКИМ ВИКОРИСТОВУВАЛИ РАЙОННУ ГАЗЕТУ КРАЙ ДЛЯ АГАТАЦІЇ ЗА ДОНІЯ. ЯК ОДРАЗУ Ж ПІСЛЯ ВИБОРІВ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ У РАЙОННІЙ ГАЗЕТІ "КРАЙ" НА ПЕРШІЙ СТОРІНЦІ БУЛА ФОТОГРАФІЯ КОБИЛЯНСЬКОГО ДОНІЯ І ВСІЄЇ БАНДИ З ПРОМОВИСТОЮ НАЗВОЮ "НАШ КРАЙ ГОЛОСУВАВ ЗА УКРАЇНУ" ЗА ЯКУ УКРАЇНУ ГОЛОСУВАВ НАШ КРАЙ МИ ПОБАЧИЛИ СЬОГОДНІ ЩО ТЕПЕР СКАЖЕТЕ ВИ : ДРУЖКІН КОБИЛЯНСЬКИЙ ГРИГОРЧУК ТЕРЛЕЦЬКИЙ . МЕНІ НАПРИКЛАД ЗДАЄТЬСЯ ЩО НЕ ТІЙ ЛЮДИНІ ВИ В РІДНОМУ СЕЛІ КОБИЛЯНСЬКОГО ВІКНІ ГАРБУЗА ДАЛИ
Романюку і гарячим головам 2014.01.16, 19:47
Не Беркут отримав гроші а вся країна отримає зарплати і пенсії і так має бути.
До Романюка 2014.01.16, 21:36
Я дуже обурений таким поносом !!! Президент,беркут...ДЕ ОПОЗИЦИЯ? Все просрали,проспали,пропили,продали,про.....Один Романюк праведник.Та йди геть...Придурки...
Василь 2014.01.16, 22:40
Українці вже живуть гірше ніж громадяни Росії, Казахстана, Білорусі... А в нас все майданять. І політики міняють друг дружку при владі, по черзі. Проте самі "слуги народу" живуть "як при комунізмі". Шикарні палаці, дорогі авто, охорона. Як провладеі, так і з опозиції Чим вони відрізняються друг від друга? А нічим, тільки гаслами. А ми для них - електорат, ще й дурний. Невже то ще не зрозуміли?
Юрій Романюк "Батьківщина" 2014.01.16, 16:10
ДОНІЙ ПІДКРАВСЯ НЕПОМІТНО!!!
11 2014.01.16, 17:10
А мені от чомусь абсолютно не цікава їх реакція.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1970
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1868
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1862
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5530 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2158 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1515

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

750

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

803

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1005

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1008
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1775
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3687
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10263
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26154
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10191 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7719
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

214
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

387
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1286
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

891