В Івано-Франківську Войтик програв суд Вінтоняку

 

/data/blog/37891/59d839fc89b096cf5528c5a65641837d.jpg

фото: pravo-znaty

 

Днями Вадим Войтик - керівник "Єдиного розрахункового центру", на своїй сторінці у соціальних мережах виклав наступне повідомлення:

 

"Нині ми програли апеляційний суд негіднику-Вінтоняку. Нічо, підемо у вищий. Нехай тут все схвачено, а там, сподіваюсь, руки короткі".

 

Нагадаємо, що історія відкритого протистояння між головою Ради громадської організації "Народний контроль" Михайлом Вінтоняком та КП "ЄРЦ" почалась ще у серпні минулого року. Тоді представник громадськості у ефірі телеканалу "3 Студія" заявив, що діяльність Єдиного розрахункового центру є непрозорою і непублічною.

 

Крім того, Михайло Вінтоняк неодноразово заявляв з телеекранів та шпальт газет про те, що КП "ЄРЦ" відмиває гроші на передвиборчу кампанію голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича.

 

"Кошти підконтрольної більшості у міськраді комунальної структури "ЄРЦ" направляються на рахунки створених Свободою комунальних підприємств. Ці фінансові потоки фактично є безконтрольними, що дає змогу акумулювати їх для передвиборчої кампанії" – сказав Вінтоняк у прямому ефірі на ТРК "3 Студія

 

У відповідь на це, 2 серпня 2012 року юристи КП "ЄРЦ" подали позов до суду на Михайла Вінтоняка.

 

Представники підприємства вимагали спростувати інформацію щодо діяльності КП "ЄРЦ", яку пан Михайло оприлюднив у ефірі телеканалу "3 Студія", а також моральне відшкодування у розмірі 100 тисяч гривень.

 

31 травня 2013 року міський суд відхилив позов "ЄРЦ" до пана Михайла Вінтоняка. І як відомо, тепер позов відхилив і апеляційний суд, засідання якого відбулося 4 липня, пишуть Версії.

 

Таким чином, уже дві судові інстанції відхилили позови юристів  "ЄРЦ". 


11.07.2013 732 14
Коментарі (14)

Гном 2013.07.11, 17:27
Не подобається Свободі і її намісникам,коли говорять і пишуть про них правду.Може ,нарешті,наш самий гуманний та справедливий суд, згадає і дотримається принципу ФЕМІДИ.
Саша 2013.07.11, 17:54
А не думає ВІойтик про те, що скоро заплатить моральну шкоду за незаконний позов, за "негіднику" і все те, що виявив Вінтоняк а Антимонопольний і КРУ підтвердив. Думаю капець Войтику, я колись писав, що кандидат юр. наук Вінтоняк не одного жуліка вивів на "чисту воду". Думаю що Войтику капець
Діма друг Вінтоняка 2013.07.11, 18:44
Знаю Михайла 15 років, хто йому ставав на шляху тому триндєц. Памятаю раз чуть не "отримав своє" мер Анушкевичус, правда вчасно зупинився. Він дуже хитрий зараза і розумний, має слово, сказав-зробить. Памятаю ще два роки він сказав, що ЄРЦ розжене і напевно так станеться, не грайтеся із сильними в кошки-мишки, бо будете на смітярці. А войтик "гонить пургу" бо Вінтоняк розвіяв міф про те, що Войтик із Свободою сильні. Ми не за Вінтоняка, але всім зрозуміло, що ЄРЦ краде в людей гроші і його треба ліквідовувати.
Сергій Чирва 2013.07.11, 19:27
Був особисто на судовому процесі і підтверджую, що суд прийняв єдине справедливе рішення. От тільки чого це не зареєстровано як злочин, злочин проти мешканців міста, проти громадських устоїв? А на дійсному негіднику просто "шапка горить", того і викручуєть аспид у соцмережах.
Сергій Чирва 2013.07.11, 19:33
До речі Войтик хотів здерти через суд відшкодування на суму з 5 нулями за втрату ділової репутації. Втратив по суду, а як компенсацію отримав ще один портфель у владі... Дивно якось.
Марко 2013.07.12, 10:31
"Чого до всього прив'язувати Свободу?. Заздрість? Популярність? Бажання повипендрюватися? Майте совість. Хлопці щось роблять! Інші колись просто тихо все згрібали собі, очевидно ділилися з тими, які багато говорять, щоб вони мовчали."
Бойко 2013.07.12, 10:33
Та ясно що суди Вінтоняк виграє, Шевченко його під вибори прикормив, і зараз прикормлює...а закону в нашій країні не має!!!
М 2013.07.12, 11:03
Молодець п. Михайло!!! Нехай йому допоможе Господь цих наглюків із Свободи поставити на місце. А то вже той Войтик зажрався людськими грошима. Ганьба таким як він!!!
Михайло Вінтоняк до Бойка т 2013.07.12, 11:11
Я з Шевченком незнайомий і взагалі з ним не спілкувався ніколи. Два суди виграні лише власному знанню юристпруденції, виступ базувався на жорсткій критиці міської влади, тому і рішення було правильним. Образа стосувалася більше Сича, який як памятаєте в передвиборній поливав брудом Чорноуса, бо напевно він таки давав команду збирати кошти на вибори, чогось першим прибіг як затримали Гаркота і Онуфрієва. Я вже казав, що в Свободі немає юристів, та економістів там як на мене один баласт. Але справа в іншому, ЄРЦ можливо не хотіло подавати позов, його принудив Тягнибок із Сичем. Якщо говорити мовою політиків то тут закладається велика небезпека в тому, що Свобода поливає брудом опонентів які як тепервийшло стали поряд у ВР, подає позов проти своїх мешканців щоб стягнути кошти, тим хто може щось сказати намагається закривати рота судом. Це йм не вийшло суд таки дав свою оцінку і Клянуся Богом, а ні я і ніхто за мене грошей суддям не давав. Я розімію чому понос у Войтика- він просто не грамотний (без, досвіду і освіти) телепень який аж тепер зрозумів, що може потрапити за грати і так вийшло що після моїх виступів які стали підставою для перевірпок контролюючих органів. Попереджую Войтика-ще раз напише гадість у фейсбуці- дам в рило, я не жартую.
Я 2013.07.12, 14:09
Вінтоняк написав "суд таки дав свою оцінку". Яку оцінку?! Суд просто відмовив у позові, тому що не хоче розбиратись у тому мутиві і добре знає, що не заробить в кишеню від ЄРЦ. І де хтось тепер знайде справжній СУД? А банкроти з колишніх ЖЕО ніяк не заспокояться, що їм урвалось. Що до них ходили усі мешканці прохачами, мало не на колінах. А тоді гроші взагалі безконтрольно невідомо куди зникали і нічого не робилось десятками років. Комуналка доведена була до розвалу і просвітку не видно було. Зате усі жеківські працівники були великими цабе і без прохань та грошей на кишеню місяцями не реагували на вимоги ремонтів. Тепер хлопці з ЄРЦ навели облік і порядок, реорганізували загниваючу міську господарку, вже багато зробили і напевне за кілька років виведуть будинки із кризового у менш-більш пристойний стан. А також, нарешті привчать самих мешканців шанувати і доглядати свої власні багатоквартирні будинки і двори! Адже чомусь газда в селі сам усе робить і ремонтує в будинку. А міщанам подавай все на блюдечку, а вони ще й кривитимуться і нарікатимуть що дорого. А найбільше верещать саме ті, хто взагалі нездатні будь що зремонтувати і не оплачують обслуговування своїх будинків. Коротка пам'ять очевидно у багатьох, вже забули "послуги" ЖЕО наприклад кінця 90-х років. Ну-ну...
Сам до Я 2013.07.12, 16:12
Та не пучися ти прихильнику свободівський. Суд зобовязав Вінтоняка надати документи на кожне звинувачення і він дав. Я там був адвокатом. А за ЄРЦ й говорити не хочу, йому дадуть відповідь правоохоронні органи і прокуратура. Бо мати привілеї з квартплати, здирати гроші за площі яких немає чи здирати в користь свободівських фірм які взагалі були фіктивними від дідусів чи бабусь яким нема чим платити за ліки це гріх.
Петро 2013.07.12, 16:14
Все не так просто . Провал в реформі ЖКг , провал в роботі ЄРЦ. Віддали людей віддали на відкуп комерційним структурам, ніякого контролю зі сторони громадськості. Вони на грані ... працювати немає кому , дитячий підхід до роботи .... ПОВНИЙ ПРОВАЛ....
555 2013.07.13, 21:11
Пане Михайле Вінтоняк тисну руку і гратулюю. А Войтика з його поплічниками на нари, які давно за ним плачуть!думаю невдовзі народ побачить відкритий публічний суд над свободівькими хабарниками, казнокрадами і хапугами.народ знатиме своїх "героїв".
lol 2013.08.16, 15:30
ВІНТОНЯКУ РЕСПЕКТ!!!! МОЛОДЧИНА!!!!! ерц вже всім в печінках сидить
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

944
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

755
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1872
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3213
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2537
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2526

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

210

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

721

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

673

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1576
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

341
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

673
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

600
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

316
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

372
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27011
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

827
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19663
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

413
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

386
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

715
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1284 2