Євген Гірник “ударить” на Калуському окрузі?

 

Нещодавно Калуш відвідав лідер партії “УДАР” Віталій Кличко. А минулого тижня був оприлюднений список претендентів на мажоритарні округи від партії “УДАР”.

 

У Калуші, можливо, балотуватиметься Євген Гірник. Віталій Кличко відвідав Калуш 13 червня. Тоді під ПК “Юність”, де була анонсована зустріч, прийшло більше тисячі калушан. Вони мало не збивали з ніг один одного, щоб побачити “зірку” спорту і політики. Так само уважно слухали і погоджувалися. Між тим, Віталій Кличко говорив, те, що люди хотіли почути. І — говорив про те, хто винен у колапсі, у якому зараз перебуває Україна. Одним із цих людей Віталій Кличко назвав персонально Віктора Ющенка, який узяв на себе забагато повноважень. Проте, — не виконав їх.

 

“Відтак, ця людина розчарувала всіх”, — вважає Віталій Кличко. Між тим, саме довкола Віктора Ющенка вже багато років Євген Гірник будував свою політичну кар’єру.

 

Тривалий час Євген Гірник був членом КУНу. І навіть — заступником голови партії. 2007 року за те, що він, нібито не порадившись ні з ким із партійного керівництва, підписав угоду про створення блоку “Наша Україна-Народна самооборона”, Євгена Гірника виключили з партії, причому, з доволі грубим формулюванням: “за дії, спрямовані на розкол КУН і порушення етичних і статутних норм партії”. До Верховної Ради 5-го і 6-го демократичних скликань Євгена Гірника обирали від “Блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” — у 2002 році, і блоку партій “Наша Україна” — 2006 року. У 4-му демократичному скликанні перебував у фракціях “Наша Україна” та політичної партії “Реформи і порядок”.

 

На початку 2008 року Євген Гірник вступив до лав партії “Народний союз “Наша Україна”, і вже невдовзі став головою центральної контрольно-ревізійної комісії партії. Як повідомив “Вікнам” Євген Гірник, наразі напевне говорити про те, що він ітиме до Верховної Ради від партії “УДАР” — передчасно. — Виборчий процес ще не розпочався. І — наразі триває переговорний процес між мною і партією “УДАР” про те, щоб я представляв партію на виборах по Калуському виборчому окрузі. Проте, поки що я не є членом партії “УДАР” і не перебуваю у жодній іншій політичній партії, — зазначив у коментарі “Вікнам” Євген Гірник. — Я мав певну перерву у парламентській діяльності. І за цей час встиг пожити життям простої української людини. Крім того, наразі у державі склалася тривожна ситуація. Тому, вважаю, що є підстави повернутися до парламентської діяльності. Проте, ще раз наголошую: все — на стадії переговорного процесу. Кандидатура Євгена Гірника остаточно поки що не затверджена. Віталій Кличко, представляючи список, неодноразово наголошував на тому, що він має бути підтриманим на округах. Крім того, лідер партії “УДАР” наголосив на тому, що список передадуть рухові “Чесно” для “фільтрації влади”. Як відомо, рух “Чесно” визначив шість критеріїв, за якими встановлюється добропорядність кандидата: відсутність фактів порушення прав і свобод людини, незмінність політичної позиції щодо волевиявлення виборців, непричетність до корупційних діянь і прозорість задекларованих доходів та майна, а також їхня відповідність способу життя.

 

За інформацією газети “Вікна”, на Калущині партія “УДАР” веде перемовини ще, як мінімум, з одним претендентом на кандидата по Калуському мажоритарному виборчому окрузі. Ігор ТКАЧ, інформаційний аналітик, спеціаліст із виборчих технологій: — Тандем “Кличко-Гірник” може мати переможну перспективу. Хоч Гірник за весь час свого перебування у ВРУ мало чим запам’ятався — більше на Канівській горі біля Тараса і всяких мітингах, проте у нього вже є за плечима досвід роботи у бюджетному комітеті. Фактично, якщо “УДАР” не матиме у своєму активі спеціалістів із бюджетного процесу, то і цю політсилу далі будуть “розводити як котят”. А тут Гірник під руками... Окрім того, у порівнянні з іншими, на ньому немає такої аж плями, щоб цю кандидатуру відкидати. Але то все на розсуд “УДАРу” і виборців. Якщо Гірник менше буде говорити про свого героїчного батька, а більше — про бюджетний процес, є шанс, що “УДАР” може стати у ВРУ конструктивною силою. Ясна річ, якщо там буде не один такий Гірник.

 

Один великий мінус, котрий будуть Гірнику закидати кожен раз, то запитання про те, чи не мало йому 2 терміни повноважень. Але таке можна й іншим закидати — все на вибір округу.


23.07.2012 2790 4
Коментарі (4)

Роман 2012.07.23, 13:43
"Одним із цих людей Віталій Кличко назвав персонально Віктора Ющенка, який узяв на себе забагато повноважень. Проте, — не виконав їх". І це говорить політик? Ющенка можна звинуватити в поганій кадровій політиці, але не в тому,що він взяв на себе багато повноважень. Повноваження у нього було через 300 днів відібрано Верховною радою і він не впливав на Уряд. У Верховній раді він не мав більшості, єдине що він міг це зніти генпрокурора, міністра МВС та голову СБУ, але поставити нових він сам не міг, тільки через ВР. Якщо вже звинувачувати, то не тільки Ющенка, а разом з ним і усіх лідерів національно-демократичних сил. Вони усі винні. А сотосовно Гірника, то Євгене, не можна бігати з партії в партію якщо ти маєш свої переконання. В КУНі критикував Нашу Україну, що це чийсь проект. Кинув КУН, пішов в Нашу Україну і усім так казав, що ти націоналіст, а що тепер казатимеш Кличку? Йому націоналістів не потрібно. Вони як мінімум ліберали.
виборець 2012.07.23, 16:23
а як із задоволенням нинішний КУНівець Борович буде свого попередника Гірника "валити"...а колись такі друзя були
бокс 2012.07.23, 16:27
Кличко боксер і крапка.Вже кому-кому,але хай не коментує.Бути боксером це ще не політиком.Подивіться хто в партії і в команді Кличка-одне сміття і той же самий гірник перешиванець.Каже Гірник побув простим громадянином і вирішив йти знову...,чого і нащо.Ні.х.....я,не зробив протер тільки крісло у Верховній раді і далі хоче йти,знову протирати штани.А сприводу Ющенка-так він вине,навіть дуже винен,бо всі хто були біля нього,це одне ф......ло,слів нема,що тепер це б...хло,щей критикує Ющенка.ПОВТОРЮЮ ЮЩЕНКО винен бо набрав барахла і тепер то барахло робить сморід іншим.Прийшов би Ющенко до влади-бачили б ми всі хто біля нього був би.ЗА НАШУ УКРАЇНУ.ЗА ЮЩЕнКА-гідного українського ПРЕЗИДЕНТА!!!
Геньо 2012.07.23, 18:12
Виборцю Який Гірник такий Борович. Основне завдання - здати округ об"єднаній єврейській опозиції. Нічого спільного з націоналізмом.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

793
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2350
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2040
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2061
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6253 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2352 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

225

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1046

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1028

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1297
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

145
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

512
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1975
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26402
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

461
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10379 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7917
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

466
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

318
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

469
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

543
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1486