"Ураган" переграв "Локомотив"

 

Завершальний поєдинок 17-го туру Екстра-ліги в Івано-Франківську сповна підтвердив статус центрального. Після видовищних матчів в Рівному і Харкові, що відбулися напередодні на вихідних, у понеділок "Ураган" з "Локомотивом" також видали гольову феєрію, на двох забивши 9 голів.



Таким чином, було встановлено новий рекорд результативності чемпіонату, коли лише за один тур вболівальники стали свідками аж 27 забитих м'ячів (9 голів в середньому за гру). А справжнім героєм матчу став бразилець Карліньос, який ще в першому таймі оформив хет-трик.


Розпочали суперники без будь-якої розвідки. У самому дебюті Цвєлих поцілив у поперечину, щоправда за мить до цього пролунав свисток арбітрів. Однак вже за хвилину рахунок було відкрито. Колток в шпагаті перехопив передачу "залізничників", а далі господарі зробили все чітко з три дотики: Цвєлих навісив на хід Ярому, той відпасував ліворуч на Тменова, якому не склало жодних труднощів переграти Іваняка - 1:0.



Примітно, що це був дебютний гол Микити у футболці "Урагану", який одначе був затьмарений травмою футзаліста. Оскільки вже невдовзі Тменов був змушений спостерігати за грою своєї команди з лави запасних, поповнивши і без того переповнений лазарет івано-франківців. Йшла лише п'ята хвилина матчу, тож фактично весь поєдинок господарі провели у сім польових. На той час рахунок був нічийним, коли всього через 40 секунд після пропущеного м'яча "Локомотиву" зусиллями Федорченка вдалось відігратись - 1:1.



Господарі збільшили натиск на ворота харків'ян, часто вдаючись до пресингу на чужій половині майданчика. На восьмій хвилині підопічні Сергія Гупаленка розіграли кутовий, Королишин пройшов двох захисників і знайшов перед воротами ніким не прикритого Карліньоса, котрий знову вивів "Ураган" вперед - 2:1. Розвинути перевагу "драконів" (саме так після появи офіційного талісмана можна називати франківців) міг Цвєлих, що впритул розстрілював ворота гостей, але м'яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки, а згодом на удар Ярого блискуче зреагував Іваняк.



"Залізничники" відповідали здебільшого дальніми пострілами. На 14-й хвилині Кісельов "пробачив" господарів, а вже за мить рахунок став 3:1. Сержао влучив м'ячем у руку Вороніну майже на лінії воротарського, а небезпечний штрафний господарі перетворили у гол. Удар Валєнка прийняв на себе Іваняк, однак першим на добиванні був Карліньос, який знайшов шпарину з-поміж трьох захисників і голкіпера.

Наставник "Локомотива" зреагував на це миттєво, випустивши у ворота Литвиненка, якому судилось провести на майданчику всього чотири хвилини. Кандидат до національної збірної не зумів залишити свої ворота "сухими" після того, як Карліньос з Сержао вдвох запресингували гостей на їхній половині. Великий бразилець з азербайджанським паспортом вдало перехопив м'яч після невдалого пасу Литвиненка і тут же асистував "малому", а той з метра не схибив. 4:1 - за дві хвилини до перерви, але автор хет-трику на досягнутому зупинятися не хотів, і вже за лічені секунди Карліньос міг оформити й "покер", але тут "Локо" пощастило, коли перекидаючи кіпера з трьох метрів, бразилець пробив трохи вище воріт.

На початку другого тайму підопічні Євгена Ривкіна активно пішли в пресинг, намагаючись якомога швидше зменшити відставання у рахунку. Майже одразу виник момент у Білоцерківця, але Колток врятував свою команду. Господарі явно були готові до такого розвитку подій, віддавши ініціативу супернику - в розрахунку на швидкі контратаки. Одна з них і завершилась черговим взяттям воріт. Щоправда, тут не обійшлось без помилки Іваняка, який задалеко вийшов з воріт, кинувшись в ноги Павлюку, а після відскоку ніхто із захисників не завадив Цвєлих відправити м'яча у сітку - 5:1.


Схоже, що саме цей гол деморалізував харків'ян, оскільки нічого в атаці "Локомотива" так і не клеїлося. Тож вихід Дмитра Клочка п'ятим польовим на 26-й хвилині був єдиною надією врятувати поєдинок. На своєму м'ячі гості у більшості намагалися знайти ключі до воріт Колтка, але при завершенні комбінацій справа до влучних ударів так і не доходила. Потрохи у "залізничників" стали здавати нерви, які вилились одразу у три попередження до 32-ї хвилини, пише futsal.sport.ua.



Харків'янам таки вдалось відзначитись, коли Камеко подарував надію, адже до фінальної сирени залишалося ще п'ять хвилин. Однак майже одразу гості заробили п'ятий фол, ускладнивши собі і без того нелегке становище. "Ураган" вдало захищався, а контрольний постріл по порожніх воротах вдався Колтку - 6:2. Після цього вже Валєнко вийшов на майданчик п'ятим польовим, щоб трохи "вбити" час і змусити суперників ризикувати при відборі. На передостанній хвилині Камеко оформив дубль і скоротив різницю до трьох м'ячів. Тож гра в Івано-Франківську завершилась з тим же рахунком 6:3 на користь господарів, як і в Харкові у другому колі, а чемпіони України наблизились до "Локомотива" на відстань однієї перемоги.


24.01.2012 633 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

725
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11250 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1913
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1812
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2810
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4666

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

440

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1105

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1517

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1376
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1760
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1578
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8824
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

660
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

736
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1931
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

890
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

405
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

253 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

749 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

792